Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στις μεγάλες περιφέρειες και στο Επικρατείας

Ο πρώην πρόεδρος της βουλής Απ. Κακλαμάνης χάνει την έδρα του στη Β Αθήνας, ενώ εκτός βουλής μένουν επίσης ο Γ. Μανώλης και Π. Κοντογιαννίδης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η Ελ. Πανταλάκη του ΚΚΕ, με βάση τα αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα καταμέτρηση και κατανομή των εδρών (δεν μετρώνται σταυροί και αυτόματα υπολογίζονται ποιοι εκλέγονται με βάση τη λίστα).

Έτσι αναλυτικά στις μεγάλες περιφέρειες έχουμε:

Στην Α Αθήνας η ΝΔ εκλέγει 8 βουλευτές όπως και στις εκλογές του Μαΐου, (Ο. Κεφαλογιάννη, Δ. Αβραμόπουλος, Ν. Κακλαμάνης, Φ. Πιπιλή, Β. Κικίλιας, Ν. Μηταράκης, Π. Παυλόπουλος, Α. Ψυχάρης).

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 4 βουλευτές αντί για 3 το Μάιο (Α. Τσίπρας, Ζ. Κωνσταντοπούλου, Ν. Βούτσης και Μ. Μπόλαρη που εκλέγεται τώρα).

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει μόνο τον Κ. Σκανδαλίδη όπως και το Μάιο. Η ΔΗΜΑΡ μόνο τον Γ. Πανούση όπως και το Μάιο.

Η Χρυσή Αυγή χάνει μια έδρα και εκλέγει μόνο τον Ν. Μιχαλολιάκο (δεν εκλέγεται ο Ι. Βουλδής που είχε εκλεγεί το Μάιο). Οι Αν. Έλληνες εκλέγουν την Ε. Κουντουρά και το ΚΚΕ τη Λ. Κανέλλη.

Στη Β Αθήνας
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 4 νέους βουλευτές , συνολικά 13, (Σακοράφα, Κουρμπλής, Παπαδημούλης, Δραγασάκης, Δούρου, Στρατούλης, Βαλαβάνη, Τατσόπουλος, Τσακαλώτος, Παναγούλης, Αλεξόπουλος, Καφαντάρη, Κατριβάνου).

Η ΝΔ εκλέγει έναν επιπλέον βουλευτή συνολικά 15 (Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Βούλτεψη, Ντινόπουλος, Βαρβιτσιώτης, Γεωργιάδης, Μεΐμαράκης, Σπηλιωτόπουλος, Γιακουμάτος, Πολύδωρας, Καραμανλή, Παναγιωτόπουλος, Παπακώστα, Παπαθανασίου, Ιακωβίδου).

Το ΠΑΣΟΚ χάνει μία έδρα και δεν εκλέγεται ο Απόστολος Κακλαμάνης. Αντίθετα διατηρούν τις έδρες τους οι Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Ανδρουλάκης.

Η ΔΗΜΑΡ διατηρεί τις τρεις έδρες της (Κουβέλης, Ψαριανός, Βουδούρης). Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν δύο έδρες (Γιάννης Μανώλης, Παύλος Κοντογιαννίδης), εκλέγονται Π. Καμμένος, Ι. Δημαράς, Β. Καπερνάρος.

Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγονται Μιχαλολιάκο,ς Ζαρούλια, Γερμενής και από το ΚΚΕ Παπαρήγα, Χαλβατζής.

Στην Α Πειραιά
Η ΝΔ εκλέγει 2 βουλευτές Αρβανιτόπουλος, Κατσαφάδος, αντί για έναν το Μάιο, ο ΣΥΡΙΖΑ 1 (Δρίτσας), οι ανεξάρτητοι Έλληνες έναν (Π. Μελάς), η Χ. Αυγή έναν (Κουζηλός), η ΔΗΜΑΡ έναν (Μ Ρεπούση) ενώ το ΚΚΕ χάνει την έδρα του (Πανταλάκη) και το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει όπως και το Μάιο κανέναν βουλευτή.

Στη Β Πειραιά
Από το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται Λαφαζάνης και Βαμβακά, η ΝΔ αυξάνει κατά μία τις έδρες της και εκλέγει Γ. Τραγάκη και Τ. Νεράντζη , η Χ. Αυγή εκλέγει τον Ι. Λαγό, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκλέγουν τον Ι. Κουράκο, το ΠΑΣΟΚ χάνει την έδρα του (Δ. Λιντζέρης) το ΚΚΕ εκλέγει τη Δ. Μανωλάκου και η ΔΗΜΑΡ τη Μ. Γιαννακάκη.

Στην Α Θεσσαλονίκης η ΝΔ εκλέγει μια ακόμη έδρα συνολικά 7 (Καραμανλής, Γκιουλέκας, Καλαφάτης, Ράπτη, Ιωαννίδης, Ορφανός, Κόκκορης).

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τους Κουράκη, Αμανατίδη, Χαραλαμπίδου, Γαΐτάνη (τέσσερις από τρεις το Μάιο).

Το ΠΑΣΟΚ μόνο τον Ε. Βενιζέλο όπως και το Μάιο, οι αν. Ελλ. Χάνουν μία έδρα (Γιαταγάνα) και εκλέγουν μόνο τον Γ. Αβραμίδη, η ΔΗΜΑΡ την Α. Ξηροτύρη, η Χ. Αυγή τον Α. Γρέγο, ενώ το ΚΚΕ χάνει μια έδρα (Κωσταντινίδης) και εκλέγει μόνο την Α. Παπαρήγα.

Τέλος στη Β. Θεσσαλονίκης εκλέγονται από τη ΝΔ 2 βουλευτές (Καράογλου, Αναστασιάδης) αντί για έναν το Μάιο, ο ΣΥΡΙΖΑ μία βουλευτή (Αμμανατίδου), το ΠΑΣΟΚ χάνει την έδρα που είχε (Τσιόκας), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μία βουλευτή (Ξουλίδου), η Χ.Α. έναν (Ζησιμόπουλος)η ΔΗΜΑΡ μία (Μάρκου Αικ. ) και το ΚΚΕ μία (Ελ. Γερασιμίδου.

Βουλευτές Επικρατείας
Η ΝΔ εκλέγει τέσσερις βουλευτές Επικρατείας: Μπακογιάννη, Αθανασίου, Λαζαρίδης, Μιχελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ τρεις: Γλέζος, Φωτίου Τσουκαλάς, το ΠΑΣΟΚ δύο: Δήμας, Γεννηματά, οι Αν. Έλληνες έναν: Κουίκ, η Χρυσή Αυγή έναν: Παπάς, η ΔΗΜΑΡ έναν: Λυκούδης και το ΚΚΕ δεν εκλέγει (Το Μάιο είχε τον Θ. Παφίλη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: