Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Για το αλσύλλιο του Αγίου Λουκά






Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ/
Διευθυντής ViotiaBusinessRadio







Λάβαμε και δημοσιεύουμε σχόλιο σετικά με τον καθαρισμό του αλσυλλίου του Αγίου Λουκά που έγινε σήμερα στη Λιβαδειά, όπου αναγνώστης ψέγει τη viotia για παράλειψη αναφοράς σε είδηση. Δείτε κατ' αρχάς το σχόλιο:


"To μπλογκ σας δεν άκουσε τίποτα για την πρωτοβουλία καθαρισμού του αλσυλίου του Αγίου Λουκά; Εδώ το έμαθε όλη η Ελλάδα μέσω του ΣΚΑΙ κι εσείς δεν ακούσατε τίποτα ;
Πολύ επιλεκτική ακοή και ακόμα επιλεκτικότερο ενδιαφέρον για την πόλη μας δείχνετε αγαπητέ Βοιωτέ".

Πρώτα απ' όλα να δηλώσω ότι η μη αναφορά στον καθαρισμό είχε ως αιτία τεχνικά προβλήματα στη viotia που έχουν κάνει την ηλεκτρονική εφημερίδα μας να υπολειτουργεί τον Ιούλιο.
Ομως επειδή μου δίνεται η ευκαιρία θα προβώ σε δυο τρεις παρατηρήσεις όχι τόσο για να αναιρέσω το σχόλιο του αναγνώστη που είναι μάλλον κακοπροαίρετο -πιθανόν λόγω ελλιπούς πληροφόρησης, όσο για να αναδείξω την προσφορά της viotia και στο θέμα του αλσυλλίου του Αγίου Λουκά.
Το θέμα ξεκίνησε (και αυτό όπως τα συντριπτικά περισσότερα ζητήμτα που τίθενται στη Βοιωτία) από τη viotia!
Οπως είχαν επισημάνει αναγνώστες της viotia εδώ http://viotia.blogspot.gr/2012/06/blog-post_27.html η κατάσταση στο αλσύλλιο του Αγίου Λουκά στο Ζαγαρά είναι οριακή. Μάλιστα η δημοτική αρχή σε οχλήσεις πολιτών απαντούσε ότι το αλσύλλιο δεν παρουσιάζει πρόβλημα και ότι έχει καθαριστεί πέρυσι..
Στη μεγάλη εκδήλωση του ΑΚΟΛ "Γεώργιος Νίκας" το θέμα συζητήθηκε κατ' αρχάς μεταξύ των Γιώργου Ανέστη, Γιάννη Αποστόλου και εμού. Αποφασίσαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του αλσυλλίου και μετά το τέλος της εκδήλωσης τη συμμετοχή του ΑΚΟΛ μας δήλωσε και η πρόεδρός του κα Γεωργία Θεοδώρου-Μπενέτου. Πρωτοστάτης ζητήθηκε να είναι η viotia που όμως το Σάββατο αναχώρησε για ολιγοήμερες διακοπές. Ασφαλώς ο καθαρισμός δεν μπορούσε να περιμένει καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς καραδοκούσε.
Ετσι την υπόθεση "έτρεξε" κυρίως ο Γιάννης Αποστόλου, που συνεργάστηκε με τον ΣΚΑΪ και τον Δήμο Λεβαδέων για να ολοκληρωθεί τελικά σήμερα ο καθαρισμός.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι μικρή ήταν η ανταπόκριση των Λιβαδειτών στην πρόσκληση του Δήμου για σήμερα, όπως η viotia πληροφορείται. Βέβαια έγινε αρκετά καλή δουλειά αλλά με καλύτερη οργάνωση θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών.
Σε όλες τις περιπτώσεις η πρωτοβουλία για το περιαστικό άλσος της Λιβαδειάς θα έχει συνέχεια από τον Σύλλογο Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς, άλλοςυ συλλόγους και πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: