Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Κλειστή η Εθνική Οδός


Σε πέντε σημεία των εθνικών Οδών έστησαν μπλόκα οι αγρότες προβάλλοντας σειρά αιτημάτων που έχουν να κάνουν με τις τιμές των προιόντων τους και την αποπληρωμή των επιδοτήσεων.Ειδικότερα στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, οι αγρότες της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία σε τρία σημεία: Στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας, στο πρωην Λεβέντη και στην Αλαμάνα. Στα συγκεκριμένα σημεία οι οδηγοί χρησιμοποιούν παρακαμπτήριες οδούς με αποτέλεσμα η χρονική απόσταση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης να φτάνει πλέον - μαζί με τη παράκμψη των Τεμπών - τις δέκα ώρες. Ένα ακόμα μπλόκο στήθηκε στον κόμβο Κερδυλλίων Στρυμόνα της Εγνατίας Οδού, ενώ αγρότες από την Καβάλα ξεκίνησαν αποκλεισμό επίσης της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο Χρυσούπολης.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γνωριζουμε αν εχουν κλεισει και στην θηβα που ελεγαν νωριτερα?ειμαι αθηνα και θελω να ανεβω λιβαδεια σε λιγο...αν ειναι να παω απο τον παλιο...

Ροζαλία είπε...

πάλι θα επιδειχθεί η γνωστή αφενός μεν συνείδηση του πολίτη απ τους αγρότες, αφετέρου δε του αλληλέγγυου κοινωνικά ατόμου απ τους ενοχλούμενους να κυκλοφορούν άνετα....

Ανώνυμος είπε...

από το 81 οι αγρότες πάιρνουν επιδοτήσεις για νεες καλλιέργειες, αλλά τις κάναν χιλιάρικα στα σκυλαδικα στην εθνική οδό και μπεμβε μην τρελλαθούμε κιόλας..δεν είναι και αδικημένοι.

Εωσφόρος είπε...

@ 10.22
μαζί σου.
Οι μπεμβεδάκες αγρότες δεν είναι ούτε καν αριστεροί , ούτε μόνο αγρότες. Κατά κανόνα είναι και δημόσιοι υπάλληλοι και πληρώνουμε εμείς τα σπασμένα στην εθνική οδό, τα ταξίδια και την δήθεν αντίσταση από τα εξοχικά και τις λουσάτες βλαχοκυριλέ γυφτολαικό-μαντάμες τους.
Υπάρχουν και οι λίγοι όμως που καμία σχέση. Όπως θα 'λεγε και η Αλέκα 'όποιος για το δίκιο δεν παλεύει θα ζει και θα πεθαίνει σαν ραγιάς'.

Ανώνυμος είπε...

...ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΩΣΦΟΡΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΚΑ...!ΔΕΝ ΈΧΕΙς ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΕΔΏ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥς ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥς ΑΓΡΟΤΕς.ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥς ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕς.ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ

Εωσφόρος είπε...

Μην βρίζεις φίλε θα σε κόψει ο βοιωτός. Άει κατ'ανέμου, πες καλύτερα με τους μικροαστούληδες τα γυφταριά.Ως πότε, λέμε.

Ανώνυμος είπε...

30 χρόνια στην καμπούρα μας η αισθητική του κ#$@#υ! κι όσοι τους υποστηρίζουν είναι ίδιοι και χειρότεροι βολεψάκηδες και με μέσον στις δουλειές τους. Ας το βουλώσουν γιατί θα αρχίσω να λέω ονόματα και όχι μονο αγροτών αλλά φίλων παλιας και νεας εξουσίας που ξερουμε πως έχουν τη θεση που έχουν και το παίζουν και αριστεροί τρομάρα τους....βοιωτέ μαζεψε τους και ν αμην γράφουν στο μπλογκ γιατί η αγανακτηση μας δεν έχει όρια.

Εωσφόρος είπε...

Στην δημοκρατία στις 6 το πρωί μόνο ο γαλατάς μπορεί να σε ξυπνήσει.Πες τα ονόματα να τους μάθουμε.
Τους μπλε, τους πράσινους και τους ροζ κόκκους.

Ανώνυμος είπε...

καθε χρονο τα ιδια και τα ιδια και τα ιδια......αποτελεσμα; Μ Η Δ Ε Ν

Ανώνυμος είπε...

400 τρακτερ στο Κάστρο είναι ΜΗΔΕΝ??

Ανώνυμος είπε...

Εδω ο κοσμακης εχει σοβαρα προβληματα..οι εργαζομενοι στον ιδιωτικο τομεα ειδικα προσπαθουν να ζησουν τις οικογενειες τους με 800 ευρω και οι αξιολατρευτοι κατ'ταλλα αγροτες μας κλεινουν τους δρομους.
Ολοι τα εχουν βαλει με τους μισθωτους του δημοσιου και ναι ναι ''πληρωσουν'' το αντιτιμο της εξοδου απο τη κριση ας κοψουν απο το μισθο και εποδοματα παραλληλα ομως να αυξησουν τη φορολογια στους παχυλους μισθους του ιδιωτικου τομεα που ειναι αμετρητοι.
Την αληθεια ομως δε την λεει κανεις.
Οτι η μικροτερη επιδοτηση ειναι πανω απο 3000 ευρω και η στρεμματικη συνολικη αποζημιωση φθανει μεχρι τα 200000 ευρω τουλαχιστον..Χρηματα που οι μισθωτοι ουτε στο ονειρο τους δε τα εχουν δει...και 100 χρονια να δουλευουν και μαλιστα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ δε θα τους ερθουν ποτε.
Χωρια η εμπορικη αξια των προιοντων τους.
Το 2009 ο υπουργος γεωργιας μοιρασε κατω απο το τραπεζι ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙς ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ενα σωρο χρηματα για καταστροφες που δεν εγιναν ποτε...απο 3000 εως
50000 γιαυτο μας τρεχουν στα ευρωπαικα δικαστηρια .Ξανα χρηματα που οι μισθωτοι δε θα τα δουν ποτε και γινεται λογος για το χιλιαρικο του δωρου τους..
Νομιζω οτι δε θα παθουν τιποτα ορισμενοι αγροτες μας αν δεν αλλαξουν τις mercedes και τις bmw τους φετος.
Ας μην αφησουν φετος τις περιουσιες τους στα μπουζουκια και στα πανηγυρια.
Ας αφησουν ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ μπας και συνελθει το κρατος.