Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Λαμία



























Κεντρικός ομιλητής και επίσημος καλεσμένος στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας ήταν την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που εξ αυτού του λόγου βρέθηκε για λίγες ώρες στη Λαμία.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ομίλησε για 15' λεπτά σε μια -οφείλω να πω- κατάμεστη τεράστια αίθουσα και σε ένα ακροατήριο σχεδόν αμιγώς κομματικό που αν δεν ήταν ενθουσιώδες ήταν τουλάχιστον πολύ ευχαριστημένο από την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά το πρώτον εναντίον της Νέας Δημοκρατίας ο κ. υπουργός χαρακτηρίζοντας "εγκληματική" την απογραφή, καταστροφική την οικονομική και κοινωνική πολιτική της απελθούσης κυβέρνησης και απελπιστική την κατάσταση της χώρας γενικότερα.
Στη συνέχεια στράφηκε προς τα αριστερά και χωρίς να απωλέσει την επιθετικότητά του, υπερασπίστηκε τον κυβερνητισμό του ΠΑΣΟΚ -δεν ήμασταν ποτέ κίνημα διαμαρτυρίας είπε προφανώς για το ΣΥΡΙΖΑ- και την προσαρμοστικότητα του κόμματος - "δεν προσκυνήσαμε ποτέ ούτε και τώρα τα εικονίσματα του Στάλιν" (μάλιστα υπάρχει σημερινή δήλωση του Μαϊλλη από το ΚΚΕ για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη στη Λαμία).
Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική ο Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λογίζεται ως διαχειριστής της κατάστασης διότι είναι αποφάσισμένο να επιφέρει τις απαραίτητες εκείνες τομές που θα επιτρέψουν να επανέλθει η χώρα και οι μεσαίες και λαϊκές τάξεις στην ευημερία.
Στη συνέχεια έλαβαν σειρά τα συνήθη κομματικοπατριωτικά με αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και τις συνθήκες ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ που απέσπασαν και τα περισσότερα χειροκροτήματα, όπως συμβαίνει σε όλες τις αξιοπρεπείς κομματικές εκδηλώσεις.


Επικοινωνιακά ο Χρυσοχοΐδης έχει βελτιωθεί πολύ αν λάβουμε ως μέτρο την ομιλία του στη Λιβαδειά πριν από τις εκλογές του 2007. Αυτοπεποίθηση, ειρμός, σκληρότητα έναντι των πολιτικών αντιπάλων, δόσεις συναισθηματισμού και δυναμικότητας και εικόνα του ανθρώπου που βγάζει το σακάκι και σηκώνει τα μανίκια συνθέτουν μια ηγετική στάση ή απόπειρα αν θέλετε. Τον παρακολουθούμε με ενδιαφέρον...
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκατοντάδες στελέχη και οπαδοί του ΠΑΣΟΚ σε μια εντυπωσιακή αίθουσα και σε μια μεγάλη εκδήλωση που έτεινε προς τα αθηναϊκά παρά προς τα μικρά βοιωτικά μέτρα.

Παρούσα, κάπως καθυστερημένα, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή. Επίσης οι βουλευτές Φθιώτιδας με το ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου και Νίκος Τσώνης, η βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ κ. Αφροδίτη Παπαθανάση, ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Καρανίκας, οι πολιτευτές κκ. Αποστολάκης και Στάικος. Τιμήθηκε ο πρώην βουλευτής κ. Μπάτσος. Δεν είδα την νέα περιφερειάρχη, την κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου ούτε τον επικεφαλής της νομαρχιακής αντιπολίτευσης Φθιώτιδας κ. Νότη Μαριά.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφυγε αμέσως μετά την ομιλία του οδηγώντας ο ίδιος ένα Audi -το ίδιο (;) ή παρόμοιο με το σκούρο μπλε υπηρεσιακό Audi που όπως γράφουν οι Παπαχελάς-Τελόγλου στο βιβλίο τους 17 οδηγούσε μόνος του από τη Βέροια στην Αθήνα τα ξημερώματα της 30ής Ιουνίου 2002 όταν η βόμβα είχε εκραγεί στα χέρια του Σάββα Ξηρού. Θα πείτε πού το θυμήθηκα: μα επειδή -το μεταφέρω με επιφύλαξη- φημολογείται ότι την Παρασκεή το βράδυ ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης θα παραλάμβανε καθ' οδόν προς την Αθήνα τον τέως εισαγγελέα κ. Ιωάννη Διώτη, τον στενότερο συνεργάτη του κατά την εποχή της έρευνας που οδήγησε στην εξάρθρωση της 17Ν...
Κάντε κλικ στις φωτό για μεγέθυνση.

