Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Σφοδρή επίθεση Καλογήρου για τον Καλλικράτη

Σφοδρή επίθεση εναντίον βουλευτών της Βοιωτίας εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Λιβαδειάς κ. Στέλιος Καλογήρου με αφορμή τις τοποθετήσεις τους για το σχέδιο Καλλικράτης. Δείτε την ανακοίνωση και θα επανέλθουμε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τη δημόσια δέσμευση τριών (δύο κυβερνητικών και ενός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης) βουλευτών Βοιωτίας, έτσι όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τους σε τοπικά διαδικτυακά sites, ότι οι Δήμοι στο Ν. Βοιωτίας μετά τη Διοικητική μεταρρύθμιση θα είναι 6 (4 στην Επαρχία Λιβαδειάς και 2 στη Επαρχία Θήβας), βάζοντας τέλος στις αυταπάτες όλων όσων από εμάς έβλεπαν τον «Καλλικράτη» σαν μια ειλικρινή προσπάθεια της νέας Κυβέρνησης, για μια αναδιαρθρωμένη, αναπτυξιακή και λειτουργική Τοπική Αυτοδιοίκηση, η πόλη της Λιβαδειάς βγαίνει, πριν ακόμα μπει σε αυτή τη διαβούλευση-παρωδία πληγωμένη, ταπεινωμένη άλλα ταυτόχρονα και ενωμένη και αποφασισμένη.

Η υποτιθέμενη ενδυνάμωση της Περιφέρειας με ισχυρούς και αποτελεσματικούς Δήμους, ικανούς να ανταποκριθούν στα σύγχρονα προβλήματα και απαιτήσεις της ζωής, μετατράπηκε στο Νομό μας μέσα σε μια νύχτα σε μια κυνική νομή της εκλογικής πίττας μεταξύ των τοπικών βουλευτών, οι οποίοι χώρισαν την περιοχή μας με την ίδια λογική και ευαισθησία που δείχνουν οι Ιταλοί μαφιόζοι, όταν μαζεύονται για να μοιράσουν μεταξύ τους τις υποβαθμισμένες γειτονιές της Νέας Υόρκης.

Επειδή μέσα στους επόμενους 2 μήνες κρίνεται το μέλλον όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής για τα επόμενα 50 χρόνια, μιας περιοχής της οποίας ένας κατακερματισμός θα αποδεκάτιζε συνολικά, έχουμε οι Λειβαδίτισσες και οι Λειβαδίτες το ιστορικό χρέος απέναντι, όχι μόνο σε εκείνους που για χιλιάδες χρόνια υπερασπίστηκαν την ιερή αυτή γη, φτάνοντάς την ως εδώ, αλλά κυρίως απέναντι στους συμπολίτες μας που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί, να πολεμήσουμε όλοι μαζί, απλοί στρατιώτες σαν μια γροθιά, να δώσουμε την μάχη κι αν χρειαστεί ακόμα να πέσουμε κρατώντας τις δικές μας Θερμοπύλες.

Είναι πλέον αυτονόητο, ότι το Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την επόμενη Δευτέρα 1-2-2010 στις 6 το απόγευμα στο Παλιό Δημαρχείο, το πιο κρίσιμο ίσως Δημοτικό Συμβούλιο των τελευταίων 10ετιών, θα υιοθετήσει και θα δρομολογήσει εκείνες τις δράσεις και τις μορφές αγώνα που θα απαιτηθούν έτσι ώστε να αποτραπούν τα μέχρι σήμερα τετελεσμένα.

Η μαζική συμμετοχή του λαού της Λιβαδειάς στη συνεδρίαση αυτή και η στήριξη της κοινής προσπάθειας όλων των παρατάξεων της πόλης θα δώσει την απάντηση και θα υποχρεώσει σε μιαν άλλη συμπεριφορά όλους εκείνους που μέχρι την Κυριακή των εκλογών είναι οι ταπεινοί εκπρόσωποι του κυρίαρχου λαού και τη Δευτέρα το πρωί μετατρέπονται σε μέλη μιας αδίστακτης ελίτ, η οποία σαν μόνη επιδίωξη έχει τη διατήρησή της στα ρετιρέ της πολιτικής, της κοινωνικής και της οικονομικής συνολικά ζωής του τόπου.

Ο Αντιδήμαρχος Λιβαδειάς
Στέλιος Καλογήρου

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Στέλιο. Όι βουλευτές τι λένε ; γι αυτό τους ψηφίσαμε;Δεν θα περάσει!!

Ανώνυμος είπε...

Εξυπνάδες άσχετων, που το παίζουν βουλευτές.
Δε τους νοιάζει η Λιβαδειά και η Βοιωτί, μόνο τον πισινό τους κυτάνε να σώσουν.
Σα δε ντρέπονται, οι τελευταίοι της κοινωνίας

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δίνετε τόση σημασία στην γνώμη τους(των βουλευτών εννοώ) δεν καταλαβαίνω. Τι περιμένετε δηλαδή από αυτούς που έχουν μερίδιο στην κατάντια της χώρας; Μην τρελαθούμε κιόλας παιδιά.Ας πουν την γνώμη τους αλλά ειδικοί δεν είναι, ικανοί δνε μας έχουν πείσει, ας κοιτάξουν τηδικιά τους δουλειά μπας και μας πείσουν κάποτε αν και μεταξύ μας ποιος απο εμάς το πιστεύει;

Εωσφόρος είπε...

'The godfather I, II, III & IV'.

απορία είπε...

ο Τσιφής τι λέει; θα κοιτάξει το συμφέρον της Λιβαδειάς σαν τον Καλογήρου ή το κομματικό; περιμένουμε.

Παλιός είπε...

Βοιωτέ ,
η δήλωση Καλογήρου δεν είναι μόνο σφοδρή, είναι δραματική κατά τη γνώμη μου. Για όσους έχουν μάτια ανοιχτά και συνείδηση.

Ροζαλία είπε...

οξύς,πηγαίος,εναγώνιος, αν-ιδιοτελής ο λόγος του Καλογήρου. Καιρός να ακουστεί και κάτι που δεν είναι ίδιο, από ίδιους, για τους ίδιους!!

Αριμνητος είπε...

Βλέπω το Θάνατό σου (Final Destination) I, II, III και ΙV
Ακατάλληλο κάτω των 17 ετών.
Σκηνοθεσία J. Ragousis
Πρωταγωνιστούν: Λιβαδειά, Θήβα, Δίστομο, Ορχομενός, Αλίαρτος, Σχηματάρι κ.α.
Διανομή-Εκμετάλλευση: ΚΕΔΚΕ
Υπόθεση: σε μια ουτοπική, ευτυχισμένη χώρα κάποιες πόλεις προσπαθούν να ξεγελάσουν το θάνατο. Θα τα καταφέρουν; Μια ανελέητη πάλη των πόλεων, μια ακατανίκητη ιεραρχία πόλεων που πρέπει να θρυμματιστεί..αν θέλουν να επιβιώσουν.
έγραψαν: βίαιο, αίμα σε κάθε σκηνή,θα παγώσουν οι επενδύσεις.
(η συνέχεια επί της μικρής Βοιωτίας)
ΥΓ καλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα..οι διοικητικές δομές παίζουν βέβαια πολύ σημαντικό ρόλο, όμως, δεν αποτελούν πανάκεια για την ανάπτυξη (π.χ. η Ηγουμενίτσα δεν αναπτύσσεται επειδή είναι, απλώς, πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας)..

Ροζαλία είπε...

ατυχής η σύγκριση: είναι παλιο το λιμάνι...,αρίμνητε. η ενδοχώρα αν κρυφτεί θα μοιάζει σαν σταθμός τραίνων που παρακάμφθηκε....

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτία δεν είναι μόνο η Λιβαδειά ούτε η Θήβα. Όμως με το νέο σχέδιο πλεονεκτούν οι μεγάλοι Δήμοι ενώ οι μικροί θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.
Στην Κρήτη ο Νομός Ηρακλείου έχει 25 δήμους και πρότειναν αρχικά να γίνουν 8. Από αυτούς 3 θα είναι των 12-13 χιλ κατοίκων, 3 των 22-25 χιλ και ένας των 160 χιλ κατοίκων.
Στη συνέχεια εντόπισαν τα πιθανά προβλήματα και σήμερα συζητούν για 3 δήμους.
Αφήστε τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μελετήστε σωστά το θέμα γιατί δεν αφορά τόσο εμάς όσο τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Λογικό να θέλει κάθε πόλη να είναι μεγάλη αλλά παράλογο εάν λειτουργικά είναι μόνο στα χαρτιά και στο μυαλό ορισμένων.
Οι σημερινοί βουλευτές σήμερα είναι αύριο δεν θα είναι βουλευτές.
Οι πολίτες μιας πόλης θα είναι μιά ζωή πολίτες της πόλης αυτής που πρέπει πριν αναπτυχθεί προηγουμένως να επιβιώσει.

Ανώνυμος είπε...

ο Τόγιας που ναι και Λιβαδίτης με ποιον είναι;όχι με την πόλη που γεννήθηκε αλλά με τις άλλες; μας έλεγε ότι θα τιμήσει την ψήφο των Λιβαδιτών τώρα τι έγινε;
συγχαρητήρια στον Καλογήρου που τα είπε ορθά κοφτά! τιμάει το αξίωμα του κι έχει μπέσα το παιδί δεν πάει όπως φυσάει ο κομματικός άνεμος.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ θα μετρηθούνε όλοι τι ανάστημα έχουν ΑΝ ΕΧΟΥΝ!
Όχι μετά ΤΩΡΑ να τοποθετηθούν να μάθει ο λαός με ποιον είναι.

Μπράβο Στέλιο Καλογήρου λεβέντη
γιατί βάζεις πάνω απ' όλα το μέλον του τόπου μας . Καλά τα λές οι βουλευτές σήμερα είναι αύριο δεν είναι ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ οι επόμενες γενιές όμως δεν θα καταδικαστούν επειδή το θέλουν κάποιοι!Θα μας βρουν μπροστά τους ΠΙΕΣΗ και ΑΓΩΝΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η μικρή πράσινη…Γιάλτα


Επειδή οι Λειβαδίτες δεν έχουν ανάγκη ούτε προστάτες (Τόγιας-Αγάτσα), ούτε σωτήρες (Παπαγγελής), ούτε πληρεξούσιους (οι λαοπρόβλητοι της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας), καλό θα είναι να βγουν και να πουν ευθαρσώς την πολιτική άποψή τους για το χωροταξικό του «Καλλικράτη». Διότι δηλώσεις όπως η πρόσφατη, για τους 6 δήμους στη Βοιωτία (2 στην επαρχία Θήβας και 4 στην επαρχία Λιβαδειάς) που έγινε μόνο και μόνο για να ευχαριστήσουν και να απαντήσουν στο συναίσθημά ορισμένων, με μοναδικό πάντα σκοπό την εξασφάλιση της εύνοιάς τους, είναι επιεικώς ανεπίτρεπτες.

Μάλλον Τόγιας και Αγάτσα (οι εμπνευστές της μικρής …πράσινης Γιάλτας) ανήκουν στην κατηγορία των πολιτικών(;) που έχουν “θέση” για όλα χωρίς να ποτέ να παίρνουν θέση για τίποτε...

Μέτοικος είπε...

"...η πόλη της Λιβαδειάς βγαίνει (...) πληγωμένη, ταπεινωμένη..."

Δηλαδή, το διακύβευμα είναι ποια πόλη θα πάρει το πάνω χέρι; Το αν θα έχουμε μεγάλους Δήμους από κει και μικρούς Δήμους από δω; Ή το να έχουμε αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση; Χίλια δίκια να έχει ο Στέλιος - που έχει, αλλά σε άλλο πλαίσιο - ο τρόπος που θέτει το ζήτημα είναι αποκαρδιωτικός. Κρίμα!

Υ.Γ. Και για να αντιληφθείτε τι σημαίνει μεγάλος Δήμος, προσπαθήστε να φαναστείτε πόσο χρόνο μπορεί να αφιερώσει π.χ. το Δ.Σ. της Θήβας για τα ζητήματα π.χ. των Δερβενοχωρίων (που δικό τους Δημοτικό Σύμβουλο μάλλον ούτε στα ονειρά τους δεν θα δουν...)

Παλιός είπε...

