Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Και ο Πάνος Ψυχογιός με τον Τσιφή

Τολμώ να πω ότι παρά τις αντίθετες προβλέψεις συγκροτείται σιγά σιγά ένα σώμα συμπολιτών/συνδημοτών  που όχι μόνο ενδιαφέρονται για τα κοινά αλλά έχουν και τα προσόντα να ανταποκριθούν στις περιστάσεις, να παλέψουν για τη Λιβαδειά, να θέσουν τη γνώση και την εμπειρία τους στην υπηρεσία του πολίτη.
Τέτοια είναι η περίπτωση του πολιτικού μηχανικού Πάνου Ψυχογιού που θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λεβαδέων με τον νυν δήμαρχο Δ. Τσιφή. Ο Ψυχογιός δεν είναι ασφαλώς νέος στα αυτοδιοικητικά -όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας την εκπληκτική  παράθεση/ανάλυση των προβλημάτων της Λιβαδειάς που κάνει παρακάτω. Αλλά είναι οπωσδήποτε γνώστης και χωρίς αμφιβολία τεχνοκράτης αξίας, όπως υποστηρίζουν όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του. Δείτε την αυτοπαρουσίασή του.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Αγαπητοί συμπολίτες.

Γεννήθηκα στα Λεχαινά της Ηλείας αλλά μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, πολιτικός μηχανικός.  Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρώ Γραφείο Μελετών ειδικευμένο στις δομοστατικές  μελέτες τεχνικών έργων, έχω μελετήσει δε εκατοντάδες Δημόσια και Ιδιωτικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και βραβευθεί πολλές φορές σε Αρχιτεκτονικούς και Στατικούς Διαγωνισμούς.
Ασχολούμαι χρόνια, στον  επιστημονικό μου χώρο ως ερευνητής σε συνεργασίες με το ΕΜΠ και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σαν μέλος  Μονίμων Επιστημονικών Επιτροπών και  εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αθήνας.   Στον  ευρύτερο Δημόσιο τομέα υπήρξα Τεχνικός Σύμβουλος Υπουργών και μέλος  ΔΣ ΔΕΚΟ.
Η επιλογή μου όμως πριν 30 χρόνια να δημιουργήσω την οικογένειά μου στη Λιβαδειά, μαζί με τη λιβαδείτισα σύζυγό μου συμβολαιογράφο Αναστασία Σταύρου, όπως και η επιλογή να μεγαλώσουμε εδώ τα δυο παιδιά μας με έκανε γρήγορα συμπολίτη και συνδημότη σας. Έτσι στην επιστημονική, επαγγελματική και οικογενειακή μου παρουσία προστέθηκε μια ακόμη: η συμμετοχή μου στην προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προκοπή του τόπου μας, με την ανιδιοτελή προσφορά των επιστημονικών γνώσεων και του χρόνου μου στην υπηρεσία του Δήμου Λιβαδειάς επί σειρά ετών. Το ίδιο επιδιώκω και τώρα, στο νέο τοπίο του  Καλλικρατικού Δήμου μας, ως υποψήφιος δίπλα στον δήμαρχο Λιβαδειάς  Δημήτρη Τσιφή.
Ζητώ την υποστήριξή σας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για να  παλέψουμε μαζί για τα παρακάτω:

Δημοτικές  Υπηρεσίες
Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Να παραμείνουν οι βασικές υπηρεσίες  (καθαριότητα, ύδρευση, εκπαίδευση κλπ) στην αρμοδιότητα, την ευθύνη και τη λογοδοσία του δήμου και όχι να εκχωρηθούν σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.
 Ορθολογική διαχείριση  και αξιοποίηση όλου του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού στο νέο  Δήμο μας με οργανογράμματα, ώστε να  στελεχωθούν οι επιμέρους  υπηρεσίες που θα ενταχθούν  σε αυτόν και   θα ενοποιηθούν.
Αναδιάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών ώστε να επιτύχουμε  το λιγότερο δυνατό  αλλά και αποτελεσματικότερο κράτος, την εξοικονόμηση λειτουργικών πόρων μέσα και στο πλαίσιο της γενικότερης δυσκολίας που περνά η χώρα μας όσο και της ασφυκτικής οικονομικής κατάστασης και των υποχρεώσεων των δημοτών και του Δήμου μας.
Συνεχής εκπαίδευση των δημοτικών υπαλλήλων ώστε να ανταποκρίνονται αποδοτικά στις αυξημένες υποχρεώσεις τους και στις νέες τεχνολογίες.
Δημιουργία θεσμικών μηχανισμών ελέγχου  για  να γίνει πιο αποτελεσματική η επικοινωνία και η συνεργασία διοίκησης-πολίτη,  με συνεχή έλεγχο της ποιότητας των παρερχομένων δημοτικών υπηρεσιών.
Οικονομία - Πόροι
Διαφάνεια και σύνεση αλλά και καινοτόμες διαδικασίες στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, με οργάνωση της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου σε σύγχρονα πρότυπα αλλά και τη σύνταξη Προϋπολογισμών του δήμου μετά από διαβούλευση με τους δημότες.
Ένταξη σε Ευρωπαϊκά  και Περιφερικά Προγράμματα που αφορούν τον Δήμο μας και προσπάθεια δημιουργίας νέων

Περιβάλλον,  Υδάτινοι πόροι ,  ανάπτυξη
Βασική αρχή μας η ανάπτυξη  του Δήμου να στηρίζεται στην αειφορία, δηλαδή μια οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, προστασία του περιβάλλοντος και διαφύλαξη των φυσικών πόρων για τις επόμενες γενιές.
Χωροταξικός σχεδιασμός και ενιαία περιβαλλοντική διαχείριση της ευρύτερης περιοχής με προστασία των υδατικών αποθεμάτων και οικοσυστημάτων, αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης, διαρκή ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού.
Αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου του Δήμου με επένδυση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Πρώτα στα σχολικά και μετά στα δημοτικά κτήρια και ενθάρρυνση δημοτών για ιδιωτικές εφαρμογές.
Διατήρηση και αξιοποίηση του απαράμιλλου  ορεινού φυσικού πλούτου της περιοχής μας υπό τον έλεγχο και την ευθύνη του  Καλλικρατικού  Δήμου μας. Ακτές,  υδροβιότοποι, περιοχές natura, ποτάμια, ρέματα, καλαμιώνες, αλσύλλια. είναι στοιχεία που μας χάρισε απλόχερα η Φύση και μέχρι σήμερα δείχνουμε ότι δεν τα αξίζουμε. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην καθαριότητα και την απρόσκοπτη ροή των  ποταμών του Δήμου, με πρώτη τη μυθική Έρκυνα. Αξιοποίηση των ακτών του νέου Δήμου  που λόγω κακής πρόσβασης είναι σήμερα άγνωστες στους Δημότες.
Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος  πρέπει να είναι προτεραιότητα! 
Υποστήριξη επιστημονικής έρευνας για τις πραγματικές ανάγκες και κατευθύνσεις ανάπτυξης του Δήμου μας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Λειβαδιάς
Στερεά και υγρά απόβλητα, καθαριότητα
Στοχεύουμε σε ένα καθαρό Δήμο, όπου τα απορρίμματα να είναι ευκαιρία και όχι βραχνάς. Με πιλοτικά προγράμματα ανακύκλωσης για αξιοποίηση κάθε σύγχρονης τεχνολογικής δυνατότητας και κυρίως με μια μεγάλη προσπάθεια, που θα διαρκέσει ολόκληρη τη θητεία, για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών  ώστε να  διαχωρίζονται τα απορρίμματα στην πηγή, για οικιακή κομποστοποίηση κ.λπ.
Βιολογική επεξεργασία των οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων όλων των οικισμών.
Καθαριότητα  και συστηματικός έλεγχος στους δρόμους, αστικούς και αγροτικούς, στα οικόπεδα, στις ακτές, στα ποτάμια, στα ρέματα, στους μεγάλους άχτιστους χώρους, στα χωράφια.
               Δημόσιοι χώροι:
Οι πολίτες δικαιούνται ελεύθερους αστικούς χώρους (πεζοδρόμια, πλατείες, κ.λπ.) Ο Δήμος δεν πρέπει να  εγκλωβίζεται μονόπλευρα στη λογική του «τραπεζάκια έξω»  και του πρόσκαιρου οικονομικού οφέλους. Οι δημότες (κάθε ηλικίας) πρέπει να ξανακερδίσουν δημόσιους χώρους, όπου θα συναντιούνται, θα επικοινωνούν, θα ψυχαγωγούνται, θα ζουν.
Ένταξη-αξιοποίηση του Παλιού Νοσοκομείου και του κήπου του, με εύρεση σύγχρονης λειτουργίας (πχ Πολιτιστικός Πολυχώρος)  ώστε να είναι πόλος έλξης των πολιτών. Διεκδίκηση του ΞΕΝΙΑ από την ΕΤΑ και επισκευή του για να ξαναβρεί η Κρύα την λάμψη της.
Εφαρμογή ενιαίου σχεδίου στάθμευσης στο Δήμο  με έμφαση στη δημιουργία χώρων στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου.
Επικοινωνία, διαφάνεια
Διαφάνεια παντού!  Η τεχνολογία μάς δίνει τη δυνατότητα για  απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, των επιτροπών κλπ, μέσω διαδικτύου. Το έχουν κάνει σε άλλους δήμους, όπως τα Τρίκαλα, όπως η Θέρμη. Να το κάνουμε κι εμείς – είναι πολλαπλά χρήσιμο. Ανάρτηση όλων των αποφάσεων του Δήμου στο διαδίκτυο. Και κάτι ακόμα, μια και μιλάμε για διαδίκτυο: να κάνουμε οικονομία κλίμακας, με ασύρματο δωρεάν ίντερνετ σε όλους τους δημότες και τους παρεπιδημούντες.
Κοινωνική αλληλεγγύη
 Δεν είναι μόνο οι συμπολίτες μας Ρομά και οι μετανάστες, είναι πολύς κόσμος που έχει ανάγκη για βοήθεια, όχι μόνο οικονομική. Να λειτουργήσει στο δήμο ειδικό γραφείο που θα συντονίζει τις διάφορες υπηρεσίες (διοικητικές, υγειονομικές κλπ) στην προσπάθεια για εξυπηρέτηση αυτών των ανθρώπων. Δεν κοστίζει τίποτα – θα αποδώσει πολλά!  Επίσης προώθηση  και υποστήριξη  δράσεων εθελοντισμού .
Αγαπητοί Φίλοι ,
Είμαστε τέσσερεις  δήμοι που ενώνονται , είκοσι πέντε  χωριά!
Θα προσπαθήσω όλα τα μεγάλα θέματα της καθημερινότητας που μας απασχολούν (πολιτισμός, ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα, δημόσιοι χώροι, μετακινήσεις, ασφάλεια, σχολική στέγη, πάρκα και παιδικές χαρές, πρόληψη της εγκληματικότητας κλπ)  να αντιμετωπίζονται χωρίς καμιά από τις  κοινότητες να αισθάνεται αδικημένη. Γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο,  τίποτα δεν θα πάει καλά.
Για όλα τα παραπάνω ζητώ την εμπιστοσύνη σας, και θα προσπαθήσω να την τιμήσω..

Web:  www.ppsengineering.gr                                e-mail: pps@ppsengineering.gr

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή δουλειά. Σοβαρές κι ολοκληρωμένες προτάσεις , κάποια ελπίδα αρχίζει να υπάρχει. Από ανθρώπους με αντικειμενικά προσόντα και διάθεση να κάνουν τις γνώσεις τους πράξη για το καλό της πόλης μας και του νέου Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

swstos kai kalos.mpravo

Ανώνυμος είπε...

