Τετάρτη 7 Μαρτίου 2007

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Λιβαδειάς 2

Για τις 7 το απόγευμα έχει οριστεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς με μοναδικό θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2007.
Το πνεύμα και το γράμμα του προϋπολογισμού δεν απέχει και πολύ από τον προηγούμενο του 2006. Βέβαια, υπάρχει μια μικρή μείωση των εξόδων, κατά 3,5 εκατ. ευρώ περίπου, όμως στο σύνολό του διέπεται από την αμυντική και αντιαναπτυξιακή λογική που χαρακτήριζε και τους προϋπολογισμούς της περιόδου Ρούσσαρη.
Για το 2007 λοιπόν ο Δήμος Λιβαδειάς (υποτίθεται ότι) θα διαχειριστεί λίγο περισσότερα από 26.478.000 ευρώ και θα έχει αντίστοιχα έσοδα έναντι 29.869.000 ευρώ του 2006. Υποτίθεται, διότι και αυτός ο προϋπολογισμός είναι, όπως και οι προηγούμενοι, εν πολλοίς ανεφάρμοστος λόγω προβλέψεως εσόδων που εν τέλει δεν εισπράττονται ποτέ.
Παραθέτουμε μια σύγκριση περίληψης των προϋπολογισμών του 2006 και του 2007, για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:



Δύο ακόμα παρατηρήσεις πριν κλείσουμε προς το παρόν το θέμα:
1. Ενα από τα ελάχιστα ενδιαφέροντα σημεία του νέου προϋπολογισμού 2007 του Δήμου Λεβαδέων είναι ότι φαίνεται πως βούληση της νέας δημοτικής αρχής είναι η ολοκλήρωση επιτέλους της Αισχύλου καθώς προβλέπονται 650.000 ευρώ για αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες των σημείων όπου η οδός διακόπτεται.
2. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι συμμαχίες που διαμορφώνονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς στη συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής η Γ. Πούλου (Παλαιολόγος) καταψήφισε τον προϋπολογισμό αλλά η Ν. Δημακοπούλου (Ανέστης) ψήφισε υπέρ. Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε τι σημαίνει αυτό, εάν δηλαδή η παράταξη που υποστηρίχθηκε επίσημα από τη Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό της διοίκησης Τσιφή.
Μετά τη συνεδρίαση θα έχουμε τη συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: