Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση Κ.Ο. ΚΚΕ Λιβαδειάς

Για να 'ναι νικητής ο λαός
Στις 48 ώρες της μεγάλης απεργιακής μάχης που δόθηκε με απόλυτη επιτυχία από τις ταξικές δυνάμεις σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς, στις συγκλονιστικές διαδηλώσεις σ' όλη τη χώρα, στην περικύκλωση της Βουλής, που παρά το δολοφονικό χτύπημά της, ολοκληρώθηκε με τους όρους και τον τρόπο που το ταξικό κίνημα ξέρει να οργανώνει και να περιφρουρεί τους αγώνες του, έγινε ακόμα πιο καθαρό πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί!
Η ταξική πάλη οξύνεται και η εκτίμηση πως «όταν ο λαός θέλει, μπορεί» θα γίνει ισχυρότερη στις μεγάλες μάχες που είναι μπροστά. Κάτω, όμως, από ορισμένες προϋποθέσεις. Οτι αυτές τις κρίσιμες ώρες η εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα, ξεπερνώντας διάφορες αυταπάτες, όπως και φοβίες, αποφασίζει να συνεχίσει να παρεμποδίζει ως και την ανατροπή της τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν, ότι θα αντεπιτεθεί για να ανατρέψει συθέμελα το ξεπερασμένο και αντιδραστικό αυτό καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση δυνάμεων, πλατιά οργάνωση στα συνδικάτα, σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας και προσανατολισμένη ταξικά δράση των συνδικάτων. Σημαίνει ότι μεγάλες - ακόμα περισσότερες - μάζες εργατών, ανθρώπων των λαϊκών στρωμάτων θα εγκαταλείψουν αποφασιστικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν θα εγκλωβιστούν στα διάφορα κόμματα που δρουν συμπληρωματικά στο δικομματισμό, θα κάνουν πέρα τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Θα συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ στην πάλη που επινίκιό της θα έχει το λαό στην εξουσία.
Το λαϊκό κίνημα έδειξε ήδη ότι μπορεί να κάνει αποφασιστικά αυτά τα βήματα. Τώρα μπορεί να γίνει ένα άλμα. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που χρόνια τώρα διαχώρισαν τη θέση τους από τον εργατοπατερισμό, που πάλεψαν κατά της ταξικής υποταγής, οργάνωσαν την αντίσταση των εργατών, υπερασπίστηκαν κατακτήσεις, δυνάμωσαν την ταξική γραμμή μέσα στα συνδικάτα. Το ταξικό κίνημα έχει στον μέχρι τώρα απολογισμό του σημαντικές μάχες που δόθηκαν παρά τον αρνητικό συσχετισμό. Ο προσανατολισμός του είναι η εγγύηση για τη συνέχεια, η βεβαίωση ότι σ' αυτόν τον δρόμο με ακόμα πιο ενισχυμένες δυνάμεις πρέπει να συνεχιστεί η πάλη, για να χτιστεί η ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, ένα πανίσχυρο συνδικαλιστικό κίνημα χειραφετημένο από τη λογική ότι πρέπει να υπάρχει ο καπιταλιστής και το κέρδος του για να έχουν ο εργαζόμενος και τα λαϊκά στρώματα δουλειά, ζωή και μέλλον. Που θα 'χει σημαία του το σύνθημα: «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Ενα κίνημα που όπως αναφέρεται στο ψήφισμα των απεργιακών συγκεντρώσεων θα αποτελείται από σωματεία μαζικά, δεμένα με τους τόπους δουλειάς που θα κινητοποιούν και θα στηρίζονται στα μέλη τους. Θα αποφασίζουν με μαζικές συλλογικές διαδικασίες και θα ενδιαφέρονται για όλα τα προβλήματα που βασανίζουν τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Η μέχρι τώρα εξέλιξη της ταξικής πάλης έχει δημιουργήσει βάσεις για να προχωρήσει η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, υπηρεσία, εργοστάσιο, γιαπί, σχολειό, χωράφι, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, συνελεύσεις, αρχαιρεσίες. Σ' αυτό το δρόμο οργανώνεται και θα ενισχύεται η λαϊκή συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, μαζί με τις συσπειρώσεις φοιτητών-σπουδαστών, μαζί με την ΟΓΕ. Σ' αυτό το δρόμο πρωτοστατεί το ΚΚΕ, η αποφασιστική ενίσχυση του οποίου είναι όρος για το άλμα μπροστά.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι λες και δεν είμασταν εκεί να δούμε...την κάνατε πάλι την υπηρεσία σας στο κόμμα...να δούμε στην πατρίδα και στο λαό πότε θα την κάνετε??????????? Εν κατακλείδι η συγκέντρωση δεν έγινε!!Μόλις 'άδειασε' η πλατεία φύγατε!! Α ξέχασα, η κυρία πρόεδρος σας μήπως ξέχασε να κατηγορήσει την κυβέρνηση γιατί δεν έπιαναν τα ματ τους κουκουλοφόρους τώρα που είχαν την ευκαιρεία ή μου διέφυγεεεεεε??? Το καλό για το τέλος...σας έδωσαν και οι κυβερνητικοί συγχαρητήρια...πρώτη φορά βλέπεω διαμαρτυρόμενους να παίρνουν συγχαρητήρια απο τον εχθρό τους!!!!!
Τι παρακμή!!!!!!!!ΕΝΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ
Το χειρότερο είναι να προδίδεις το λαό.
Μ.φ.χ 11:52

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΛΟΓΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ;ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ;ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!!ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΗΣΙΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ!!!ΞΑΝΑΡΩΤΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΜΑΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Ανώνυμος είπε...

βγάλτε τις κουκούλες βρε παιδιά ,και μετά μιλήστε..Οτι και να λέτε με κουκούλες ηλιθιότητα και χαφιεδισμός είναι

Ανώνυμος είπε...

Ένας κουκουλοφόρος χωρίς κουκούλα

Στέργιος Κατσαρός

Ναι είμαι ένας κουκουλοφόρος από τα ιουλιανά, ένας από τους 300 προβοκάτορες του Πολυτεχνείου, ένας αριστεροχουντικός της μεταπολίτευσης και των εργοστασιακών σωματείων ένας κουκουλοφόρος τον δεκέμβρη του 8, προχθές ένας χρυσαυγίτης ωστόσο σύντροφοι δεν έφαγα γιουβαρελάκια από τα χέρια της Μαρίκας.

Προχθές βέθηκα στο Σύνταγμα δέχτηκα στο πρόσωπο τη φυσούνα. Ετρεξα να φύγω και έπεσα επάνω στο δικό σας μπλόκ ,το μπλοκ του Π.Α.Μ.Ε., με προπηλακίσατε και μου δώσατε κάποιες ψιλές.Τι στο καλό δεν θα αναγνώριζε η περιφρούρηση ένα χαφιέ που για 45 χρόνια παρίστανε τον οικοδόμο.http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/10/blog-post_7664.html

ΤΟΞΟΤΗΣ είπε...

ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Προορίζουν την Ελλάδα να γίνει μια κανονική αποικία με κατακτητές και δοσίλογους ντόπιους συνεργάτες τους. Ξυπνήστε οι του ΚΚΕ απο το βαθύ ύπνο σας.Προς το παρόν είσαστε το αριστερό εξτρέμ της κύβερνησης με καδρόνια και κράνη.

Ανώνυμος είπε...

Δύο κόμματα της μεταπολίτευσης επενδύουν στον ΦΟΒΟ. Το ενα το δοσιλογικό ΠΑΣΟΚ που θελει να εκχωρησει την εθνική κυριαρχία για να παραμείνουμε στο ΕΥΡΩ. Το συνθημα του ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΙΑ και ευρώ η δραχμή. Το αλλο κόμμα που επενδυέι στον φοβο ειναι το ΚΚΕ.Το σύνθημα του ελα με εμάς για να μην φάς ξύλο απο τα ΜΑΤ η με τούς άλλους.Εντρομο το ΚΚΕ στις διαδηλώσεις 19-10-2011 καταλαβε οτι οι αλλοι ειναι πολυ περισσότεροι. Δεν έχουμε αναγκη απο τούς σεκιουριταδες του ΚΚΕ για να διαδηλωσουμε ο Ελληνικος λαός δεν ΦΟΒΑΤΑΙ το έχει αποδείξει στους αιωνες. Ο Ελληνικός λαος θα ανατρέψει την δοσιλογική κυβέρνηση και θα στείλει στον διάολο ολους εκείνους που επενδυουν στο ΦΟΒΟ.

ΤΑΥΡΟΣ είπε...

απο που βγαινει συμπερασμα οτι το κκε ειναι συνοδοιπορος του πασοκ το μαη το κατηγορουσαν καρατζαφυρερ και βενιζελος οτι ηθελε να καταλαβει τη βουλη τωρα να την προστατεψει ελεος

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι τύποι του κκε είναι το κάτι άλλο! Αποδυκνείουν ότι σε αυτό τον τόπο έχει περισσότερο σημασία το <> είσαι και όχι το <> λες και γράφεις...αυτό το περνάνε στην ζούλα και αποτελεί τακτική τους γιατί δεν έχουν τι να απαντήσουν...μας είπαν ότι εμείς οι ανώνυμοι δεν έχουμε δικαίωμα να γράφουμε και δεν ασχολήθηκαν καν να επιχειρηματολογήσουν σε αυτά που λέμε...αντιθέτως μας έβρισαν ως ηλίθιους χαφιέδες και βλάκες!!! Ακούστε λοιπόν γιατί λίγο απέχετε απο το να γίνετε αριστερά φασιστάκια, η <> όταν δεν κατασπαταλιέται και συνοδεύεται απο θέσεις αποτελεί πολιτικό επιχείρημα, όταν εκτοξεύεται απο μόνη της είναι απλά <>. Για μαζευτείτε και φερθείτε με ταπεινότητα γιατί δεν έχετε καταλάβει σε τι εποχές περνάμε και σε λίγα χρόνια θα σας δείχνει η κοινωνία με το δάχτυλο όπως έδειχναν τους χουντικούς όταν είχε πέσει η χούντα!!! Αυτό που έρχεται απέξω δεν έχει να κάνει με κόμματα αλλά με την πάλη των τάξεων και εν κατακλείδι με την έννοια της ελευθερίας του ατόμου και καταλάβετε ότι σε όλες τις κινητοποιήσεις που έγιναν φέτος δεν είχε βγεί το προλεταριάτο αλλά όλη μεσαία τάξη, όλος ο λαός!!! Διαβάστε και αυτά που λεέι ο 12:14 μπας και καταλάβετε τι κάνει η ηγεσία σας σε σας και στον τόπο και πάρτε τα κοντάρια και αρχίστε τους στο κυνήγι γιατί ασελγούν στην ιδεολογία σας και στην προσωπικότητα σας..σας μεταχειρίζονται δηλαδή για να απολαμβάνουν το κομμάτι της πίτας που θέλουν να έχουν στην νέα τάξη πραγμάτων...ναι εντάξει AN η νέα τάξη αποτύχει πάλι με εσάς θα είναι!!!

Μ.φ.χ 11:52

ΤΟΞΟΤΗΣ είπε...

επιμενω η βλακεια ειναι ανικητη και ανιστορητη βγαλτε τις τσιμπλες και δεστε πως καταντησατε τη χωρα

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λετε ρε παληκαρια,σημερα το παμε βγηκε σε ολη την Ελλαδα;ο κοσμος ηταν θυλακας του παμε;η μηπως κριμα που δεν ηταν το παμε να περιφρουρησει να μην ξεσηκωθει;για μαζευτειτε γιατι αυτο που συμβαινει ειναι μεγαλο και ιστορικο

Οι ηλιθιοι και οι βλακες...που μας ειπατε;

ΤΟΞΟΤΗΣ είπε...

αρακι ασπρο και παχυ τις μανας το καμαρι εβγηκε στην εξοχη κλπ