Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορση στη Λιβαδειά

Ομάδα
Κοινωνικής                                                                Αθήνα 5-2-2013 
Εγρήγορσης





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στη Λιβαδειά η πρώτη δημόσια παρουσίαση των πεπραγμένων και των προτάσεων της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης.
Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, που έχει μετεξελιχθεί σε πολιτική κίνηση, Βασίλης Αναστασόπουλος, που ήταν και ο κύριος ομιλητής, αναφέρθηκε διεξοδικά, στα αίτια που οδήγησαν στην δημιουργία της ΟΚΕ και στους σκοπούς, τους οποίους αυτή υπηρετεί.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη να εγκαταλείψει ο πολίτης την αδράνεια, γύρω από τα φλέγοντα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα και να αντισταθεί στα όσα επεξεργάζονται η τρόικα και οι εδώ εντολοδόχοι της.
Ο ίδιος εξέφρασε εμπιστοσύνη στο κίνημα των απλών πολιτών, καθώς όπως είπε ο λαός μπορεί να μας βγάλει από τη σημερινή κρίση και όχι οι πολιτικοί, που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία.
Στην ομιλία του ο κ. Αναστασόπουλος ζήτησε την άμεση ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, τονίζοντας ότι υπήρξε απαράδεκτη καθυστέρηση στο συγκεκριμένο τομέα.
Ανέφερε δε χαρακτηριστικά, το παράδειγμα της Κύπρου, που αψήφησε τις τουρκικές απειλές και προχώρησε στην ανακήρυξη της δικής της ΑΟΖ, αρχίζοντας άμεσα τις διαδικασίες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, που διαθέτει, στα θαλάσσια οικόπεδά της.
Στο σημείο αυτό δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη μη επάνδρωση, με ειδικούς επιστήμονες και εξειδικευμένο προσωπικό, της νεοσύστατης Κεντρικής Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων.
Όπως αποκάλυψε «έφτιαξαν μεν την εταιρεία αλλά διόρισαν μόνο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που αποτελείται από άτομα άσχετα με το αντικείμενο».
Η εξέλιξη, σύμφωνα με τον ομιλητή, προμηνύει ότι πάνε να εφαρμόσουν στην Ελλάδα το μοντέλο της Νιγηρίας, το πετρέλαιο της οποίας εκμεταλλεύονται οι πολυεθνικές του χώρου, ενώ ο λαός κυριολεκτικά λιμοκτονεί.
Ο κ. Αναστασόπουλος πρότεινε να υιοθετηθεί το μοντέλο της Νορβηγίας, η οποία έχει μια πολύ ισχυρή κεντρική πολιτική για την διαχείριση και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που αντλεί από την Βόρειο Θάλασσα. Στη συνέχεια, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην διαφθορά και στα σκάνδαλα κρατικών και μη λειτουργών, που έχει κατά καιρούς αποκαλύψει η ΟΚΕ και έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Όπως επισήμανε, υπάρχει μια «συνομωσία σιωπής», στην Βουλή, αναφορικά με θέματα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, όταν εμπλέκονται πολιτικοί.
Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να μη μείνουν αμέτοχοι στα όσα συμβαίνουν όχι μόνο γύρω τους αλλά και μέσα στο σπίτι τους πλέον και να μεταρσιώσουν την οργή τους, σε «κοινωνική εγρήγορση». Μόνο έτσι κατέληξε «θα υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα».
Για πληροφορίες: τηλ. 210-9340470 - 6972803818

Δεν υπάρχουν σχόλια: