Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Στον Mαραθώνιο της Αθήνας με «Φλόγα» την ελπίδα

Ερασιτέχνες δρομείς θα μεταφέρουν το μήνυμα του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. ΤΟ ΒΗΜΑ
Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010
Στον Μαραθώνιο της Αθήνας, στις 31 Οκτωβρίου, κάποιοι δεν θα τρέξουν ούτε για τις πρώτες θέσεις ούτε για να καταρρίψουν τα προσωπικά τους ρεκόρ. Θα τρέξουν για να μεταφέρουν μια... Φλόγα. «Κάθε Τετάρτη μαζευόμαστε μπροστά στο άγαλμα του μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη στη Φιλοθέηκαι προπονούμαστε για τον μαραθώνιο. Στις προπονήσεις φοράμε μπλουζάκια με το σήμα του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “ Φλόγα”, κάτι που θα κάνουμε και την ημέρα του αγώνα» εξηγεί ο κοσμηματοπώλης κ. Παύλος Διακουμάκος, ψυχή της όλης προσπάθειας.

Ο κ. Διακουμάκος ήρθε σε επαφή με τη «Φλόγα» όταν συμπτωματικά βρέθηκε στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». «Στην αρχή ήμασταν μόλις 4 ή 5 άτομα.Στον εφετινό μαραθώνιο θα τρέξουμε περισσότεροι από 40φορώντας τα μπλουζάκια της Φλόγας. Η προσπάθεια έχει μεγάλη επιτυχία αφού ο κόσμος μάς βλέπει ομοιόμορφα ντυμένους και θέλει να μάθει περί τίνος πρόκειται.Είναι πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος από ένα “ξερό” σποτάκι στην τηλεόραση» συμπληρώνει .
Οι υπέρ... Φλόγας ερασιτέχνες μαραθωνοδρόμοι δεν αρκούνται στη συμβολική συμμετοχή με τη χαρακτηριστική φανέλα. «Καθένας από μας συγκεντρώνει χρήματα για την οργάνωσημιλώντας γι΄ αυτήν στο επαγγελματικό και οικογενειακό του περιβάλλον.Θεωρώ ότι οι Ελληνες είμαστε ακόμη αρκετά επιφυλακτικοί και καχύποπτοι σε ό,τι αφορά τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.Για να ευαισθητοποιηθούμε σε τέτοια θέματα πρέπει να συμβεί κάτι σε εμάς ή σε άτομα του περίγυρού μας» τονίζει ο μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών κ. Γιώργος Σκέντζος. «Συγκριτικά στις 31 Οκτώβρη θα υπάρχουν πάμπολλες ξένες συμμετοχές από ερασιτέχνες που θα τρέξουν για κάποιον κοινωνικό σκοπό» συμπληρώνει.
Πέρα από την προσφορά στο κοινό καλό, το να τρέχεις με τα χρώματα της «Φλόγας»... είναι μια καλή ευκαιρία για γνωριμίες. «Ξεκινήσαμε οι περισσότεροι άγνωστοι μεταξύ μας και πλέον δεν μπορούμε να αντέξουμε αν δεν μιλήσουμε πέντε φορές την ημέρα στο τηλέφωνο.Οταν προσπαθείς για κάτι σημαντικό δένεσαι εύκολα με τον άλλον» καταλήγει ο κ. Διακουμάκος.

ΙΝFΟ
Φλόγα: http://www.floga.org.gr/, τηλ. 210 7485.000.

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=1&artid=319694&dt=19/10/2010#ixzz12uLHAsVX

Δεν υπάρχουν σχόλια: