Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Οι κολομπίνες της διεκπεραιωτικής δημοσιογραφίας και το Νταβός

Συγχύστηκε η υπερήφανη ελληνική δημοσιογραφία (της φάπας) από την «απρεπή» και «αγενή» συμπεριφορά του δημοσιογράφου των Financial Times, Richard Edgar, απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό στο world economic forum του Davos.

Οι κολομπίνες της διεκπεραιωτικής δημοσιογραφίας, οι ψοφοδεείς υπάλληλοι της «ενημέρωσης», οι θεραπαινίδες του πολιτικού και οικονομικού συστήματος που επαιτούν το χάδι των πάσης φύσεων ισχυρών (είτε πραγματικών είτε σε επίπεδα καρικατούρας), οι είλωτες του – γλίσχρου – μεροκάματου με αντίτιμο τον δημοσιογραφικό τους ευνουχισμό, δεν μπορούν να χωνέψουν ότι δημοσιογραφία σημαίνει ακριβώς αυτό: να αναζητάς την είδηση, χωρίς να έχεις ανάγκη την έγκριση της κάθε εξουσίας για να μπορέσεις, απλώς, να κάνεις τη δουλειά σου.

Με λίγες, τιμητικές εξαιρέσεις, η «μη μου άπτου» (και ηθικά ξεβράκωτη) ελληνική δημοσιογραφία, από επαγγελματικό συμπλεγματισμό, ιδιοτέλεια και επαρχιωτισμό εξανέστη. Και δικαιολογημένα… Εύκολα σοκάρεσαι από τέτοιου είδους δημοσιογραφικές «απρέπειες», όταν έχεις συνηθίσει στην αγιογραφία και την καρπαζιά…
“vapsomallias”
Από www.antinews.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό. Αντί να ελέγχουν την εξουσία κοψομεσιάζονται απ το πρωι ως ο βράδυ μπροστά στα αφεντικά τα άξια παπαγαλάκια

Ανώνυμος είπε...

Σαν τον γνωστό που έκανε εκπομπή με τις γυναίκες υπουργούς. Η αγιογραφία σ όλο της το μεγαλείο.Μπ΄ραβο μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Χρειαζόμαστε κι άλλες εκπομπές σαν τα Ψηλά τακούνια στα υπουργεία του Στ. Θεοδωράκη.Τώρα που δεν πανε καλά τα κωμικά σήριαλ είναι μια λύση...χαχα(Από την ελληνοφρένεια)

Εωσφόρος είπε...

Σταματήστε γιατί είναι ικανός να κάνει υπουργό και την Μενεγάκη.