Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Tα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή από τον σύλλογο γυναικών Αγίου Θωμά



Ένα συγκινητικό αφιέρωμα για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφής οργάνωσε και παρουσίασε ο σύλλογος γυναικών Αγίου Θωμά Τανάγρας στο ισόγειο του ΚΑΠΗ, όπου παρουσιάστηκε και η χορωδία του συλλόγου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου Αφροδίτης Καββά.

Συμμετείχαν οι χορωδίες Ακραφνίου, Θηβών και Τανάγρας. Το συγκρότημα της Νατάσσας Κόλια παρουσίασε επίκαιρους χορούς και εμβόλιμα ως φάρμακο στα αυτιά μας απολαύσαμε τη φιλόλογο κα Κατερίνα Γκαραβέλα Ζωγράφου να διαβάζει αποσπάσματα από τα Ματωμένα Χώματα της Διδώς Σωτηρίου, Τρεις αιώνες μια ζωή της Φιλιώς Χαϊδεμένου, Ερυθραία των Μαριάννα Κορομηλά & Θοδωρή Κοντάρα και άρθρα από τη ζωή των προσφύγων κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Ξαφνιάστηκαν ευχάριστα οι παρευρισκόμενοι ανακαλύπτοντας τις υπέροχες φωνές που διαθέτουν τα χωριά μας και ξεδιπλώθηκαν υπό τη διεύθυνση του καθηγητή βυζαντινής μουσικής κου Σταμάτη Φουντουζή, του οποίου η δουλειά καταχειροκροτήθηκε.

Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τανάγρας Ευάγγελος Γεωργίου, ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Κορλός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Γκίνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Αικατερίνης, Γιώργος Βουγέσης, Μιχάλης Κουρουτός, ο πρόεδρος της κοινότητας Χρήστος Κατσιφής, οι τοπικοί σύμβουλοι Δημοσθένης Βουγέσης και Κική Καβά, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Γιάννης Στεργίου.

Ακολούθησε πλούσιος μπουφές με εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του συλλόγου.
Ομάδα Ανάδειξης Αγίου Θωμά

Δεν υπάρχουν σχόλια: