Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

Μικρά βοιωτικά 4

* Συνεδριάζει σήμερα στις 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τα κυριότερα ζητήματα που θα απασχολήσουν τους δημοτικούς άρχοντες αφορούν σε προτάσεις για την ένταξη της Λιβαδειάς και του Ελικώνα στο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο Τουρισμού, στη λήψη απόφασης σχετικά με την κατασκευή εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής στην επαρχία Λιβαδειάς και στις προτεινόμενες κατευθύνσεις για το Νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λιβαδειάς.

* Από τις 24 Σεπτεμβρίου και για ένα τριήμερο η Βοιωτία θα φιλοξενήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος απεδέχθη πρόταση του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Ιερωνύμου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί εκκλησιαστικά μνημεία του νομού και αναμένεται να ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...άρχισε η μάχη της διαδοχής;

Ο Κτηνίατρος είπε...

Δεν πιστεύω, αφού ο δικός μας κάνει ΟΛΕΣ τις δουλειές του και από τη θέση που βρίσκεται τώρα.Άλλωστε είναι ήδη 69,οπότε δεν τον παίρνει.Εκτός και αν βάλουν κάποιο "γέρο" για να υπάρξει αντικατάσταση σε λογικό χρονικό διάστημα.
Και κάτι ακόμα.Ο κκ Ιερώνυμος είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του όταν συμπληρώσει τα 70 χρόνια ζωής.Μένει να δούμε αν θα τηρήσει το λόγο του ή θα κάνει ότι και αυτοί τους οποίους επέκρινε.

Ανώνυμος είπε...

Η θέση του μητροπολίτη είναι προσωποπαγής. Αυτό σημαίνει ότι την κατέχει μέχρι θανάτου.
Οταν καλομάθεις και απλά ζητάς, λόγω θέσης όλα σου προσφέρονται.
Το είπε και ο Κύριός μας.
Αιτείται και δοθήσεται
---------------------------------
Βέβαια εκείνος άλλα ενοούσε και αλλώς τα ερμηνεύουν οι σημερινοί δεσποτάδες που διατίνονται ότι είναι:
'Φύση και Θέση Χριστού'
Θου Κύριε Φυλακήν το στοματί μου...
...και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου.

βοιωτός είπε...

Δεν μπορώ να γνωρίζω, μέτοικε. Νομίζω πάντως ότι η πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε γίνει πολύ πριν την αιφνιδιαστική ασθένεια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.
Γιώργο Χ.,
δεν θυμάμαι τέτοια δήλωση του Ιερωνύμου. Αν μπορείς δώσε μας παραπομπή.
Στέλιο,
είσαι εγκρατής και περί τα εκκλησιαστικά; Εντυπωσιακό...

Ανώνυμος είπε...

Αλέξη...τι ακριβώς σημαίνει εγκρατής;

Ο Κτηνίατρος είπε...

Η δήλωση προφανώς και δεν ήταν δημόσια.Είχε γίνει σε γεύμα που είχε παραθέσει ο Μητροπολίτης σε συνεργάτες του, κρίνοντας κάποιους παλαιότερους.

βοιωτός είπε...

Στέλιο,
εγκρατής είναι αυτός που κατέχει. Μην λέμε ονόματα please :-).

βοιωτός είπε...

Γιώργο Χ.,
έχω εκπαιδευτεί να μην δίνω βάση σε ιδιωτικές δηλώσεις. Εδώ μας κοροίδεύουν κατάμουτρα κι ενώ έχουν κάνει δημόσιες δηλώσεις και θα τηρήσουν ιδιωτικές απόψεις;
Δεν αναφέρομαι στον Ιερώνυμο, ασφαλώς, αλλά στα δημόσια πρόσωπα.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ το Αλέξης αναφερόταν σε ήρωα της αγαπημένης μου Φωσκωλιάδας 'Λάμψης' όπου η Σελήνη ότι δεν ήξερε ρωτούσε τη συμπάθειά της τον Αλέξη. Καλά δεν βλέπετε καθόλου Λαμπίρη; Πως ζείτε εκεί στη πρωτεύουσα;
Και τώρα ας αφήσουμε τα σοβαρά και να περάσουμε στα αστεία:
---------------------------------
Ας υποθέσουμε ότι είναι 6.15μμ και επιστρέφεις με το αυτοκίνητο από την δουλειά (μόνος), έπειτα από μια μέρα σκληρής δουλειάς.

Είσαι πολύ κουρασμένος και ψυχολογικά χάλια...

ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ ….

Ξαφνικά αισθάνεσαι ένα φοβερό πόνο στο στήθος ο οποίος επεκτείνεται στον βραχίονα και στο σαγόνι.

Είσαι μόλις 5 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο νοσοκομείο.

Δυστυχώς όμως δεν ξέρεις αν θα τα καταφέρεις να φτάσεις ως εκεί.


ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ???

ΕΧΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΗΨΗ, ΟΜΩΣ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ !!!


ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ??

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ ΑΝ ΠΑΘΩ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ?

ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΣΑΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΒΗΧΕΙΣ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ.

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΗΧΑ, ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ. Ο ΒΗΧΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΦΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ.
Η ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ Ο ΒΗΧΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΔΕΥΤΕΡΟΠΛΕΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜO. ΟΛΑ AYTA ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ Ή ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ N.º 240 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ROCHESTER


ΟΙ ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ OΞΥΓΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΒΗΧΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΒΗΧΑΣ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΡΥΘΜΟ. ΚΑΤ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 25 Η 30 ΧΡΟΝΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ, ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ελέησον
Κύριε Ελέησον
Κύριε Ελέησον