Πέμπτη 8 Μαρτίου 2007

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Λιβαδειάς 3

Εκτός των καθιερωμένων ήταν η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Λεβαδέων φέτος. Η πληθωρική προσωπικότητα του δημάρχου Δ. Τσιφή κυριάρχησε καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι, όμως ο Τσιφής κλέβει τις εντυπώσεις μόνο και μόνο επειδή είναι αυθεντικός. Η επίθεση π.χ. στην Γ. Πούλου με φράσεις όπως "η μάνα μου φτιάχνει καλύτερα αρχιτεκτονικά σχέδια", ασφαλώς κρύβει τριβές και γιατί όχι σύγκρουση με τη συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλο της παράταξης Παλαιολόγου. Φυσικά δεν συνηθίζεται αυτή η εκφορά λόγου στη Λιβαδειά, μετά τον τεχνοκράτη Παλαιολόγο και τον... παρλαπίπα Ρούσσαρη.

Επί της ουσίας, ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε από την παράταξη Τσιφή και από την παράταξη Μητά. Ο Ανέστης ψήφισε λευκό, ενώ η Νίκη Δημακοπούλου έφυγε(!!!). Καταψήφισαν η παράταξη Παλαιολόγου και ο Νώντας Κοτσικώνας, που εξελέγη με την υποστήριξη του ΚΚΕ.

Τι σημαίνουν αυτά; Η ειδικότης μας, σας παρακαλώ.

Λοιπόν, προσέξτε: Η υπερψήφιση του Αλέκου του Μητά έχει να κάνει με την συνέχεια της δημοτικής αρχής. Σου λέει ο άνθρωπος ότι αφού ο προϋπολογισμός του 2007 είναι σχεδόν αντίγραφο του προϋπολογισμού του 2006 όταν εγώ ήμουν δημοτική αρχή με τι να διαφωνήσω;
Μόνο μια λέξη: Κρίμα...

Ο Ανέστης με το λευκό αποδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας στον νομό να αποκτήσει και να διατηρήσει την ιδεολογική ηγεμονία. Ασχετος, χωρίς ενδιαφέρον για την πόλη και χωρίς έρεισμα ο άνθρωπος δεν μπορεί...
Η Δημακοπούλου, που αποχώρησε εύσχημα χωρίς να ψηφίσει, προφανώς κάποιο προσωπικό ρουσφέτι έχει ζητήσει από τον Τσιφή και περιμένει τις εξελίξεις. Αλλωστε ψήφισε τον προϋπολογισμό στη Δημαρχιακή.

Η παράταξη Παλαιολόγου καταψήφισε τον προϋπολογισμό παραδοσιακά, όμως η συμμετοχή της Γ. Πούλου αποδυναμώνει όποια επιχειρήματα, ως συνέχεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Ο Νώντας Κοτσικώνας καταψήφισε επίσης τον προϋπολογισμό. Βέβαια, έθεσε ουσιαστικά ερωτήματα στα οποία δεν πήρε απάντηση.

Αφησα τελευταία τη Βάσω τη Ζητουνιάτου, την κατά τη γνώμη μου σημαντικότερη (και ωραιότερη) φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Βάσω, λοιπόν, διαφοροποιήθηκε ελαφρώς από τον Μητά με την παράταξη του οποίου εξελέγη, υποστηρίζοντας ότι υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό γιατί δίνει ένα έτος περίοδο χάριτος στη νέα διοίκηση.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έκαναν οι Ανέστης και Μητάς δεν λέγεται υπερψηφισμός αλλά συμψηφισμός...

βοιωτός είπε...

Φίλε Σπύρο,
σου υπόσχομαι ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε συμψηφισμούς,
Ξαναλέω: το υπόσχομαι.


Κράτησέ το στο αρχείο σου