Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ελλάδα που χάνεται;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Πλιακοστάμος*

 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ;

                             10.10.2011

Δεν ξέρω τί πραγματικά πλέον έχει ανάγκη και είναι σε θέση να διαβάσει ο μέσος αναγνώστης για να νιώσει ότι ακούγεται η γνώμη του, η μύχια σκέψη του και η αγωνία του για ό,τι διαδραματίζεται γύρω του. Ακόμη κι αυτός ο λόγος που θα τον εκφράζει αν πρέπει να είναι καταγγελτικός, σαρκαστικός, σκληρός ή μειλίχιος...(αν είναι δυνατόν)!!!

Τα γεγονότα και οι εξελίξεις για τη χώρα μας εξελίσσονται πολύ έξω πλέον από μας και κυρίως χωρίς εμάς, δεν προλαβαίνουν όχι απλά να ερμηνευτούν και ν΄αξιολογηθούν αλλά ούτε καν να μας γνωστοποιηθούν. Το μόνο που συνειδητοποιούμε καθημερινά είναι η ολοένα και σκληρότερη μιζέρια που δηλητηριάζει την ψυχή μας και προκαλεί  τη συσσώρευση ψυχοπαθολογίας που ανακυκλώνεται μεταξύ όλων μας. Εύστοχοι και επίκαιροι οι στίχοι της Χαρούλας στο τραγούδι της ΄΄μεγάλωσα΄΄. Να ζητάς να κουρνιάσεις Και να βρίσκεις οάσεις Στις ψυχώσεις των άλλων Που έχουνε για περιβάλλον Ίδιες φάτσες με σένα Γόνατα λυγισμέναΌνειρα ξεχασμένα.

Κι ενώ σε κάθε λογική και υγιώς δομημένη και ανεπτυγμένη κοινωνία υποφέρουν οι έχοντες αντίληψη κι ευαισθησίες στη δική μας, αυτή της Ελλάδας του 2011 υπάρχουν οι ... πεφωτισμένοι.

Πρόκειται γι αυτούς που ζουν απομονωμένοι στο δικό τους κόσμο που τόσο πολύ πόθησαν να κατακτήσουν. Κι ευτυχώς γι αυτούς τα κατάφεραν. Είναι αυτοί που έσπευσαν να καταλάβουν την εξουσία όταν ο προηγούμενος και πιο χαρισματικός πεφωτισμένος την εγκατέλειπε τεχνηέντως εν μέσω φτηνών προσχημάτων και κυρίως και πάνω απ΄ όλα με κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση!!! Μετά ήρθαν αυτοί που είχαν στόχο και όραμα κι έβλεπαν παντού λεφτά. Η ικανότητα αυτή τους έκανε πολύ δημοφιλείς. Ο μάγος της πρόβλεψης Χορταρέας μπροστά τους ήταν αμελητέα ποσότητα. Τελικώς τα βρήκαν τα λεφτά και μάλιστα εκεί που όλοι πίστευαν ότι δεν υπάρχουν. Εννοούσαν τους μισθούς και τις συντάξεις. Η ενόραση τους όμως δεν εξαντλήθηκε, συνέχισε κι αυξήθηκε εξελισσόμενη σε μια αλτρουιστική διάθεση σωτηρίας της Ελλάδας. Αυτό μέσα τους λειτούργησε σαν ανυπέρβλητη ανάγκη που δεν ικανοποιείται εύκολα. Έτσι την επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά, έξι φορές μέχρι τούδε, ελπίζοντας εν τέλει ότι θα την ικανοποιήσουν ή έστω ότι θα κοπάσει από μόνη της βρε αδερφέ (η ανάγκη).

Κάθε δόση του εμπνευσμένου ειδικά και μόνο για μας χαρισματικού μνημονίου απαιτεί συγκεκριμένα μέτρα ικανά και αναγκαία για τη σωτηρία μας. Δώδεκα οι δόσεις του πρώτου και δεκαπέντε του δεύτερου (ή αντίστροφα, δεν έχει πλέον καμία σημασία), πόσο τυχεροί πρέπει να αισθανόμαστε που θα σωθούμε τόσες φορές;;; Γιατί να παραπονιόμαστε αφού είμαστε πολύ χαμένοι πια; τόσο που στο άκουσμα του αντικαγκελαρίου της Γερμανίας ότι η Ελλάδα πρέπει να εκχωρήσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας ενοχλούμαστε το ίδιο ή και λιγότερο από τη μη προφυλάκιση ενός κατά συρροή φυγόδικου για στημένους αγώνες.

Πάντως οι εμπνευσμένοι διαφωτιστές και εθνοσωτήρες μας πιστοί στο ραντεβού τους με την ιστορία γίνονται όλο και περισσότερο ευρηματικοί. Βρίσκουν παντού λεφτά και μάλιστα πολλά. Κάθε φορά και περισσότερα.

Και κάθε φορά τα έκρυβαν οι ίδιοι. Οι γριές και οι γέροι στις συντάξεις αλλά και οι μισθωτοί. Κυρίως οι τελευταίοι!!! Αυτοί είχαν ψηφίσει μάλιστα και τους προηγούμενους που δημιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση και πρέπει τώρα αυτοί ως πεφωτισμένοι να δικαιολογήσουν το όνομα τους και πάνω απ' όλα το ρόλο τους. Οι 3800 που βεβαιωμένα δεν τα απέδωσαν στο κράτος είναι έντιμοι γιατί πάνω απ’ όλα το ξέρουμε ότι τα έχουν τα λεφτά. Όχι σαν εμάς που τα κρύψαμε και δεν το είπαμε σε κανέναν κι αναγκάσαμε τους άλλους να τα ψάχνουν. Αυτοί είχαν κάτι στην πάντα για μια δύσκολη στιγμή και μόνο σε λίστα έπρεπε να μπουν όχι στη φυλακή, γιατί ποιος ξέρει τί ανάγκες έπρεπε να καλύψουν, άσε που κι εκεί θα υπάρχουν πεφωτισμένοι που θα πρέπει να σώσουν καμία τράπεζα, κανένα οργανισμό ή ακόμη καλύτερα καμία κυβέρνηση ή κόμμα.

Πάντως οι πεφωτισμένοι είναι εδώ κι αποφασισμένοι να βρουν όλα τα λεφτά που μας υποσχέθηκαν. Δεν πρόκειται να κάνουν με τίποτε πίσω, οι άνθρωποι είναι αδέκαστοι, δε χαρίζονται ούτε στη μάνα τους, δεν τους νοιάζει ούτε το πολιτικό κόστος ούτε κι αν δυσαρεστήσουν κι αυτούς τους ίδιους τους συνδικαλιστές που τους βοήθησαν τόσο πολύ όταν προετοιμάζονταν για το θεάρεστο έργο τους όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Πάνω από όλα ο σκοπός τους. Νυν υπέρ πάντων ο αγών. Εμείς κάποια στιγμή θα καταλάβουμε τις προθέσεις τους κι όταν θα έχουμε σωθεί θα τους ευγνωμονούμε και θα τους μνημονεύουμε με πολύ κολακευτικά λόγια. Τώρα είναι νωρίς, δε γίνεται να τα ερμηνεύουμε όλα εν θερμώ, βιαζόμαστε γι αυτό και θα κάνουμε λάθος στις εκτιμήσεις μας.

