Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

«Δημοκρατική Συμμαχία» με ένα κλαδί ελιάς από την Ντόρα Μπακογιάννη


Η Δημοκρατική Συμμαχία, είπε η Ντ.Μπακογιάννη, πιστεύει «στη συνεργασία και τη διαμόρφωση κοινών τόπων με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις»
Η Δημοκρατική Συμμαχία, είπε η Ντ.Μπακογιάννη, πιστεύει «στη συνεργασία και τη διαμόρφωση κοινών τόπων με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις»   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
«Δημοκρατική Συμμαχία» είναι το όνομα του νέου κόμματος, την ιδρυτική διακήρυξη του οποίου παρουσίασε την Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο του Μπάτμιντον. Σύμβολο του έχει ένα κλαδί ελιάς.

Το ιδρυτικό συνέδριο του «κινήματος», όπως η ίδια το περιέγραψε, θα γίνει έως τον ερχόμενο Μάρτιο.

«Δημιουργούμε σήμερα ένα πανελλήνιο κίνημα υπεύθυνων πολιτών. Ένα ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα. Όχι άλλο ένα κόμμα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο νέος πολιτικός φορέας δηλώνει ανοικτός στη συνεννόηση και πιστεύει «στη συνεργασία και τη διαμόρφωση κοινών τόπων με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι «τα αντιθετικά πολιτικά δίπολα της Αριστεράς - Δεξιάς καθίστανται δευτερεύοντα» και η Δημοκρατική Συμμαχία φιλοδοξεί να φέρει κοντά ανθρώπους από το μεγαλύτερο μέρος του δημοκρατικού φάσματος: Κεντροδεξιών, φιλελεύθερων και κεντροαριστερών.

Ως προς τις αρχές και τα ιδεολογικά ρεύματα που πρεσβεύει η Δημοκρατική Συμμαχία, είναι εκείνα του ανθρωπισμού, το Διαφωτισμού, του φιλελευθερισμού αλλά και των ευρωπαϊκών κοινωνικών κατακτήσεων του 19ου και του 20ού αιώνα.

Οι βασικές αρχές του κόμματος είναι η ελευθερία, η ατομική ευθύνη, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, η ιδιωτική πρωτοβουλία, το αξιόπιστο και αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος, η κοινωνική αλληλεγγύη, η μάχη εναντίον της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων και εξαρτήσεων.

Επίσης, η Δημοκρατική Συμμαχία δίνει προτεραιότητα στο σπάσιμο του φαύλου κύκλου των ελλειμμάτων και στο να πάψει η χώρα μας να επιβιώνει με δανεικά, σε μία Παιδεία σύγχρονη και ανταγωνιστική, στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας, στην απελευθέρωση των δυνατοτήτων των Ελλήνων της περιφέρειας, στην προστασία του περιβάλλοντος, στον πολιτισμό και στον ρόλο της Ελλάδας ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Παρόντες στην εκδήλωση είναι μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κιλτίδης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας η Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για το κόμμα της, αλλά και να συζητήσει μαζί του για τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα δώσει την πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη, μετά την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τη Δευτέρα στις 23:30 στο MEGA.

Newsroom ΔΟΛ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΝΕΡΟ ΚΥΡΑ ΝΤΟΡΌ
ΕΝΑ ΝΕΡΟ ΜΠΟΥΖΙ ΝΕΡΟ
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΗΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ.

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ
ΘΑΡΘΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΠΟΡΑ
ΝΤΟΡΑ ΝΤΟΡΑ ΝΤΟΡΑ
ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΑΝΤΟΦΛΑ.

ΑΧ ΔΟΛΙΑ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΑΥΤΗ ΝΑΙ ΝΕΡΟΦΙΔΑ
ΚΡΥΒΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΗ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΙ
ΜΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΚΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΝΕΡΟ ΚΥΡΑ ΝΤΟΡΌ
ΕΝΑ ΝΕΡΟ ΜΠΟΥΖΙ ΝΕΡΟ
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΗΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ.

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ
ΘΑΡΘΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΠΟΡΑ
ΝΤΟΡΑ ΝΤΟΡΑ ΝΤΟΡΑ
ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΑΝΤΟΦΛΑ.

ΑΧ ΔΟΛΙΑ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΑΥΤΗ ΝΑΙ ΝΕΡΟΦΙΔΑ
ΚΡΥΒΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΗ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΙ
ΜΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΚΙ.

Ανώνυμος είπε...

....ε καλά τώρα !!! μια απο τα ίδια !!!. Τα κόμματα έρχονται για να καλύψουν ιδεολογικές και πολιτικές ανάγκες που δημιουργούνται από τα κενά που υπάρχουν στο πολιτικό γιγνεσθαι. Από την στιγμή που ο χώρος του κάντρου και της δεξιάς καλύπτονται σωρευτικά από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ αντίστοιχα, και με τάσεις εισχώρησης του ενός κόμματος στα λημέρια του άλλου, εισχώρηση που έχει παγιωθεί, αναρωτιέμαι τι έρχεται να καλύψει το νέο κόμμα, κίνημα το λέει η κυρία θυγατέρα του πατρός, ????

Ανώνυμος είπε...

....πιστεύει «στη συνεργασία και τη διαμόρφωση κοινών τόπων με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις».
Άλλο ένα δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, θα μας φάνε οι σιωνιστές, δεν θα μείνει τίποτα! Άμοιρη Ελλάδα, κοινωνικά υποδουλομένοι ΄Ελληνες!

Μέτοικος είπε...

Μετά την Κουβέλειο "Δημοκρατική Αριστερά" που υποδηλώνει ότι η υπόλοιπη Αριστερά δεν είναι Δημοκρατική, να κι η Μπακογιάνειος "Δημοκρατική Συνεργασία" (συνεργασία ποιανών άραγε, ή μήπως πρόκειται για συνεταιρισμό;) να υποδηλώνει ότι οι μη συνεργαζόμενοι μ' αυτήν δεν είναι δημοκράτες!

Ανώνυμος είπε...

ntora ntora gia na katastrafei entelws h nd!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είπε χτες "πρέπει να πούμε την αλήθεια στους πολίτες".Μάλιστα , συμφωνούμε. Από το 1989 όμως που είναι στην πολιτική δηλ. τι έλεγε? Αυτό δεν μας το είπε.