Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ξεκίνησε η δημοσιοποίηση των απόρρητων εγγράφων από το WikiLeaks

Έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δημοσιοποιήθηκαν από το WikiLeaks περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες για τη διεθνή τρομοκρατία, τη διασπορά πυρηνικών όπλων και τις δράσεις ξένων ηγετών, ανακοίνωσαν το βράδυ της Κυριακής οι New York Times.


Πάνω από 250.000 έγγραφα αναμένεται να αποκαλυφθούν σταδιακά στη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων πληροφοριών που έχει γίνει ποτέ.

Όπως συνέβη νωρίτερα φέτος με τα ημερολόγια του Αφγανιστάν και του Ιράκ, τα έγγραφα θα δημοσιευτούν ταυτόχρονα στους New York Times, τον Guardian και το Spiegel. Στην αποκάλυψη δημοσιοποίηση συμμετέχουν αυτή τη φορά η El Pais και η Le Monde, η οποία ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει πληροφορίες τη Δευτέρα.

Λίγη ώρα πριν αρχίσει η αποκάλυψη, οι υπεύθυνοι του διαβόητου δικτυακού ανακοίνωσαν ότι ο λογαριασμός του στο Twitter δέχεται κυβερνοεπίθεση με την τακτική DoS (άρνηση παροχής υπηρεσιών, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος από αιτήματα σύνδεσης).

Την ίδια ώρα, τo αμερικανικό Πεντάγωνο επέκρινε το δικτυακό τόπο για την «απερίσκεπτη» διαρροή και ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα για να αποτρέψει ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή των New York Times δείχνουν ότι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα εξακολουθούν να βασίζονται σε Σαουδάραβες χρηματοδότες.

Δείχνουν επίσης ότι η κινεζική κυβέρνηση είχε εξαπολύσει συντονισμένη κυβερνοεπίθεση ενάντιων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους
 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231069267#ixzz16bcMrvsZ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι έχει στοιχεία και για την Ελλάδα σχετικά με την προσέγγιση με τη Ρωσία (φυσικό αέριο, αγωγός κλπ) ανεπιθύμητη στις ΗΠΑ, όλα αυτά που τώρα ματαιώθηκαν ? Για να δούμε αποκαλύψεις.

Ανώνυμος είπε...

Επιμήκυνση του μνημονίου μέχρι το 2013 μας προέκυψε ξαφνικά(;)
Στις 12/10 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλεγε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα το μνημόνιο λήγει το 2013. Τι γίνεται απιδιά, κάθε μέρα θα αμς βγάζουν και κάτι χειρότερο; Από τον Μάιο μέχρι τώρα για πόσα λένε και ξελένε; Θα πάει μακριά η βαλίτσα;

Ανώνυμος είπε...

μέχρι το 2021 θες να πεις ανώνυμε

Ανώνυμος είπε...

Θα το έκαναν αυτό ποτέ έλληνες δημοσιογράφοι;

Ανώνυμος είπε...

OXI !!! Afou oi perissoteroi einai rufianoi tu systimatos kai papagalakia ths exousias

Ανώνυμος είπε...

ακριβώς.....

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοσιογράφοι πέταξαν μπουκάλια με νερό και πορτοκαλάδες στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Π.Σόμπολο στην πορεία και φυγαδεύτηκε για να γλυτώσει από την οργή τους (απο την Ζούγκλα η είδηση).
Κάθε μέρα απολύονται δεκάδες απλοί δημοσιογράφοι στα κανάλια και στις εφημερίδες κι αυτοί οι μεγαλοκλασάτοι το βιολί τους, λιβάνισμα και ξανα μανα λιβάνισμα της εξουσίας.
Τέρμα τα δίφραγκα τέρμα και τα παραμύθια. Θα δούν πολλά τα μάτια μας κι είμαστε ακόμα στην αρχή....