Είναι κι αυτός άρχοντας του φωτός, ο ένας κι ο μοναδικός που πρώτος απ' όλους τρέχει πότε με το αεροπλάνο πότε με το ποδήλατο πότε με το κανό για να μας σώσει. Άσε που αναγκάζεται να συναναστρέφεται άσχημες και χοντρές κυρίες πολύ έξω από την λεπτεπίλεπτη αισθητική του που του φωνάζουν κιόλας. Τώρα όμως κουράστηκε όπως κι ο προηγούμενος, αυτός που φταίει γι όλα τούτα, γι αυτό πήρε τη βοήθεια του καλού του φίλου, αυτού που πάντα τον σεβόταν και τον εκτιμούσε και δε θα τον υπονόμευε ποτέ. Μιλάμε για φίλο, όχι αστεία. Εντάξει είναι κι αυτός εύσωμος όπως η κακή κυρία που έχει εμμονές με τους μισθούς και τις συντάξεις μας αλλά τα λέει καλά και σε ποσότητα και κυρίως είναι πιστός κι αυτός στο όραμα της σωτηρίας. Κορόιδα Έλληνες πόσο αχάριστοι είστε; Αφού τόσοι πολλοί και μέσα και έξω από την Ελλάδα θέλουν να σωθούμε δε γίνεται από το να σωθούμε. Αν δεν τα καταφέρνουμε μέχρι τώρα είναι γιατί δεν τους εμπιστευόμαστε. Είμαστε δύσπιστοι! Είναι γιατί εμείς οι ίδιοι τους εμποδίζουμε και τους κρύβουμε τα λεφτά που ψάχνουν. Αφού ήδη βρήκαν τόσα θα βρουν και τα υπόλοιπα. Και τότε; το απόλυτο ωσαννά. Απαλλαγμένοι από καταναλωτικές ανάγκες θα ζήσουμε την απόλυτη πνευματική ευδαιμονία. Τί Γκάντι και θιβετιανοί μοναχοί, εδώ θα είμαστε με το ένα πόδι στον παράδεισο. Σκέτη κοινωνία αγγέλων. Δε θα μας εμποδίζει τίποτε. Τίποτε δε θα στέκει ανάμεσα σε μας και την πνευματική μας ολοκλήρωση, μόνο το βιολογικό τέλος αυτού του αχόρταγου κουφαριού που θέλει να τρώει συνέχεια να κοιμάται ν' αρρωσταίνει κι αν είναι δυνατόν να παίρνει και σύνταξη. Αυτό το τελευταίο παραπάει. Οι πεφωτισμένοι όμως το αντελήφθησαν έγκαιρα καταλαβαίνοντας τη ματαιότητα του πράγματος και στην αμέσως επόμενη πράξη εθνικής σωτηρίας θα λειτουργήσουν ως οφείλουν … και γνωρίζουν. Και πάλι το θέμα όμως είναι να το καταλάβουμε εμείς και να μην μπερδευτούμε όπως τις προηγούμενες φορές. Α τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Αν δε σωθούμε, εμείς θα φταίμε, όχι ο γιατρός ούτε η θεραπεία. Αυτοί ήξεραν από πάντα κι ήταν εγνωσμένη και η ικανότητα τους και η εμπειρία τους. Οι άνθρωποι έβλεπαν από μακριά, πριν καν κληθούν ν' αναλάβουν τη δύσκολη περίπτωση μας είχαν ήδη μιλήσει με ανθρώπους που ήξεραν και είχαν σώσει κι άλλες χώρες κι άλλους ανθρώπους. Τα πάντα για τη σωτηρία μας. Πόσο τυχεροί είμαστε που βρεθήκαμε στο δρόμο τους και τί αισιοδοξία θα πρέπει να μας διακατέχει για το μέλλον μας ;;;

Πάντως υπάρχουν και οι άλλοι. Οι λιγότεροι πεφωτισμένοι αυτοί που πιστεύουν ότι αν πάνε στη χοντρή κυρία και στον κοντό κύριο θα τους δώσουν καραμέλες θα τους καλοδεχτούν και θα τους ακούσουν. Εντάξει δεν ξέρουν και πολλά. Βρίσκονται σε κατώτερο στάδιο μύησης από τους άλλους. Σιγά σιγά θα συνειδητοποιήσουν την ανεπάρκεια τους και θα πειστούν κι αυτοί όπως κι εμείς ότι λεφτά υπάρχουν και τα έχουμε όλοι εμείς που τα κρύβουμε και τα κρατάμε για τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Απλά αυτοί δεν έχουν κυβερνήσει όσο οι πεφωτισμένοι που ξέρουν τα πάντα. Μέχρι όμως να μάθουν καλά θα κάνουν να περιμένουν. Η γνώση τί είναι για να προκύπτει κτήμα του καθενός;;; θέλει κόπο ... και τρόπο επίσης!!!!

