Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Διαμαρτυρία για την ημερομηνία διεξαγωγής εξετάσεων κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας στη Βοιωτία

Από την κα Ευαγγελία Τυμπλαλέξη λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή με την οποία διαμαρτύρεται για μεταφορά διεξαγωγής εξετάσεων του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας στις 12 και 13 Μαΐου.

"Ως υπεύθυνη του τμήματος γαλλικής γλώσσας του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών της κ.Τσάπρα στον Ορχομενό θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ εντόνως για την αυθαίρετη μεταφορά διεξαγωγής εξετάσεων του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας στις ημερομηνίες 12 και 13 Μαΐου χωρίς να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι κατά το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο θα συνέπιπτε με εξετάσεις άλλων ξενόγλωσσων φορέων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποβληθούν σε μια απίστευτη ταλαιπωρία οι εκπαιδευτικοί και οι υπεύθυνοι διεξαγωγής εξετάσεων ώστε να επιτευχθεί σύμπλευση ωρών για να μπορέσουν οι μαθητές να λάβουν μέρος σε δύο ή ακόμη και τρεις εξεταστικές δοκιμασίες διαφορετικών φορέων.

Επιπλέον αναρωτιέμαι αν οι αποφασίζοντες αυτής της αλλαγής συμμερίζονται την ψυχολογική φθορά στην οποία υπόκεινται οι μαθητές, συνήθως ηλικιών μεταξύ 13 και 17 ετών έχοντας υπέρμετρο άγχος να προλάβουν να μεταβούν από το ένα εξεταστικό κέντρο στο άλλο, τα οποία σημειωτέον μπορεί να εδρεύουν σε διαφορετικές πόλεις ειδικότερα στην επαρχία, όπως επίσης και οι γονείς τους οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει τα ποσά των εξέταστρων για δύο ή τρεις πιστοποιήσεις και τελικά έρχονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να μην έχουν την ευκαιρία τα παιδιά τους να παραστούν σε μία εξ αυτών.

Θα ήθελα ακόμη να εστιάσω στην αδιαλλαξία των υπευθύνων της δευτεροβάθμιας για μη αλλαγή ούτε καν της ώρας προσέλευσης για προφορική εξέταση ως προς εξυπηρέτηση των νεαρών συμμετεχόντων. Δεν θα έπρεπε να παραλείψω να αναφέρω ότι αναμένουμε κατανόηση απ' όλους τους φορείς διεξαγωγής εξετάσεων πριν την ανακοίνωση των ημερομηνιών ώστε να μην καταλήγουμε σε παρόμοιες καταστάσεις οι οποίες συνιστούν μελανό σημείο εδώ και πολλά χρόνια. Τέλος θα παρακαλούσα φροντιστήρια και γονείς του νομού Βοιωτίας να σταθούν αρωγοί σ' αυτή την διαμαρτυρία".

Με εκτίμηση
Ευαγγελία Τυμπλαλέξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: