Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Σε υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας προχώρησε η Standard & Poor's

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας σε BBB+ από Α- προχώρησε η Standard & Poor's διατηρώντας παράλληλα τις αρνητικές προοπτικές (outlook).
H αξιολόγηση, επισημαίνει ο διεθνής οίκος, παραμένει σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης (creditwatch) με πιθανές αρνητικές συνέπειες.
«Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψη μας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι ελληνικές αρχές για την μείωση του υψηλού δημοσιονομικού ελλείμματος είναι απίθανο, από μόνα τους, να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη μείωση της επιβάρυνσης από το δημόσιο χρέος», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο αναλυτής της Standard & Poor's, Marko Mrsnik
«Επιπλέον πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την αναμόρφωση των δημόσιων οικονομικών αντιμετωπίζουν εγχώρια εμπόδια που ενδεχομένως να απαιτήσουν σημαντικές προσπάθειες για σειρά ετών προκειμένου να ξεπεραστούν» πρόσθεσε ο αναλυτής.
Η S&P είχε προειδοποίησει για το ενδεχόμενο υποβάθμισης στις 7 Δεκεμβρίου. Ο οίκος είχε δώσει τότε δίμηνη προθεσμία στις ελληνικές αρχές προκειμένου να πειστεί για την αποτελεσματικότητα των σχεδίων τους για το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα.
Στις 8 Δεκεμβρίου, η Fitch Ratings είχε ανακοινώσει ότι υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε BBB+ από A-, με προοπτικές αρνητικές.
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί δεν έλεγαν πριν τις εκλογές ότι έχουν σχέδιο και ο ΓΑΠ συνέχεια ότι λεφτά υπάρχουν; και μη χειρότερα να λέμε..