Μακάρι να υπήρχε λύση αγαπητοί φίλοι. Δεν υπάρχει όμως. Ό,τι γίνεται μόνο στη θεωρία του χάους παραπέμπει. Το που θα βρεθεί αυτή η μικρή χώρα είναι θέμα καθαρής τύχης, μια και από μήνες έχει προσαρτηθεί στα στενά συμφέροντα των δύο μεγάλων της Ευρωζώνης. Η επιβίωσή μας όχι μόνο δεν είναι πρώτο θέμα για τους δύο μεγάλους αλλά και απόλυτο εμπόδιο για την οικονομική τους ασφάλεια και ισορροπία. Πρώτοι αυτοί εύχονται να μην υπήρχαμε ενώ θα έδιναν τα πάντα για να σβήναμε από το χάρτη. Κι όμως οι πολιτικοί μας όχι μόνο τους πίστεψαν αλλά λειτουργώντας ως υπηρέτες τους ακολούθησαν στην καταστροφική για τη χώρα μας λογική τους. Όταν όλοι βοούσαν ότι δεν τιθασεύεται το χρέος με κανένα μνημόνιο αυτοί έτρεξαν να ψηφίσουν και το μεσοπρόθεσμο. Αρνήθηκαν από την αρχή κάθε ρόλο σοβαρού διαπραγματευτή υποδουλώνοντας και κατασυκοφαντώντας τη χώρα μας και καλλιεργώντας ανύπαρκτες ενοχές σε νομοταγείς πολίτες. Ίσως τότε που ήταν στην αρχή όλα αυτά τα ανήκουστα να είχαμε κάποιες ελπίδες και σίγουρα πολύ περισσότερες από τώρα που περιμένουμε απλοί θεατές των εξελίξεων στις διάφορες συναντήσεις του κοντού και της χοντρής. Άλλωστε ο ένας περιμένει πως θα σώσει τις τράπεζές του και οι άλλη πόσο αλώβητη θα βγει η χώρα της από την κρίση. Αυτοί καλά κάνουν κι ενδιαφέρονται για τις χώρες τους, τα δικά μας τα σκύβαλα τι κάνουν; που να μάθει όμως το μαλάκιο με το κολάν τι σημαίνει εθνική συνείδηση όταν ο ίδιος δεν τη θεωρεί καν πατρίδα του κι όταν του παραχωρήθηκαν με τόσο καταχρηστικό και προκλητικό τρόπο τόσες εξουσίες; Η Ελλάδα κληρονομείται από παππού σε πατέρα και τώρα σε εγγονό. Όλοι τους διαπρεπείς αγωνιστές και δημοκράτες. Α ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ό,τι κληρονομείται πάνω απ΄ όλα πωλείται κιόλας. Ο τρίτος αγωνιστής δημοκράτης στη σειρά και πάνω απ΄ όλα πεφωτισμένος  έστω και κατ΄ απαίτηση άλλων το έχει αποφασίσει. Στην ανικανότητα του σκοντάφτει η διαδικασία και μόνο.

Πόσο πιστεύουν ότι θα εκβιάζουν το ήδη προδιαγεγραμμένο τέλος μας πετώντας ο μεν ένας χοντρός ανόητους βερμπαλισμούς (αυτός που θέλει να αποκαλείται και συνταγματολόγος) ο δε άλλος απειλές (ο μαζί τα φάγαμε, ο Τσιπροκατατρεγμένος). Έχουμε τόσες δόσεις ακόμη, τί παραπάνω θα εμπνευστούν κι από πού να πάρουν ό,τι … δεν έχει απομείνει. Εμείς πλέον το τέλος το βλέπουμε, αυτοί κάνουν ότι δεν το βλέπουν για να πάρουν κι άλλα για να μοιράσουν κι άλλη δυστυχία!!!

Η κοινωνική εξέγερση που καλούν τα κόμματα της αριστεράς δε θ΄ αργήσει να έρθει. Από την αρχή φωνάζουν κάνοντας σκληρή αντιπολίτευση για το μνημόνιο, και ειλικρινή θα έλεγα. Η πανστρατιά φίλοι του ΚΚΕ όμως μπορεί ν΄ αφήσει απέξω τα 12 χρονα των γυμνασίων. Η πολιτική τους μύηση μπορεί να περιμένει κι ας δοθεί προτεραιότητα στην όποια λειψή μόρφωση τους προσφέρουμε. Αν η απήχησή σας εξαντλήθηκε στις μεγαλύτερες ηλικίες καλό είναι να το ψάξετε και να δείτε που χωλαίνουν από καιρό τα πολιτικά σας μηνύματα. Τα κλειστά σχολεία δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν και τώρα παρά ποτέ την ίδια την Ελλάδα τη βλάπτουν ανεπανόρθωτα. Υπάρχει όμως και η υποκριτική μερίδα των εκπαιδευτικών που δικαιώνουν πλήρως το χαρακτήρα του δημοσίου υπαλλήλου, που ευθαρσώς δηλώνουν ότι θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας όταν επεμβαίνει η αστυνομία καταλύοντας το σχολικό άσυλο. Πρόκειται για τα απόλυτα συνδικαλιστικά κομματόσκυλα που τους συμφέρει η μη λειτουργία των σχολείων προκειμένου ν’  ανθίζει η παραπαιδεία μέσα στα σχολεία. Η στάση τους αυτή δεν υποκινείται παρά επειδή εμφορούνται από τις τροποποιημένες και κυρίως εκφυλισμένες  κατά τη νεοελληνική αντίληψη ιδέες περί δημοκρατικών αξιών και την ελεύθερη διακίνηση τους μέσα στα σχολεία. Τα 12 χρονα ενός γυμνασίου μπερδεύουν ακόμη κι αυτές τις εθνικές επετείους αγνοώντας ακόμη κι αυτή τη βασική ιστορία της Ελλάδας. Αγαπητοί κνίτες διαφωτίστε τους εαυτούς σας πρωτίστως και φροντίστε για την απρόσκοπτη λειτουργία κάθε γυμνασίου και λυκείου. Είναι και δικό σας καθήκον κι ευθύνη να μορφωθούν τα παιδιά μας. Πάντοτε έλκατε τις πιο χαρισματικές προσωπικότητες, και τις πιο μορφωμένες. Αφήστε τα παιδιά ήσυχα κι αυτά θα έρθουν σε σας αν και όταν αποκτήσουν βούληση και κυρίως στοιχειώδη μόρφωση.   Διαλύθηκαν τα πανεπιστήμια με αυτό που τόσο καιρό αποκαλούταν άσυλο, αφήστε ήσυχα τα παιδιά να μάθουν ό,τι μπορούν με αυτά που μπορούν. Είστε το ίδιο ηθικοί αυτουργοί μαζί με αυτούς που υπονόμευσαν το μέλλον τους και θα τα στείλουν τώρα για δουλειά στην ξενιτειά. 

