Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Αντιδράσεις για την ομιλία Βενιζέλου στη Λιβαδειά

Από τον αναγνώστη μας Γ.Σ. λάβαμε επιστολή που αναφέρεται στην ομιλία Βενιζέλου στη Λιβαδειά και την παρέμβαση Πολωνίδας μετανάστριας που μεταδόθηκε από τη ΝΕΤ. Δείτε.

"Η ΝΕΤ πριν λιγο μετεδωσε οτι κατα την ομιλια Βενιζελου στην Λιβαδεια, παρενεβη μια μεταναστης απο Πολωνια που μενει 20 χρονια στην Ελλαδα.

Η μεταναστης στην παρεμβαση της συμφωνα με την ΝΕΤ φερεται να δηλωσε, οτι η μονη λυση ειναι να ΨΗΦΙΣΕΤΕ Πασοκ για να μην ζησετε οσα εζησα εγω με την πτωχευση της χωρας μου.

Μια μονο λεπτομερεια να τονισω εγω με την σειρα μου τοσο στην ανεξαρτητη ΝΕΤ που μετεδωσε την συγκεκριμενη ειδηδη με δεουσα προσοχη !! οσο και στον Βενιζελο και τους συμβουλους του που ανεδειξαν αυτη την τοσο συναισθηματικη ιστορια.

Η μικρη αυτη λεπτομερεια ειναι οτι η Πολωνια δε πτωχευσε ΠΟΤΕ, οσα δε περιεγραψε η γυναικα αυτη ειναι η φτωχεια που επικρατουσε στην χωρα αυτη την περιοδο του καθεστωτος Γερουζελσκι.

Αλλα μαλλον ειναι απαραιτητη η τρομοκρατηση γυρω απο την αναρχη πτωχευση, τοσο απαιραιτητη που βαφτιστηκε η φτωχεια..χρεοκοπια!"
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΣΟΚ
Γ.Σ."

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως δεν ειναι ολοι ζωα...Υπαρχουν και μερικοι μορφωμενοι και με σωστη κριση ακομα...Μπραβο!

Ανώνυμος είπε...

ψεμα, δραμα και τρομοκρατια
ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Την είδα κι εγώ σε τοπικό κανάλ και οι παρευρισκόμενοι... χειροκροτούσαν κιόλας. Έλεος.
Μα το ΠΑΣοκ δεν μας φτώχεψε εδώ και 2,5 χρόνια; Από το λεφτά υπάρχουν και την Δανία του νότου βλέπουμε πού μας κατάντησαν και προσπαθούν να ανατρέψουν την πραγματικότητα . Έλα ΄μως που δεν ανατρέπεται αυτό που ζούμε με λόγια και ασυναρτησίες.

Ανώνυμος είπε...

Την είδα κι εγώ σε τοπικό κανάλ και οι παρευρισκόμενοι... χειροκροτούσαν κιόλας. Έλεος.
Μα το ΠΑΣοκ δεν μας φτώχεψε εδώ και 2,5 χρόνια; Από το λεφτά υπάρχουν και την Δανία του νότου βλέπουμε πού μας κατάντησαν και προσπαθούν να ανατρέψουν την πραγματικότητα . Έλα ΄μως που δεν ανατρέπεται αυτό που ζούμε με λόγια και ασυναρτησίες.

Ανώνυμος είπε...

....δεν μας λες ρε μορφωμενε ποιοι ειναι διπλα στον αρχηγο σου απ τα λαμογια του ακη;
οσο για την κυρια που λες το μονο που ειπε ειναι ...προσοχη δεν θελω την φτωχεια για δευτερη φορα.
με το μυαλο που εχει ο αρχηγος σου ο κωλοτουμπας εκει παμε....
σωστη κριση δεν ειναι η δικια σου κριση, γιατι σε βλεπω παραμορφωμενο απο τις πολλες συνιστωσες ...

ευχαριστω για την ανοχη.

Ανώνυμος είπε...

kala ayti prepei na tin eixe plirosei o venizelos na ta pei.....episis apo oti eida i aithousa fiska stin neolaia....bravo.....to pasok einai edo enomeno dnt

Ανώνυμος είπε...

Το ΜEGA μου εδωσε πνοη στο δραμα!Θαυμασαμε τους εναπομειναντες στο Πασοκ να χειροκροτουν την μεταναστρια οταν τους ελεγε ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ για να μην χρεοκοπησει η Ελλαδα σαν την Πολωνια!Καποιοι εξ αυτων ισως ηδη να μην εχουν χρηματα να αγορασουν φαρμακα, μετα την καταρευση του ΕΟΠΠΥ αλλα χειροκροτουν για την προσπαθεια αποφυγης της χρεοκοπιας!

Ανώνυμος είπε...

Ο θηλυκός Μητσοτάκης.
Σε όποια χώρα πηγαίνει, η χώρα πτωχεύει

Ανώνυμος είπε...

Εκ παραδρομης εγραψα Γερουζελσκι αντι Γιαρουζελσκι.

Σχολιο: Οι κακεντρεχεις που μιλουσαν για τον υπερβολικα μεγαλο αριθμο των επιδοματων προνοιας στην Λιβαδεια μετα την χθεσινη συγκενρωση πρεπει να σωπασουν. Οι κλακαδοροι του υπουργου που δημιουργησε τον νομο περι ευθυνης των υπουργων,του υπουργου που ενω εχει δεσμευετει δια της υπογραφης του τολμαει και μιλαει για επαναδιαπραγμευση, ειναι απαιξιοι δικαιουχοι επιδοματων διανοητικης καθυστερησης,δε σηκωνω κουβεντα για αυτο. Σε αυτους βεβαια μπορουμε να προσθεσουμε τους υποστηρικτες και υπερμαχους του ετερου κωλοτουμπα , του ανθρωπου που διεγραψε βουλευτες του επειδη καποτε ηταν κατηγορος του μνημονιου και αυτοι το ψηφισαν! Στην συνεχεια, οταν εγινε υποστηρικτης του μνημονιου δια της υπογραφης του διεγραψε οσους δε το ψηφισαν! Και στο τελος ανοιξε την αγκαλια του σε ολους , μιλωντας για την κεντροδεξια ιδεα!
Δωστε επιδοματα στον ΛΑΟ!
Γ.Σ

Ανώνυμος είπε...

Καραστημενο του κερατα!Οσο για τον 8:27 ας κανει λιγο υπομονη εως τις 17 του μηνα,γιατι μετα θα πινει τσαι με τα γεροντια που ειχε μαζεψει στην αιθουσα για να ''αποθεωσουν'' τον σωτηρα!Αντε και εις ανωτερα ,αντε και...ΚΟΔΗΣΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε 8.27 βλεπω ξερεις και τον αρχηγο μου, με χεις φακελωμενο! Αυτοδυναμια θα του δωσετε του Αλεξη, αφου τον επικαλειστε παντου και παντα.. Και τελος παντων απο το 1974 που γεννηθηκε ο φερομενος αρχηγος μου φταιει για ολα τα δεινα της μεταπολιτευσης..? Μηπως ηταν χρονια επι 20 χρονια υπουργος κυβερνησεων σαν τον βενιζελο, μηπως ηταν και υπουργος οικονομικων-φερεφωνο της τροικας και δε το θυμαμαι?
Εχετε το θρασος να μιλατε για κυβιστησεις,εσεις που χειροκροτατε τον Βενιζελο.. που πριν απο 1 μηνα ελεγε οτι οποιαδηποτε διαδικασια επαναδιαπραγματευσης θετει σε κινδυνο την χωρα μας και τωρα ηρθε στην Λιβαδεια να μας πεισει οτι θα επαναδιαπραγματευθει!Δε ντρεπεστε λιγο??
Οσο για το τι ειπε η μεταναστρια, το ειδαμε στο Βιντεο.. 'Κανεις σε αυτην την αιθουσα δε ξερει τι σημαινει πτωχευση του κρατους , ημουν 15 χρονων οταν πτωχευσε η Πολωνια'' και δωστου χειροκροτηματα ...και μετα φωναζε 'ξυπνηστεεε' = ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚΑΡΑ για να μην χρεοκοπησουμε εν ολιγοις!

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται παίζουμε με τις λέξεις. Η Πολωνία ως Κομμουνιστικό κράτος δεν είχε εξωτερικό χρέος, απλά αδυνατούσε να καλύψει τις ανάγκες της σε τρόφιμα, ενέργεια καθώς και στη στέγαση του πληθυσμού, άρα ήταν μορφή πτώχευσης. Το γεγονός υπάρχει σε όλους τους ιστότοπους που μιλούν για την οικονομία της Πολωνίας και το έχουν επιβεβαιώσει και άλλοι ,όπως ο Θωμάς Γεράκης της MARC (http://wiredandready.net/2012/02/20/ptoheysi/). Η Μαργαρίτα είναι γνωστή σε πολλούς κι όσοι τη γνωρίζουμε, ξέρουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ήταν στημένη. Αν δε σας αρέσει η αλήθεια μπορείτε να φαντάζεστε ότι θέλετε, μπορούμε ας πούμε να γυρίσουμε στην άποψη ότι δεν είναι ο ήλιος του κέντρου του συστήματός μας αλλά η γη κι όποιος διαφωνεί να τον καίμε στην πυρά. Και μία παρατήρηση προς τον συγγραφέα του ιστολογίου, θεωρείτε ότι οι χαρακτηρισμοί "ζώα" και "απαιξιοι (???) δικαιουχοι επιδοματων διανοητικης καθυστερησης" θεωρείτε ότι δεν είναι προσβλητικοί; Καθίστε οι "Μουτζαχεντίν" με τους "Ταλιμπάν" του διαδικτύου να μοιράζεστε τη μισαλλοδοξία σας. ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

