Πέμπτη 8 Μαρτίου 2007

Αγιος Θωμάς rules...

Είναι κάτι τύπισσες και τύποι, εκεί στον Αγιο Θωμά Θηβών (όπως θα λέγαμε εμείς παλιά, διότι τώρα θα πρέπει να λέγεται Αγιος Θωμάς Οινοφύτων) που, προς πείσμα των καιρών, επιμένουν να παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους.
Φαίνεται γνωρίζουν ότι "δεν ζούμε την πρόβα αλλά την παράσταση". Οτι τίποτα δεν χαρίζεται αλλά όλα κατακτώνται. Οτι η μόνη μάχη που χάθηκε είναι αυτή που δεν δόθηκε. Οτι η επαρχία είναι σκληρή αλλά η ζωή σου είναι αυτό που εσύ θέλεις.
Τους χαίρομαι αυτούς τους ανθρώπους, παρότι δεν τους γνωρίζω προσωπικά...
Είναι από τους ελάχιστους εκείνους που διασώζουν το γόητρο μιας παρηκμασμένης κοινωνίας και -γιατί να το κρύψομεν άλλωστε-χώρας.
Δείτε προς το παρόν τις αξιόλογες ιστοσελίδες που έχουν δημιουργήσει και θα επανέλθω.
Ομάδα Ανάδειξης Αγίου Θωμά
Προβλήματα Αγίου Θωμά

Διότι ο Αγιος Θωμάς έχει νέα.

12 σχόλια:

nkalomiris είπε...

Αγαπητέ Βοιωτέ,
ομολογώ ότι κάτι τέτοιο αποτελείς και εσύ.
Το blog τους το είχα δεί από καιρό αλλά δεν ήταν στα αγαπημένα μου. Μπράβο τους όπως μπράβο και σε σένα για το blog αυτό που εύχομαι να πάρεις παράδειγμα από τον Άγιο Θωμά και να δημιουργίσεις και εσύ δικιά σου ιστοσελίδα.

Ανώνυμος είπε...

Η οπτική γωνία είναιενδιαφέρουσα. Πόσους κατοίκους έχει ο Α. Θωμάς;

Ανώνυμος είπε...

Οταν μας μέτρησαν το 2001, μας βρήκαν 1508, χωρίς τα πρόβατα, τα γίδια και τους ινδούς. Αυτούς (όχι ότι έχουμε τίποτα μαζί τους, μακριά από εμάς ο ρατσισμός), τους δώσαμε στη πρωτεύουσα μαζί με τους καλοκαιρινούς του Δήλεσι.
Πάντως το παλεύουμε. Αυτό που προσπαθούμε, είναι ένα. Να πείσουμε τον νέο άνθρωπο να επιλέξει τον Αγιο Θωμά ως διαμονή, γιατί κατά κύριο λόγο έχει καθαρή ατμόσφαιρα, είναι μισή ώρα από τη Χαλκίδα και 50 λεπτά από την Αθήνα.
Γιατί οι βιομηχανίες είναι στα 10 λεπτά (οινόφυτα, σχηματάρι).
Για να πεισθούν οι άνθρωποί μας, πρέπει στο χωριό να υπάρξουν υποδομές.
Ε, γι'αυτές τις ρημάδες παλεύουμε. Να μην παίρνει ο μπάρμπα Αντώνης το λεωφορείο στις 7.00 το πρωί να πάρει το χαρτί θανατου της συζύγου του από τα Οινόφυτα (συγνώμη την πρωτεύουσα ήθελα να πω), αλλά να υπάρχει γραμματειακή υποστήριξη στον τόπο του.
Να υπάρχει ένα κέντρο με ευρυζωνική σύνδεση όπου οι μαθητές μας και κάθε ενδιαφερόμενος για την πληροφορία να είναι σε θέση να την βρει εύκολα.
Να υπάρχει ένα αποχετευτικό σύστημα, ώστε να μην γεμίζουν οι βόθροι και αναδεικνύουν τις υπέροχες μυρωδιές μας. Να υπάρχει ένα σχέδιο πόλης, όπου δεν θα γίνονται αυθαιρεσίες. Να υπάρχει ένα μηχάνημα ανάληψης μετρητών, που σήμερα τρέχουμε στο Σχηματάρι.
Να ξεκινήσει επιτέλους αυτός ο περιφερειακός δρόμος, γιατί Παρασκευές και Κυριακές οι νταλίκες κάνουν μία ώρα να βγουν από τον κεντρικό δρόμο.

Τα αυτονόητα διεκδικούμε και είναι τα λιγότερα που καταγράψαμε....
Α... και πάντα θα διεκδικούμε για τον τόπο που γεννηθήκαμε. Του χρωστάμε, δεν μας χρωστάει.
Χώρος για πολιτικές σκοπιμότητες και οισοφαγικές λαμογές δεν υπάρχει στα παραπάνω...
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Βοιωτό για την προβολή που μας κάνει και ευχόμαστε κάθε τόπος να βγάλει τα προβλήματά του έξω...να φωνάξει...Κάποιο στιγμή θα ακουστεί.
Οψόμεθα...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδά, σίγουρα λειτουργούν οι παραπάνω συνδέσεις; Το σύστημά μου δεν αναγνωρίζει καμία. Μήπως είναι μούφα;

Ανώνυμος είπε...

Πίστεψέ με, οι συνδέσεις είναι υπαρκτές, όσο και εσύ που ρωτάς. Οι σύνδεσμοι λειτουργούν κανονικά.
Κοίταξε τον φυλλομετρητή σου (browser..στα Ελληνικά) για τυχόν απενεργοποίηση ιδιοτήτων.
------------------------
Πολύ καλό το blog. Με ενημέρωσε ο agiosthomas. Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να φτιάχνεις 2 blog, agiosthomas, viotia και να παινεύεις το ένα στο άλλο, προσποιούμενος ότι ανήκουν σε διαφορετικά άτομα;
Μπαινεις στον αγιοθωμα και πέφτει τόσο γλύψιμο στο viotia λες και θα του κάνει ρουσφέτι. Το ίδιο και στο βοιωτία.
Δεν χρειάζονται 2 blog. Κράτα το ένα και γράφε ότι θες.

βοιωτός είπε...

Ασπα, γράφεις ανοησίες.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέροντα αυτά που γίνονται στον Άγιο θωμά και άκρως ενδιαφέρουσες σε τοπικό επίπεδο οι σελίδες τους.
Αυτά που ζητάει o agiosthomas για τον τόπο του είναι λίγα.
ΜΟΝΟ ΚΩΛΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕ.
Απαντάω σε αυτό που ξέρω μόνο, λόγω επαγγέλματος. Ο περιφερειακός ξεκίνησε αυτές τις μέρες και θα γίνει. Μη νομίσει όμως, ότι η νομαρχία επηρεάστηκε από 5-10 posts για το δρόμο στο blog τους.
ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ.

Καλή η προσπάθειά τους, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας...

Ανώνυμος είπε...

Αρχή μας είναι να δεχόμαστε οποιοδήποτε σχόλιο κα να το λαμβάνουμε υπόψη. Εχοντας ελάχιστες γνώσεις πληροφορικής, περισσότερο βέβαια σε δίκτυα, γνωρίζουμε αυτό του Σωκράτη...Οτι τίποτα δεν γνωρίζουμε. Κανείς από την ομάδα μας, δεν πιστεύει ότι κάνει κάτι σπουδαίο και μεγάλο. Αλοίμονο άλλωστε. Η προσπάθεια μας προς τη γνώση είναι διηνεκής.
---------------------------------
Γι'αυτό λοιπόν το μόνο που μπορούμε να πούμε στον εργολάβο, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πληροφορία, περί έναρξης κατασκευής του, που ευχόμαστε να είναι αληθινή.
----------------------------------
Σημασία δεν έχει ποιος φτιάχνει ένα έργο, αλλά το ίδιο το έργο.

Ανώνυμος είπε...

Τον Αγιο Θωμά τον γνώριζα μόνο από τα γήπεδα. Πηγαίνοντας στο χωριό αυτό ήμασταν προετοιμασμένοι μόνο για ξύλο μετά τον αγώνα. Μιλαμε για πολύ ξύλο. Πίστευα πως εκεί δεν είχε φτάσει ο πολιτισμός και πως ήταν πίσω από τον ήλιο.
Με αυτά που είδα στις σελίδες τους, μάλον το αντίθετο συμβαίνει. Εμείς είμαστε πίσω από τον ήλιο.
Μπράβο τους. Πολύ προχω τα άτομα.

vagelis23@in.gr

βοιωτός είπε...

Παύλο, stefi, λένα καλώς ήρθατε.

Εργολάβε, περιμένουμε με αγωνία τα νέα σου.

Βαγγέλη από Αγιο Γεώργιο, αφού χειρίζεσαι το διαβολομηχάνημα στείλε καμιά είδηση από τον Δήμο Κορωνείας.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ξεκινήσαμε τη δημιουργία του ιστότοπου το 2003, σχεδόν όλοι μας (όλοι μας...τα δύο άτομα) σπουδάζαμε. Ενας στη Πάτρα και ένας στη Θεσσαλονίκη. Επειδή δεν υπήρχαν χρήματα (όχι πως τώρα έχουμε, ξεκινήσαμε στα geocities. Δοκιμάσαμε αρκετά και καταλήξαμε...πάλι στο τσαμπέ.
Το www.aspace.com προς το παρόν καλύπτει τις ανάγκες μας. Το ίδιο και το blogger.com για το ημερολόγιό μας. Σήμερα η ομάδα μεγάλωσε όπως και ...εμείς (κρίμα δεν είναι). Γίναμε οκτώ(8) και 'ανοιχτήμαμε' προς άγραν πληροφορίας. Aποφασίσαμε για λόγους συμμετοχής όλης της ομάδας στο πρόγραμμα (project with the moto: Make Saint Tomas known all over the world),να μην χρησιμοποιήσουμε asp, php, cfm, xamp ,lamp κλπ(να μην σας ζαλίζω κιόλας). Πολλά ακούσαμε, πολλές υποσχέσεις λάβαμε, πόλή λάσπη, ειδικά προεκλογικά, γιατί πίστευαν πως πίσω μας κρύβεται κάποια τοπική πολιτική κίνηση. Τέλος πάντων. Γιατί τώρα μπήκα στη διαδικασία εξομολόγησης και μάλιστα τέτοια ώρα, το έκανα εξ'αφορμής του σχολίου του Βαγγέλη. Δηλαδή ως λόγια παρότρυνσης για εκκίνηση ενός δικού τους...project. (Καλώς ή κακώς τα ελληνικά δεν τα καταλαβαίνει κανείς).Οσοι πάντως επιχειρήσουν να στήσουν ένα δικό τους, κερδισμένοι θα βγουν.
Περιμένουμε λοιπόν Βαγγέλη τη δική σου κίνηση.