Δεν διώκεται ο Αριστοτέλης Παυλίδης
Το αποτέλεσμα της μυστικής ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη απόψε στη Βουλή για την παραπομπή του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη στο ειδικό Δικαστήριο έχουν ως εξής.
Σε 298 έγκυρα ψηφοδέλτια υπέρ της άσκησης δίωξης ψήφισαν 146, κατά 144, 3 εδήλωσαν παρόντες ενώ βρέθηκαν και 5 λευκά. Κατόπιν αυτών ο κ. Παυλίδης δεν διώκεται αφού η πρόταση για την παραπομπή του δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τις 151 ψήφους.
32 σχόλια:
Βέβαια για όλη αυτή την αναστάτωση φταίει ο εκλογικός νόμος που το ΠΑΣΟΚ ψήφισε και ψηφίζει κάθε φορά που είναι να χάσει την εξουσία και με 4 μονάδες διαφορά στις εκλογές δίνει μόνο 152 βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία. Γράψτε το εσείς που έχετε δείξει και στο παρελθόν ότι είστε ανεξάρτητοι.
για ποια αναστατωση μιλας. τι εννοεις;
Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ....ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 40%- 42%. ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕ 42% ΘΑ ΕΧΕΙ 152 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ( ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ).
9.13
Το γεγονός αυτό που λες δεν δικαιολογεί τίποτε. Η υποψία και μόνο σκανδάλου θα έπρεπε να οδηγεί σε παραίτηση και δικαστική διερεύνηση. Περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα έπρεπε να κατάσχονται και ο κάτοχος να καταδικάζεται σε κάθειρξη. Και για τους πολιτικούς και για τους υπόλοιπους πολίτες.
11.34
Εχει δίκιο η Ελλάδα ήταν στον αστερισμό Παυλίδη από καιρό λες και δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα. Η ορολογία αναστάτωση είναι το λιγότερο.
12.30
Η απλή αναλογική δεν έχει ποτέ αποδειχτεί ότι προσφέρει κάτι περισσότερο απο κυβερνητική αστάθεια.
Δεν φταίει η ενισχυμένη για τα σκάνδαλα. Μην υπερβάλουμε.
Με την ενισχυμένη αναλογική ωστόσο έχει αποδειχτεί ότι η πλειοψηφία του λαού κυβερνιέται από μια κυβέρνηση που δεν την θέλει να τον κυβερνεί!
(Και γιατί παρακαλώ χρειαζόμαστε "σταθερή κυβέρνηση"; Για να ρημάζει τη χώρα σταθερά και αταλάντευτα; Κι αλήθεια, πότε είχαμε απλή αναλογική για να αποδειχτεί αν προσφέρει και κάτι περισσότερο από "ασταθείς κυβερνήσεις" που στο κάτω κάτω γιατί να είναι χειρότερες από τις "σταθερές";)
Θέλει και ρώτημα; εδώ δεν μπορούν στην Ελλάδα να εξαντλήσουν την τετραετία οι σταθερές κυβερνήσεις,
γιατί από την επομένη των εκλογών η εκάστοτε αντιπολίτευση ζηταέι εκλογές!!!φαντάζεστε τί θα γινόταν με κυβερνήσεις συνασπισμού;
Κάθε 3 μήνες θα είχαμε εκλογές,
μην τρελαθούμε με τα κουλά!
Μέτοικε,
έχουν γίνει εκλογές στην Ελλάδα με απλή αναλογική. Το μόνο που απεδείχθη και στη χώρα μας και αλλού είναι ότι η απλή αναλογική διευρύνει συνήθως τον κύκλο των διεφθαρμένων.
Στην πραγματικότητα απαιτείται ειδική γνώση για να ομιλείς γύρω από τα εκλογικά συστήματα. Μόνο ένα θα πω εδώ: ότι είναι φανερό πως καθένα έχει τις θετικές και τοις αρνητικές πλευρές του, αλλιώς δεν θα υπήρχαν τόσες παραλλαγές.
Συστήνω ανεπιφύλακτα το σχετικό βιβλίο του Θανάση Διαμαντόπουλου.
Λίγο σηκώθηκε από τον καναπέ ο Κώστας κι έκανε μια γύρα στην Αργολίδα και έπεσε η διαφορά στο 2,8%.
Αυτά γιατί δεν τα γράφετε, παρακαλώ;
Για να μη φανεί ότι άμα βγει μπροστά ο Καραμανλής όπως μόνο αυτός ξέρει θα κερδίσει και τις ευρωεκλογές;
Με τη χαρά θα μείνουν οι δήθεν αντικειμενικοί γκαλοπατζήδες!
ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ 50% + 1 ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ 40%+ ΚΑΤΙ....ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ..ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ.
6.07
50+1% δεν πήρε ούτε
ο Ανδρέας το 81.
Μπα, τι μας λές Βοιωτέ! Ξέχασες τον Σαντάμ Χουσείν που έπαιρνε 96%;
Αυτήν την 'δημοκρατία' πώς να μην την ζηλεύουμε;
Τους φταίει η αστική δημοκρατία αλλά ξεχνάνε ότι μόνο σ' αυτήν μπορούν να μιλάνε ελεύθερα, ακόμα και να την αμφισβητούν τους επιτρέπει, ενώ στα καθεστώτα που μας μοστράρουν για δήθεν λαϊκά και δημοκρατικά (λέμε τώρα )άμα τα αμφισβητούσαν ξέρουμε που τους έβρισκαν.Αν τους έβρισκαν.
Αμάν πια με τους τσάμπα επαναστάτες σ' αυτήν την χώρα που μιλα΄νε κιόλας σαν τιμητές των πάντων!
Βοιωτέ, σωστές τις βρίσκω τις προτάσεις σου και δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς εκτός από αυτούς που πλούτισαν παράνομα. Και αν ίσχυαν δεν θα τολμούσε κανείς να πειράξει το δημόσιο χρήμα. Αλλά δεν βλέπεις τι γίνεται; και τι γινόταν και επί Σημίτη; Πείραξαν ποτέ κανέναν;
Για ποια χώρα μιλάς;
Βοιωτέ,
αν δεν με απατά η μνήμη μου, εκλογές με απλή αναλογική στην Ελλάδα είχαμε - όλως παραδόξως - σε κάτι εποχές έντονης πολιτικής ανωμαλίας, και εννοώ ότι η πολιτική αστάθεια προϋπήρχε, δεν ήταν αποτέλεσμα "ασταθών" κυβερνήσεων, παράδειγμα οι περί το 1945 εκλογικές αναμετρήσεις. Και εν πάση περιπτώσει, στη σύγχρονη εποχή, μετά τη μεταπολίτευση δηλαδή, κυβέρνηση απλής αναλογικής ουδέποτε υπήρξε για να την κρίνουμε σε σχέση με τις λεγόμενες "σταθερές".
Εωσφόρε,
θα εφαρμοστούν και στην Ελλάδα νομίζω. Διότι δεν χάνει ποτέ ένας λαός το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.
Μέτοικε,
Παράδειγμα εκλογών με απλή αναλογική σε ευρεία περιφέρεια στην Ελλάδα είναι εκείνες του Ιανουαρίου του 1936. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά: δεν είναι ότι κάθε πικραμένος εισήλθε στη Βουλή, είναι ότι η εκείνη η σάπια δημοκρατία κατελύθη λόγω αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης.
Να προσθέσω όχι μόνο ποινική καταδίκη αλλά και ηθική, να απαγορεύεται δηλαδή να θέσουν ξανά υποψηφιότητα με κανένα κόμμα και για πάντα.
Να δούμε τότε πόσοι θα επιλέγουν την πολιτική για να προσφέρουν στον τόπο και όχι για την φουκαριάρα την...τσέπη τους.
Και φυσικά να επιστρέφονται τα φράγκα. Να δούμε τότε, θα έχουμε τέτοιο οικονομικό έλλειμμα;
πλην των άλλων, πρακτική και αποτελεσματική η Εύα. γόνιμη σκέψη, θηλυκή.
Βοιωτέ,
Αν οι εκλογές του '36 γινόντουσαν με ενισχυμένη αναλογική και σηματιζόταν κυβέρνηση η δημοκρατία θα ήταν λιγότερο σάπια; Φυσικά και όχι. Τη σαπίλα του '36 δεν την προκάλεσε η απλή αναλογική αλλά οι προηγούμενες «ισχυρές» κυβερνήσεις. Το παράδειγμά σου επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μου ότι, όλως παραδόξως, απλή αναλογική στην Ελλάδα είχαμε σε περιόδους ανωμαλίας - όταν δηλαδή η ανάγκη για «ισχυρή» κυβέρνηση ήταν εντονότερη.
Όπως και νά 'ναι πάντως, η ανάγκη για «ισχυρές» μεν, αλλά μειοψηφικές κυβερνήσεις είναι χαρακτηριστικό δείγμα πολιτικής ανωριμότητας.
Δεν υπάρχουν αν στην ιστορία μέτοικε. Εγραψε.
Η πολιτική προπαγάνδα υπέρ της αναλογικής διεξάγεται από εκείνους που έχουν συμφέρον με την καθιέρωσή της.
Επιπλέον υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα στην Ελλάδα που δεν επιτρέπουν σκέψεις για τέτοιο σύστημα.
Η προπαγανδα του Μεταξα για την 4 αυγουστου.α) Δεν μπορει να σχηματιστει κυβερνηση β)υπαρχει κομμουνιστικος κινδυνος.Η πραγματικοτητα, συμφωνο Σοφουλη -Σκλαβαινα για σχηματισμο κυβερνησης. Οι κομμουνιστες πιστοι στην αστικη δημοκρατια συγκροτουν παλαικα μετωπα και συγκυβερνουν στην Γαλλια . Για το ιδιο ειναι ετοιμοι και στην Ελλαδα. Η σαπια πρωτη ελληνικη δημοκρατια εχει ενα τρομερο επιτευμα ,την ενσωματωση των προσφυγων στη ελλαδικη κοινωνια, ενα τιτανιο εργο στην παγκοσμια ιστορια. Καλο ειναι να διαβαστει η ιστορια της Ελλαδος του 20 αιωνα απο της εκδοσεις Βιβλιοραμα.Η αστικη ταξη οποτε με τον κοινοβουλευτισμο δεν καταφερνει να νοθευσει τη λαικη θεληση καταλυει την αστικη νομιμοτητα και επιβαλλει δικτατοριες( Μεταξας- Παπαδοπουλος).Γνωστος πιστευω ο ρολος της Μ. Βρετανιας στην Μεταξικη δικτατορια και των ΕΠΑ την επταετια. Το τραγικο δε για τους πατριδοκαπηλους ειναι η εθνικη μειοδοσια αυτων(Κυπρος).
Συμφωνώ ότι δεν υπάρχουν "αν" στην ιστορία Βοιωτέ. Ερμηνείες όμως υπάρχουν. Και αντιγυρίζω:
Η πολιτική προπαγάνδα υπέρ της ενισχυμένης διεξάγεται από εκείνους που έχουν συμφέρον με την συνέχισή της.
Επιπλέον υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα στην Ελλάδα που επιβάλλουν να σκεφτούμε ένα τέτοιο σύστημα (απλής αναλογικής).
"Λεβεντόπαιδο Αρίστο μπες στο μαγαζί και κλείστο..."
(Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Το λεβεντόπαιδο)
Το παν στην ζωή είναι οι στόχοι. Αντί να γίνει Αριστοτέλης Ωνάσης πήγε κι έγινε Αριστοτέλης Παυλίδης.
Ανώνυμε 11.13
Ασφαλώς τα πράγματα δεν δεν εξελίχθηκαν όπως τα περιγράφεις. Και δεν κατανοώ ποια η σκοπιμότητα μετά από 70 χρόνια να μηρυκάζουμε τα ψεύδη μιας καταφανώς στρατευμένης ιστοριογραφίας.
Το 1936, όταν απεκαλύφθη το σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα προεκλήθη σάλος που έλαβε διαστάσεις χιονοστιβάδας όταν το Παλλαϊκό Μέτωπο-ΚΚΕ διέρρευσε ότι είχε συζητήσει και με το Λαϊκό Κόμμα. Η ανάρρηση του Μεταξά στην πρωθυπουργία έγινε με την ψήφο της Βουλής των Φιλελευθέρων συμπεριλαμβανόμενων ενώ δεν πρέπει να παραβλεπεται ότι ούτε Σοφούλης-Πλουμπίδης ούτε Τσαλδάρης- Πλουμπίδης είχαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χρειαζόταν ο Μεταξάς και άλλοι για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Θα επανέλθω.
Μια φορά κι έναν καιρό την αρκούδα το θεριό
εδιαλέξαν για φρουρό έξω από την κυψέλη.
για φαντάσου τι κουτοί
αφου ξέρουν πως αυτή αγαπά πολύ το μέλι.
πόσοι βγήκανε στη μέση για να πάρουνε τη θέση......
προτιμήσαν την κουμπάρα, την αρκούδα τη λιμάρα.
μα πολύ καιρό δε θέλει της αρκούδας η κοιλιά
εξεσήκωσε το μέλι και το πήγε στη σπηλιά.
Για το μέγα ξαφνικό!
(που το ξέρανε κακό)
όλοι φώναξαν με φρίκη!
"μια παραίτηση, μια δίκη"
ήταν δίκη τακτική με κριτές και με χλαμύδες.
ήταν δίκη τυπική με μαρτύρους και σφραγίδες.
είχαν κι αυστηρή καρδιά
καταδίκη στην κοκόνα:
να περάσει το χειμώνα
στη ζεστή της τη φωλιά..
τ άκουσε κι ούτε μιλιά
η αρκούδα δεν τη μέλει.
πιπιλίζει αυτή το μέλι
πουχε κρύψει στη σπηλιά,
και προσμένει με καημό
του καημού το γυρισμό.
Ι.Κριλώφ
Ορέα, μέτοικε. Αυτό λέγω. Οτι η υπόθεση του εκλογικού συστήματος είναι μια σύγκρουση πολιτικών συμφερόντων. Διότι κάποιοι θέλουν από χρόνια να μας επιβαλλουν τη γνώμη ότι η απλή αναλογική είναι ταυτισμένη με το δημόσιο συμφέρον και άλλα ηχηρά.
Εωσφόρε, καλό
Βοιωτέ,
Ούτως ή άλλως η πολιτική σύγκρουση συμφερόντων είναι. Αν δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων δεν υπάρχει και πολιτική. Όπως κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι η απλή αναλογική είναι προς το δημόσιο συμφέρον άλλο τόσο κάποιοι άλλοι επιβάλλουν την ενισχυμένη ισχυριζόμενοι ακριβώς το ίδιο πράγμα! Αυτό πάντως που βλέπω εδώ και χρόνια είναι ότι η ενισχυμένη αναλογική είναι προς όφελος των αρπακτικών - προφανώς αυτά έχουν κάθε λόγο να την επιθυμούν, εγώ γιατί να συμμερίζομαι την άποψή τους δεν ξέρω.
Σωστά. Άλλο η απλή βούτα κι άλλο η ενισχυμένη.
Δημοσίευση σχολίου