Πέμπτη 17 Μαΐου 2007

Βάζει μπρος ο Κοπελούζος


Στις εφημερίδες της Λιβαδειάς εμφανίστηκε σήμερα η παραπάνω ανακοίνωση της ΕΝEL, της μεγάλης ιταλικής εταιρείας που μαζί με τον όμιλο Κοπελούζου πρόκειται να κατασκευάσουν σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή του Αγίου Βλασίου, Δήμου Χαιρωνείας.
Καθώς τα αγγλικά δεν είναι και η μητρική γλώσσα των Βοιωτών να πούμε ότι πρόκειται για περίληψη διακήρυξης διαγωνισμού που κάνει η ENEL για την μελέτη και κατασκευή υπαίθριου υποσταθμού 400 kV/150 kV. Αυτό να το φανταστείτε περίπου σαν τον υποσταθμό που έχει η ΔΕΗ στη διασταύρωση Υψηλάντη.
Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 22 Μαίου, για όσους ενδιαφέρονται.
Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η επένδυση της ENELCO ξεκινά, φαίνεται δηλαδή η βούληση της κοινοπραξίας να προχωρήσει παρά τις επί μέρους αντιδράσεις.

2 σχόλια:

Medeon είπε...

Η κοινοπραξια τoz poz kerdise προσφατα το πρωτο διαγωνισμο για την κατασκευη ιδιωτικης μοναδας εχει ενα θετικο για την Ελλαδα. Την διαπραγμευτικη ικανοτητα και το κυρος που εχει ο Κοπελουζος στςι δριαπραγματευσεις του για την προμηθεια και γυσικου αεριου απο τους ρωσους. Αλλου ομως ειναι το ζητημα τωρα που αρχιζει η πραγματικη απελυθερωση τωρα ειναι η ωρα για να ανδειχθει ποιο κομμα θα ασκησει τα μοντελα κρατικου παρεμβατισμου για τον ελενχο των τιμων . Σεβασμο στο ΔΕΣΜΗΕ καταρχην και μετα θα βρεθουμε στα υπολοιπα διλληματα.

βοιωτός είπε...

medeon,
η διεθνής εμπειρία δεν είναι θετική από την άποψη των τιμών. Από την άλλη η ενέργεια κινεί τη γη, υπάρχουν τεράστια, αλλά τεράστια, συμφέροντα.
Το πρόβλημα είναι ότι έχουν διαμορφωθεί λόμπι και η επιστημονική προσέγγιση πάει περίπατο.