Παρασκευή 25 Μαΐου 2007

Οι υποψήφιοι... υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας 2

Τρεις ακόμη διακεκριμένοι πολίτες της Λιβαδειάς κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους προκειμένου να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Βοιωτίας.
Χρονολογικά πρώτος (και τέταρτος συνολικά) υπέβαλε αίτηση ο δικηγόρος Ανδρέας Κουτσούμπας, κατόπιν ο επίσης λειτουργός της Θέμιδος Λουκάς Μπίνιος και χθες ο Λουκάς Αγγελόπουλος, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο Ανδρέας Κουτσούμπας είναι παλαιό και ισχυρό κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στον νομό. Είναι δημοφιλής αλλά και εξαιρετικά φιλόδοξος και "άτακτος", γεγονός που του έχει στοιχίσει. Εχει πολλούς ισχυρούς εχθρούς στον κομματικό μηχανισμό του νομού αλλά αρκετούς φίλους στα κεντρικά από την (τότε) ΟΝΝΕΔ. Θεωρείται παραδοσιακός δεξιός και, υπό τις εντυπώσεις της νίκης Σαρκοζί στη Γαλλία και στην προσπάθεια να ανακοπούν οι διαρροές προς το ΛΑΟΣ, έχει κάποιες ελπίδες να αποτελέσει έναν από τους έξι υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Λουκάς Μπίνιος είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς όπου μάλιστα επικράτησε με άνεση του (ανθυποψηφίου του) Ανδρέα Κουτσούμπα. Διετέλεσε προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΔΗΑΝΑ του Κωστή Στεφανόπουλου, του τέως προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι σεμνός, αξιοπρεπής, μετριοπαθής και χωρίς τις οικονομικές "πλάτες" άλλων υποψηφίων. Οι πιθανότητες να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο είναι λίγες.

Ο Λουκάς Αγγελόπουλος πήγε πολύ καλά στις "μαύρες" για τη Νέα Δημοκρατία νομαρχιακές εκλογές όμως θεωρείται άπειρος για την κεντρική πολιτική σκηνή. Η απειρία του φάνηκε όταν με δηλώσεις προσπάθησε να "φτιάξει" το ψηφοδέλτιο του κόμματος πριν ακόμη κατατεθούν όλες οι υποψηφιότητες κάτι που θα δημιουργήσει άσκοπες αντιπαραθέσεις. Λίγες οι πιθανότητες και του Λουκά Αγγελόπουλου, όμως η δημιουργία εκλογικού μηχανισμού ίσως φανεί χρήσιμη στο μέλλον στον ίδιο ή στην κ. Αριστέα Μήτσου-Αγγελοπούλου, η οποία είναι σύζυγός του αλλά και πρόεδρος του Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Φυσικά όλα αυτά είναι εκτιμήσεις, καθώς ως γνωστόν την τελευταία λέξη την έχει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

http://viotia.blogspot.com/2007/05/blog-post_11.html
http://viotia.blogspot.com/2007/05/blog-post_04.html

8 σχόλια:

nkalomiris είπε...

Βρε τα παιδιά;
Πάμε στον έναν. Κουτσούμας, Κουτσούμας κάτι μου λέει το όνομα αυτό... Α! Ναι. Αυτό ο φιλόδοξος πολιτευτής, που ήταν "όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη". Παρελάσεις, δεξιώσεις, γάμους, κηδείες, βαφτίσια, κλπ κλπ. Με ποιοαν ιδιότητα δεν είχα καταλάβει ποτέ μου. Πολιτευτής δήλωνε και έμπαινε πάντα στην πρώτη γραμμή. Από καμάρι πρώτος. Τι σε κάνει κύριε Κουτσούμπα να νομίζεις ότι έχεις τύχη; Μόνον με τα λεφτά του κ. Μίχα δεν βγαίνεις βουλευτής. Χρειάζεσαι και πολιτική άποψη και όραμα. Ναι βρε! Αφού δεν έχεις διαβάσει ποτέ σου πολιτική εφημερίδα και δεν σε ενδιαφέρει τίποτα, πως να αποκτήσεις άποψη; Από την άλλη όμως έχεις και ένα όραμα. να καμαρώνεις στους δρόμους της Λιβαδειάς πλέον και σαν Βουλευτής. Πρόσεχε όμως τις κοτσιλιές από τα πουλιά.

Πάμε στον άλλον. Δεν ξέρω πολλά για τον κ. Μπίνιο, αλλά αλήθεια πόσο χρονών είναι; Τι;;;;;;;;;;;;;;

Πάμε και στον άλλον. Δεν γαμιόμαστε λέω εγώ. Κανένας άλλος; Να βάλω και εγώ; Άκου λοιπόν! Βάλε το γιό σου να φτιάξει ένα πολιτικό blog (ξέρει αυτός), να βάλεις την γυναίκα σου να ξανακάνει κομματικά χειρουργεία (εδώ το έκανε στις νομαρχιακές δεν θα το κάνει τώρα;), και βάλε και τους γαλάζιους γιατρούς και γαλάζια γιατρουδάκια (ξέρεις ποια λέω) να μοιράζουν μαζί με τα νοσήλια και τα ψηφοδέλτια σου. Αγγελόπουλαίοι για μαζευτείτε λίγο! Τρώς την παχυλή σύνταξη από τα 40 σου (αλήθεια με τι κουράζεσαι την ημέρα;) και πλήτεις μου φαίνεται.

Άποψη;
Όραμα;

Λέξεις μόνο για τα διαφημιστικά σας φυλλάδια-κολόχαρτα που θα βρομίσουν την Πόλη μας προ το εκλογών και θα τα κατουράνε τα σκυλιά μέχρι να λιώσουν.

Κατακαημένη Λιβαδειά,
χωριό σε καταντήσανε,
χωριό θα ματαμείνεις.

βοιωτός είπε...

Χα, χα.
είχαμε τον medeon στο ΠΑΣΟΚ, τώρα στη ΝΔ του περιέλαβες εσύ, Τροφώνιε.
Αν και θα επιμείνω στην άποψή μου ότι πρέπει να κριθούν αφού χριστούν υποψήφιοι δεν μπορώ να μην γράψω ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσες και αυτές οι απόψεις οι δικές σου όπως και του medeon.

βοιωτός είπε...

Α, και κάτι άλλο. Αν ήμουν υποψήφιος θα τις ελάμβανα πολύ σοβαρά υπ' όψιν.

Medeon είπε...

Τι να πω Τροφωνιε υποκλινομαι στο μεγαλειο των αποψεων σου..Με εβγαλες και απο το κοπο να αναφερθω και εγω σε μερικα απο αυτα..Ευγε Ευγε παιδι μου
Τωρα εαν στηριζει ο κυριος Κουτσουμπας την υποστηριξη του απο το κομμα στους παλιους δεσμους με ΟΝΝΕΔ , ειλικρινα μπορω να τον βοηθησω να το παρει το χρισμα με τις γνωριμιες μου στην Νεα Δημοκρατια.
Μοναδικος ορος να προμηθευει με καλα κρεατα Βοιωτιας την οικογενεια μου στη Λειβαδια και τους καλους μου φιλους οπως τους αισθανομαι Τροφονιο και Βοιωτο.
Επειδη η προσφορα ειλικρινα ειναι σοβαρη δεχομαι μονο σοβαρες προτασεις.
Ε για τους Αγγελοπουλους και Σταμαιους εχω σοβαρες ποσοτικα παραστασεις απο τους ιδιους και τα παιδια τους /4 υιοι/και λογω προσωπικης γνωριμιας δεν θελω να εκφραστω..

ΟΤΑΝ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥ εκλογικου νομου θα επανελυουμε με εκτιμησεις για το εφικτο της εκλογης Βουλευτη στην Λειβαδια.απο ΝΔ Παντως με την ποιοτητα των Υποψηφιων ΝΔ Λειβαδιας , την σχεδον ανυπαρξια μετα απο πολλα χρονια δυνατης υποψηφιοτητας ΠΑΣΟκ στην Θηβα, δεν μπορω να φανταστω ποιο ευνοικη συγκυρια για τους υποψηφιους ΠΑΣΟΚ λειβαδιας..
Τα παληκαρια να ειναι καλα και ας μη δει ποτε προκοπη η δυσμοιρη Λειβαδια,,,,,

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ συγχαρητήρια για το μπλοκ. θέλω να σημειώσω ότι ενώ εσύ τα λες καλά ο μεδεον δεν σούρνει στους νεοδημοκράτες όσα έσουρε σε εμάς γιατί γνωρίζει λέει τους γιους!!!!!!Δηλαδη όπου υπάρχει συμφέρον κάνουμε την πάπια. Δεν είναι σωστό, αυτό μας έχει καταστρέψει .

Medeon είπε...

Αγαπητε πασοκε καλως ορισες που θα ελεγε και ο βοιωτος. Νομιζω εχεις παρανοησει λιγο το υφος και τα κινητρα των αποψεων μου.
Το γεγονος οτι δεν κανω κριτικη στη νεα δημοκρατια μπορει να οφειλεται σε παρα πανω απο ενα λογους..
Ο λογος που επελεξα να αναφερω/για τους υιους/ μπορει να ειναι προσχηματικος η ακομα και ειρωνικος. Επισης καμια φορα στη ζωη μπορει να κανεις μεγαλυτερη κριτικη σ αυτο που αγαπας γιατι σε ποναει περισσοτερο..Ειναι απολυτα φυσιολογικο. Εξαλλου δεν αναφερα ποτε οτι οι υποψηφιοι της ΝΔ ειναι αξιολογοι .Το αντιθετο μαλιστα
Και κατι προσωπικο τωρα.
Οσο και εαν ειναι ανωνυμη η καταθεση καποιων αποψεων, ο τροπος διαλογου παραμενει εν πολλοις δημοσιος. Με αυτη τη λογικη επειδη ασκησα σκληρη αλλα θελω να πιστευω δικαιη κριτικη και στο φαινομενο της πολιτικης παθογενειας που συνοδευει ττην λειτουργια των κομματων και τους μηχανισμους επιλογης των υποψηφιων του Πασοκ αλλα και για τη προσωπικη αξια των υποψηφιων του Πασοκ δεν θελω να καταφερομαι εναντιον ολων των προσωπων. Απο καπου και μετα γινεσαι και λιγο γραφικος οταν τα βαζεις με ολους και με ολα.. Αλλωστε με καλυψε ο Τροφονιος αρκετα για την απαξια των υποωηφιων ΝΔ.
Εκτος εαν ριχνεις αδεια για να πιασεις γεματα αγαπητε πρωτοεμφανιζομενε πασοκε..
Τελος παντων διατηρω ακομα την πολυτελεια πασοκε να εχω την ανεξαρτησια μου αναφορικα με τα συμφεροντα που αυθαιρετα επικαλεισαι και απο τη ΝΔ και απο το Πασοκ. Ειναι γεγονος οτι γνωριζω αρκετα πραγματα για το Πασοκ αλλα ισως γνωριζω πολλα και για τη ΝΔ.
Γεγονος ειναι ενα
Απο την εποχη του αειμνηστου Παλαντζα, μονο το παρατσουκλι του υποδεικνυει και τα προτερηματα του, η Λειβαδια αδυνατει να αναδειξει ισχυρες καθολικης αποδοχης προσωπικοτητες, με οραμα με συνεπεια και δυστυχως για το Πασοκ με ισχυρους δεσμους με την τοπικη κοινωνια. Τα στοιχηματα της τοπικης περιοχης απο το αυτοκινηδρομιο, το κομβο ενεργειας τις παραδοσιακες πρωτογενεις και δευτερογενεις τομεις παραγωγης και τους αξονες περιφερειακης αναπτυξης που διαθετει η πολης μας ειναι ισως περισσοτερα εμφανη απο ποτε..
Αλλα οι ανθρωπινες μοναδες μετουσιωνουν τις προοπτικες σε πραξη και με γνωμονα το τοπικο και οχι το προσωπικο και παραταξειακο συμφερον..
Σε ολη την Ελλασα υπαρχουν παραδειγματα βουλευτων και απο τις 2 παραταξεις που συγκρουστηκαν ριψοκινδυνευσαν την πολιτικης τους ταυτοτητα για τις κοινωνιες και την προωθηση των συμφεροντων της περιοχης. Δυστυχως στην Λειβαδια επικρατησε η λογικη του βολεματος, της σχετικα ευκολης μονιμοτητας χωρις ουσιαστικο και ποιοτικο αναταγωνισμο στο βουλευτικο θωκο, παγιωση των συμμαχιων στο κομματικο εν Αθηνας μηχανισμο και μηδαμινη προσφορα στην τοπικη κοινωνια.
Η ιστορικη πραγματικοτητα για την ανυπαρξια κυρους, σοβαροτητας αποτελεσματικοτητας και σεβασμου της πρωτευουσας τοτ νομου Βοιωτιας στην πολιτικη και οικονομικη πραγματικοτητα της Ελλαδας τα τελευταια 30 χρονια βαραινει ολους μας..
Λυσεις θα υπαρξουν ειναι αποδεδειγμενο ιστορικα οτι γεννιουνται και αναπτυσσονται νεες μορφωτικες , επιστημονικες , πολιτικες, δημιουργικες με στερεα συνειδηση δυναμεις ακομα και για πολλα χρονια καμμενες περιπτωσεις οπως ο νομος μας και η επαρχια μας.
Αλλα ας διαβαζουμε πανω απο ολα προσεκτικα με καθαρη συνειδηση αγαπητε πασοκε
Με εκτιμηση

βοιωτός είπε...

Φίλε Πασόκε,
καλώς ήρθες. Νομίζω ότι είναι μοιραίο όταν υπάρχει προσωπική γνωριμία να κλείνουν τα στόματα. Ο τόπος είναι μικρός και τα συμφέροντα συμπλέκονται σε τέτοιο βαθμό που είναι λογικό.
Δεν θα πάρω το μέρος του medeon αλλά νομίζω ότι σωστά δεν αναφέρεται προσωπικά.

medeon,ευχαριστώ για το κρέας. Σε πολλά ποπυ γράφεις έχεις δίκιο και σε αρκετά άδικο. Θα απαντήσω αργότερα.

βοιωτός είπε...

Φίλτατε medeon,
Η αντιστροφή στους ρόλους που τα πρόσωπα παίζουν στην πολιτκή δεν είναι καθόλου καλό σημάδι για την προοπτική αυτού του τόπου.
Ενδιαφέρεσαι για την ανάδειξη μιας προσωπικότητας στη Βοιωτία ενώ είμαι σίγουρος ότι συνέβαλες στην εκλογική ήττα του Παπασπύρου.
Τι σημαίνει αυτό;
Οτι ο παπασπύρου είχε δίκιο και εσύ άδικο.
Κατά τον ίδιο τρόπο φαίνεται το ιδεολογικό σου αδιεξόδο σε μια σειρά από ζητήματα. Προσπαθείς να βγάλεις από τη μύγα ξίγκι αλλά υτό δεν είναι πάντα εφικτό.
Η γνώμη μου;
Να δηλώσεις ιδεολογικά χρεωκοπημένος και να πας για άλλα.
Δεν ήθελα να το πω αλλά θα το πω: Εχει δίκιο ο πασόκος: ο,τι μας αφορ'α το παρασιωπούμε στο πλαίσιο μιας άσχημα νοούμενης αλληλεγγύης. Αυτό δεν είναι πολιτκή θέση και σίγουρα δεν βοηθά να πάει ο τόπος μπροστά.
Οταν επισκεφθείς ένα νέο πολιτικό θα σου πει: "Αυτά θέλει ο κόσμος". Εχεις πέσει στην ίδια παγίδα. Ομως οι πολιτικοί είναι ηγέτες, στρέφουν τον κόσμο.