Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Το σημείο του Θεού



Πρόσφατα εντοπίστηκε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, η οποία είναι υπεύθυνη για την «πνευματικότητα».Το «σημείο του Θεού» βρίσκεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο!
Η δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή, στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, υποδηλώνει ότι το άτομο τη συγκεκριμένη στιγμή βιώνει κάποια «πνευματική εμπειρία». Τέτοια είναι για παράδειγμα τα συναισθήματα που νιώθουν οι πιστοί, σε στιγμές υψηλής θρησκευτικής κατάνυξης ή στιγμές μέγιστου ενεργητικού διαλογισμού και οι εραστές σε στιγμές απόλυτης σωματικής και ψυχικής ταύτισης.
Το σημείο ¨Θ¨ είναι καλά κρυμένο στον ανθρώπινο εγκέφαλο και η ενεργοποίησή του δέν έχει σχέση με συγκεκριμένα δόγματα αλλά περισσότερο με το όραμα, ερέθισμα ή αντικείμενο που αντιλήφθηκε ο διαλογιζόμενος άνθρωπος κατα τη στιγμή της ενεργοποίησης. Όσο πιό σημαντικό και έντονο το ερέθισμα τόσο πιό μεγάλη και εντυπωσιακή είναι και η ενεργοποίηση του σημείου ¨Θ¨.
Όταν η διεργασία ενεργοποίησης αφορά όλες μαζί τις αισθήσεις ταυτόχρονα, αρχίζοντας απο την βαθειά διαπεραστική ματιά (όμορφα μάτια θνητών ή αγίων), περνώντας απο την όσφρηση (άρωμα η μύρο), την ακοή (τραγούδι ή ψαλμωδία), την γεύση (δειίπνο ή μετάληψη), την αφή (άγγιγμα απο ποιοτικά ρούχα ή άμφια) και τελειώνοντας στην ήδη προετοιμασμένη και εκπαιδευμένη διαίσθηση (έρωτας ή θαυμασμός), τότε η ενεργοποίηση του σημείου ´Θ¨ μπορεί να οδηγήσει σε παροξυσμό, παραλήρημα ή κορύφωση που όμοιά της συμβαίνει πολύ λίγες φορές στη ζωή των μέσων ανθρώπων. Η κορύφωση αυτού του τύπου μπορεί να αποβεί καθοριστική για τη μετέπειτα ζωή αφού μιά τέτοια εμπειρία δέν είναι συνήθης για όσους δέν είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα για την σπανιότητα και την έντασή της.
Όπως φαίνεται, η απόδειξη ότι ο Θεός υπάρχει βρίσκεται μέσα στις ίδιες τις αισθήσεις μας.

Πηγή: metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: