Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Θυελλώδης αναμένεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη, μετά την «επίθεση» που εξαπέλυσαν κατά του Φ.Κουβέλη 23 μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την αποπομπή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Διασπαστικές κινήσεις «βλέπει» ο ΣΥΝ.
Σε θέσεις μάχης αναμένεται να βρεθούν από τη μία τα 23 μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν την αποπομπή του κ. Κουβέλη, τα οποία προέρχονται από όλες τις συνιστώσες της πολιτικής συμμαχίας εκτός ΣΥΝ και ΚΕΔΑ, και από την άλλη η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ, που κατήγγειλε διασπαστικές κινήσεις και ευθεία επίθεση στον ΣΥΝ.
Ρόλο διαιτητή αναμένεται να διαδραματίσει η ηγεσία του ΣΥΝ, που εντάσσει το «κείμενο των 23» στο πλαίσιο «διχαστικών λογικών περί ξεκαθαρίσματος» που πλήττουν το ενωτικό εγχείρημα.
Αφορμή της έντασης η διαφοροποίηση του Φ.Κουβέλη στο θέμα της υποστήριξης του Κάρολου Παπούλια για την επανεκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς και στο ζήτημα των συνεργασιών για τις τοπικές εκλογές. Οι «23» δήλωσαν ότι δεν μπορεί
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, την ίδια ώρα δημόσια παρέμβαση προετοιμάζει ο Αλ.Αλαβάνος, ο οποίος αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να δώσει συνέντευξη Τύπου κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Συμφώνου Σταθερότητας, απορρίπτοντας οποιαδήποτε περιθώρια συναίνεσης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: