Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Η καθέλκυση του Υ/Β ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ


Με μεγάλη χαρά πληροφορούμαστε ότι έγινε στις 22 Μαΐου η καθέλκυση του Υ/Β ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Στη λαμπρή τελετή παρέστη ο ρέκτης πρόεδρος του Συλλόγου Λεβαδέων "Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ" Πάνος Στάμου, ο οποίος μας απέστειλε τις σχετικές πληροφορίες και μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες. Δείτε.

Αγαπητέ κ. Βοιωτέ,
Παραστήκαμε στις 22 Μαίου 2009, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην καθέλκυση του Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ, του τέταρτου Υποβρυχίου της σειράς S 214, γερμανικής σχεδιάσεως, για το Πολεμικό Ναυτικό μας. Τα Υ/Β αυτά είναι τα τελειότερα συμβατικής πρόωσης (δηλαδή όχι πυρηνικά) και το Ελληνικό Π.Ν. είναι το πρώτο που τα παραλαμβάνει. Έχουν παραγγελθεί 4, από τα οποία τα 3 κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα!
Για την ενημέρωση των αναγνωστών σας επισυνάπτω την ομιλία του Προέδρου των Ναυπηγείων και μερικές φωτογραφίες.
Σημειώστε παρακαλώ ότι η ονομασία ΚΑΤΣΩΝΗΣ εδόθη στο Υ/Β αυτό μετά από παρέμβαση του Συλλόγου Λεβαδέων "Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ", στο στάδιο ακόμα των διαπραγματεύσεων (το 2000 περίπου)!
Ο Σύλλογός μας είχε παραστεί επίσης στη θέση της τρόπιδας του Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ και παρέδωσε αναμνηστική πινακίδα στο πλήρωμα με τις ευχές μας, όπως επίσης επισυνάπτεται.
Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από τους αναγνώστες σας θα χαρούν μαζί μας γι αυτή την τιμή που το ΠΝ επεφύλαξε στον συμπατριώτη μας ήρωα. Το Π.Ν. τιμά πάντοτε τον Λάμπρο με ένα από τα Υ/Β του! Δείγμα σεβασμού στην ιστορία και αναγνώριση της προσφοράς του στο Έθνος.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Πάνος Στάμου
Πρόεδρος Συλλόγου Λεβαδέων

"Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ"

Υ.Γ. Σχετικά με τον θόρυβο για ατέλειες, που εμφανίσθηκαν στο πρώτο Υ/Β που κατασκευάστηκε στη Γερμανία, μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πλέον από τα προβλήματα που συνήθως εμφανίζονται στο πρωτότυπο (το πρώτο της σειράς). Και στα 4 Υ/Β δεν υπάρχει κανένα πλέον πρόβλημα και γίνονται τώρα διαπραγματεύσεις για την άρση των επιφυλάξεων του Π.Ν. και παραλαβή τους!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον σύλλογο γαι την επιτυχία του.