Τετάρτη 9 Μαΐου 2007

"Γαλάζια" και η ΚΕΔΚΕ

Μετά την ΕΝΑΕ (http://viotia.blogspot.com/2007/02/blog-post_15.html) και η ΚΕΔΚΕ περνά στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας. Η παράταξη "Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση" που υποστηρίχθηκε από το κυβερνών κόμμα συγκέντρωσε 266 ψήφους και 17 έδρες (μαζί με την ex officio του δημάρχου Αθηναίων) στο Διοικητικό Συμβούλιο. Το "Αυτοδιοικητικό Κίνημα" του ΠΑΣΟΚ έλαβε 207 ψήφους και 13 έδρες, η "Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία" του ΣΥΝ 19 ψήφους και 1 έδρα και τέλος η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" του ΚΚΕ 4 ψήφους και καμία έδρα.

Σε 10 περίπου μέρες θα εκλεγεί ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, που προφανώς θα είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης, δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του συνδυασμού "Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση", που όπως είδαμε έχει την απόλυτη πλειοψηφία.
Αντιρρήσεις για τη διαδικασία εκλογής εξέφρασε ο Πάρης Κουκουλόπουλος, απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και επικεφαλής του συνδυασμού "Αυτοδιοικητικό Κίνημα", που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η επaνιδρυση του κρατους της δεξιας διερχεται εκτος των αλλων απο την μεθοδευση του αρχιμαστορα Παυλοπουλου που δυο φορες ,τη μια απο το ΣτΕ με ανακληση της διοικητικης πραξης λογω αντισυνταγματικοτητας, προσπαθησε να αλλαξει τους πολιτικου συσχετισμους στην ηγεσια της ΚΕΔΚΕ ετσι ωστε με αλλαγη του τροπου ψηφοφοριας και τροπου κατανομης των εδρων να ευνοηθει το κυβερνων κομμα. Τα καταφεραν τελικα .
Για τα τοπικα Νεα μην ξεχνατε οτι η αμφιρροπη εκλογικη μαχη στη ΚΕΔΚΕ στα τελη της Δεκαετιας ειχε κριθει οριακα με ψηφο του παλιου δημαρχου Παλαιολογου υπερ Κουκουλουπουλου που την παζαρευσε αρκετα πετυχημενα με το Πασοκ. Ακομη Ο κουκου πινει ακομα νερο στο ονομα του...
Ασχετο
Μηπως γνωριζεται κυριε Βοιωτε και λοιποι με ποιο ερεθισμα οι ψηφοι του κκ. Μητα στις προηγουμενες εκλογες πηγαν καθολοκληριαν στο κυριο Τσιφη ?

nkalomiris είπε...

medeon ρήχτα!

βοιωτός είπε...

medeon, κι εδώ θα διαφωνήσω.
Καιρός ήταν να αλλάξει χέρια η ΚΕΔΚΕ. Τι ήταν η ΚΕΔΚΕ αυτά τα 16 χρόνια; Ενα κομματικό παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ με σημαντικές ευθύνες στη μετατροπή των ΟΤΑ από κύτταρα της δημοκρατίας σε άντρα διαφθοράς, πελατειακής λογικής και συναλλαγής.
Ηδη ο Κακλαμάνης ζητεί μερίδιο από τη διαχείριση του Δ' ΚΠΣ, δηλαδή πρώτο βήμα θετικό. Τι άλλο θέλεις;

Για την ερώτησή σου, εμείς εκ της θέσεως μας, δεν μπορούμε να υποθέτουμε. Πρέπει να αποδεικνύουμε. Υπό την έννοια αυτή, όχι, δεν γνωρίζουμε αν όλες οι ψήφοι του Μητά πήγαν στον Τσιφή και με βάση ποιο σκεπτικό.

Ανώνυμος είπε...

Αχ Βοιωτε μου ο καλος δημοσιογραφος των ιισων αποστασεων. Ολα εχουν σημασια Βοιωτε μου. Στην πολιτικη υπαρχει το προσκηνιο και το παρασκηνιο. Οταν το παρασκηνιο διαμορφωνει το αποτελεσμα ως επι το πλειστον ο σωστος δημοσιογραφος και ο πολιτικοποιημενος πολιτης οφειλει να το μελετα. Οσο για τις αποδειξεις ειναι μια υπεκφυγη γενικως. Δεν πρεπει με αυτα να φραζουμε τις σκεψεις των πολιτων. Θα επανελθουμε αργοτερα και για τον κατα τα αλλα συμπαθη κυριο Τσιφη και το κ Περγαντα.
Ασχετο
Ο πατριωτης μας ο Κοκαλης εκενε παλι τις ομορφιες του με Ριβαλντο

βοιωτός είπε...

Φίλε medeon,
ναι όλα θα τα πούμε. Μην άγχεσαι, εδώ είμαστε.