Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Πρωτοσέλιδο στη Real News η Αγάτσα

Διαμαρτύρεται η Real News στο αυριανό πρωτσέλιδό της καθώς θεωρεί πρόκληση 2 βουλευτές να εισπράττουν και τον μισθό οτυς από την ΕΡΤ εκτός από τη βουλευτική αποζημίωση. Μεταξύ των 2 και η βουλευτής Βοιωτίας Α. Αγάτσα. Κάντε κλικ στη Real News για μεγέθυνση.
Η viotia επικοινώνησε με την κ. Αγάτσα η οποία εξήγησε την διαδικασία/περιπέτεια με τον μισθό της από την ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τη βουλευτή Βοιωτίας λίγες ημερες μετά την εκλογή της στις 4 Οκτωβρίου ζήτησε με επιστολή της από τη διοίκηση της ΕΡΤ να μειωθούν οι αποδοχές της στον βασικό μισθό, που στην περίπτωσή της ανέρχεται σε 1.500 ευρώ και ταυτόχρονα αιτήθηκε να της δοθεί αντικείμενο εργασίας. Συμφωνήθηκε μια ραδιοφωνική εκπομπή σαββατιάτικη στην ΕΡΑ, η οποία βρισκόταν στη τελική ευθεία αυτές τις ημέρες. Οταν την περασμενη εβδομάδα ο υπουργός Πολιτσμού κ. Γερουλάνος έδωσε συνέντευξη Τ'ύπου και ανακοίνωσε οικονομικές περικοπές στην ΕΡΤ η κ. Αγάτσα -σύμφωνα πάντα με όσα μας είπε- αιτήθηκε να αποσυρθεί η εκπομπή της και να παγώσει η αμοιβή της. Η αίτησή της αυτή αναμένεται να γίνει αποδεκτή από τη διοίκηση της ΕΡΤ και από τον Φεβρουάριο η κ. Αγάτσα δεν θα πληρώνεται πλέον από την την κρατική τηλεόραση.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι διαβάζουμε εδώ ρε παιδιά;;;;;
Το δέχεται η κυρία και το δικαιολογεί ότι ζήτησε μείωση μισθού;;; Γιατί να πάρει μισθό, έστω και ένα ευρώ από τον ελληνικό λαό χωρίς να εργάζεται;;; Ποια είναι;;; Και πως της επιτρέπει το ΠΑΣΟΚ να εκθέτει με τις πράξεις τις και τα όσα λέει το κόμμα και τον ίδιο τον πρόεδρο και πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Και έπρεπε να ανακοινωθούν οι περικοπές για να ζητήσει την απόσυρση της εκπομπής δεν τις έχει μιλήσει ποτέ κανείς για την οικονομική κρίση και τις περιπέτειες που περνάει η χώρα μας και ο ελληνικό λαός;;;;
Και κάτι ακόμα Βοιωτέ που πρέπει να ψάξεις.
Πως ήταν στην ΕΡΤ; Δεν θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί και μάλιστα πριν τις εκλογές;;;; Κάτι έχω ακούσει για ασυμβίβαστο...
Πρέπει άμεσα το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση. Δεν μπορεί να κάνουν θυσίες οι πολίτες για να περνάνε καλά ορισμένοι...
Εκτός και αν όσοι έχουν μπάρμπα στη Κορώνη είναι υπεράνω νόμων και πολιτικής ηθικής...

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩς ΚΥΡΙΑ ΑΡΙΑ ΟΠΩς ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟς.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Υπάρχει εγκριση απο τη νομικη υπηρεσία της βουλής και της ΕΡΤ.Ηθελε η κοπέλλα όπως όλοι οι δημοσιογραφοι- βουλευτές να συνεχίσει τη δουλειά της με τον κατώτερο μισθό.το ιδιο κανει η κανελλη, ο δημαρας, ο λιάνης , ο καρατζαφερης,ο ντινοπουλος. Εχει ζητησει να παγώσει η μισθοδοσία της.Δεν ηθελε να φυγει απ το χώρο της εφόσον δεν υπήρχε πρόβλημα.

ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ είπε...

Προσεξτε αγαπητοι συμπατριωτες: Η απασχοληση των βουλευτων σε αλλη, παραλληλη, εργασια ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ με βαση νομο τον οποιον χρησιμοποιουν ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ βουλευτες(γιατροι, δικηγοροι, μηχανικοι, υπαλληλοι, δημοσιογραφοικ.ο.κ).Για παραδειγμα απο δημοσιογραφους-βουλευτες εργαζονται,οπως εχει γραφει κατα κορον οι Λιανης, Τσοκλη, Ντινοπουλος, Ψαριανος κλπ ενω αλλοι εχουν περιοδικο οπως πχ η Λ. Κανελη το ΝΕΜΕΣΙΣ. Η Αγατσα ηταν δημοσιογραφος στην τηλεοραση της ΕΡΤ - ολοι την βλεπαμε καθε μερα στο δελτιο ειδησεων- και μαλιστα με αποκλειστικη συμβαση 2.800 ευρω. Μετα τις εκλογες, εκανε χρηση του νομου και συνεχισε μεταπιδωντας στο Ραδιοφωνο με τον βασικο μισθο 1.500 ευρω. Ετοιμαζε δε εβδομαδιαια εκπομπη για αθλητικα θεματα απο το επομενο Σαββατο. Που ειναι το κακο? Εγω πιστευω οτι ηταν υπερβολη που παγωσε την επαγγελματικη της σχεση με την ΕΡΤ -αυτη μονο - επειδη ο κ. Γερουλανος ανακοινωσε περικοπες στου υψηλομισθους. Οι περικοπες αφορουσαν κατι ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟ΄Ι΄ της Δεξιας που επαιρναν ή παιρνουν ακομη 340.000 ευρω το χρονο!! Κακως κατα τη γνωμη μου η Αγατσα εδειξε τετοια ευαισθησια-το λεω με με ορους επαγγελματικους.Βεβαιως ως πολιτικος ηθελε να δειξει μια αλλη λογικη και μπραβο της.Αντι, λοιπον, να την επαινεσει ο Χατζηνικολαου τη χτυπα ΠΡΟΦΑΝΩΣ για να χτυπησει το ΠΑΣΟΚ!Οι παλιες αγαπες δεν κρυβονται...

<> είπε...

Εγω στη θεση της δεν θα παγωνα την επαγγελματικη μου σχεση. Ο βουλευτης πρεπει να ειναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ απο την βουλευτικη αποζημιωση για ναμην γινεται βουλευτοδιαιτος και συνεπως εξηρτημενος .Ο ανεξαρτητος, αν δηλαδη βγαζει μονος του το ψωμι του, δεν θα κωλωσει στην πρωτη δυσκολιαή επιβολη καπελλου που δεν πιστευει. Αλλωστε γι αυτο νομος το ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ.

ΠΟΝΗΡΟΣ είπε...

Ρε μπας και την Ρηαλ Νιους την εβαλε κανενας που ΗΘΕΛΕ τη θεση της Αγατσα και τον πονεσε η χασούρα;

Γυμναστης (απο Βοιωτια) είπε...

Προς ΑΝΩΝΥΜΟ 1/16/2010 10:54 μμ. Ποιος ειπε οτι δεν εργαζοταν η Αγατσα; Η δημοσιογραφος αλλαξε την συμβαση της και σχεδιασε το πλανο της νεας εκπομπης της που θα εβγαινε στον αερα την αλλη εβδομαδα. Το ξερω διοτι ενα θεμα που ετοιμαζε αφορουσε τον μαζικο αθλητισμο/γυμναστικη εντος των χώρων εργασιας (οπως γινεται σε εργοστασια, επιχειρησεις κλπ στην Ευρωπη, Αμερικη)και μου ειχε ζητησει στοιχεια για τηςν Ελλαδα, λογω του επαγγελματος μου. Οποτε ξερω απο πρωτο χερι!

ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ είπε...

Τα κολπα του Χτζηνικολαου εχουν στοχο το ΠΑΣΟΚ και την μαχη της ...κυκλοφοριας.Εχει χασει απο ΤΟ ΒΗΜΑ και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και ...ψαχνεται.
Δαγκωτο Αγατσα! Δεν μασαμε Νικολη...

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλα 4 μηνες δεν επαιρνε μόνο τον κατωτατο μισθο. Μετα την εκλογη εμαθα οτι οφειλει να παραιτηθεί απο την δουλειά της διαφορετικα χανει την βουλευτικη ιδιοτητα. Δεν δουλευε ως ιδιωτης!!!!!. Το θεμα νομιμοτητας που αναφερει η real news θέλει ψάξιμο.
Οσον αφορά το ηθικό του θέματος.
Το γεγονός οτι η ίδια ομολογει οτι ζήτησε να μειωθουν οι απολαβες της ( γιατί δεν εγινε τοσους μηνες ;;;) και ζήτησε αντικείμενο εργασίας ( που σημαίνει οτι δεν είχε) αποδεικνύει οτι ήταν διπλόμισθη και αργόμισθη για μερικούς μήνες και εαν δεν το επαιρνε χαμπαρι η εφημερίδα ποιός ξέρει μέχρι πότε θα παρανομούσε.
Και αυτο το ατομο εστειλε το πασοκ χθες στη χαλκιδα να μιλησει για διαφανεια!!
Ρεζιλίκια για το πασοκ για μια ακομη φορα.

Ανώνυμος είπε...

Πότε ζητησε να παγωσει η μισθοδοσια; μετα τις ανακοινωσεις γερουλάνου πριν λίγες ημέρες οταν την πηρανε χαμπαρι και οχι αμεσως μολις βγηκε βουλευτης.
ντροπη της.

Ανώνυμος είπε...

κοίτα ο άλλος... δεν κοιτάει την αλήθεια της είδησης και το διπλό μισθό αλλά ότι κάνει αντιπολίτευση ο Χατζηνικολάου στο ΠΑΣΟΚ! που δουλειά του είναι στο κάτω κάτω. κλασική κομματική νοοτροπία, το κομμα να κερδίζει κι η κοινωνία ας σαπίζει!

Ανώνυμος είπε...

Tέσσερις μήνες , έπαιρνε τον κατώτατο μισθό και πίεζε αφυκτικα να ξεκινησει την εκπομπή.

Ανώνυμος είπε...

Η Αρια πίεζε ασφυκτικά να ξεκινήσει την εκπομπή. ειμαι συναδελφός της και το ξέρω.έχει κάνει πολυ προετοιμασία.έχει γυρίζει τρεις εκπομπές οι οποίες θέλουν μοντάζ, έχει πάρει συνεντέύξεις

Ανώνυμος είπε...

ΕΜ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΜΟΝΟ. ΑΙΝΤΕ ΠΙΑ ΜΑς ΠΡΗΞΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.Η ΜΟΝΑ Η ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΣΑς.

Ανώνυμος είπε...

η ενασχοληση βουλευτων σε αλλη εργασια επιτρεπεται μονο αν εισαι ιδιωτης.
εδω η ιδια παραδεχεται οτι ηταν αργομισθη χωρίς αντικειμενο με 2.800 τον μηνα.
αυτό ειναι ηθικό;
οχι τωρα να πουμε οτι ειναι και πολιτική διωξη εκ μερους του χατζηνικολαου;
δεν τρωμε κουτοχορτο.
και γιατι χθες σε εκδηλωση στη θηβα ειπε οτι οσα θα δειτε αυριο στην εφημεριδα ειναι ψέμματα. ποιο ειναι ψέμμα η αργομισθια ή η διπλομισθια;

Ανώνυμος είπε...

αν καταλαβα καλα θελετε να πειτε οτι δεν φταιει αυτος που εκανε την κουτσουκελα αλλα αυτος που την αποκαλυψε. ο χατζηνικολαου λοιπον ειναι ο ενοχος.
το εχετε ξαναπει αυτο το σλογκαν αλλα δεν πειθετε.
δεν ξερω αν το θεμα ειναι νομικο γιατι σε δημοσιο φορεα εργαζοταν ενω οι δημοσιογραφοι που αναφερετε εργαζονται σε ιδιωτικο φορεα και εκει δεν ισχύει το ασυμβιβαστο ενω στο δημοσιθο ισχυει, αλλα σιγουρα ειναι ηθικο.

Ανώνυμος είπε...

Η δημοσιογραφία οφείλει να αποτυπώνει ειδήσεις κι όχι να κατασκευάζει


Ο ατεκμηρίωτος τίτλος κατασπαράσσει αναίτια δύο αξιόλογους νέους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Παντελή Ασπραδάκη και Αριάδνης Αγάτσα.

Με το πρόσχημα της αποκάλυψης της είδησης όπως και υπό του κράτους του "πιασιάρικου τίτλου" (για να πουλήσει προφανώς κατακρεουργημένα πρόσωπα πολιτικών) το άγχος και την βιασύνη της αποκλειστικότητας, δεν διστάζει να κρεμάσει στο τζιγκέλι της αγοράς της αναγνωσιμότητας, δύο από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους του έθνους.

Το ότι δεν διασταυρώθηκε η είδηση είναι γεγονός. Αυτό που όμως παίζει είναι, εάν όντως είχε διασταυρωθεί και για κάποιον από τους παραπάνω λόγους "κυκλοφόρησε" για να δελεάσει το αναγνωστικό κοινό.

ΔΕΝ θα εξετάσουμε εμείς τι γράφει η εν λόγω εφημερίδα στις μέσα σελίδες, ούτε θα σχολιάσουμε το αναμενόμενο συγγνώμην, του γνωστού κατά τα άλλα για το δημοσιογραφικό του ήθος κ.Νίκο Χατζηνικολάου, ή κάποιου άλλου εκπροσώπου της εφημερίδας, Θα σταθούμε όμως στον τίτλο και τον ψυχικό κλονισμό των δύο βουλευτών.

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2010/01/blog-post_6370.html

Εωσφόρος είπε...

Για φαντάσου. Δώστε και σ' εμάς δυο μισθούς και μετά φέρτε μας τον ψυχίατρο...οεο.