Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τη μεταφορά του πανεπιστημιακού τμήματος της Λιβαδειάς ζητεί ο Σύλλογος των Φοιτητών του!




Την μεταφορά του τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης από τη Λιβαδειά στην Αθήνα ζητεί ο Σύλλογος των Φοιτητών του που φαίνεται ότι διάβάζει πολύ...viotia καθώς χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα που τόνιζε για χρόνια η viotia για όσα έπρεπε να γίνουν ώστε να συνδεθεί το Πανεπιστήμιο Στερεάς με την πόλη της Λιβαδειάς. Δείτε μία σύνοψη από όσα μόνον η viotia, κόντρα σε κάθε κατεστημένο πολιτικό, κομματικό ή δημοτικό έγραφε από χρόνια όταν και υπήρχε η ευκαιρία για να καταστήσουμε την παραμονή του Πανεπιστημίου υποχρεωτική και ακλόνητη:




Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ
Επειδή οι τοπικοί παράγοντες διακρίνονται για τα μεγάλα τους λόγια και τις αναντίστοιχες πράξεις τους. Κι επειδή -κι αυτό σημειώστε το για μελλοντική χρήση, θα αντιγραφεί από πολλούς- η πολιτική είναι πρόβλεψη, ένα προσόν που απουσιάζει παντελώς από τη σύγχρονη πολιτική σκηνή της Βοιωτίας και της Ελλάδας.
Δείτε τι έγραφε η viotia για το Πανεπιστήμιο Στερεάς όταν η ηγεσία κοιμόταν:
http://viotia.blogspot.gr/2010/08/blog-post.html
Δείτε ότι η viotia αναδεικνύει το θέμα του Πανεπιστημίου στο μείζον θέμα των δημοτικών εκλογών -χωρίς να λάβει καμία απάντηση εκτός από μια επίσακεψη του Δ. Τσιφή (http://viotia.blogspot.gr/2010/10/blog-post_5057.html)- καθώς όλων το ενδιαφέρον εξαντλούνταν στα σταυρουδάκια από το πόπολο... Δείτε την υπογραφή σε δεκάδες δημοσιεύσεις:
http://viotia.blogspot.gr/2010/09/blog-post_28.html
http://viotia.blogspot.gr/2010/10/blog-post_04.html
Ακόμη και πρόσφατα η viotia έθεσε και πάλι το θέμα
http://viotia.blogspot.gr/2012/12/26.html
και οι διάφοροι ανευθυνοϋπεύθυνοι αντί να πράξουν κάτι ουσιαστικό την κατηγορούσαν γιατί ξεσκεπάζει την αβελτηρία των τοπικών αρχόντων,
viotia -όπως οι αναγνώστες ζητούν- θα επανέλθει: το Πανεπιστήμιο είναι πολύ σημαντική υπόθεση για να την αφήσουμε στους τοπικούς μικροπολιτικούς και παραγοντίσκους.


Τώρα και μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου Αθηνά  οι φοιτητές του ΤΠΟΑ με επιστολή τους προς τη viotia ζητούν τη μεταφορά και συγχώνευσή του με το τμήμα του Παντείου προκειμένου όπως γλαφυρά επισημαίνουν να αποτραπεί ο "ο ακαδημαϊκός του θάνατος που θα είχε ως συνέπεια να ισοπεδωθεί η εκπαιδευτική κατάρτιση των φοιτητών". Το γεγονός -αιτιολογημένο επαρκώς από τους φοιτητές- συνιστά κορυφαία ήττα των τοπικών αρχών, όλων των τοπικών αρχών. Η Λιβαδειά δεν έχει την εκπροσώπηση που της αναλογεί από άποψη δυνατοτήτων και ανιδιοτέλειας. Ετσι μοιραία θα οδηγείται από ήττα σε ήττα, όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Θα επανέλθουμε.  

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΑΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΒΛΑΧΟΙ.

Κ.ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ είπε...

Και πού το παράξενο? Ποιός θα ήθελε να είναι φοιτητής σε μια τόσο μικρή πόλη, να τον διδάσκουν καθηγητές περιορισμένου βεληνεκούς (αφού η έλλειψη έρευνας και δυνατότητας σοβαρής εξέλιξης αποτρέπει κάθε σοβαρό ακαδημαικό να εμπλακεί σε τέτοια εγχειρήματα) και να μην έχει παρά ελάχιστες δυνατότητες διασυνδέσεων και προοπτικών μέσω του Πανεπιστημίου και της τοπικής αγοράς? Εγώ πάντως για τα παιδιά μου θα το κατάπινα μόνο ως αναγκαστική επιλογή κι ας μένω εδώ κι ας αγαπώ τόσο πολύ αυτή την πόλη.

βοιωτός είπε...

4.31
Λέτε κ. Κορδατζή να είναι αυτά που υποστηρίζετε τα αίτια ή ότι λείπει στους φοιτητές ένας όμιλος Φίλων να τσοντάρει για τη λειτουργία του τμήματος ως να ήταν το Πανεπιστήμιο σωματείο καρναβαλιστών;

Ανώνυμος είπε...

Τι να πουν οι φοιτητές; Και τι να δουν εδώ και τι να.... πρωτοθαυμάσουν; Τη βλαχιά , την κουτοπονηριά, την απίστευτη ιδιοτέλεια, τη διαφθορά και την άπειρη αμορφωσιά ; Δύσκολο να τα βρει κανείς όλα μαζεμένα σε μια τόσο μικρή επαρχία !

βοιωτός είπε...

4.50
Ποιος φταίει; Και υπάρχει ελπίδα; Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι πιο παραγωγική από τις διαπιστώσεις...
Και ασφαλώς δεν συμμερίζομαι όλα όσα γράφεις. Για την ακρίβεια υπάρχει και μια άλλη Λιβαδειά καλλιεργημένη και ηθικά υγιής. Απλώς έχει αφεθεί αναξιποίητη από τα ιδιοτελή συμφέροντα των μετρίων και των κομματανθρώπων.

Κ.ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ είπε...

Δεν θα διαφωνήσω ως προς αυτό για τη μεγάλη πλειοψηφία η οποία πάντα ρέπει προς το τερπνό... Με απασχολεί όμως η μειοψηφία των λίγων που τους λείπουν όσα προανέφερα. Αυτοί είναι που θα μπορούσαν να πάνε μπροστά και να τραβήξουν κι άλλους κι αυτοί είναι που στην Ελλάδα πνίγουμε και αγωνιζόμαστε μην και ξεφύγουν απο τους μέσους όρους μας και έτσι καταλήγουμε όλοι ενας δικαιότατος μα και μετριότατος μέσος όρος.

βοιωτός είπε...

6.27
Και γι' αυτό υπάρχουν ευθύνες κ. Κορδατζή. Η συσπείρωση των μετρίων είναι κοινωνικός νόμος μεν αλλά ευνοείται από συγκεκριμένες πολιτικές. Κυρίως μέσω της ατιμωρησίας, της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας. Κάποιοι τα προώθησαν αυτά και ακόμη τα προωθούν... Γι αυτούς τομΠανπειστήμιο δεν είναι θεσμός αλλά τρόπος προσπορισμού οφέλους, οικονομικού ή πολιτικού...

Ανώνυμος είπε...

Για να είμαστε σοβαροί, τα παιδάκια αυτά βρίσκουν ευκαιρία να πάνε από τη Λιβαδειά στο Πάντειο, σε σχολή ανώτερη και στην οποία δεν ήταν αξια να περάσουν...

Μην πουλάνε και τρέλα...