Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Εναντίον Αθηνάς ο ΣΥΡΙΖΑ-Πρόβλημα οι κτηριακές υποδομές στη Θήβα

Επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο Αθηνά του υπουργείου Παιδείας επιχειρεί να καταδείξει τις αδυναμίες του προγράμματος και το αποσπασματικό των συγχωνεύσων καθώς "δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντιθέτως αποτελεί αυτό το ίδιο ένα πρόβλημα για την Ανώτατη Εκπαίδευση" Μεταξύ των παραδειγμάτων που χρησιμοποιούνται για την αντιεπιστημονική χωροατξική αναδιανομή στγκαταλέγεται και εκείνο των ΤΕΙ Χαλκίδας και Θηβών. Στη Bοιωτία και συγκρκιμένα στη Θήβα -σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- δεν μπορούν να φιλοξενηθούν οι νέοι σπουδαστές που θα προέλθουν από τη μεταφορά τμήματος από ΤΕΙ Χαλκίδας λόγω έλλειψης κτηρικαών υποδομών. Δείτε τι λέει η επερώτηση για τα ΤΕΙ Χαλκίδας (που διαθέτουν ελικοδρόμιο!) και για τη Θήβα:


"ΤΕΙ Χαλκίδας και Θεσσαλονίκης.
Το ΤΕΙ Χαλκίδας διαθέτει τεράστιες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 24.430 τ.μ. οι οποίες αναπτύσσονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 204.000 τ.μ. και περιλαμβάνουν αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια άριστης υλικοτεχνικής υποδομής, αμφιθέατρα, Βιβλιοθήκη, ιδιόκτητη Σπουδαστική Εστία χωρητικότητας 408 κρεβατιών, ελικοδρόμιο, εστιατόριο το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί το σύνολο των φοιτητών καθημερινά, κυλικείο, κήπους, γήπεδα, χώρους στάθμευσης. Όλες αυτές οι εγκαταστάσεις θα εγκαταλειφθούν από τους 1.935 φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολογίας οι οποίοι θα πρέπει να μετεγκατασταθούν στη Λαμία και τους 2.263 φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας οι οποίοι θα πάνε στη Θήβα, όπου θα πρέπει να συστεγαστούν με τους 1.105 φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού και τους 1000 περίπου του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στις εγκαταστάσεις της Θήβας δηλαδή σε 3 αίθουσες διδασκαλίας 30 τ.μ. η κάθε μία και 3 αίθουσες εργαστηρίων, 40 τ.μ. η κάθε μία.
Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, ποια θα είναι τα επιχειρήματα της ανύπαρκτης έως τώρα επιστημονικής μελέτης με την οποία 5 Τμήματα από τα 8 του ΤΕΙ Χαλκίδας μεταφέρονται;

Κι εδώ ολόκληρη η επερώτηση από το Πρώτο Θέμα:
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=255820

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Σταθάς τι γνώμη έχει για τα παραπάνω;

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως έχει ελικοδρόμιο!

βοιωτός είπε...

9.05
Ναι ορίστε οι αχάριστοι είδατε;

Ανώνυμος είπε...

ma pou einai o ekprosopos tou suriza na ton doume k emeis ... na mas peis pou eide ta sosta ergastiria sto tei xalkidasss

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον στο ΤΕΙ Χαλκίδας έχει ΠΟΛΛΑ εργαστήρια για να μπορούν να κάνουν μάθημα όλοι οι φοιτητές. Στο κτίριο-καντίνα που υπάρχει στη Θήβα που θα κάνουν?