Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Η αναγνωσιμότητα της viotia

Τα 5 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας counter στη viotia συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες και για την ακρίβεια την 1η Μαίου 2012.Σε αυτά τα 5 χρόνια η viotia επέτυχε πολλά. Η ανάδειξη της Βοιωτίας, της Λιβαδειάς, ο τεράστιος αγώνας για την επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς, η αποκάλυψη των ευθυνών για τη μόλυνση του Ασωπού και του νερού στη Θήβα, η στήριξη του Πανεπιστημίου Στερεάς, για την επίστρωση του 17.2 χλμ. της Ε.Ο. Λιβαδειάς-Δελφών, για το αυτοκινητοδρόμιο και τόσα άλλα αποτελούν επιτεύγματα που γράφονται ανεξίτηλα στη βοιωτική ιστορία. Ηταν η viotia που συγκρούστηκε για το δημόσιο συμφέρον με όλους και με όλα, χωρίς να φεισθεί κόστους πολιτικού ή προσωπικού. Ηταν η viotia που " έτρεμα όταν άνοιγα τον υπολογιστή", όπως εξομολογήθηκε στον Βοιωτό κορυφαίος αιρετός του νομού. Και όλα αυτά δίχως να καταφύγει σε ύβρεις, σε προσωπικές επιθέσεις, σε φωνασκίες, σε "κατινιές" εν ολίγοις, πράγμα που θεωρώ σημαντικότερο εύσημο από την τεράστια αναγνωσιμότητα.

Είναι χιλιάδες οι επιτυχίες της viotia με επαγγελματικά αλλά και με κοινωνικά κριτήρια παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που έχει δεχθεί από τα θιγόμενα συμφέροντα κι από εμπαθείς γουοναμπίδες παραγοντίσκους. Και πάντως στην περίπτωση της viotia κατά ευτυχή συγκυρία η προσπάθεια ανταμείφθηκε. Η αναγνωσιμότητά της ήταν πάντοτε πολύ υψηλή, φυσικά αναλόγως τις εποχές. Οταν ξεκινήσαμε ελάχιστοι είχαν πρόσβαση στο δίκτυο στη Βοιωτία αλλά από τότε πολλοί εμπιστεύονταν την ενημέρωσή τους στη viotia. Οπως βλέπετε στο άνω πίνακα περισότερά από 3.729.000 κλικ έχουν γίνει στη viotia με 1.567.165 μοναδικούς επισκέπτες. Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο μοναδικοί επισκέπτες για να το γράψω και ολογράφως... 


Στον δεύτερο πίνακα φαίνεται η αναγνωσιμότητα της viotia τον Απρίλο του 2012,  όταν οι προβολές σελίδες υπερβαίνουν τις 5.000 και πλησιάζουν τις 5.500...Οι αριθμοί για τη Βοιωτία είναι τεράστιοι. Είναι φανερό ότι όσοι στη Βοιωτία ενδιαφέρονται για τα κοινά επισκέπτονται μια φορά τουλάχιστον την ημέρα τη viotia. Εδώ ταιριάζει ένα μεγάλο ευχαριστώ και η υπόσχεση ότι θα γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι, πιο μαχητικοί, πιο δυναμικοί.

Ολη αυτή η ισχύς που εσείς παρέχετε στη viotia έχει ήδη χρησιμοποιηθεί απολύτως υπέρ του Δημοσίου Συμφέροντος. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι, ακόμη και όσοι έχουν λόγους να δυσανασχετούν διότι θίγονται. Ελπίζουμε ότι η δύναμη που οι αναγνώστες μας δίδουν θα χρησιμοποιηθεί ακόμη πιο αποδοτικά, πιο εντατικά, πιο σκληρά και πιο δίκαια αλλά πάντοτε υπέρ του πολίτη και του Δημοσίου Συμφέροντος. Οσοι δε από τους ταγούς έχουν λόγους να φοβούνται καλώς φοβούνται...


Φυσικά, η αναγνωσιμότητα δεν είναι ο μοναδικός δείκτης επιτυχίας. Επιπλέον η παρεμβατικότητα,η λεγόμενη "παρέμβαση" στα κοινά, της viotia είναι εντυπωσιακή, όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι τακτικοί αναγνώστες και οι αιρετοί.
  • Τα αποκλειστικά θέματα της viotia προκαλούν... εγκεφαλικά σε κύκλους που προσπαθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα ή να τα εκμεταλλευτούν υπέρ τους παρουσιάζοντας μισές αλήθειες.
  • Οι συζητήσεις στη viotia με τους σχολιαστές είναι απολαυστικές και πάντοτε κόσμιες, διδακτικές και σοβαρές (εδώ να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τους τακτικούς και τους έκτακτους σχολιαστές αλλά και εκείνους που δεν γράφουν πια).
  • Η εγκυρότητα της viotia είναι το μεγάλο της όπλο ενώ η ταχύτητά της στη μετάδοση ή αναμετάδοση ειδήσεων συναγωνίζεται πολλές φορές τα αθηναϊκά portal.
  • Τέλος, οι καλλιτεχνικές και πολιτιστικές ειδήσεις, τα επιλεγμένα τραγούδια, τα ιστορικά θέματα, οι προσέγμενες αναδημοσιεύσεις της viotia καθώς και η γλώσσα της οπωσδήποτε αναβαθμίζουν εκείνο που θα ονομάζαμε βοιωτικό internet.
  • Σε όλα αυτά τα θετικά στοιχεία της viotia υπάρχουν ασφαλώς περιθώρια βελτίωσης. Και η viotia θα τα εξαντλήσει, συνεχίζοντας να τιμά το συμβόλαιο εμπιστοσύνης που έχει συνάψει με όλους εσάς που τη διαβάζετε καθημερινά.

