Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

Και τώρα το πρωτάθλημα

Και μαθηματικά εξασφάλισε ο Λεβαδειακός την άνοδό του στη Σούπερ Λίγκα μετά τη νίκη του με 2-1 επί της αξιόμαχης Καλαμάτας στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.
http://viotia.blogspot.com/2007/05/blog-post.html

Οι Βοιωτοί έφθασαν τους 59 βαθμούς και 5 αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής απέχουν 16 από την Καλλιθέα ενώ συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα ανακτώντας τη διαφορά των 3 πόντων από τον Αστέρα Τρίπολης.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο και η Καλαμάτα ήταν εκείνη που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ. Στο 19' ο Καούνος ανατράπηκε από τον Ζαφειρόπουλο και ο διαιτητής Φωτιάδης έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι. Ο ίδιος ο Καούνος εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, όμως ο Ζαφειρόπουλος μπλόκαρε την μπάλα.

Χωρίς σκορ έληξε το πρώτο ημίχρονο αλλά 10 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ο Λεβαδειακός προηγήθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ρούσεφ που καταλογίστηκε όταν ο Γενιτσαριώτης τράβηξε τον Χανιώτη εντός περιοχής. Ο σκόρερ Ρούσεφ ήταν ο δημιουργός του 2-0 όταν με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Καραμαλίκη και ο τελευταίος με όμορφο πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο. Η "Μαύρη Θύελλα" το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 90+ με ωραίο σουτ του Καούνου και το παιχνίδι έληξε με ένα ακόμη χαμένο πέναλτι, αυτή τη φορά από τον Δημητριάδη του Λεβαδειακού που σημάδεψε το δοκάρι.

Μετά την εξασφάλιση της ανόδου του Λεβαδειακού στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκα, μόνος στόχος για την βοιωτική ομάδα είναι η διατήρηση της πρώτης θέσης και η κατάκτηση για πρώτη φορά στην ιστορία της του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας.

Από την άποψη αυτή ενδιαφέρον έχει να δούμε τους αγώνες που απομένουν τόσο για τον Λεβαδειακό όσο και για τον "μνηστήρα" Αστέρα Τρίπολης που ακολουθεί στη βαθμολογία με 56 βαθμούς.

Λοιπόν την 30ή αγωνιστική έχουμε Βέροια-Λεβαδειακός στο ντέρμπι και Καλαμάτα- Αστέρας Τρίπολης, την 31η Λεβαδειακός-Πανσερραϊκός και Αστέρας-Βέροια. Την 32η Θρασύβουλος- Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης και την 33η Λεβαδειακός-Αγροτικός Αστέρας και Αστέρας Τρίπολης-Θρασύβουλος. Τέλος, την 34η αγωνιστική ο Λεβαδειακός αγωνίζεται εκτός με τον Μεσσηνιακό και ο Αστέρας Τρίπολης επίσης εκτός με τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο.

Οπως φαίνεται και από το πρόγραμμα ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι όχι μόνο εφικτός αλλά και σφόδρα πιθανός καθώς ο Λεβαδειακός έχει το αβαντάζ των 3 βαθμών και περίπου τους ίδιους αντιπάλους με τον Αστέρα Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: