Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Απάντηση της ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ στο Δ.Σ. του Σωματείου Οικοδόμων


Διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα του ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ με το Σωματείο Οικοδόμων Λιβαδειάς. Σήμερα σφοδρή επίθεση εξαπολύει εναντίον του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων η ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ με μια σκληρή ανακοίνωση που αναφέρεται σε "συμβιβασμένους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν να πουν τίποτα στους εργάτες" για "γκαιμπελίστικες συκοφαντίες" και σε "θλιβερούς ΠΑΣΟΚους του Σωματείου Οικοδόμων". Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Το να διαφωνεί μια πολιτική δύναμη ή ένας συνδικαλιστικός φορέας με την πολιτική, τους στόχους και το πρόγραμμα δράσης του Κ.Κ.Ε. είναι απολύτως θεμιτό και πρέπει πολιτικά και συνδικαλιστικά να απαντιέται.
Όμως η πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ) της Διοίκησης του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Λιβαδειάς ξεπέρασε κάθε όριο.
Για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε το Κ.Κ.Ε. Εχθρός του λαού δεν είναι μόνο η πλουτοκρατία, το κεφάλαιο, η Ε.Ε., οι πολιτικοί υπάλληλοί της, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Χειρότεροι είναι οι «εργατοπατέρες» , η εργατική αριστοκρατία που λειτουργούν σαν «Πέμπτη φάλαγγα» μέσα στο λαό και στο κίνημα.
Φαίνεται πως οι συγκεκριμένοι πιστεύουν ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε στους «φτωχούς πλουτοκράτες», που 166 απ΄ αυτούς το 9μηνο (Γενάρης-Σεπτέμβρης) του 2009 και σε περίοδο οικονομικής κρίσης έχουν έσοδα μόνο(!!) 11,8 δις. ευρώ, σύμφωνα με δημοσιευμένους ισολογισμούς.
Όταν λοιπόν οι εργαζόμενοι, ο λαός πάνε να σηκώσουν κεφάλι να υπερασπιστούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους και να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής, οι «καμπάνες πληρωμένες κάνουνε σαν λυσσασμένες».
Ενοχλεί τους «συνδικαλισταράδες» του ΠΑΣΟΚ η 91χρονη αγωνιστική δράση του Κ.Κ.Ε. και –λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, δεν έχουν δα και τις αγωνιστικές, διεκδικητικές περγαμηνές να επιδείξουν στην περιοχή μας, άλλωστε γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας-καταφεύγουν σε χυδαίο, αγοραίο αντικομμουνισμό.
Δείχνουν πανικόβλητοι, γιατί παρά και ενάντια στις μεθοδεύσεις τους, η Ομοσπονδία Οικοδόμων έχει ταξικό προσανατολισμό, ανήκει στο Π.Α.ΜΕ. οργανώνει αγώνες και ξεσκεπάζει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες, τους υπαλλήλους , τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες της Επαρχίας μας , ανεξάρτητα από ιδεολογικές, πολιτικές και κομματικές προτιμήσεις , να γυρίσουν την πλάτη στη συκοφαντία, το ψέμα , τη λασπολογία που χρησιμοποιούν ορισμένα συνδικαλιστικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ξέρουμε ότι πρόκειται για προαποφασισμένο αντιπερισπασμό στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται από τη συνεργασία βιομηχάνων –εφοπλιστών-τραπεζιτών- μεγαλοεργολάβων-Ε.Ε.-κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ηγεσίας της Ν.Δ., ενάντια στο λαό μας.
Ακριβώς επειδή οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν να πουν τίποτα στους εργάτες, επειδή δεν έχουν το σθένος να αρνηθούν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και στον κλάδο των οικοδόμων, την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών , την μείωση των συντάξεων, την μηδενική ή μέχρι κοροϊδίας αύξηση στο μεροκάματο, την κατάργηση των Συλλογικών και Κλαδικών Συμβάσεων, την εμπορευματοποίηση των πάντων, της Υγείας, της Πρόνοιας, της Περίθαλψης, της Παιδείας, έτσι που να τα πληρώνουμε όλα, όλο και πιο ακριβά από την τσέπη μας και τόσα άλλα. Ακριβώς για όλα αυτά , για να αποπροσανατολίσουν , συκοφαντούν ξεδιάντροπα το μοναδικό Κόμμα που βρίσκεται επικεφαλής των αγώνων, που εξακολουθεί να αντιστέκεται, να παλεύει για το δίκιο των εργαζομένων.
Ανασύρουν από τα αντικομμουνιστικά , αντιδραστικά «συρτάρια» τους , τις γνωστές γκαιμπελίστικες συκοφαντίες.
Οι εργαζόμενοι, όμως ξέρουν ότι το Κ.Κ.Ε. δρα, αναπτύσσεται, αγωνίζεται χάρη στη στήριξη που του παρέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη του, οι ψηφοφόροι του, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι που μέχρι χτες ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή άλλα κόμματα.
Ακριβώς , γιατί θέλουν Κ.Κ.Ε. ακόμα πιο ισχυρό, να παλεύει μέσα στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς, στο δρόμο , για τα συμφέροντά τους.
Όλος αυτός ο κόσμος στηρίζει το ΚΚΕ πολιτικά, ηθικά και οικονομικά, από το υστέρημά του με την συνδρομή και την ενίσχυσή του στις οικονομικές εξορμήσεις, όπως αυτή που κάνουμε αυτό το δίμηνο. Γιατί ο λαός και της Λιβαδειάς, εκτός των συγκεκριμένων θλιβερών ΠΑΣΟΚων του σωματείου των οικοδόμων, ξέρει πολύ καλά ότι οι μοναδικές επιχειρήσεις που έχει το ΚΚΕ είναι το τυπογραφείο για να βγαίνουν ο Ριζοσπάστης, τα περιοδικά, τα βιβλία του, τα φυλλάδιά του για ενημέρωση του κόσμου. Είναι το εκδοτικό του για να διαδίδει μέσα στους εργάτες το προοδευτικό βιβλίο, είναι το ραδιόφωνο και η τηλεόρασή του.
Τα έσοδά του τα χρησιμοποιεί για να λειτουργούν παντού τα γραφεία του, για να μπορούν οι Οργανώσεις του να δουλεύουν όλο και πιο δραστήρια μαζί με το λαό, για να έχει κατακτήσεις, να μην του καταπατούν τα δικαιώματά του, για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο.
Μπροστά λοιπόν στην αντιλαϊκή θύελλα, που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους απολυμένους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, δυναμικά να συμμετέχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη, 17 του Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης , στη Λιβαδειά.

Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: