Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ενταση στην ενημέρωση του Τμήματος ΤΕΕ Αν. Στερεάς για το χωροταξικό στη Λιβαδειά


Στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παλαιού Δημαρχείου Λιβαδειάς έγινε η ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε το Τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας για το Χωροταξικό της Στερεάς. Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Μάρθα Χουσιανάκου, μηχανικός, εκπρόσωπος της EDP S.A., που έχει αναλάβει μεταξύ άλλων την εκπόνηση της μελέτης για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Λαμίας και της Θήβας.  Η Χρύσα Μάρθα Χουσιανάκου ανέλυσε διεξοδικά στους παρόντες μηχανικούς το σκεπτικό που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό του Χωροταξικού Στερεάς Ελλάδας και τους ρόλους που καλούνται να διαδραματίσουν τα οικιστικά σύνολα στη νέα κατανομή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η κα Χουσιανάκου, και τα οποία κρίθηκαν από συμμετέχοντες πολύ γενικά  και κάπως αόριστα,  η Λαμία καθίσταται το μεγάλο αστικό κέντρο της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται. Η Λιβαδειά προβλέπεται να εξελιχθεί σε αστικό κόμβο που θα δύναται να αναπτυχθεί και να εξυπηρετήσει πληθυσμό 50.000 κατοίκων ενώ σχεδιάζεται η δημιουργία και η συνδιαχείριση με τον Δήμο Ορχομενού ΒΙ.ΠΕ. στην περιοχή μεταξύ των δύο πόλεων, στην κοντινή περιφέρεια του Σιδηροδρομικού Σταθμού δηλαδή.
Η συζήτηση που ακολούθησε παρουσίασε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι ερωτώντες μηχανικοί κκ. Γκιγκέλος, Μπενέτος, Θεοδωρόπουλος, Πούλου, Παπαγγελής, Μπαζιώτης και άλλοι έθεσαν καίρια ερωτήματα που σε πολλές περιπτώσεις εκνεύρισαν και έφεραν σε δύσκολη θέση την κα Χουσιανάκου. Μεταξύ άλλων τέθηκαν τα θέματα του περιορισμένου ρόλου της Λιβαδειάς, της υποθαλάσσιας σήραγγας του Μαλιακού, του λιμένος της Θίσβης, του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της δημιουργίας και βελτίωσης των οδικών αξόνων  κ.λπ. χωρίς οι απαντήσεις να ικανοποιήσουν παρά μερικώς του Λιβαδείτες μηχανικούς.
Παρών στην ενημερωτική συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Απ. Καραναστάσης ενώ έλαμψε διά της απουσίας του ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Βοιωτίας κ. Μάμαλης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για την αποκατάσταση της αλήθειας η συνάντηση έγινε στη αίθουσα του παλιού Δημαρχείου και το μικρό όνομα της Κας Χουσιανάκου είναι Μάρθα.