Δευτέρα 21 Μαΐου 2007

Ο Αίολος και η Βοιωτία


Μετά από διήμερη έρευνα που διενήργησε το viotia.blogpot.com προκύπτει αυτό που είχαμε ξαναγράψει: σχεδόν όλες οι κορυφογραμμές της Βοιωτίας ζητώνται από επενδυτές για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Κι όταν λέμε όλες εννoούμε όλες.

Η Παλιοβούνα, το Κορομπίλι, οι εμβληματικοί της Λιβαδειάς Κολλιέδες, το Σφίγγιον Ορος στην Αλίαρτο, η Πελασγία στο Ακραίφνιο, λόφοι στον Ορχομενό ακόμη και περιοχή στην Αράχωβα έχουν μπει στο στόχαστρο των κοινοπραξιών που ανακάλυψαν το νέο Ελντοράντο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικά στην αιολική ενέργεια.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα ξεκινήσουμε σειρά δημοσιευμάτων για το ποιες εταιρείες έχουν ή ζητούν να λάβουν άδειες και σε ποιες περιοχές της Βοιωτίας.
Εν τω μεταξύ κάθε πληροφορία από την περιοχή σας μπορεί να μας φανεί χρήσιμη. Γι' αυτό μην διστάσετε να μας... γράψετε, με σχόλιο ή με e-mail.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ντε και καλά κακό να γεμίσει ο τόπος ανεμογεννήτριες. Αρκεί να εγκατασταθούν σε κορυφογραμμές και σχετικά μακρυά από οικισμούς - το τελευταίο περισσότερο λόγω ηχορύπανσης. Βέβαια, άλλο πράγμα η άδεια παραγωγής (αν και όποτε την πάρει κανείς), άλλο να φτάσει να κατασκευάσει το αιολικό πάρκο. Αν όσες άδειες παραγωγής έχουν δοθεί είχαν υλοποιηθεί και σε επενδύσεις, θα σκοντάφταμε πάνω σε ανεμογεννήτριες!

βοιωτός είπε...

Υπάρχουν προβλήματα, μέτοικε.
Λ.χ. φαίνεται ότι υπάρχει άδεια για το βουνό πάνω από τον Οσιο Λουκά. Θα γράψω αργότερα.