Κι επειδή είμαι και γιατρός και γνωρίζω και τα κακώς κείμενα του χώρου μου όπως και τ΄ ανάλογα απορριπτέα φαινόμενα χρηματισμού και φοροδιαφυγής ανάξιων συναδέλφων, θεωρώ ότι πρωτίστως τα σχολεία και δευτερευόντως τα νοσοκομεία θα πρέπει να είναι εντελώς δωρεάν και πάντα σε λειτουργία προσφέροντας αδιάκοπα στους πολίτες. Στεναχωριέμαι αφάνταστα βλέποντας ένα παιδί που ασθενεί αλλά επίσης το ίδιο θλίβομαι για ένα αγράμματο κι ανιστόρητο που πολύ σύντομα θα βλέπει τον κάθε Ψωμιάδη ως εθνικό ήρωα και μάγκα που εμπαίζει και χλευάζει τις εξουσίες αυτής της χώρας.

Το μέλλον της Ελλάδος και μέχρι να ευαισθητοποιηθούμε ως Έλληνες δε μας ανήκει, τα σχολεία όμως άχρηστοι ψευτοευαισθητοποιημένοι για τη δημοκρατία υποκριτές πολιτικοί ανήκουν στα παιδιά κι όχι στον κάθε Παφύλη ή Μανδρέκα που υπερθεματίζουν στη Βουλή για τους αγώνες των μαθητών και το σχολικό άσυλο. Αυτοί με τους μισθούς που παίρνουν, αν έχουν παιδιά όπως η Παπαρήγα και η Διαμαντοπούλου θα τα προωθήσουν στα ιδιωτικά σχολεία (και οι δύο κυρίες τα στέλνουν).Όλα τα υπόλοιπα, για τα δικά μας παιδιά μιλάω θα μάθουν εκεί που τόσα χρόνια μεριμνήσαμε εμείς. Εκτός κι αν η εικόνα του αμόρφωτου κι αγράμματου πλην πειθήνιου στους ξένους όμως πρωθυπουργού μας αντιπροσωπεύει πλήρως κι αποτελεί άξιο παράδειγμα προς μίμηση.       
*Ο Κωνσταντίνος Πλιακοστάμος είναι ιατρός-χειρουργός.  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εντάξει όλοι φταίνε ,εκτος απο τον πλακοστάμο. πολύ θεωρία,αλλά απο δράση τίποτα...σημεία των καιρών...

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Ανωνυμε,10/11/2011 10.52
ενταξει ,εσυ κατσε στην ανωνυμια σου ,μη μιλας επωνυμα καν,για τιποτα,περιμενε με απλωμενο το χερι και ανοιχτο το στομα μπροστα στη οθονη,κανε καμια παρελαση λιγο πριν τα δελτια για χαβαλε και απο δακρυγονα τιποτα.Δεν περασες ποτε απ το Συνταγμα και πουλας μαγκια περιμενοντας την 6η δοση...Απο δραση τιποτα..
σημεια των καιρων..
Ανωνυμος--εννοειται,ασορτι