Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ανάκληση της αθλήτριας Β. Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς

Εκτός της Ολυμπιακής ομάδας των Αγώνων του Λονδίνου έθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τη Βούλα Παπαχρήστου, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η ανάρτησή της στο «Twitter», το περιεχόμενο της οποίας θεωρήθηκε ρατσιστικό. Παρά τη δημόσια ανακοίνωση συγγνώμης που εξέδωσε η πρωταθλήτρια του τριπλούν, η ΕΟΕ κατέληξε στην απόφαση να μην της επιτρέψει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου». Στο επίμαχο μήνυμα η Παπαχρήστου ανέφερε: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό».
Νωρίτερα, είχε ζητήσει την ανάκληση της αθλήτριας με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά. Η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής: «Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο».
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Παπαχρήστου ανήρτησε στο twitter το εξής σχόλιο: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!».
«Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επίμαχη ανάρτηση της Βούλας Παπαχρήστου στο κοινωνικό δίκτυο Twitter.
«Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.
Πηγή: www.kathimerini.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απόλυτη ξεφτίλα!Έγραψε μία μαλακία,από αυτές που όλοι μας λίγο πολύ με ανέκδοτα έχουμε πει,και εκτελείτε με συνοπτικές διαδικασίες!Ζήτησε συγνώμη,τώρα το κατάλαβε το λάθος της,αλλά θέλουν αίμα,έναν ακόμη Κεντέρη,μια ακόμη Θάνου.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά το "αδίκημα" για να αποκλειστεί η (πρωτ)αθλήτρια. Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ' αλεύρι...
Ας ήταν τόσο εύθικτοι και σε τόσα άλλα! Όλα για εντυπωσιασμό. Τις πέρασαν τις εξετάσεις...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΝ ΤΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ-ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΖΑ ΧΑΖΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ-

Ανώνυμος είπε...

Καλα της εκαναν! Βγαίνει ο καθένας και λεει ο,τι θελει. Αυτες οι δηλωσεις δεν ταιριαζουν με το αθλητικο ιδεωδες! Αντε να βαζουμε μυαλο σιγα σιγα και να προσεχουμε πριν μιλησουμε ή γραψουμε

Ανώνυμος είπε...

Το απόλυτο σκάνδαλο ο αποκλεισμός της,ενώ φαίνεται καθαρά πως ήταν πολιτικό ζήτημα,πιθανόν και με πιέσεις στην κυβέρνηση από τη ΔΗΜΑΡ για αν την αποκλείσουν.

Ανώνυμος είπε...

Για ακόμα μια φορά ρεζίλι εμείς οι Έλληνες...

Ανώνυμος είπε...

Όταν ακούσαμε τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν για τους ξυπόλυτους και τους πεινασμένους Ελληνες στο ολυμπιακό χωρίο όλοι οι Ελληνες νιώσαμε προσβεβλημένοι (και με το δίκιο μας).
Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε δυο μέτρα και δυο σταθμά για όλα όσα μας βολεύουν .
Αναμφίβολα ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά της Παπαχρήστου σε καμιά περίπτωση δε συνάδει με το ολυμπιακό ιδεώδες!