Ευχαριστούμε και συνεχίζουμε.
viotia.blogspot.com
Εβαλε τη Βοιωτία στο δίκτυο

11 σχόλια:

αι. είπε...

Ευχομαι καλη δυναμη,καλη συνεχεια σε ολα οσα κανετε.Η στηριξη αυτων που εκτιμουν το εργο σας θα ειναι αμεριστη.Η ποιοτητα δεν μπορει ν αγνοηθει. Σας ευχαριστουμε

DimSyrmos είπε...

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότερες προσπάθειες είναι θνησιγενείς τα πρώτα 3 χρόνια λειτουργίας. Αφού πέρασαν τα 5 χρόνια, σημαίνει καθιέρωση και ανάπτυξη.
Εύχομαι τα καλύτερα για το καλό της Λιβαδειάς, της Βοιωτίας, της Ανατολικής Στερεάς.

βοιωτός είπε...

Κυρία αι.
Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα με τη σειρά μου. Είμαι τυχερός που έχω τη χαρά και την τιμή να δέχεται τόσο σημαντικές ευχές από τόσο σημαντικούς ανθρώπους.
Σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε και μάλιστα θα ανεβάσουμε πιο ψηλά τον πήχυ.

βοιωτός είπε...

Δημήτρη,
σε ευχαριστώ για τις επχιερηματικές συμβουλές και για τα καλά σου λόγια.
Η viotia έχει όντως ταυτιστεί με το Internet στη Βοιωτία και έχει αποδείξει ότι υπάρχει ποιοτική και εμπρική ενημέρωση χωρίς ύβρεις, χωρίς κολακείες, χωρίς δημ΄σοιες σχέσεις.
Φυσικά συμπαραστάτης όλα αυτά τα χρόνια ο επώνυμος ή ο ανώνυμος Βοιωτός πολίτης που διαβάζει, επικοινωνεί συμμέτεχει.
Επιπλέον όπως σωστά διασθάνεσαι και γράφιες η viotia σχεδιάζει να αναπτυχθεί ώστε να αξιοποιήσει την τεράστια δυναμική της. Πάντα με βάση τη δεοντολογία και τις αρχές της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας.
Σε ευχαριστώ κι εγώ για τις καίριες παρεμβάσεις σου που δείχνουν υπάρχουν ακόμη διανοούμενοι στην υλιστική και πεζή εποχή μας.

ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ είπε...

....Ο ουρανός σύμβολο
με αρνητικές γωνίες
διχάζει την ακεραιότητα
στην εμπειρία της έκτασης.

Σχήμα πρώτο
παράλληλου ονείρου......

Ανώνυμος είπε...

Από τα εγκυρότερα και μεγαλύτερα blog στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΙΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΕ. Ε Υ Γ Ε !!!!!!!!!!!

ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Αγαπητε φίλε , το viotia.blogspot.com καθιέρωσε την ακομμάτιστη , ανεξάρτητη, δυναμική και κριτική παρέμβαση σου . στην κοινωνική - οικονομική και πολιτική ζωή της Βοιωτιας και όχι μόνο.
Ανοιξες έτσι πολύ άπλα τον δρόμο στο "καινούργιο" που τόσο πολύ χρειάζεται αυτή η χώρα.
Καλή συνέχεια.......

Μπενέτος Γιώργος.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα έλεγα απλά, επαγγελματισμός,δηλ. συνέπεια, συνέχεια, αξιοπιστία.
Και πάνω από όλα ανεξάρτητη δημοσιογραφία.Μαζί με την Ελλάδα που αλλάζει θα εξαφανιστούν και τα "παπαγαλάκια" κάθε εξουσίας.
Καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ !!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΑΙ, ΣΥΝΗΘΩΣ, ΟΥΤΕ ΘΙΓΟΥΜΕ!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλη δυναμη και κουραγιο!Την χρειαζεσται για τις επομενες προκλησεις που θα ειναι πολλες και δυσκολες,οπως οι μερες που περνουν ολοι οι Βοιωτοι!Και μια παρακληση:Ας βλεπουμε δημοσιευμενα ΟΛΑ τα σχολια...