Γιατί ενοχλούν οι λέξεις που υπερασπίζεται τις ιδέες του ο
Σ. Καλογήρου; Ό,τι ξεφεύγει από τον συνηθισμένο ανούσιο και ξύλινο λόγο των πολιτικάντηδων είναι "αποκαρδιωτικό";
Αντίθετα πιστεύω ότι είναι και νέος λόγος και καθαρός και ελπιδοφόρος και όχι η γνωστή κασέτα. Πολύ συντήρηση μου μυρίζει εδώ.

Εωσφόρος είπε...

Ε, βέβαια. Μάθαν στους προσκυνημένους κι όποιος χαλάει τη μανέστρα του κολλάνε κάποια ρετσινιά. Ακόμα να το καταλάβεις ρε φίλε; Κι είσαι και 'παλιός'.

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε μούχλα και συντήρηση ήταν η επάρατη Δεξιά και σωστά γιατί ήταν κατεστημένο. Μετα΄από 30 χρόνια Πασοκο- αροστερο- κρατίας μούχλα και συντήρηση είναι αυτοί οι δήθεν προοδευτικοί που έγιναν πλέον κατεστημένο. Τόσο κατεστημένο που θα πουν και στον Αντιδήμαρχο της πόλης μας τον αιρετό και εκλεκτό Λιβαδείτη κ. Καλογήρους πως θα μιλήσει! Ας πάνε στην κυρία Δραγώνα που τους εκφράζει. Εμείς διαβάζουμε την δήλωση του Μ. Θεοδωράκη που τους κάνει ρόμπα!
όσο γα τον Σ. Καλογήρου , μιλάει στις καρδιές μας και αυτό αρκεί.
Αλλά αυτό ακριβώς τους ενοχλεί.
Αιδώς Αργείοι!

Αθηναίος είπε...

Αφού τα νταβατζοκάναλα αποκλείσαν τον μέγιστο Θεοδωράκη και αναγκάστηκε όπως ο ίδιος είπε
να αρχίσει αγώνα κατά του αφελληνισμού στο ελεύθερο διαδίκτυο καταλαβαίνετε που φτάσαμε..Ο θεός να βάλει το χέρι του, πατριώτες.Όσοι μείναμε. Αλήθεια η ΝΔ του νομού τι κάνει;

Εωσφόρος είπε...

Τι λες εκεί. Μαθημένος από 'εξορίες' ο Μίκης.Δεν μασάει. Σαν κι αυτούς θέλει τουλάχιστον 100και τι να του πουν οι χτεσινοί. Τώρα στα μπρος στα πίσω θα κωλώσει;
Α, και δεν τους έκανε ρόμπα.
Τους πήρε και τα σώβρακα γιατί
τα πήρε στην κράνα με τους αθεόφοβους.

Ανώνυμος είπε...

ας κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο οι προοδευτικάριοι βολεψάκηδες...δεν φοβούνται μην πούμε πως μπήκαν στις δουλειές που έχουν... θαρθει κι αυτή η ώρα και θα τα πούμε με ονομετεπώνυμα....τότε θα δείξει τι αξία έχει ο λόγος τους..εκ του ασφαλούς και να πληρώνουμε εμεις τους φίλους των φίλων των δημάρχων και των άλλων και να μας την λενε κι απο πάνω...πάει πολύ...όταν θα κληθούν να ααποδείξουν την αξιοκρατία της θέσης τους θα γελα΄σουμε...πολύ όμως...περιμένετε.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον κ. Καλογήρου για την πρόοδό του. Ξεπέρασε το στάδιο των ανώνυμων συκοφαντικών επιστολών και πλέον στέλνει επώνυμες...θέσεις
κατάντια

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
δεν θα πάρεις θέση για το θέμα;
Ποια είναι η αποψή σου για μια δίκαιη λύση γιατί γίνεται μάχη απο οτι βλέπω (στα φανερά)και ακούω(στα κρυφά).

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να λέμε για τον κο Καλογήρου, ο λόγος του πάντα "αγγίζει" κάποιους και ειναι ουσιαστικός. Θυμίστε μου μια δήλωση-ανακοίνωση από όλους μαζί τους βουλευτές, νυν κα πρώην, που είχε απλώς ενδιαφέρον. Ολοι φοβούνται μη χάσουν τα κεκτημένα. Υπάρχουν τα λόγια, υπάρχουν και οι πράξεις.Ελπίζω να μην αλλάξει απόψεις ο κος Καλογήρου στο μέλλον