Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ο Τσίπρας στη Λιβαδειά και 80 φωτογραφίες

Σε μια μεγάλη για τα δεδομένα των εκλογών του 2012 συγκέντρωση μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας στη Λιβαδειά. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αφιέρωσε τη συγκέντρωση στον εκλιπόντα πρώην δήμαρχο Λιβαδειάς Χρήστο Παλαιολόγο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το φόντο πίσω από τον κ. Τσίπρα -κατά τη διάρκεια της ομιλίας του- ήταν "γαλάζιο". Δείτε αναλυτικά.Ο Τσίπρας στη Λιβαδειά και 80 φωτογραφίες

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να γινονται πιο συχνα αυτα τα posts με τις φωτογραφιες... ιδικά για μας τους ξενιτεμένους λιβαδείτες είναι πολύ μεγάλη χαρα να βλέπουμε κάποιες απ τις "μορφές" της πόλης... καλα για το κουτσομπολιό που θα πέφτει στα πατρια δεν το συζητώ "μπήκες στο viotia να δεις ποιος πηγε Βενιζέλο και Τσιπρα..."

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ !!!!!ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!!!ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΓΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ . ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣΕ !!!ΟΛΙ ΟΣΟΙ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ . ΔΕΝ ΕΛΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ . ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

πειτε μου κατι: αυτη η αριστερή αγωνίστρια φατσα καρτα σε ολες τις φωτο διπλα στον Τσιπρα, με την luis vuitton ανα χειρας... ποια ειναι???

Ανώνυμος είπε...

... και πολλοί επίσης εκ του τέως βαθέως ΠΑΣΟΚ....

Ανώνυμος είπε...

ολα τα λεφτα ο μαγκας με τη τζουλη !!!τελειωσε, αφου πηγε με τον τσιπρα ο γιωργης το παιχνιδι εληξε !!! τσιπρας-μαγκας ολα τα λεφταααααα !!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2:03, αυτή είναι εκείνη που κάποτε έκανε αντιπολίτευση στον Παλαιολόγο για να συστρατευτεί με τον Ρούσσαρη (της είχε τάξει αντιδημαρχία) και στις τελευταίες δημοτικές είχε βοηθηθεί και απο την Ντόρα. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές εξελέγη με το ΣΥΡΙΖΑ (τρομάρα μας)λες και δεν είχε ικανότερα στελέχη η αριστερά για να ψηφίσουμε!
Είδε οτι ο Τσίπρας πριν τις εκλογές είχε "ρεύμα" και συντάχθηκε με το ΣΥΡΙΖΑ.
Τέτοια λάθη κάνουμε γι'αυτό δεν θα πάμε μπροστά σαν χώρα, δυστυχώς!

Ανώνυμος είπε...

Και ο Τόγιας κάπου εκεί θα ήταν δεν μπορεί, για κοιτάξτε καλά μήπως είναι πίσω απο κανένα φοινικα!

Ανώνυμος είπε...

Μάγκα παίξε ενα καγκέλι να χορέψει ακόμη και ο Σοϊμπλε!

Ανώνυμος είπε...

Να 'ταν η ζηλεια ψωρα!(λαικη ρηση)!Αφιερωμενο στους προλαλησαντες...

Ανώνυμος είπε...

Αριστερή "αγωνίστρια" με δεξιά τσέπη!

Ανώνυμος είπε...

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ειναι σαν ελληνική ομαδα: μια χαρά, έχει στόχους, όνειρα, αλλα πρεπει να έρθει και ενας Αραβας για να βάλει τα λεφτά .

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι διορισμένοι επί ΠΑΣΟΚ στην ΕΑΒ και στην τέως Ιονική τράπεζα ήταν εκεί.
Η κότα πίνει νερό ,κοιτάει και το θεό ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρομαι στο σχόλιο "Αριστερή Αγωνίστρια με Δεξιά Τσέπη:

1) Ο Αριστερός δεν είναι απαραίτητα και φτωχός γιατί αυτό θα σήμαινε ότιο ο Δεξιός είναι υποχρεωτικά και πλούσιος .

2) Ο Αριστερός επίσης δεν είναι απαραίτητα και χριστιανός.

3) Ο Αριστερός επίσης δεν είναι απαραίτητα και μ...ας.
Ο υπογράφων, προς αποφυγεί παρεξηγήσεων, ψηφίζει ΚΚΕ και δεν ψηφίζει την κ. Πούλου (διότι για αυτήν έγινε το σχόλιο...ας μη κρυβόμααστε), η οποία τον τιμά με την φιλία της. Επιπλέον ο υπογράφων δεν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην Αριστερά, όπως αρέσκεται να αυτοπροσδιορίζεται.
Όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν ένας ευκατάστατος οικονομικά ανήκει στην Αριστερά (όπως αυτοπροσδιορίζεται εν πάση περιπτώσει), ένας, που τοποθετεί τον εαυτό του στην Δεξιά και τα οικονομικά του είναι χάλια (όπως και των περισσοτέρων μας άλλωστε) θα πρέπει να προβληματιστεί διπλά για την πολιτική του τοποθέτηση.

Τέλος ο υπογράφων θεωρεί ως πλούτη του καθένα μας τα διαβασμένα βιβλία και τα ταξίδια μας. ΛΚ

Ανώνυμος είπε...

Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πολιτικής αθλιότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον πόνο των καρκινοπαθών, για να χτυπήσει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τη συγκρότηση του ΕΟΠΥΥ.

Στην προηγούμενη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε καμία από τις σημαντικές αλλαγές στον χώρο της υγείας. Για τη μείωση της σπατάλης, για καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, με κόστος αντίστοιχο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Πίσω όμως από κάθε αλλαγή στο χώρο της υγείας, ξεσπάει ένας σκληρός πόλεμος συμφερόντων που θίγονται και ταλαιπωρούν τους πολίτες στην πρώτη εφαρμογή των νέων θεσμών. Έτσι είχε γίνει στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 με το ΕΣΥ. Τώρα, με τον ΕΟΠΥΥ.

Το πρόβλημα με τη ροή των φαρμάκων των καρκινοπαθών λύθηκε οριστικά.

Σε πείσμα συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας, που προσπάθησαν να φορτώσουν το δικό τους πρόβλημα στα δημόσια νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ.

Συμβαίνει όμως τις μέρες αυτές και κάτι άλλο πρωτοφανές και απαράδεκτο.

Ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο με υπηρεσιακή κυβέρνηση, επαγγελματικές ομάδες κινητοποιούνται για τα συμφέροντά τους και κρατούν ομήρους τους πολίτες που ταλαιπωρούν, παρ’ ότι ξέρουν ότι την περίοδο αυτή με υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να δοθούν λύσεις στα προβλήματα.

Η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση, μόνο αν υπάρχει πολιτική αλλά και κοινωνική και συνδικαλιστική ευθύνη.
Το μείζον όμως θέμα πίσω από όλα αυτά είναι η ίδια η σημασία και η εφαρμογή της δανειακής σύμβασης.

Αυτοί που οικοδομούν την πολιτική τους στη λογική της λεγόμενης «μονομερούς καταγγελίας» της δανειακής σύμβασης, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τη σημασία που έχει να εφαρμόζονται κανονικά όλες οι θετικές όψεις της σύμβασης και κυρίως να εκταμιεύονται κανονικά οι δόσεις. Δόσεις που είναι ζωτικές για τη λειτουργία του κράτους, για την υγεία, για την παιδεία, την πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Αυτό που γίνεται τώρα στο χώρο της υγείας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του αδιεξόδου, στο οποίο κάποιοι θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα και τους πολίτες.

Εδώ φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στον δημαγωγικό τυχοδιωκτισμό της λεγόμενης «μονομερούς καταγγελίας» και στην υπεύθυνη και ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική της αναθεώρησης των όρων της σύμβασης που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες, ενώ όμως εφαρμόζονται κανονικά όλες οι θετικές όψεις της, με την Ελλάδα σταθερά μέσα στην Ευρώπη, σταθερά μέσα στο ευρω.

ΠΑΡΑΛΙΑΣ είπε...

ΚΑΙ Η 13Η ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ .Ο ΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ .ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΞΗ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΣ ΟΛΟΥΣ....ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΑΣΙΔΙ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ....ΝΑΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΕΙ...ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ....

Ανώνυμος είπε...

Δέν κατάλαβα ποτέ γιατί οι περισσότεροι Έλληνες δέν παραδέχονται ότι ό Πάγκαλος έχει απόλυτο δίκαιο όταν λέει ότι όλοι μαζί τά φάγαμε...Όλοι οι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και συνδικαλιστές όλων τών κομμάτων έτρωγαν με 10 μασέλες καί μαζί με αυτούς έτρωγαν καί οικογένειές τους όπου καί άν ζούσαν...και οι έμποροι πού πουλούσαν τα ακριβά ρούχα -παπούτσια -αξεσουάρ σε παράλογες τιμές χωρίς έλεγχο ...χωρίς φορολογία και οί εργολάβοι πού έφτιαχναν διαμερίσματα πολυτελείας καί εξοχικά για να αγοράσουν όλοι αυτοί ,με μηδενικούς φόρους...οί εργάτες πού δούλευαν σε αυτούς με υψηλά μεροκάματα καί πολλά μαύρα...οί έμποροι πού πουλούσαν τα υλικά σε τιμές εξωφρενικές και δέν απέδιδαν στήν εφορία τίποτα... οι συμβολαιογράφοι και οι δικηγόροι άλλα λαμόγια... καί όλοι αυτοί τώρα γιά να μη χάσουν τήν κουτάλα τρέχουν πίσω από τόν παραμυθά καί βολεμένο τού συστήματος Τσίπρα γράφοντας στά πα...α τους αυτούς πού τούς βόλεψαν ...

Ανώνυμος είπε...

Στροφή στον ρεαλισμό επιχειρεί ο Συριζα… Αθάνατη Ελληνική ψυχή, που είσαι έτοιμη να δώσεις ακόμη και πρωτιά σε μια παράταξη που μόλις γίνονται δύο, τότε χωρίζουν στα τρία. Έχουμε κάψει το εγκέφαλο μας … έχουμε κάνει τα μυαλά μας πουρέ… για να καταλάβουμε τι εννοεί ο Συριζα όταν λέει θα καταργήσει το μνημόνιο…(χωρίς ποτέ φυσικά να εξηγεί πως!!). Τα φαινόμενο χρήζει ψυχιατρικής έρευνας. Που να με πάρει ο ακατανόμαστος, τι είναι αυτό που μας συμβαίνει ; Τι χωνί είναι αυτό που μας ρουφάει κάθε μέρα; Από τη μια ο Σαμαράς (εγκέφαλος βατράχου…), από την άλλη ο Τσίπρας (εγκέφαλος φραπέ…). Διάολε.. αυτή είναι η Ελλάδα;

Ανώνυμος είπε...

Και να εκλεγει , ουτε μηνα δεν βγαζει ο Τσιπρακος και οι Σταλινοσυνιστωσες ,στη Διακυβερνηση της Χωρας. Τα ΕυρωΔανεικα κομμενα λογω καταγγελιας της Συμβασης,οι (τελευταιες) Καταθεσεις φευγατες λογω ανασφαλειας και Στρατουληδων,οι Ιδιωτικες Επενδυσεις ανυπαρκτες λογω υπερφορολογησης κεφαλαιου και Μηλιων,τα Ελλειμματα στον ανηφορο λογω προεκλογικης παροχολογιας και προσληψεων 100χιλ πελατων,οι Μεταρρυθμισεις στον κουβα λογω Φωτοπουλαιων και Ραπτοπουλων,τα Εμπορευματα με το Σταγονομετρο λογω Ελλειψης Πιστωσεων ,τα Πανεπιστημια κλειστα λογω Μουλοπουλων, το Χρηματιστηριο στα ταρταρα λογω Δραχμολογιας και Γλεζων,οι Σχεσεις με την Ευρωπη ανυπαρκτες λογω πολεμικης ρητορικης,"πυρηνικων" και Λαφαζανιδων,οι Διαρθρωτικες Αλλαγες στο χρονοντουλαπο λογω Κατσεληδων.Αυτη θα ειναι η "περηφανη" Ελλαδιτσα του ανεπαγγελτου πρωην καταληψεια και των καφενοβιων,θαυμαστων των Σοβιετ,συντροφων του.Ουτε μηνα.

Ανώνυμος είπε...

