Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τρελή καταδίωξη στα Δερβενοχώρια για 200 ευρώ και ένα αυτοκίνητο !

katadiwksh_24-7-2012
 
 
 
Ισχυρές ατυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στη Βοιωτία και στην Αττική για να συλλάβουν...
έναν 21χρονο Ρομά, που έκλεψε 200 ευρώ, ένα αυτοκίνητο και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου!
Το τρελό κυνηγητό ξεκίνησε από τη Θήβα, αναστάτωσε τα Δερβενοχώρια Βοιωτίας και συνεχίσθηκε μέχρι την Αττική. Και κανείς δεν ξέρει μέχρι που θα έφθανε, αν ο νεαρός Ρομά δεν έχανε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, στην περιοχή της Χασιάς, γεγονός, που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και σύλληψή του.
Οι αστυνομικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση για το περιστατικό περιγράφοντας με λεπτομέρειες τα όσα συνέβησαν, με δράση τον νεαρό Ρομά.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η αστυνομία, αναφέρει ότι αργά το απόγευμα της Δευτέρας συνελήφθη στη Χασιά Αττικής, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων του νομού Αττικής, ένας 21χρονος Έλληνας Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή από οικία, καθώς και για κλοπή τροχοφόρου.
Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα, περίπου στις 18:30΄ το απόγευμα, όταν ο νεαρός Ρομά εισήλθε από ανασφάλιστη είσοδο σε οικία 40χρονου Έλληνα στη Θήβα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας του.
Ο νεαρός μπήκε στο αυτοκίνητο και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Η πράξη του, ωστόσο, έγινε σύντομα αντιληπτή από το θύμα της κλοπής που κατήγγειλε αλλόφρων το περιστατικό στην αστυνομία.
Έτσι, κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ενεργώντας εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα αστυνομικοί της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. κατάφεραν να εντοπίσουν το κλεμμένο όχημα, το οποίο κινείτο στην περιοχή Δερβενοχωρίων Βοιωτίας και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Ο νεαρός, όμως, όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών, αλλά πάτησε γκάζι και ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει.
Ακολούθησε καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας ο δράστης στην περιοχή της Χασιάς Αττικής, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του και να ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς.
Ο 21χρονος συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Τώρα το τμήμα Ασφαλείας Θηβών διενεργεί προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του... γκαζιάρη και μαρκυχέρη Ρομά και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ο νεαρός συλληφθείς οδηγήθηκε την Τρίτη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας, ο οποίος αφού άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του τον παρέπεμψε να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: