Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Οι 3 Βοιωτοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Ραγκούση για τον Καλλικράτη!


Κρίσιμη σύσκεψη για την εφαρμογή του Σχεδίου Καλλικράτης στη Βοιωτία έλαβε χώρα χθες στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου ο υπουργός κ. Ραγκούσης δέχθηκε τους 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον νομό μας προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους.

Ο Ραγκούσης, πλαισωμένος από ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες, δεν άνοιξε τα χαρτιά του αλλά επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις του Βασίλη Τόγια, της Βάσως Τσ'ονογλου και της Αριας Αγάτσα.


Η κ. Τσόνογλου ανέφερε ότι θεωρεί ενδεδειγμένη λύση, ριζική, οριστική, αναπτυξιακή, συμφέρουσα και λογική εκείνη των 2 μεγάλων Δήμων -Θηβών και Λιβαδειάς στα όρια περίπου των παλαιών επαρχιών. Η Βάσω Τσόνογλου κατέθεσε εναλλακτικά πρόταση 4 Δήμων, που είναι κάπως πολύπλοκη για αναλυθεί εδώ αλλά κινείται επίσης στη γραμμή των ορίων των τέως επαρχιών Θηβών και Λιβαδειάς.

Ο Βασίλης Τόγιας και η Αρια Αγάτσα πρότειναν από κοινού τη δημιουργία 6 Δήμων στη Βοιωτία ως εξής: 1. Δυτική Βοιωτία (Δίστομο), 2. Λιβαδειά, 3. Ορχομενός, 4. Αλίαρτος, 5. Θήβα, 6. Σχηματάρι-Οινόφυτα.
Ο υπουργός Εσωτερικών άκουσε προσεκτικά τους βουλευτές αλλά δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Και ευτυχώς...
Διότι ακόμη και ένα μικρό παιδί θα έβλεπε ότι η πρόταση των Τόγια-Αγάτσα είναι ετεροβαρής αφού περιλαμβάνει 4 Δήμους από την τέως επαρχία Λιβαδειάς και μόνο 2 από την τέως επαρχία Θηβών Και φυσικά μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί τέτοιου τύπου σχέδιο, που είναι καταφανώς λανθασμένο γεωγραφικά, οικονομικά, αναπτυξιακά, πολιτικά και εκείνο που πιθανώς εξυπηρετεί είναι πολιτικούς φίλους των 2 βουλευτών.

Η πρόταση της Βάσως Τσόνογλου είναι -όπως πολλές φορές έχουμε γράψει- η βέλτιστη και κυρίως εκέινη που θέτει τη Βοιωτία πάνω από το προσωπικό και κομματικό συμφέρον...

43 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακούστηκε και μάλλον είναι αλήθεια ότι η κα τσόνογλου πρότεινε να ειναι εκτός οι δήμοι Ορχομενού, Αλιάρτου και Διστόμου....

Μέτοικος είπε...

Το ότι είναι εντελώς παράλογο να έχεις τεράστιους Δήμους και ταυτόχρονα η Λιβαδειά κι ο Ορχομενός να ανήκουν σε διαφορετικούς δεν το έχουν καταλάβει ακόμη οι βουλευτές μας (κι ο υπουργός μας ενδεχομένως);

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
αυτό το τεράστι που λες είναι σε έκταση και είναι σωστό από μια πλευρα. Από την άλλη σκέψου ότι αυτοί οι δύο δήμοι θα έχουν από 60.000 κατοίκους, όσο δυο τρία στενά της Κυψέλης ή του Ζωγράφου...

Ανώνυμος είπε...

Μέτοικε
Καλύτερα δύο μεγάλοι δήμοι παρά 20 μικροί.
Όσο πιό πολλούς μικρούς δήμους έχουμε τόσο θα μειονεκτούν σε σχέση με τους μεγάλους.
Όσο λιγότερες μετατροπές έχουμε τόσο πιό εύκολα θα γίνουν αποδεκτές απο τον κόσμο.

ανωνυμε 5.01
γίνε σαφής τι εννοείς;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω για τα χωριά της Λιβαδειάς που με τον καποδίστρια 1 υπάγονται στον δήμο Λιβαδειάς αλλά για τα χωριά που υπάγονται στην δήμο θήβας αποδεδειγμένα αναπτύχθηκαν περισσότερο από οτι εάν παρέμειναν μόνα τους.

Μέτοικος είπε...

Έτερον εκάτερον, Βοιωτέ. Το πληθυσμιακό μέγεθος είναι ένα κριτήριο - και από ό,τι φαίνεται είναι και το μόνο για την κυβέρνηση - αλλά δεν θα πρέπει να είναι και το μοναδικό. Η Ελλάδα έχει πολλές και διάσπαρτες πληθυσμιακές συγκεντρώσεις και πολύ "δύσκολη" γεωγραφία. Δεν είναι ούτε Δανία, ούτε Ολλανδία, που είναι επίπεδες, ούτε έχει μακρά αυτοδιοικητική παράδοση όπου θα μπορούσε κανείς να πει ότι η αυτοδιοικητική παράδοση και συνείδηση θα αντιστάθμιζε τα γεωγραφικά προβλήματα. Επιμένω, μεγάλοι σε έκταση Δήμοι που θα αποτελούνται από πολλά χωριά - κωμοπόλεις γύρω από ένα μεγάλο αστικό κέντρο είναι εγγύηση για την παραπέρα ερήμωση της υπαίθρου.

ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ είπε...

Η καλυτερη λυση ειναι , κατα τη γνωμη μου αυτη που ειχει επεξεργαστει και προτεινει το Ινστιτουτο Αυτοδιοικησης της ΚΕΔΚΕ με 4 Δημους απο δυσμας προς ανατολας:
Α. Διστομου με Αραχωβα, Αντικυρα, Ασπρα Σπιτια, Στειρι ,Δαυλια +- το Κυριακι
Β. Λειβαδιας μετα γυρω χωρια, Ορχομενο,Αλιαρτο κλπ +- το Κυριακι
Γ. Θηβα και γυρω χωρια και
Δ. Σχηματαρι και γυρω χωρια.
Τα αλλα ειναι τοπικισμοι . πεισματα και -ισως- υποκριπτομενα συμφεροντα μοιρασιας εξουσιας...

ΚΕΔΚΕ είπε...

Ν α εφαρμοστει το σχεδιο της ΚΕΔΚΕ Η ΚΑΤΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ- ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ - ΟΙ ΤΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΤΣΑ

ΑΠΟΡΩΝ είπε...

Απορω γιατι η κ. Τσονογλου δεν θελει Δημο στο Διστομο που ειναι - μαζι μετα γυρω χωρια - αυτοδυναμη περιοχη γεωγραφικα και αναπτυξιακα.
Τι λεει ο πολιτικος της φιλος ο Γ. Μπουρας? Μηπως δεν γουσταρει Διστομο- Αραχωβα κλπ επειδη <>?

Κωστας Ρηζ. είπε...

Η προταση Τσονογλου =αν ισχυει οπως την γραφεις- ικανοποιει μονο αμιγως τους Θηβαιους και απο τους κατοικους της Λειβαδιας μινο μια μεριδα που εχουν τοπικιστικη αντιληψη. Η αναπτυξιακη δυναμικη υπαρχει μονο στο μοντελο της ΚΕΔΚΕ με 4ή 5 Δημους

ΑΠΟΡΩΝ 2 είπε...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ
---------------------
Απορω γιατι η κ. Τσονογλου δεν θελει Δημο στο Διστομο που ειναι - μαζι μετα γυρω χωρια - αυτοδυναμη περιοχη γεωγραφικα και αναπτυξιακα.
Τι λεει ο πολιτικος της φιλος ο Γ. Μπουρας? Μηπως δεν γουσταρει Διστομο- Αραχωβα κλπ επειδη ΕΚΕΙ ...ΠΑΤΩΣΕ ?

ΑΠΟΡΩΝ 2 είπε...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ
-------------
Απορω γιατι η κ. Τσονογλου δεν θελει Δημο στο Διστομο που ειναι - μαζι μετα γυρω χωρια - αυτοδυναμη περιοχη γεωγραφικα και αναπτυξιακα.
Τι λεει ο πολιτικος της φιλος ο Γ. Μπουρας? Μηπως δεν γουσταρει Διστομο- Αραχωβα κλπ επειδη ΕΚΕΙ ΠΑΤΩΣΕ?

Ανώνυμος είπε...

@δικαιος αριστείδης
ωραιο σχεδιο αλλα η αραχωβα πρεπει να ειναι εδρα δημου η μονη της λογω ιστοριας και δυναμικοτητας.

Ανώνυμος είπε...

Η Τσόνογλου πρότεινε δύο δήμους στα όρια περίπου των επαρχιών Λιβαδειάς - Θήβας.
Εναλλακτικά πρότεινε 4 χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες.
Αλλά και οι Τόγιας - Αγάτσα δεν μας είπαν πως θα μοιραστούν συγκεκριμένα οι 20 υπάρχοντες δήμοι στα 6 και που θα πάει ο καθένας;
Αντίθετα αν γίνουν 2 δήμοι περίπου είναι εύκολο να κατανεμηθούν οι 20 υπάρχοντες
Προσωπικά είμαι υπερ της άποψης των 4 Δήμων περίπου όπως είπε ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΊΔΗΣ.

ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

Τέλος θα ήθελα να μας πουν οι Τόγιας- Αγάτσα αν γίνουν 6 οι δήμοι όπως προτείνουν πως θα κατανεμηθούν σε αυτούς οι 4 μονοεδρικές έδρες των βουλευτών μας.

ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 2 είπε...

Προς τον προτεινοντα την Αραχωβα μονην της. Αγαπητε φιλε ο σκοπος της αλλαγης δεν ειναι να γραψει ξανα την Ιστορια- οποια και αν εχει καποιος τοπος. Σκοπος ειναι να δουμε ασπρη μερα με καλυτερη και οικονομικοτερη αυτοδιοικηση, καλυτερους Δημαρχους με αναπτυξιακη λογικη και βλεμμα στο μελλον. Και ο Καρακολιθος εχει ιστορια και τον τιμω- εκει εκτελεστηκαν Λειβαδιτες και Διστομιτες και αλλοι- μεταξυ των οποιων και συγγενεις μου. Πρεπει λοιπον να γινει Δημος? Αυτα ει ναι , με συγχωρεις, βλακειες. Θα χασει η Αραχωβα την οποια ιστορια της αν ειναι π.χ. μαζι με το ΕΠΙΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ Διστομο ή την Αντικυρα οπου ειχε βαση το ανταρτικο ναυτικο κ.ο.κ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΓΙΑ-ΑΓΑΤΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΚΑΙΑ!
ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ...
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ..???
ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ,ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΑΛΙ ΩΣ ΚΟΝΤΡΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΘΗΒΑΣ...
ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΙ 3 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ (ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ,ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ)
ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟ....
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η 3Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΥΡΙΑ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΘΗΒΑΙΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ...
ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣ...???
ΚΑΙ 3Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 6.000 ΕΤΩΝ...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ..... ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ!!!

Εωσφόρος είπε...

Δεν είμαστε Δανία; πότε έγινε αυτό; Η Ελλάδα θα γίνει η Δανία του νότου, είπε ο ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Την Αλίαρτο η κυρία τσόνογλου,που την υπερψήφισε γιατι δεν τη θέλει για δήμο? Τι λένε εκεί οι υποστηριχτές της?
ΑΛΙΑΡΤΕΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να γίνουν δύο; Και πόσοι να γίνουν; Να γίνουν τέσσερεις; Γιατί να γίνουν τέσσερις; Και πόσοι να γίνουν; Να γίνουν έξι. Γιατί να γίνουν έξι; Και πόσοι να γίνουν; Να γίνουν 20 δήμοι, λέω εγώ, δηλαδή να γίνουν δήμοι και οι δύο κοινότητες και να πίνουν νερό στο όνομά μου όλοι ότι και να γίνει αφού τους είπα αυτό που ήθελαν να ακούσουν...
Λοιπόν αυτά είναι αστεία.
Ας δούμε μαζί κάποιους αριθμούς, χοντρικά και στα γρήγορα γιατί πέρασε η ώρα και έχουμε και δουλειές...
1. Η κυβέρνηση μιλάει για εκλογικές περιφέρειες των 50-60 χιλιάδων κατοίκων. Δηλαδή για την Βοιωτία δύο.
2. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε 370 δήμους, εκ των οποίων αν αφαιρέσουμε Αττική, Θεσσαλονίκη, Νησιά, μένουν 160 - 165 δήμοι για περίπου 40 νομούς.
Αν κάνουμε τη διαίρεση βγαίνει 4 και κάτι για κάθε νομό. Αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν μεγαλύτεροι νομοί από την Βοιωτία αλλά και μικρότεροι κάποιοι θα πάνε στο 4 συν και κάποιοι στο 4 πλην.
Τώρα όμως που το ξανασκέφτομαι λέω να γίνουν 72 ΟΤΑ όσοι δηλαδή ήμασταν και πριν τον «Καποδίστρια» αλλά πάλι το ξανασκέφτομαι και λέω... Ας σοβαρευτούμε λίγο...

Ικτίνος

Ανώνυμος είπε...

2 είναι το καλύτερο ρε παιδιά κι αφήνουμε εξω τα τοπικιστικά, γιατι χολοσκάμε δεν εχω καταλάβει!

Βασιλική είπε...

επαναλαμβάνω και εδώ. Χωριά σαν το Άγιο Θωμά και τα όμοια, δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν με πολλές τοπικές αυτοδιοικήσεις.
Όπως ανέφερε και κάποιος παραπάνω Σχηματάρι και τα λοιπά...
αντίστοιχα με σκέψη περί ιστορίας του Διστόμου, να συμφωνήσουμε στο να γίνει πρωτεύουσα του δικού μας δήμου η ακρόπολη της αρχαίας Τανάγρας, γιατί αυτή έδωσε την ιστορία στον τόπο μας και μάλιστα μεγαλύτερη σε βάθος χρόνου από το Δίστομο.
Γνώμη μου, κρίνοντας από τα αποτελέσματα που έφερε στον τόπο μου ο ΚΑΠ Ι είναι πως αν δεν επικρατήσει το σχήμα 2 δήμων στα πρώτυπα των 2 επαρχιών, τα χωριά μεγέθους Αγίου Θωμά ή τα Δερβενοχώρια είναι από χέρι καμένα.
εδώ στο χωριό μας έχουμε πικρή εμπειρία από το ρημαδιό που επικράτησε τη τετραετία που τελειώνει.

Ανώνυμος είπε...

Η πιο σωστή λύση είναι 2 δήμοι όπως οι παλιές επαρχίες

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ..!
ΚΑΛΥΤΕΡΑ 8 ΔΗΜΟΙ ΠΑΡΑ 2... ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

CUI BONO?

βοιωτός είπε...

αλιαρτευς
αυτά θέλουμε να αποφύγουμε. Δηλαδή επειδή ψηφίσατε την Τσόνογλου πρέπει να δημιουργηθεί δήμος Αλιάρτου; Νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι αυτό το κριτήριο...

βοιωτός είπε...

Ικτίνο,
ο Καλλικράτης έφτιαξε μια off shore και έχει βγάλει τα λεφτά από την εργολαβία του Παρθενώνα στη Δήλο, στο νησί με τις off shore.Εσύ δούλευε για να μείνεις στην ιστορία...:-)

βοιωτός είπε...

Βασιλική,
ο Καποδίστριας1 είναι η απόλυτη αποτυχία, που μας στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια.

Ο Καλλικράτης θα είναι το ίδιο αν από τώρα δεν επιληφθούμε.
Οσο για την ανάπτυξη δεν έρχεται με διοικητικές μεταρρυθμίσεις αλλά με επενδύσεις.

Ανώνυμος είπε...

Καθίστε καλά μάγκες, γιατί άμα το πάμε έτσι όπως το πάτε εσείς να γίνουν δύο δήμοι στη βοιωτία και ο ένας ναναι αρβανίτικος αφού γεμάτη είναι και η Θήβα κι η Λειβαδιά από αρβανιτοχώρια κι αρβανίτες. Για μετράτε χωριά και τα λέμε. Άιντε μαζευτείτε λέω γω..

Εωσφόρος είπε...

Μας πήρατε μας πήρατε φλουρί Κωσταντινάτο, σας δώσαμε σας δώσαμε βαρέλι δίχως πάτο, καταντήσαμε εδώ μέσα.

Ανώνυμος είπε...

1.αραχωβα, δίστομο, άσπρα, αντίκυρα, χαιρώνεια, δαύλεια, κυριάκι Π αράχωβα
2.λιβαδειά, κορώνεια, ορχομενός, μισό ακραίφνιο (κάστρο), αλίαρτος Π λιβαδειά
3.βάγια, θεσπιές, ακραίφνιο, θήβα, πλαταιές, θίσβη Π Θήβα
4. οινόφυτα, σχηματάρι, δερβενοχώρια, τανάγρα Π οινόφυτα

Αν βρήτε καλύτερο γράψτε μου πολιτικάντηδες

Ανώνυμος είπε...

Τι λέει για την πρόταση της κας Τσ'όνογλου ο αλιαρτινός διευθυντής του γραφείου της Κώστας Κατσιμίχας και ο ένθερμος υποστηρικτής της Γιάννης Τσιγαρίδας?

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δεν απέκλεισε κανένα δήμο και αφήστε κύριοι τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Όπως διαβάσατε στα σχόλια ο καθένας έχει την άποψή του αλλά περισσότερο μετρά η άποψη των πλέον ειδικών που είναι η ΤΕΔΚ και μεθαύριο θα την μάθουμε.

Βοιωτέ
Άναψες φωτιές αλλά έμαθα ότι στη συνάντηση δεν έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις αλλά απλά μία άτυπη συζήτηση με τον υπουργό.
Με λυπεί το γεγονός ότι εάν οι Τόγιας-Αγάτσα πράγματι πρότειναν 4 δήμους από την Λιβαδειά και 2 από την Θήβα με αυτή τη πρόταση συρρικνώνεται και θρυμματίζεται η σημερινή πρωτεύουσα της Βοιωτίας.
Είναι αδιανόητο εάν έγινε αυτή η πρόταση από το συγκεκριμένο δίδυμο των αξιότιμων βουλευτών μας.

Ανώνυμος είπε...

κκ Τόγια και Αγάτσα
είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε
1. Στους 6 νέους δήμους που προτείνετε πως θα μοιραστούν οι σημερινοί 20 δήμοι.
2. Ποιά δημοτικά διαμερίσματα θα περιλαμβάνει ο νέος δήμος Λιβαδειάς.

ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΝΜ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη αλλά δεν έχω καταλάβει που σκοντάφτει η πρόταση για δύο; ας γρα΄ψει κάποιος γαιτί δεν μπορεί να γίνει έτσι και να μην έχουμε προβλήματα και να νομίζει η κάθε πόλη (λιβαδεια , θήβα)ότι βγαίνει χαμένη

Ανώνυμος είπε...

Βασιλική, η Τανάγρα δεν έχει μεγαλύτερη ιστορία σε βάθος χρόνου από το Δίστομο.
Το Δίστομο κατοικείται από το 3.500 αδιάλειπτα.
Έπειτα η Τανάγρα μόνο Αρχαία ιστορία έχει αδιαμφισβήτητα. Μόνο που εδώ και κάποιους αιώνες, κατοικείται απο αρβανίτες που εγκαταστάθηκαν στα ερείπια της.
Οπότε θα σε παρακαλέσω να μην συγκρίνεις την Τανάγρα την δίγλωσση, με το ελληνόφωνο και αδιάλειπτα κατοικημένο Δίστομο.
Ευχαριστώ.
ΥΓ: Συγγνώμη που είμαι εκτός θέματος..

Ανώνυμος είπε...

Και μια αλλη διόρθωση που λεει για τον Δημο Διστόμου και βαζει μεσα ξεχωριστα τα ΄΄Ασπρα σπιτια'', Την ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ.
Αυτην δεν ειναι με τον Καποδιστρια, ουτε με τον Καλλικρατη. Ειναι προεκταση του Δημου Διστομου.
Ετσι οπως το λες, θα νομίζουν οτι ειναι χωριο που υπηρχε. Το 1963 χτιστηκε σε οικόπεδα Διστομιτών απολλοτριωμένα με το ''έτσι θελω''
Μερη αυτονομα ειναι η αντικυρα, η ιστορικη Δαυλεια, η Αραχοβα κλπ...
Ετσι για να μην μπερδευουμε το κοσμο.

ΑΝΕΠΑΦΟΣ είπε...

Ο Γ.ΜΠΟΥΡΑΣ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ Ν'ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΤΟΥ "ΑΠΟΡΩΝ".ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΗΜΩΝ.

Βασιλική είπε...

το ότι θα βρισκόταν Βοιωτός να αμφισβητήσει τη Ελληνικότητα των αρβανιτών μου φάνταζε όνειρο μακρυνό.
Το ότι φθάνουν σημερινοί βοιωτοί να μιλάνε για αδιάλειπτη ζωή στη περιοχή του Διστόμου, ακόμη μου φαίνεται απίστευτο.
Προφανώς αν ανατρέξετε στις ρίζες σας, θα ξαφνιαστείτε, όταν ανακαλύψετε τη καταγωγή σας.
Κανένας μας δεν είναι περισσότερο Έλληνας από τον άλλο.
Ξεκίνησε ένας διάλογος για τη θεσμοθέτηση της τοπικής αρχής και όλοι καταθέτουμε απόψεις.
Δε θα μπω καν στη διαικασία να μιλήσω για τους αρβανίτες του 1821.
Είναι γνωστοί σε όλους σας.
Αν ο διάλογος αυτός φθάσει στο σημείο να γίνει λόγος διεκδίκησης της ιστορικής αλήθειας, τότε θα χάσουμε και την ουσία για την οποία διαλεγόμαστε, δηλαδή τη καποδιστριακή συνένωση.
Η άποψή μου είναι καθαρή και μίλησα για 2 δήμους στη Βοιωτία, βάζοντας κατά μέρος, όλα τα υπόλοιπα.
Εσείς γιατί δεν επιχειρηματολογείτε στη πρότασή σας με σημερινά δεδομένα, αλλά στέκεστε στη ιστορία του τόπου που ανδρωθήκατε. Όλα οι χωρικοί θα ήθελαν πρωτεύουσα στον τόπο τους, αλλά δε μας λέτε πως θα λειτουργήσουν αυτοί οι δήμοι, προφανώς γιατί δεν γνωρίζετε, τι απαιτήσεις έχει θέσει ο νομοθέτης, αλλά και η πρόταση του ΙΤΑ.

Βασιλική από Άγιο Θωμά
(Χωριό καμένο από τον Καποδίστρια )

Ανώνυμος είπε...

Βασιλική οταν λέω λέω αδιάλειπτη, δεν εννοώ να κανουμε τεστ DNA.
Εκει πάμε σε φασιστικές ιστορίες.
Είναι γνωστό ότι οι Νεοελληνες είναι βαλκανικής καταγωγής.
Εσύ άρχισες τα περί ιστορίας και χρησιμοποίησες και το Δίστομο σε αντιπαράθεση με την Τανάγρα.
Αδιάλειπτος σημαίνει ότι δεν έχει ερημώσει ποτέ για να ξανακατοικηθεί από άλλα φύλα, αλλά έστω και με 100 κατοίκους συνεχιστηκε η ζωη...
Ρωτα την αρχαιολογία γι αυτό.
Όσο για τους αρβανίτες..ξέρουμε το ρόλο τους το 21'. Αλλά υπήρχαν και Έλληνες που πολεμούσαν ξέρεις.
Και δεν ειναι κακό να παραδεχτείς οτι δεν ειναι ελληνικό φύλο οι αρβανίτες...Τουλαχιστον εσεις ξερετε από που ήρθατε, και τι γλώσσα μιλάτε...καθως και τα δισυλαβα επωνυμα σας τι σημαινουν στα αλβανικα.

PARANOIA είπε...

"Για δες θάμα κι αντίθαμα που γένεται στον κόσμο, να περπατούν οι ζωντανοί με τους αποθαμένους..."
Μιά καλή πρόταση είναι να γίνουν δύο δήμοι : ο ένας με ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ και ο άλλος με όλους τους υπόλοιπους.
Όπως φαίνεται δεν μπορούν να συμβιώσουν οι άλλοι με τους Αρβανίτες ενώ αντίθετα οι Αρβανίτες μπορούν .
Ίσως πρέπει να παραδεχθούμε πάντως πως αν δεν είχαν κατέβει οι Ζερικαίοι στην Λιβαδειά, ακόμη χωριό θα ήταν (η Λιβαδειά)και μάλιστα υπανάπτυκτο !!!

<> είπε...

Τι λέει για την πρόταση της κας Τσ'όνογλου ο - ΔΙΣΤΟΜΙΤΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣ κ. Γιαννης Μπουρας; Και ο φιλος του ο συμβολαιογραφος; Και ο αλλος υποστηρικτης της ο εργολαβος;
ΥΓ. Ως Διστομιτης -φαινομαι, ετσι; - ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝκλπ . Στην επανασταση ηταν κατα των Τουρκων και εδω και πολλους αιωνες ειναι Ελληνες κανονικοι και με τα ολα τους. Ολα τα αλλα ειναι βλακειες ...

ΜΕ ΝΟΥ & ΛΟΓΙΚΗ είπε...

Σε σχεση με την Αραχωβα και το Διστομο το δευτερο ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΙ σε δεκαδες τομεις για Εδρα του νεου Δημου: Πχ Γεωγραφικα, Ιστορικα, Υποδομες, Συγκοινωνιακα,εδρα Κεντρου Υγειας, Ειρηνοδικειου, μεγαλου Αστυνομικου τμηματος,ΙΚΑ Μεγαλου και Νεου Δημαρχιακου καταστηματος,Υπαρξη Μουσειου κι Μαυσωλειου κλπ κλπ.
Ολα αυτα θα πανε στραφι για το ...χατηρι 4-5 ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ των Αθηνων που θελουν ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΧΑΖΟ-ΕΓΩΙΣΜΟΥ να κανουν το χωριο που κανουν σκι 5-10 μερες το χρονο ...πρωτευουσα;