μετά τον ΓΑΠ όλοι δικαιούνται να κυβερνήσουν... έλεος

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΦΤΙΛΑ!!!ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΄΄ ΔΗΘΕΝ ΄΄ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΗς ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ , ΞΑΦΙΝΚΑ ΄΄ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ ΄΄ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΑΝ ΣΤΟ ΄΄ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΄΄ ...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ .ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ..ΤΗΣ ΑΣΑΦΕΙΑΣ , ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ, ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ...ΟΣΟ ΣΑς ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ..ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΨΑΞΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΣΟΚ , ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΡΙΖΑ.. ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΔΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ χειρότερος κι από το όλον ΠΑΣΟΚ, όπως εύστοχα έλεγε ο τίτλος ενός άρθρου. Εντάξει οφείλω να ομολογήσω ότι η μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ είναι έξυπνη ιδέα και πιο συγκινητική η προσπάθεια των νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ να μας πείσουν ότι είναι χρόνια στο ίδιο μετερίζι! Πιο πολύ από την ομιλία μου άρεσε το σύνθημα που ακούστηκε: "Ήρθε η ώρα της αριστεράς" και αμέσως θυμάσαι τον κατ'αλλα αριστερό Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ που δίνει τα φώτα του στον Τσίπρα (καλά ούτε λόγος για Λαλιώτιδες, Τσοβόλες και βρώμικο 89 σχολιάζω κόσμια...) φέρνοντας στην Ελλάδα το σκοτάδι και αντιλαμβάνεσαι ότι μάλλον εννοούν το "Ήρθε ξανά η ώρα των συνδικαλισταράδων"! Είναι σαφές ότι θα ζήσουμε το νέο 1981 με παραλλαγές βέβαια γιατί το "Εμπρός Αντρέα για μια Ελλάδα νέα" σήμερα γίνεται "Εμπρός Αλέξη για μια Ελλάδα σέξι".!

Μαρία Παπαλουκά

ΥΓ Κάνενα σχόλιο από τους αγαπητούς υποστηρικτές του Τσίπρα που σήμερα στην συνάντηση με τους G20 έκανε την καταγγελία επαναδιαπραγμάτευση και την άμεση επιδίωξη για έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ σε μακροχρόνιο σενάριο και σκοπό;

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια! δεν ειπα τιποτα! το μονο που ρωτησα ειναι, ποια ειναι για να της πειτε οτι οι luis vuitton εχουν φυγει απ τη μοδα! Καλυτερα HERMES! Αμαν πια! Το αρπαξατε και σεις και το ξεσκισατε...

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάποιες αναλύτριες και κάποιοι καημοί του πασοκ και της νδ ας καταλάβουν πλέον αυτό που έχει καταλάβει και ο πιο απλοικός πολίτης...άλλο η ακύρωση του μνημονίου(που θα την κάνει ο σέξι) άλλο η μη εφαρμογή του (χωρίς την ακύρωση του) και άλλο η διαπραγμάτευση μέχρι και η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης(το μόνο διαπραγματευτικό μας χαρτί με την μέρκελ)...άλλο το προιόν και άλλο η σύμβαση που στο πουλάνε ρε σαιίνιαααααα....άσε που δεν έχει κυρωθεί και απο την βουλή και το θέμα μπάζει απο παντού....βάλτο Κε Βοιωτέ μπας και καταλάβουν

Ανώνυμος είπε...

@ 8.40

Οι διαφορές είναι κατανοητές και τις γνωρίζουμε όπως και τις συνέπειες ύστερα από κάθε ενέργεια που αναφέρεις αλλά δεν κάνεις το κόπο να τις γράψεις. Στο ερώτημα όμως που εγώ τουλάχιστον έθεσα πιο πάνω δεν απαντάς. Και μάλλον επειδή δεν ήμουν αρκετά σαφής να γίνω τώρα.

«Πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων» είπε στην παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ την 1η Ιουνίου,ο Αλέξης Τσίπρας. (Μέχρι εδώ μάλλον συμφωνούμε ότι ανακοίνωσε την ακύρωση του μνημονίου που θα την κάνει ως κυβέρνηση.)

Βέβαια ωραία τα λόγια αλλά για να δούμε σε γραπτό κείμενο και ιδίως στο επίσημο πρόγραμμα του υπάρχει κάτι τέτοιο γραμμένο; Η απάντηση είναι, όχι βέβαια. Για να δούμε όμως τι λέει στο επίσημο πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί:

Σημειώνεται πολλές φορές η λέξη αναδιαπραγμάτευση και όχι η ακύρωση του μνημονίου.

Πχ:

Παράρτημα 3, παράγραφος 7: Σχετικά με την «αναστολή αποπληρωμή
ς τόκων, διαδικασία που το χρονικό της διάστημα «θα είναι προϊόν διαπραγμάτευσης»,όπως ρητά αναφέρεται.

Παράρτημα 1, παράγραφος 1: όπου το πρόγραμμα γράφει ότι «θα επιδιωχθεί μέσα από αναδιαπραγμάτευση, όσο διαρκεί η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, μέρος των πόρων του ΕΣΠΑ να διατεθεί για τη χρηματοδότηση ενός ειδικού προγράμματος καταπολέμησης της ακραίας φτώχειας»

Αυτά είναι χαρακτηριστικά σημεία του προγράμματος και βέβαια μπορεί να τα επιβεβαιώσει κανείς διαβάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα γεννάται το ερώτημα αφού όλα αυτά θα τα επαναδιαπραγματευτεί τι μένει ν' ακυρώσει;

Ας μην γελιόμαστε η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανής τόσο για τα οικονομικά θέματα όπως και για εθνικά ζητήματα. Ο κος Μπαλάφας για παράδειγμα πριν καιρό σε εκπομπή του Σκαι και τον Ευαγγελάτο κόντεψε να παρουσιάσει τους Τούρκους ως φίλους μας, λέγοντας ότι δεν απειλούν απειλή για την Ελλάδα, άποψη που μάλλον δε συμμερίζεται ο Ερντογάν όπως φάνηκε από τις χθεσινές δηλώσεις του (ουδεμία αναφορά δεν θα κάνω για την άποψη που διατύπωσε για το συμβάν στα Ίμια).

Το "Λεφτά Υπάρχουν" Νο2 του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές. Και για να μπορούμε τέλος πάντων να κάνουμε καμιά σοβαρή ανάλυση όσοι τον στηρίζετε ζητήστε παρακαλώ την ποσοτικοποίηση του προγράμματος.

Συμφωνούμε όλοι πχ στην μείωση των φόρων. Η ΝΔ προτείνει πχ ΦΠΑ 19% ο ΣΥΡΙΖΑ πόσο; Γιατί αν δεχτώ την τελευταία τοποθέτηση σας ότι για διαπραγμάτευση αν πάει ο ΣΥΡΙΖΑ μ' αυτό το πρόγραμμα στη Μέρκελ η ήττα είναι δεδομένη μιας και εδώ το 2010 απέρριπτε κοστολογημένες προτάσεις της ΝΔ.

Τέλος μια ακόμη ερώτηση επειδή δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση με το μνημόνιο (καταγγελία μονομερή, επαναδιαπραγμάτευση, ακύρωση) ας μας απαντήσει κάποιος στην περίπτωση της μονομερούς καταγγελίας σε ποια χώρα θα στραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δανειστεί δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη τα δάνεια καθώς μέχρι τώρα το μόνο που παράγει είναι πρωτογενή ελλείμματα και με τις αυξήσεις σε μισθούς και τις προσλήψεις όπως και τις επανακρατικοποιήσεις της Ολυμπιακής κλπ που υπόσχεται ο Τσίπρας την ώρα που παράγουμε τίποτα μας απομακρύνουν από το σενάριο της παραγωγής πλεονάσματος!

Μαρία Παπαλουκά

Ανώνυμος είπε...

Θα τρελλαθουμε με δαυτους, 2 προεδροι κομματων που εχουν υπογραψει το πακετο, μνημονιων, εχουν δωσει προσωπικες επιστολες απαρεγκλιτης λειτουργιας του και δεν λενε με τι θα διαπραγματευτουν καλυτερους ορους( για το μνημονιο βεβαια), αν τους πουν οχι δηλαδη θα γυρισουν πισω...εν πασει περιπτωσει κοροιδευουν τον κοσμο αφου δεν μπορουν να κανουν κατι στο οχι γιατι εχουν υπογραψει τα παντα... Και απο την αλλη ο αλλος λεει ξεκιναμε με πολιτικη καταδικη του μνημονιου με την ορκωμοσια της νεας κυβερνησης...αν δεν μαλακωσετε το ακυρωνουμε...αν μας κοψετε την χρηματοδοτηση ακυρωνουμε ή καταγγελουμε μονομερως την δανειακη συμβαση... Και παιζουμε τα ρεστα μας να μην παρετε φραγκο και με κινδυνο να γυρισουμε στο εθνικο μας νομισμα και να τινχτει η συνοχη της ευρωζωνης στον αερα...συγγνωμη τι δεν καταλαβαινουν καποιοι...γιαλατζι διαπραγματευσεις δεν υπαρχουν κυριως οταν δεν εχεις σημειο να υποχωρησεις και ειδικα οταν εχεις υπογραψει προσωπικα οτι συμφωνεις με αυτο που ζητας να αλλαξεις.., ρε θα τρελλαθουμε με δαυτους να μας ζητανε και το λογο...