Παρότι πολιτικός μηχανικός, πρέπει να τον συνχαρούμε για την άψογη έκθεσηιδεών.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι καινούργιος στο χώρο. Ήταν υποψήφιος με τον Τσιφή στις προηγούμενες εκλογές και δεν εκλέχθηκε. Ήταν σύμβουλος του απερχόμενου δημάρχου.
Τέσσερα χρόνια τώρα ως σύμβουλος του τι υλοποίησε από την έκθεση ιδεών;

Ανώνυμος είπε...

O Ψυχογιος δεν ειχε εκλεγει το καλό καιρο που ο κοσμος δεν ειχε διαπιστωσει τις αριστες διοικητικες γνωσεις του Τσιφη θα εκλεγει τωρα? ε ρε φουμο που εχει να πεσει!!

Ανώνυμος είπε...

ασε ρε Ψυχογιε τις εκθεσεις!! Πες μας τι εκανες 4 χρονια ως συμβουλος του Τσιφη και ασε τις φαμφαρες.

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται ότι μερικοί με αυτά που γράφουν πάνε γυρεύοντας γιατί ψάχνουν την απάντηση στο γιατί δεν τα έκανε ο Τσιφής την τετραετία που πέρασε όλα αυτά. Και γιατί δεν ρωτάτε τους συμβούλους του της πρώτης γραμμής που τώρα τον εγκατέλειψαν και πήγαν στον Παπαγγελή; Τι έκαναν 4 χρόνια; Κι αφού δεν έκαναν τίποτα 4 χρόνια , δεν διαφωνούμε καθόλου σε αυτό ,άμα εκλεγούν μετον ΠΑπαγγελή θα κάνουν?! Είχαν δηλαδή μεγάλες ικανότητες και μας τις έκρυβαν;! Κόψτε το δούλεμα και μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη! Ο κόσμος βλέπει , είδε , ξέρει , κατάλαβε και καταλαβαίνει πολύ καλά τι παίζεται.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΙΣ 9:13
ΑΣΕ ΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΑΡΚΑΝΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

καλη επιτυχια !!! είπε...

Ο ΨΥΧΟΓΙΟΣ δεν εκλεχθηκε την προηγουμενη υποψηφιοτητα
διοτι εκλεχθηκε η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ
ο ΤΣΙΦΗΣ ειχε παρει ολα τα παραμαζωματα, και ανεμοσκορπισματα....Τωρα τα φορτωθηκε ο Παπαγγελης
Ατομα ανικανα..... τωρα τι θα αλλαξει αν εκλεγουν στο κομματικο ψηφοδελτιο ?
ΠΡΟΧΩΡΑ Ψυχογιε, ξερουμε την αξια σου
Με Δημαρχο Τσιφη τον δικο μας ανθρωπο !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
καλη επιλογη ο ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Με ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΣΙΦΗ καλη επιτυχια !!

Ανώνυμος είπε...

megale kai emeis panepistimia exoume teleiosei alla den kanoyme etsi

Ανώνυμος είπε...

Πολύ φθηνά πουλάς την δεοντολογία σου.........για μία διαφήμηση του Ψυχογιού.

βοιωτός είπε...

9.13
Αναρτώ το σχόλιό σου μόνο και μόνο για να δηλώσω ότι δεν πρόκειται για διαφήμιση...

Ανώνυμος είπε...

άστους να... αυτο-δυσφημίζονται κι έννοια σου όλοι ξέρουμε

αναγνώστης είπε...

Τζάμπα κουράζονται... η προπαγάνδα τους δεν περνάει στους "ψαγμένους" αναγνώστες της Viotia . Την μάθαμε πια και το καλύτερο ; Την περιμέναμε αλλά όχι τόσο πασέ έκδοση .