6 σχόλια:

βοιωτός είπε...

H ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΜΑΪΛΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ΚΚΕ με ιδεολογικά και πολιτικά επιχειρήματα. Καταφεύγει στον αντικομμουνισμό, επειδή φοβάται και ανησυχεί που οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ κατά της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - ΝΔ βρίσκουν πλατιά απήχηση στο λαό.
ΑΘΗΝΑ 13/12/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

αυτόπτης είπε...

Δεν είπες (από ευγένεια; κακώς) ότι ο Χ. μίλαγε και οι 9 στους 10 μιλαγαν μεταξύ τους και ειχαν πέσει με τα μούτρα στο φαί.. Ήξεραν τι θα πει ή δεν τους ενδιέφερε; Πολύ κακή εικόνα αλλά αληθινή.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα με τον Χρυσοχοίδη και το Γιάννη Διώτη το έκανε πρωτοσέλιδο τη Δευτέρα εφημερίδα της Λαμίας σέντρα χωρίς να αναφέρει την πηγή. Βοιωτέ στη φθιώτιδα τους ανακατεύεις πάλι γιατί άλλοι θύμωσαν που δεν είχαν το θέμα.

βοιωτός είπε...

8.39
Το θέμα με τους αντιγραφείς είναι παλιό και συνίσταται για τους αναγνώστες στο εξής απλό:

Εφόσον για τέτοια ζητήματα, όπου δεν "παίζονται" τίποτε σπουδαία συμφέροντα, κάποιος αποφεύγει να αναφέρει την πηγή, δηλαδή εξαπατά τους αναγνώστες του ,σκεφθείτε πως πρόκειται αυτός ο ίδιος να χειριστεί ζητήματα που κρύβουν πίσω τους εξουσία και πλούτο. Ασφαλώς θα εξαπατήσει και πάλι τους αναγνώστες του.

Από την πλευρά μου προτρέπω τους αναγνώστες να μην διαβάζουν αντιγραφείς (που δεν αναφέρουν την πηγή/εκτός από ΑΠΕ) διότι η ενημέρωση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν μπορεί ο καθένας να την χειριστεί.

Να σημειώσω τέλος ότι δεν γνωρίζω για την εφημερίδα Σέντρα αν αναφέρει την viotia ως πηγή σε εσωτερικές σελίδες. Aν γνωρίζει κάποιος ας γράψει.

Τέλος έχω προσπαθήσει μια μικρή επέκταση στη Φθιώτιδα εν όψει ορισμένων αλλαγών που θα γίνουν με το νέο έτος. Λογικό είναι να προκαλείται δυσφορία για θέματα που έχει η viotia που δραστηροποιέιται σε άλλο νομό.
Αυτά τα πολλά...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω για τη Φθιώτιδα αλλά στον δικό μας νομό τουλάχιστον τρία μπλογκ αντιγράφουν κανονικά τη viotia χωρις ποτέ να αναφέρουν την πηγή..Ποτέ το χω τσεκάρει και έχω και τα θέματα και τα μπλογκ που το κάνουν. Θα στα στείλω και θα τα γράψω γιατί είναι μεγάλη κοροιδία.
Και το πιο κουτοπόνηρο είναι ότι αλλάζουν τις λέξεις και γράφουν το ξενο ρεπορτάζ χωρίς καμια ντροπή..

Ανώνυμος είπε...

για τον γιο του Διώτη που έπεσε από τον 7ο του υπουργείου γιατί δεν είχε πτυχίο αλλά ήταν σύμβουλος δεν θα γράψεις τίποτα; γιατί τα κανάλια δεν είδαν δεν άκουσαν δεν έμαθαν ΤΙΠΟΤΑ!!!