1και12μ.μ δεν εχεις μαθει να εισαι μεγαλο κομμα και αυτο θα το βρεις μπροστα σου. ουτε εγω εχω μαθει να ειμαι μικρο αλλα ποτε δεν ειχα αλαζονικη συμπεριφορα .θα μαθεις αφου πρωτα παθεις... μια ζωη στην απεξω ησουν τι να περιμενει καποιος;
εισαι επικινδυνα προβλεψιμος...αλλα όχι για ολους.αυτοι θα σε μαθουν γρηγορα.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Σπυρο μονος σου ειπες εν ολιγοις οτι αυτες οι 2 περιπτωσεις δεν ειναι συγκρισιμες! Απο οτι καταλαβαινω ομως συμπασχεις και εσυ με την σειρα σου με τον κ Γερακη οπως και πολλα μμε την περιοδο που εκανε την συγκεκριμενη δηλωση!
Επετρεψε ομως μου να σου πω κατι που μάλλον πια δεν αρέσει στον κ. Γεράκη. Οσα λοιπον περιγράφει στο γνωστο βίντεο(με τις δηλωσεις για τα αδεια ραφια) είναι η φτώχεια του καθεστώτος Γιαρουζέλσκι(ξαναλεω), του οποίου υπότροφος ήταν ο ίδιος στο πανεπιστήμιο της Πολωνίας. Τα λειψά τρόφιμα λοιπόν ήταν τα τρόφιμα με τα οποία τον τάιζε δωρεάν ωστόσο το καθεστως Γιαρουζελσκι. Οποτε ας αφησουμε κατα μερους τα ψευτικα δακρυα και τις αστοχες συγκρισεις!
Γ.Σ

Ανώνυμος είπε...

Προς 3 39.Δεν εχεις ιδεα το τι σου γινεται!Περαστικα και μην ανυσηχεις θα ...συνηθισεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύετε οτι με τα ψέματα θα πάτε μπροστά...? Είστε γελασμένοι κύριοι! Αυτού του είδους η προπαγάνδα είναι ξεπερασμένη, έχουμε ξυπνήσει πλέον και δεν "τσιμπάμε" απο ομιλίες "βιτρίνας". Την Κυρία Μαργαρίτα βάλτε την να τα πεί και στον Πρετεντέρη σε κάποιο παράθυρο του MEGA μήπως και έτσι τρομοκρατήσει περισσότερους!

Ανώνυμος είπε...

Οι χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού ήταν μόνιμα υπό καθεστώς πτώχευσης και πείνας του λαού (Πολωνία , Ρουμανία κλπ).
Χάρη στα Μνημόνια του ΠΑΣΟΚ είμαστε στην αρχή του ίδιου σκοτεινού δρόμου. Τι μας λένε όμως με περισσό πολιτικό θράσος;
Ότι αυτό που έφεραν δεν είναι εξαθλίωση αλλά σωτηρία και πως αν δεν ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ για να μας ξανασώσει θα... πτωχεύσουμε.
Λοιπόν φτωχοί γίναμε χαρη στον "σοσιαλισμό" τους αλλά χαζοί να πιάνει τέτοια προπαγάνδα όχι.

Ανώνυμος είπε...

πισω απο τις λεξεις....ειναι ο αλεξης!!!
για μια ελλαδα sexi ψηφιζουμε αλεξη!!!

Ανώνυμος είπε...

Απο αυριο το πρωι η ''Κα Μαργαριτα'' θα παιζει σε ολα τα ''ενημερωτικα-προπαγανδιστικα'' ΜΜΕ!Ποιος παει το στοιχημα?

Ανώνυμος είπε...

Ακούω τα εκπεμπόμενα από ΣΥΡΙΖΑ μεριά και χαμογελάω. Ταυτόχρο-να ανησυχώ, όλο και πιο πολύ !

Το υπερφίαλο «για πρώτη φορά η Αριστερά στο κατώφλι της κυβερνητικής εξουσίας…», πόσο αλαζονικό και πόσο ανιστόρητο είναι ? Το 1981 το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, Δεξιά ήταν ?

Το πομπώδες «αλλάζουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη…», πόσο έωλο μοιάζει ? Με ποιους αλλάζεις την Ευρώπη ? Με τους ομοϊδεάτες αριστερούς ? Μα αυτοί, πέρα από την αναιμική παρουσία τους και το κομπαρσικό ρόλο τους, είναι και αντίθετοι στην στήριξη της Ελλάδας και στο δανεισμό της ! Εκτός αν οι Τσιπράδες θεωρούν βέβαιη τη συνεργασία με τον …Ολανδρέου ή ακόμα καλύτερα, καταφέρουν να τα βρουν με τη …Μέρκελ !!!

Ο κομπασμός για την εμπέδωση της διαφάνειας, την εξαφάνιση της ίντριγκας και τον εξοβελισμό της διαφθοράς, με ποιους θα υλοποιηθεί ? Με τις γνωστές Συνιστώσες ή με την καινούργια, που την αποτελούν τα κομματικά - και άλλα – πρωτοπαλίκαρα του Τζοχατζόπουλου, τα οποία διωγμένα από το ΠΑΣΟΚ στεγάστηκαν, άραξαν και δουλεύουν πυρετωδώς στο ΣΥΡΙΖΑ και, δη, στο περιβάλλον του Τσίπρα ?

Ανώνυμος είπε...

‎"Ήμουνα 15 χρονών, το '81 στην Πολωνία, μπλα, μπλα, μπλα". Γυναίκα που αναφέρεται με τόση άνεση στην ηλικία της είναι πολύ επικίνδυνη!

Ανώνυμος είπε...

Με τοσα προβατα εκει μεσα που χειροκροτουσαν στους ωμους εκβιασμους αυτων που μας οδηγησαν στην σημερινη κατασταση, μια τσοπανης ηταν απαραιτητη!

Ανώνυμος είπε...

Το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας, σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόγραμμα Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Είναι ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε μια μικτή οικο-νομία με ενισχυμένο κοινωνικό κράτος, και με ενισχυμένο δημόσιο τομέα.

Στην πραγματικότητα θυμίζει μέχρι αντιγραφής προγράμματα του λεγό-μενου «παλιού ΠΑΣΟΚ» πολιτι-κές που έχουν εγκαταλεφθεί τα τελευταία χρόνια και τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει ώς εναλλακτική λύση στην πολιτική της λιτότητας.

Είναι ένα πρόγραμμα που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει γράψει η κυρία Λούκα Κατσέλη, που θα μπορούσε να έχει σχεδιάσει ο Ανδρέας Παπανδρέου του 1980, που θα μπορούσε να το έχει υποστηρίξει στα νιάτα του με θέρμη ακόμη και ο Κώστας Σημίτης. Είναι ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε με μικρές παραλλαγές να προσυπογράψει ακόμη και ένα κόμμα της λαικής δεξιάς, όπως η Νέα Δημοκρατία, όχι όμως ένα φιλελεύθερο δεξιό κόμμα.

Κατά τη γνώμη μου, το βασικό «νέο» απο την ομιλία Τσίπρα είναι οτι εγκαταλείφθηκε ο όρος Ριζοσπαστική Αριστερά και αντικαταστάθηκε με τον όρο «Αριστερή κυβέρνηση» και οτι ο παράγων χρόνος στην εφαρμογή του προγράμματος παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο και εμφανίζεται με τη μορφή της «σταδιακής» εφαρμογής. Σταδιακά θα αποκατασταθούν οι απώλειες εισοδήματος, σταδιακά θα κρατικοποιθηθούν οι επιχειρήσεις αν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της οικονομίας, σταδιακά θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

Το τρίτο χαρακτηριστικό είναι οτι εγκαταλείφθηκε η λογική των μονομερών ενεργειών. Όλα όσα προτείνει θα γίνουν λέει – αν γίνουν – σε συνεργασία και με την έγκριση της Ευρώπης

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

Το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας, σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόγραμμα Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Είναι ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε μια μικτή οικο-νομία με ενισχυμένο κοινωνικό κράτος, και με ενισχυμένο δημόσιο τομέα.

Στην πραγματικότητα θυμίζει μέχρι αντιγραφής προγράμματα του λεγό-μενου «παλιού ΠΑΣΟΚ» πολιτι-κές που έχουν εγκαταλεφθεί τα τελευταία χρόνια και τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει ώς εναλλακτική λύση στην πολιτική της λιτότητας.

Είναι ένα πρόγραμμα που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει γράψει η κυρία Λούκα Κατσέλη, που θα μπορούσε να έχει σχεδιάσει ο Ανδρέας Παπανδρέου του 1980, που θα μπορούσε να το έχει υποστηρίξει στα νιάτα του με θέρμη ακόμη και ο Κώστας Σημίτης. Είναι ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε με μικρές παραλλαγές να προσυπογράψει ακόμη και ένα κόμμα της λαικής δεξιάς, όπως η Νέα Δημοκρατία, όχι όμως ένα φιλελεύθερο δεξιό κόμμα.

Κατά τη γνώμη μου, το βασικό «νέο» απο την ομιλία Τσίπρα είναι οτι εγκαταλείφθηκε ο όρος Ριζοσπαστική Αριστερά και αντικαταστάθηκε με τον όρο «Αριστερή κυβέρνηση» και οτι ο παράγων χρόνος στην εφαρμογή του προγράμματος παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο και εμφανίζεται με τη μορφή της «σταδιακής» εφαρμογής. Σταδιακά θα αποκατασταθούν οι απώλειες εισοδήματος, σταδιακά θα κρατικοποιθηθούν οι επιχειρήσεις αν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της οικονομίας, σταδιακά θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

Το τρίτο χαρακτηριστικό είναι οτι εγκαταλείφθηκε η λογική των μονομερών ενεργειών. Όλα όσα προτείνει θα γίνουν λέει – αν γίνουν – σε συνεργασία και με την έγκριση της Ευρώπης

Ανώνυμος είπε...

Προς 6.57: Τοσο μεγαλη επιρροη εχουν στην μεχρι προτινος βαση του Πασοκ τα τσοχατζοπουλικα στελεχη του Πασοκ ,οι λεγομενοι Ακηδες, ωστε μπορουν και στελνουν κατα χιλιαδες τους ψηφοφορους του Πασοκ στον Συριζα ή μηπως καποιοι τους εξαπατησαν με τον χειροτερο τροπο οταν ελεγαν 'ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ' και τελικα τους φορολογησαν και το σπιτι τους!
Επισης , θυμισε μου ποτε τους εδιωξε το Πασοκ?? Ποτε εδιωξε αυτους ο Βενιζελος? Εγω δεν εχω ακουσει κατι..Το μονο που ακουω ειναι η κληση του Μπενι για συστρατευση ολων των δυναμεων του Πασοκ!
Λιγη αξιοπρεπεια δε βλαπτει λοιπον. Σταματηστε επιτελους να ερπεστε, ειτε λογω του ηλιθιου κομματικου πατριωτισμου ειτε λογω αλλων οπορτουνιστικων στοιχειων, πισω απο τις κυβιστησεις Βενιζελου-Σαμαρα!Αυτοι ειναι ικανοι σε κανα εξαμηνο, να θεωρουν ως μονη λυση την επιστροφη στην δραχμη! Δεν ειναι απιθανο, τοσες κωλοτουμπες εχουμε δει!
Γ.Σ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Γ.Σ
Ρωτήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να κυβερνήσει;

Ακριβώς δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Πολλοί φοβούνται ότι έρχεται το τέλος της χώρας στην περίπτωση που… έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Μήπως όμως ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται περισσότερο να αναλάβει τις τύχες της χώρας από αυτούς που φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ;

Να λοιπόν μια παράμετρος την οποία θα πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά πριν ο φόβος μεγιστοποιήσει το πραγματικό εκτόπισμα του ΣΥΡΙΖΑ στη κοινωνία, και πριν ακόμα φθάσουμε στις κάλπες, αναδειχθεί κυβέρνηση δια της περιρρέουσας ατμόσφαιρας.

Αν οι πολίτες πιστεύουν ειλικρινά ότι αυτοί που υπόσχονται την αλλαγή δεν έχουν σχέση με εκείνους που εμπόδιζαν τις αλλαγές, οφείλουμε να τους θυμίσουμε ότι πλην των 12 συνιστωσών, υπάρχει και μια 13η. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και η υπουργός που εμπνεύστηκε το «Λεφτά υπάρχουν», ενώ επί υπουργίας της υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο.

Πρόσφατα, σε συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια διαπίστωση αλλά κανείς δεν έδωσε τη δέουσα σημασία. Είπε: «Μας ωφέλησαν τα λάθη των αντιπάλων μας». Αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κίνημα διαμαρτυρίας που τροφοδοτήθηκε από λάθη των άλλων. Και δυστυχώς ενισχύεται συνεχώς από λάθη που προκαλεί ο φόβος για μια πραγματικότητα την οποία αρνούμαστε να την αντιμετωπίσουμε.

Αντί να τους τρομοκρατήσουμε με τα ίδια τους τα λόγια, τις υποσχέσεις τους και τα συνθήματά τους, γενικώς αντί να τους φέρουμε αντιμέτωπους με το «πρόγραμμα- πάρε κόσμε», εμείς τους αντιμετωπίζουμε ως «επαναστάτες» που έρχονται να καταλάβουν τη Σιέρρα Μαέστρα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αληθές το γεγονός ότι…δεν μένει πια παρά να απαντηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ και τον κύριο Τσίπρα μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους του οικονομικού του προγράμματος, που δεν απαντάται μέχρι στιγμής ή με δόλο δεν απαντάται…
εάν δηλαδή υπάρχουν χρήματα… εάν δεν υπάρχουν και εάν δεν υπάρχουν πού θα τα βρούμε για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να τα μοιράσουμε ξανά πίσω στους πολίτες…που σίγουρα και αναμφίβολα δικαίως διαμαρτύρονται ότι… «δεν πάει άλλο» και… δεν αντέχει άλλες θυσίες ο Ελληνικός λαός!

Και ρωτάμε λοιπόν τώρα ευθέως… τον ΣΥΡΙΖΑ και το κύριο Τσίπρα, διότι το εξαγγελθέν πρόγραμμα της Ν.Δ. και του Α. Σαμαρά είναι… ξεκάθαρο δηλαδή «επαναδιαπραγμάτευση και εντός Ευρώπης χρηματοδότηση της Ελλάδος» άρα Ευρώ και λύση χρηματοδότησης Ευρωπαϊκή…!

Πώς τώρα…θα δοθεί λύση μη Ευρωπαϊκή, χωρίς ΔΝΤ και σε συνδυασμό με Ευρώ;

Προϋποθέτει ταμείο… μόνο με μετρητά και από άλλη πηγή!!

Την πηγή χρηματοδότησης… θέλουμε να μας ξεκαθαρίσει ο κύριος Τσίπρας διότι είναι απορία… όλων των Ελλήνων πολιτών που βλέπουν πολύ θετικά μια λύση ΣΥΡΙΖΑ αλλά ζητούν απαντήσεις ως προς την χρηματοδότηση της Ελλάδος όπου πλανάται ως μαύρο και σκοτεινό σύννεφο πάνω στο οικονομικό πρόγραμμα παροχών προσλήψεων κρατικοποιήσεων κλπ ΣΥΡΙΖΑ….!

Εμείς ξέρουμε… ότι μετρητά υπάρχουν έως 15 Ιουλίου στα ταμεία του κράτους και μετά… «στάση πληρωμών» ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο χρειαζόμαστε 21 δις Ευρώ ποσό, αρκετά μεγάλο εάν βρεθούμε εκτός… Ευρωζώνης!

Μήπως τελικά…η διάλυση είναι παρόμοια με του Γεωργίου Παπανδρέου ο οποίος λογάριαζε την εκλογική του νίκη σε συνδυασμό με τις χρηματοδοτήσεις του ΔΝΤ!

Μήπως…ό σύντροφος Πούτιν (εάν και δε το νομίζω) χρηματοδοτήσει την Ελλάδα μιας και είναι και φίλος μας;

Μήπως…οι κρατικές τράπεζες χρηματοδοτήσουν το δημόσιο χρέος και το κράτος κλείνοντας και βάζοντας λουκέτο μία μία;

Μήπως…υπάρχει κανένας θησαυρός… χρυσός, πετρέλαιο, φυσικό αέριο που μας τον κρύβει ο κύριος Τσίπρας;

Λεφτά… πάντως σίγουρα δεν υπάρχουν!

Ας μας… απαντήσει και ας απαντήσει στους ψηφοφόρους του, ο ΣΥΡΙΖΑ πού θα τα βρεί !

Μάλλον…άνθρακες (συγχωρέστε με) ο Θησαυρός…

Απαντήστε… κε Τσίπρα με ειλικρίνεια στον Ελληνικό λαό που δεν αντέχει άλλες κοροϊδίες!

Ανώνυμος είπε...

Προσοχη!Προσοχη!Ελληνικε λαε προσεξτε μην χασετε οτι εχουμε και δεν...εχετε!!!Οι ''αξιοτιμοι κυριοι'' που προσπαθουν να αποδομησουν τους αντιπαλους τους καλο θα ηταν να εβλεπαν και λιγο την...καμπουρα τους!Οταν δεν εχεις να παρουσιασεις ενα στοιχειωδες προγραμμα ,τοτε ο ενας γινεται ''διαπραγματευτης'' 6 σημειων και ο αλλος υποσχεται το...ΕΣΠΑ για προγραμμα!!!Περαστικα....

Ανώνυμος είπε...

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Οι πολίτες δεν πείθονται πραγματικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισαν και θα ξαναψηφίσουν παρα πολλοί (στις 17) επειδή αυτό το δράμα που ζήσαμε δυόμισυ χρόνια δεν περιγράφεται. Και γιατί ξέρουμε ότι με Νδ και Πασοκ (και Δημαρ για βοήθεια) μας περιμένει ακόμη μεγαλύτερος εφιάλτης. Τους είδαμε δυο χρόνια να υπογράφουν χωρίς καμια διαπραγμάτευση χωρίς καμια αντιπρόταση, χωρίς εθνικό σχέδιο. Τους είδαμε ΑΛΑΖΟΝΕΣ να λένε και να ξεναλένε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής των όρων , να φορολογούν αδίστακτα χωρίς δικαιοσύνη και να περικόπτουν παλι άδικα μισθούς και συντάξεις.
Τους είδαμε ΑΝΑΛΓΗΤΟΥΣ στις καταστροφές που έφεραν και στις αυτοκτονίες που πλέον έγιναν καθημερινή υπόθεση...
Γι αυτό η στροφή στον ΣΥΡΙΖΑ.
Και το χειρότερο από όλα;
Ότι τους βλέπουμε μετά το 16,7 % του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι θα διαπραγματευτούν , να προτείνουν 18 μετρα ο Ενας, 6 ο άλλος κλπ.Γιατί πριν δεν γίνονταν αυτές οι προτάσεις; Τώρα θυμήθηκαν τις βελτιώσεις; Δεν ξέρω τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πιστεύω ότι θα μας "σώσει" σε καμία περίπτωση. Η πορεία της χώρας είναι μάλλον προδιαγεγραμμένη. Εδώ που φτάσαμε τουλάχιστον απαιτούμε να πληρώσουν οι υπαίτιοι και μάλιστα πολύ σκληρά. Αυτό το οφείλουμε στις επόμενες γενιές.

