Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Αγωγές για τον Ασωπό

Με χαρά πληροφορούμαι ότι ο "Σύλλογος Πολιτών για την Αειφορία" στα Οινόφυτα πρόκειται να αρχίσει δικαστικό αγώνα καταθέτοντας αγωγές αποζημίωσης εναντίον των ρυπαινουσών βιομηχανιών στην περιοχή.
Είναι η ορθή αντιμετώπιση του τεράστιου περιβαλλοντικού εγκλήματος που συντελείται εδώ και δεκαετίες στην περιοχή και ασφαλώς η viotia αναμένει αποτέλεσματα πολύ νωρίτερα από την έκδοση των δικαστικών αποφάσεων.
Είναι και ο ορθός χρόνος; Οχι. Οι Σύλλογοι της περιοχής άργησαν κατά τουλάχιστον 2 χρόνια να αναλάβουν τις υεθύνες τους προκρίνοντας μια δήθεν "κινηματική" και σίγουρα αδιέξοδη αντιμετώπιση του προβλήματος προκειμένου να εξυπηρετηθούν προσωπικές φιλοδοξίες και κομματικές επιδιώξεις.
Οπως έχουν ευθύνες οι αρμόδιοι κρατικοί, αυτοδιοικητικοί φορείς και οι βιομήχανοι έτσι έχουν και οι οργανώσεις των πολιτών και πρέπει να τις καταλογίσουμε.
Θα επανέλθουμε.
ΥΓ: Η φωτό είναι από τον Ριζοσπάστη. Σήμερα ο Ασωπός είναι περισσότερο καθαρός.

7 σχόλια:

rozalia είπε...

Βοιωτέ οι ευθύνες των εχόντων εξουσία με τους μη έχοντες δεν είναι ίδιες και ίσες.
εξάλλου τα κινήματα έχουν την δική τους αναγκαιότητα, πορεία, χρησιμότητα, εάν κι εφόσον είναι κινηματα κι όχι απλές οχήματα προσωπικών φιλοδοξιών, που και πάλι να ξέρεις, μπορεί να αυτονομηθούν και να παράγουν ιδέες και ν αποτελέσουν κυψέλες.
ΌΛα πιστεύω συν-τείνουν και συμβάλλουν στην παραγωγή ενός αποτελέσματος, όταν ωριμάσουν οι ιστορικές συνθήκες που το επιβάλλουν.

βοιωτός είπε...

Ροζαλία και οι μαζικές αγωγές κίνηση πολιτών είναι. Μόνο που δεν τραβάει τα ελληνικάδικα τηλεοπτικά κανάλια.

βοιωτός είπε...

Και φυσικά αν οι αγωγές είχαν εγερθεί πριν από 2 χρόνια θα είχαμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα.

rozalia είπε...

ναι βοιωτέ, μόνο που ίσως για το μέσο όρο προυποτίθενται ζυμώσεις - που λέγαμε και στα αμφιθέατρα - για να φτάσει στις αγωγές.

βοιωτός είπε...

Να έχεις περάσει από τα αμφιθέατρα δεν είναι κακό. Να έχεις καθηλωθεί στα αμφιθέατρα όμως...

rozalia είπε...

να έχεις περάσει σχεδόν αναγκαίο για να μην είσαι μύωψ. νάχεις καθηλωθεί εξίσου κακό με το να απαξιώνεις αυτούς που πέρασαν. να τόχεις εγγράψει κι αυτό στις πολύτιμες εμπειρίες σου, να μην το πετάς, χρηστό.
βοιωτέ μην πετάς. Τα σκουπίδια πετιώνται μόνα τους.Είναι τόσο σκληροί οι καιροί που δεν χρειάζεται να κοπιάσεις, έρχεται μόνη της η δυσωδία και πνίγει.-

Εωσφόρος είπε...

Οι άσχετοι αριβίστες που καπελώνουν τα πάντα μιλάνε για "ζυμώσεις", ενώ δεν μπορούν να ζυμώσουν ούτε ένα καρβέλι ψωμί.