Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Βοιωτία και Περιβάλλον

Οι διεθνείς οικονομικές αναταράξεις και η ρευστή πολιτική κατάσταση εντός και εκτός της χώρας έχουν αποστρέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τον ζήτημα τους περιβάλλοντος που παραμένει μείζον καθώς οι υπόλοιπες παράμετροι επιδεινώνονται.

Η μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος σε σημεία καταστροφής του είναι επίσης σημαντικό πρόβλημα της Βοιωτίας. Οπως πολλές φορές έχει αποδειχθεί και όπως η τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας επιβεβαιώνει ουδείς έχει τη θέληση, τη διάθεση, τα προσόντα και την πολιτική βούληση να προστατέψει τη Βοιωτία από την οικολογική καταστροφή.
Ολοι εξαντλούνται σε ευχολόγια, σε ψηφοθηρικές κινητοποιήσεις ή δηλώσεις, σε θεατρικές ανούσιες χειρονομίες για κομματική εκμετάλλευση. Φυσικά δεν μπορεί να γίνει λόγος για προστασία του περιβάλλοντος από εκείνους που με πράξεις ή παραλείψεις τους οδήγησαν την κατάσταση σε οριακά σημεία. Ούτε σε όσους τους καλύπτουν.

Ομως η Βοιωτία δεν μπορεί να περιμένει.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να ξεκινήσει κάτι σοβαρό επιτέλους γιατί μέχρι τώρα έχουμε πήξει στους γιαλαντζί ψηφο...λόγους. Σόρυ , οικολόγους τους λένε.

Ανώνυμος είπε...

Τι μπορεί να γίνει όμως;
Τα προβλήματα είναι μεγάλα αλλά και τα συμφέροντα είναι ανίκητα.

Ανώνυμος είπε...

Βγάλτε τους όλους στη φόρα! Από τους υπεύθυνους και τα συμφέροντα μέχρι τους επαγγελματίες οικολόγους που δουλεύουν για την πάρτη τους και μας δουλεύουν.
Ο κόσμος είναι μαζί σας. Γιατί είναι αγανακτισμένος και δεν πιστεύει πια κανέναν από δαύτους.

βοιωτός είπε...

12.27
Το πρώτο είναι να οριοθετηθεί το πρόβλημα. Και αμέσως μετά να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι για την κατάληξη αυτή. Αναλυτικά και τεκμηριωμένα.
Μετά θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Εχυαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

βοιωτός είπε...

11.36
Τίποτε δεν είναι ανίκητο. Μόνο που χρειάζεται γνώση, στρατηγική, εντιμότητα και υπομονή.

βοιωτός είπε...

8.31
Θα φτάσουμε κι εκεί.

rozalia είπε...

Βοιωτέ, "δεν νικιέται το κακό".

βοιωτός είπε...

Αυτό θα το δούμε Ροζαλία.
Btw, πώς πάει το blogging; Πώς σου φαίνεται ο άγριος κόσμος του διαδικτύου;

rozalia είπε...

βοιωτέ προσπαθώ. κυρίως ναμαι αληθινή στον προσωπικό κι όπως πιστεύω, βαθύτατα πολιτικό μου λόγο. δεν έχω την πείρα, το χρόνο πολλές φορές αισθάνομαι ματαιότητα, παρότι τολμώ να πω έχω πολλούς επισκέπτες! δεν το περίμενα, μ αρέσει. Και λειτουργώ και παράξενα, μ ένα πάθος; αυτό θα ήταν καλό για το μπλογκ. εκείνο μπορεί να χρησιμεύσει,....κλπ. ευχαριστώ. θα γράφω όμως πάντα στο the best! βοιωτία.