Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Αυτοκτόνησε ο πατέρας της ιταλικής κωμωδίας Μάριο Μονιτσέλι



Ο πατέρας της ιταλικής κωμωδίας Μάριο Μονιτσέλι αυτοκτόνησε σε ηλικία 95 ετών πέφτοντας από το παράθυρο του νοσοκομείου Σαν Τζοβάνι στη Ρώμη, όπου νοσηλευόταν, μετέδωσε χθες βράδυ το ιταλικό πρακτορείο Ansa, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.
Ο Μονιτσέλι είχε γεννηθεί στις 15 Μαΐου 1915 στο Βιαρέτζο, στην Τοσκάνη, όπου πέρασε την παιδική του ηλικία.
Η σειρά ταινιών του «Οι Εντιμότατοι φίλοι μου», με πρωταγωνιστές τον Ούγκο Τονιάτσι και τον Γάλλο ηθοποιό Φιλίπ Νουαρέ, που αφορά τα έργα και τις ημέρες μίας παρέας τεσσάρων φίλων που σκαρώνουν κάθε είδους σκανταλιά κατά πάντων, κάνοντας την διασκέδασή τους τρόπο ζωής, παραμένει ακόμη στον κολωφώνα της ιταλικής κωμωδίας και μία από τις καλλίτερες ταινίες του.
Ο Μονιτσέλι έχει συνεργασθεί με ορισμένους από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της Ιταλίας: το 1958 γυρίζει το κορυφαίο έργο «Ο Κλέψας του Κλέψαντος» με τη σύμπραξη των Βιτόριο Γκάσμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και Κλαούντια Καρντινάλε, ενώ η ταινία «Ο Μεγάλος Πόλεμος» με τον Βιτόριο Γκάσμαν του χάρισε τη διεθνή αναγνώριση, ένα Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ της Βενετίας και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ.
Ο Μονιτσέλι, που εργάσθηκε επίσης στο θέατρο και την τηλεόραση, γύρισε συνολικά 65 ταινίες.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

1 σχόλιο:

Ε είπε...

Και γαμώ τις ταινίες "Οι εντιμότατοι φίλοι μου".Κλασική κι απολαυστική στο είδος της. Σήμερα όλο σαχλαμάρες και σούπες γυρίζονται για αρπαχτές.Η Ευρώπη παρήκμασε σε όλα και πιο πολύ στο πνεύμα...