Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Κλειστά τα σχολεία στη Φθιώτιδα -πλην Λαμίας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία της Φθιώτιδας εκτός από αυτά που βρίσκονται στο δήμο της Λαμίας. Αυτό αποφάσισε η νομαρχία Φθιώτιδας λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε όλο το νομό. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία της Λαμίας σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχίας η απόφαση για το αν θα λειτουργήσουν ή όχι θα ληφθεί το πρωί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Στο μεταξύ η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Λαμίας - Αθήνας αφού στα κρίσιμα σημεία, στην περιοχή του Μαρτίνου, εκχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν το δρόμο και ρίχνουν αλάτι. Περισσότερο από τέσσερις ώρες είχε διακοπεί τελείως η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, επειδή υπήρχαν εγκλωβισμένες νταλίκες και η χιονόπτωση δεν επέτρεπε στα μηχανήματα την απομάκρυνση τους.

Στις 9:30 το βράδυ οι νταλίκες αποσύρθηκαν και ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία αλλά μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Στην περιοχή και κυρίως από το 6ο χλμ. μέχρι το 16ο χλμ. του δρόμου Λαμίας - Δομοκού, η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και με μεγάλη ένταση. Οι ίδιες καιρικές συνθήκες επικρατούν και στο οδικό δίκτυο Λαμίας - Άμφισσας και Λαμίας - Καρπενησίου όπου η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: