Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Η Τεράστια Κοινωνική Σημασία των Βλακών εν τω Συγχρόνω Βίω

"Η Τεράστια Κοινωνική Σημασία των Βλακών εν τω Συγχρόνω Βίω" είναι το πιο γνωστό έργο του Ευάγγελου Λεμπέση και δημοσιεύτηκε αρχικά στην "Εφημερίδα των Ελλήνων Νομικών" το έτος 1941.
Πρόκειται για μια διάσημη κοινωνιολογική μελέτη/δοκίμιο απαράμιλλης οξυδέρκειας, υψηλής και πυκνής ουσίας και -ως όλα τα σπουδαία έργα- διαχρονικής σημασίας. Εχει, όπως επίσης είναι φυσικό, εγείρει πολλές αντιπαραθέσεις, έχει δεχθεί σκληρή κριτική παραμένει όμως δημοφιλές και προκαλεί διχογνωμίες ακόμη και τώρα μετά από 67 χρόνια: άλλο ένα ασφαλές γνώρισμα της επιστημονικής αξίας του έργου του Ευάγγελου Λεμπέση.
Προσωπικά, βρίσκω το δοκίμιο άψογο, διεισδυτικό και ανατρεπτικό των προκαταλήψεων, παιγνιώδες, έξυπνο, καλογραμμένο και χρήσιμο. Είναι από τα αγαπημένα μου της νεοελληνικής γραμματείας και επιστρέφω συχνά για να μελετήσω και να εξηγήσω όσα απίστευτα συμβαίνουν στις ημέρες μας. Ιδού λοιπόν ας μάθουμε ή ας ξαναθυμηθούμε ποια είναι η Η Τεράστια Κοινωνική Σημασία των Βλακών εν τω Συγχρόνω Βίω, υπό Ευάγγελου Λεμπέση. Δείτε.

http://viotiareader.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

XAXA KATAPLHKTIKO!

Χριστοφόρος είπε...

τώρα που έχουμε χάσει τα αυγά και τα καλάθια αναζητούμε φιλοσοφικά άλλωθι, προκειμένου να απαλλάξουμε τους ταγούς λόγω βλακείας.
Το θεωρώ αν μη τι άλλο προσβλητικό για τη νοημοσύνη του μέσου έλληνα.

βοιωτός είπε...

3.33
Χριστόφορε,
έλα πες την αλήθεια. Δεν το διάβασες έτσι;