Τ.Χ είπε...

Μια ερώτηση παρακαλώ κι όποιος θέλει ας απαντήσει. Οι πολιτικές που ακολούθησε η Αριστερά από το 1981 και μέχρι σήμερα (έστω κι αν δεν κυβέρνησε) δεν έχουν σχέση με την κατάρρευση της χώρας;

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτικο! Σε ενα topic που αφορα το Πασοκ , φτασαμε να συζηταμε παλι για τον Συριζα! Ρε θα τον βγαλατε με αυτοδυναμια αν συνεχισετε!

Ανώνυμος είπε...

Αριστερη πρωτοβουλια στηριξης του Πασοκ αν καταλαβα καλα! Κατι σαν αριστερο αλλοθι στις νεοφιλελευθερες πολιτικες που εφαρμοζει το Πασοκ απ το 2009 ειτε μονο ειτε με την βοηθεια ΛΑΟΣ-ΝΔ!
Ναι, δεν ειμαι σιγουρος λοιπον, αν ο ΣΥΡΙΖΑ οντως μπορει να κανει πραξη οσα λεει η θα αφομοιωθει-προσαρμοστει στα κελευσματα του συστηματος .. αλλα ειμαι 100% σιγουρος για την τυχη που θα εχουμε αν καταφερουν πασοκ-νδ να συγκυβερνησουν, μονοι τους η και με την βοηθεια της συγκολλητικης δυναμης του κυρ-Φωτη! Τους εχουμε δει ολοι εν δραση! Τους εχουμε δει να λενε σημερα ασπρο και μετα απο ενα μηνα μαυρο! Τους εχουμε δει να μοιραζουν με ανεση 18 δις στις τραπεζες για να εθνικοποιησουν τις ζημιες τους αλλα χωρις να εθνικοποιουνται και τα κερδη τους, ουτε καν να αλλαζουν οι διευθυνσεις τους! Την ιδια ωρα που ασφαλισμενοι δεν μπορουν να συνεχισουν τις θεραπειες..και οι μισθοι φτανουν στα επιπεδα βουλγαριας!
Σας παρακαλω αντι να ασχολειστε με το αν μπορει να κυβερνησει η οχι Ο ΣΥΡΙΖΑ(πραγμα που θα κριθει στο αμεσο μελλον), αναλογιστειτε αν σας αξιζει να χρησιμοποιειστε ως αλλοθι για την εφαρμογη πολιτικων και αποφασεων που παρθηκαν ερημην του Ελληνικου λαου και καταδικαστηκαν στις 6 Μαιου!
Γ.Σ

Ανώνυμος είπε...

Γνωστός βωμολόχος ο Ψαριανός, μερικές φορές, όμως, λέει αλήθειες που τσακίζουν κόκαλα. Παρέλαβε τον Παπαδημούλη που τον ξέρει σαν κάλπικη δεκάρα στην "Ανατροπή" και τον άρχισε στα...
μπινελίκια για αυτά που έλεγε περί συνεργασιών. "Σαν δεν ντρεπόσαστε λιγάκι, θα έπρεπε να ντρέπεστε για τις συνεργασίες που ευαγγελίζεστε" και άλλα τέτοια κακά λογάκια. Που να τον αντιμετωπίσει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώην σύντροφός του κάτι θα ξέρει παραπάνω από εμάς...

Ανώνυμος είπε...

Και πρωτο κομμα να ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κανει τα παντα να ειναι αντιπολιτευση φιλε Γ.Σ
Θελω να σε δω να σχολιαζεις εδω και μετα τις εκλογες αλλα σε βλεπω να την κανεις με ελαφρα.....
Τον Αγραφιωτη τον ξερεις;
Ξερεις οτι ειναι διπλα στον Τσιπρα;

Ανώνυμος είπε...

Το τελευταιο καταπληκτικο ανεκδοτο που κυκλοφορησε:''Αριστερη Πρωτοβουλια(του Μπατσοκ)''!!! χα!χα!χα!χαααααααα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πολιτικής αθλιότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον πόνο των καρκινοπαθών, για να χτυπήσει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τη συγκρότηση του ΕΟΠΥΥ.

Στην προηγούμενη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε καμία από τις σημαντικές αλλαγές στον χώρο της υγείας. Για τη μείωση της σπατάλης, για καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, με κόστος αντίστοιχο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Πίσω όμως από κάθε αλλαγή στο χώρο της υγείας, ξεσπάει ένας σκληρός πόλεμος συμφερόντων που θίγονται και ταλαιπωρούν τους πολίτες στην πρώτη εφαρμογή των νέων θεσμών. Έτσι είχε γίνει στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 με το ΕΣΥ. Τώρα, με τον ΕΟΠΥΥ.
Το πρόβλημα με τη ροή των φαρμάκων των καρκινοπαθών λύθηκε οριστικά.

Σε πείσμα συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας, που προσπάθησαν να φορτώσουν το δικό τους πρόβλημα στα δημόσια νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ.

Συμβαίνει όμως τις μέρες αυτές και κάτι άλλο πρωτοφανές και απαράδεκτο.

Ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο με υπηρεσιακή κυβέρνηση, επαγγελματικές ομάδες κινητοποιούνται για τα συμφέροντά τους και κρατούν ομήρους τους πολίτες που ταλαιπωρούν, παρ’ ότι ξέρουν ότι την περίοδο αυτή με υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να δοθούν λύσεις στα προβλήματα.

Η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση, μόνο αν υπάρχει πολιτική αλλά και κοινωνική και συνδικαλιστική ευθύνη.
Το μείζον όμως θέμα πίσω από όλα αυτά είναι η ίδια η σημασία και η εφαρμογή της δανειακής σύμβασης.

Αυτοί που οικοδομούν την πολιτική τους στη λογική της λεγόμενης «μονομερούς καταγγελίας» της δανειακής σύμβασης, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τη σημασία που έχει να εφαρμόζονται κανονικά όλες οι θετικές όψεις της σύμβασης και κυρίως να εκταμιεύονται κανονικά οι δόσεις. Δόσεις που είναι ζωτικές για τη λειτουργία του κράτους, για την υγεία, για την παιδεία, την πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Αυτό που γίνεται τώρα στο χώρο της υγείας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του αδιεξόδου, στο οποίο κάποιοι θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα και τους πολίτες.

Εδώ φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στον δημαγωγικό τυχοδιωκτισμό της λεγόμενης «μονομερούς καταγγελίας» και στην υπεύθυνη και ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική της αναθεώρησης των όρων της σύμβασης που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες, ενώ όμως εφαρμόζονται κανονικά όλες οι θετικές όψεις της, με την Ελλάδα σταθερά μέσα στην Ευρώπη, σταθερά μέσα στο ευρώ».

Ανώνυμος είπε...

Δέν κατάλαβα ποτέ γιατί οι περισσότεροι Έλληνες δέν παραδέχονται ότι ό Πάγκαλος έχει απόλυτο δίκαιο όταν λέει ότι όλοι μαζί τά φάγαμε...Όλοι οι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και συνδικαλιστές όλων τών κομμάτων έτρωγαν με 10 μασέλες καί μαζί με αυτούς έτρωγαν καί οικογένειές τους όπου καί άν ζούσαν...και οι έμποροι πού πουλούσαν τα ακριβά ρούχα -παπούτσια -αξεσουάρ σε παράλογες τιμές χωρίς έλεγχο ...χωρίς φορολογία και οί εργολάβοι πού έφτιαχναν διαμερίσματα πολυτελείας καί εξοχικά για να αγοράσουν όλοι αυτοί ,με μηδενικούς φόρους...οί εργάτες πού δούλευαν σε αυτούς με υψηλά μεροκάματα καί πολλά μαύρα...οί έμποροι πού πουλούσαν τα υλικά σε τιμές εξωφρενικές και δέν απέδιδαν στήν εφορία τίποτα... οι συμβολαιογράφοι και οι δικηγόροι άλλα λαμόγια... καί όλοι αυτοί τώρα γιά να μη χάσουν τήν κουτάλα τρέχουν πίσω από τόν παραμυθά καί βολεμένο τού συστήματος Τσίπρα γράφοντας στά πα...α τους αυτούς πού τούς βόλεψαν ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ;

Τα βοιωτικά κογιότ (πολιτικά και οικονομικά), σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσουν τις πολυεπίδεδες και πολλαπλώς διασταυρούμενες (με το αζημίωτο) σχέσεις τους, φέρνουν τον Benyto στη Λιβαδειά.
Όχι για να σώσουν την Ελλάδα, ούτε γιατί πιστεύουν σε κάποιο εκλογικό θαύμα, ούτε καν για να ενισχύσουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία.
Τον φέρνουν με μόνο σκοπό τη διατήρηση της απολεσθείσας ψυχραιμίας τους, καθώς τρέμουν στην ιδέα ότι την επομένη των εκλογών θα σπάσουν όλες οι δικομματικές ασφαλιστικές δικλείδες, που τους καθιστούσαν άτρωτους.
Πολλοί εκτιμούν, ότι μετά την 18η Ιουνίου θα επέλθει ολοκληρωτική διάλυση και πανικός στο κόμμα και στις τάξεις τους, με αυξημένη πιθανότητα ορισμένα μέλη του σκληρού πυρήνα τους, (ειδικά μετά τη μαζική υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, από πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας), ν’ αυτομολήσουν και να σπάσει η πολυετής και καλά προστατευμένη (όπως πιστεύουν) omerta.
Αυταπατώνται…
Ακόμη κι αν δεν αυτομολήσει κανείς τους, η επόμενη μέρα αναμένεται ν’ ανοίξει στόματα κι αρχεία ανθρώπων που γνωρίζουν πολλά …

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΛΘΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ;
ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΣΑΙ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.