Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

O Μιχάλης Γιαννάκης για τη δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην περιοχή της Θήβας

Δελτίο Τύπου με τις απόψεις του βουλευτού Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη σχετικά με τη δημιουργία εργoστασίου καύσης απορριμμάτων στη Θήβα εξέδωσε το πολιτικό του γραφείο. Ο κ. Γιαννάκης τάσσεται σταθερά εναντίον της δημιουργίας τέτοιου εργοστασίου στη Βοιωτία καθώς, όπως αναφέρει, ο όγκος των απορριμμάτων στον νομό μας δεν δικαιολογεί τέτοιες επενδύσεις . Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προσθέτει ότι "Η περαιτέρω υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος από την έλλειψη σχεδίου για την διαχείριση της ιδιαίτερα τοξικής τέφρας και από τα εκλυόμενα αέρια θα έχουν απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των κατοίκων. Απρόβλεπτες θα είναι άλλωστε οι συνέπειες και για την αγροτική παραγωγή που αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος των Βοιωτών" και καταλήγει πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων των πολιτών. Δείτε ολόκληρο το τεκμηριωμένο δελτίο Τύπου.
O Μιχάλης Γιαννάκης για τη δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην περιοχή της Θήβας

6 σχόλια:

Μέτοικος είπε...

Να με συμπαθάει ο κος Γιαννάκης αλλά άμα δεν υπάρχει "σχέδιο για την διαχείριση της ιδιαίτερα τοξικής τέφρας και για τα εκλυόμενα αέρια" μιλάμε για ότιδήποτε άλλο ΕΚΤΟΣ από ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ καύσης απορριμμάτων. Άλλο να επιδιώκεις την περιβαλλοντικά ορθή λειτουργία ενός εργοστασίου καύσης κι άλλο να την απορρίπτεις προκαταβολικά.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
είμαι γενικώς υπέρ των επενδύσεων και εναντίον των "ο νομός σου και ο νομός μου" κ.λπ.
Ομως νομίζω ότι πρέπει να πούμε κάποια στιγμή "φτάνει".
Η περιοχή δεν σηκώνει άλλες τέτοιου είδους επενδύσεις που οπωσδήποτε έχουν έπιπτώσεις στο ήδη βιασμένο περιβάλλον.
Ας επιβαρυνθεί το κράτος ή ο ιδιώτης και ας φτιαχτεί το εργοστάσιο στη Λάρισα ή στην Αχαία.

Εωσφόρος είπε...

Με εκπλήσσουν ευχάριστα
οι πολιτικοί με καθαρή και μη τοξική σκέψη.

Μέτοικος είπε...

Μα το ζήτημα, Βοιωτέ, δεν είναι να γίνει ένα (1) τέτοιο εργοστάσιο κάπου στην Ελλάδα που να καίει ΟΛΑ τα σκουπίδια της χώρας. Το ζήτημα είναι η ορθολογική και περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση των σκουπιδιών εκεί που παράγονται, όχι να τα πηγαίνουμε ταξίδι - η (σωστή) καύση είναι ένας τέτοιος τρόπος, ο διαχωρισμός κι η ανακύκλωση ένας άλλος, η υγειονομική ταφή ένας τρίτος, το θέμα είναι όλα αυτά να λειτουργήσουν και να λειτουργήσουν συμπληρωματικά.

βοιωτός είπε...

Εωσφόρε,
συμφωνώ ότι οι απόψεις του κ. Γιαννάκη είναι ξεκάθαρες.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
υπάρχουν όρια στην τεχνοκρατία. Οσο παραμένουμε πολιτική κοινωνία φυσικά.