Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Η Αράχωβα για τον Καλλικράτη

Δύο μεγάλους Δήμους -Λιβαδειά και Θήβα- στη Βοιωτία προκρίνει ως την καλύτερη λύση ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αράχωβας -αν εξαιρεθεί η μακρινή πάντως δυνατότητα ίδρυσης ΟΤΑ που να περιλαμβάνει τους οικισμούς του Νοτίου Παρνασσού.

Aπό το www.ntelalis-arahovas.blogspot.com
Το Δημοτικό Συμβούλιο για το σχέδιο "Καλλικράτης"
Από τον κ. Γ. Ανδρέου, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου συζήτησε εκτός ημερήσιας
διάταξης το θέμα «Καλλικράτης» που ανακοινώθηκε επίσημα, λίγα λεπτά πριν από την συνεδρίασή του και αποφάσισε ομόφωνα, έχοντας ως δεδομένο ότι η στείρα άρνηση στο σχέδιο της Κυβέρνησης θα ήταν αναποτελεσματική, αν το σχέδιο, όπως ακούγεται, προχωρήσει και σε αναδιάταξη των υφιστάμενων νομών, να επιδιωχθεί ως πρώτη προτεραιότητα, η συνεννόηση με τους Δημάρχους Δελφών (Δελφοί-Χρυσό), Δεσφίνας, Διστόμου (Δίστομο-Στείρι-Άσπρα Σπίτια), Αντίκυρας και Δαύλειας (Δαύλεια, Μαυρονέρι, Παρόρι) για την διαμόρφωση κοινής πρότασης προς την Κυβέρνηση για δημιουργία ενιαίου Δήμου (Νότιος Παρνασσός ή όπως ονομασθεί).Εκτιμήθηκε ότι μια κοινή πρόταση, μπορεί να γίνει αποδεκτή λόγω των αναμενόμενων αντιδράσεων στο σχέδιο.


Για το θέμα αυτό εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος να προβεί στις σχετικές επαφές. Εναλλακτικά κρίθηκε προτιμότερη, ως δεύτερη προτεραιότητα, η τοποθέτηση υπέρ του ενιαίου Δήμου Λιβαδειάς (2 μεγάλοι Δήμοι σε ολόκληρη τη Βοιωτία), που στην ουσία θα λειτουργεί ως αιρετό Επαρχείο και θα διατηρηθεί υψηλού βαθμού αυτοτέλεια των επί μέρους πόλεων και ως τρίτη προτεραιότητα η επιδίωξη και διεκδίκηση του ονόματος και της έδρας του Δήμου, αν ο Δήμος περιορισθεί στην συνένωση των Δήμων Διστόμου, Αντίκυρας και Δαύλειας.

4 σχόλια:

Ροζαλία είπε...

Και μια χρήσιμη, λελογισμένη, σταθμισμένη και εφικτή τοποθέτηση.

Ανώνυμος είπε...

Η τρίτη πρόταση είναι σοβινιστική, τοπικιστική και αποδεικνύει πόσο μικρά ανθρωπάκια είμαστε .... όπως μας περιγράφει ο Βίλχεμ Ράιχ στο βιβλίο του " Άκου Ανθρωπάκο".

ονομα είπε...

Ανώνυμε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αράχωβας εξελέγη δημοκρατικά να εκπροσωπεί όλους τους Αραχωβίτες και προσπαθεί να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο.

Αποκαλώντας μια πρόταση-απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τους χαρακτηρισμούς αυτούς, μας αποκαλείς όλους τους Αραχωβίτες σωβινιστές, τοπικιστές και μικρά ανθρωπάκια.

Ασχέτως του τι θα αποφασίουμε ως πολίτες και Δημοτική Αρχή να ακολουθήσουμε (πράγμα το οποίο αν δεν είσαι Αραχωβίτης δε σε αφορά) σε καλώ να επανέλθεις στην τάξη και να ανακαλέσεις τους υβριστικούς για εμάς χαρακτηρισμούς, επειδή (όπως όλοι) θέλουμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας και να βρούμε την καλύτερη για εμάς δυνατή λύση στις επερχόμενες διοικητικές αλλαγές.

Ντελάλης

Πεταλωτής !!! είπε...

Κατ' αρχή να πω ότι είμαι Αραχωβίτης... ακούς Ντελάλη;

Θεωρείς τους άλλους ανόητους; Τι έρωτας και πάθος είναι αυτός με το ΔΣ της Αράχωβας; Τι απόψειςπερί ιδανικής δημοκρατίας και ιδανικών πολιτών! Ανατρίχιασα !
Αυτά που αποφασίζουν οι σύμβουλοι-πιόνια έχουν καμία σχέση με την βούληση των Αραχωβιτών; ή ακόμα και των ιδίων; Αφού εκεί μέσα παιχνίδι κάνει μία κλίκα 3 ατόμων. Ξεπούλησαν τον Δήμο.

Άσε δεν είναι ο χώρος εδώ κατάλληλος. Θα στα πω στο δικό σου Blog.
(αν δημοσιεύσεις αυτά που θα σου στείλω... γιατί πολύ θα τσούξουν).
(Ειλικρινά, όμως, ελπίζω να είσαι καθαρός).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:
Σχετικά με το 3ο σενάριο: Και βέβαια είναι απόλυτα τοπικιστικό, κοντόφθαλμο και μικρόψυχο. θεωρείς λογικό οι κάτοικοι τόσων χωριών να πηγαίνουν Αράχωβα αντί για 13 χλμ που θα κάνουν οι Αραχωβίτες για το Δίστομο;
Μειονεκτήματα Αράχωβας:
1) Που θα βάλουμε τόσους υπαλλήλους, γραφεία, υπηρεσίες;
2) Που θα παρκάρουν οι συναλλασόμενοι;
3) Που θα παρκάρουν/φυλάσονται τα (πάρα πολλά πλέον) οχήματα του νέου Δήμου;
4) Πρέπει τόσοι άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα χιόνια και το χειμώνα να ρισκάρουν. (4 μήνες τουλάχιστον "παίζει" το ρίσκο του καιρού).
5) Σημαντική διαφορά αποστάσεων: Δεν βάζεις την έδρα στα όρια του Δήμου.

Πλεονεκτήματα Διστόμου:
Όλα τα ανωτέρω, και ακόμη
6) Οικονομική εξισορρόπηση (γιατί αυτά τα -όποια- χρήματα να πάνε στην χορτάτη Αράχωβα και όχι στο Δίστομο που περνάει και κρίση;

Ορίστε: Εγώ έγραψα κάποια (χαζά ή έξυπνα αλλά πραγματικά) επιχειρήματα. Σειρά σου: Δώσε μας τα επιχειρήματά σου.

Γιατί να γίνουν όλα στραβά και άδικα; Για να μη φύγει η έδρα από την Αράχωβα;
Πόσο κακόκαρδος και μικρόψυχος πρέπει να είναι κάποιος για να μη σκέφτεται κανέναν άλλο παρά μόνο την πάρτη του;

Και τέλος, οι Αραχωβίτες έχουμε συνηθίσει να μη βλέπουμε τον Δήμαρχο (όποτε θυμάται έρχεται)... Δεν θα μας ξενίσει!