Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ελεγχος πρόσβασης υπαλλήλων στoν Δήμο Λιβαδειάς

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της viotia έλεγχο πρόσβασης των υπαλλήλων στο Δημαρχείο της Λιβαδειάς προτίθεται να εγκαταστήσει η δημοτική αρχή σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις αδικαιολόγητες απουσίες των εργαζομένων.Πρόκειται για το λεγόμενο "χτύπημα κάρτας"  που θα συνοδεύεται από ειδικό τουρνικέ, τη γνωστή μεταλλική εγκατάσταση που ρυθμίζει την πρόσβαση με τη χρήση κωδικού.
Το κόστος θα ανέλθει στις 12-14 χιλιάδες ευρώ.
Ανεξάρτητοι παρατηρητές -που συχνάζουν στα καφενεία της οδού Σοφοκλέους- έλεγαν προς τη viotia ότι το μέτρο της "κάρτας" είναι παρωχημένο -παλαιό, αυταρχικό και αναποτελεσματικό- και εν πολλοίς αποτυχημένο στις περιπτώσεις που εφαρμόζεται ή εφαρμόστηκε στην Ελλάδα. Επιπλέον τόνιζαν ότι η δημοτική αρχή φαίνεται όχι μόνο ανίκανη να εμπνεύσει τους δημοτικούς υπαλλήλους στην επιτέλεση του δύσκολου καθήκοντός τους αλλά και να αγνοεί σύγχρονες παραδοχές που ορίζουν ότι  η παραγωγικότητα αυξάνεται όταν κάθε εργαζόμενος είναι ευχαριστημένος με τη δουλειά του, δηλαδή έχει λογικές αποδοχές, ωράριο και νιώθει οτι κάνει κάτι χρήσιμο και όχι με "αστυνομικού" χαρακτήρα μέτρα.

Τέλος οι ίδιοι κύκλοι έμπειρων παρατηρητών των δημοτικών πραγμάτων στη Λιβαδειά υπενθύμιζαν με νόημα προς τη viotia ότι η εγκατάσταση ελέγχου πρόσβασης με τουρνικέ ειδικά στο Δημαρχέιο Λιβαδειάς παρουσιάζει και άλλο σημαντικό πρόβλημα: τι θα γίνει -έλεγαν- με ορισμένους  που κατοικοεδρεύουν από το πρωί ως αργά ο μεσημέρι, που ξημεροβριαδιάζονται  στο Δημαρχείο χωρίς εμφανή λόγο, χωρίς δηλαδή να εργάζονται στον Δήμο. Θα χτυπάνε και αυτοί κάρτα;

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

12.000 -14.000 euros??? Αστειευεστε ετσι? Το καλύτερο τέτοιο σύστημα (για έλεγχο μιας εισοδου - εξόδου) δεν ξεπερνά τα 3.000ευρω! Το καλυτερο...

Ανώνυμος είπε...

Στο Δήμο Λιβαδειάς θα υπάρξει έλεγχος προσβασης υπαλλήλων. Στον υπόλοιπο καλλικρατικό Δήμο τι θα γίνει;

Ανώνυμος είπε...

ανεξαρτητοι παρατηρητες που συχναζουν στα καφενεια τι σημαινει; καντο λιανά.

Ανώνυμος είπε...

Δε χρειάζεται κανένα τέτοιο σύστημα...Μια βόλτα σις καφετέριες της πλατείας να κάνει ο δήμαρχος και θα βρει όσους λείπουν

Γ.Ν. είπε...

Από πότε οί ανεξάρτητοι καφενόβιοι παρατηρητές έχουν γίνει καί ειδικοί στά συστήματα ελέγχου ? Γιά πές μας και εσύ ανώνυμε τήν μάρκα και το μοντελο του συστηματος τών 3000 ευρώ.
Καιρός ήταν νά μπεί καί στήν δημαρχία αυτό τό συστημα γιά νά μήν πληρώνουμε δημοτικους υπαλήλους στα καφενεία καί στά σούπερ μάρκετ.

Ανώνυμος είπε...

αν δεν δώσουν κάρτα ελευθέρας στους θαμώνες του 4 ου ορόφου θα κανω "ΔΙΑΒΗΜΑ"...

Ανώνυμος είπε...

Τους υπαλλήλους δεν τους αντιμετωπίζουν σα να είναι εκ φύσεως κοπανατζήδες.
Τους εμπνέουν οι αιρετοί, δίνουν το παράδειγμα, πείθουν όταν έχουν όραμα.
Αλλιώς η δημοτική αρχή τους προτείνει απλώς να μη πάνε στις καφετέριες αλλά να λουφάρουν εντός γραφείου.
Δε θέλει μυαλό, θέλει σεβασμό στον άνθρωπο και στους φόρους του πολίτη...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε
ενδεικτικά:www.e-arion.gr
αυτόματο τουρνικε, η/υ, software για ελεγχο εισόδου-εξόδου 100 ατομων (ή και παραπάνω), καρταναγνώστης, 100 κάρτες ή μπρελοκ (ή και παραπάνω).
Αν ενδιαφερεσαι πάρε τηλεφωνο και ρώτα να μάθεις τιμές. Αν όχι, δωσε 12.000-14.000 ευρω (ή ασε να τα μοιραστούνε - μοιραστείτε).

υ.γ. προς πληροφορηση σου, δεν ανηκω στους ανεξαρτητους καφενοβιους παρατηρητες αλλα στους ειδικους συστηματων ελεγχου

Ανώνυμος είπε...

Eπισης αγαπητε Γ.Ν. (και λοιποι) αν νομίζεις οτι με το αυτόματο τουρνικε θα σταματησεις να πληρωνεις δημοσίους υπαλληλους στα super markets και τα καφενεια, εχεις εν μερει δικιο. Θα συνεχισεις να τους πληρώνεις να καθονται μπροστα απο το γραφειο τους στο internet χαζευοντας στο facebook και δεν ξερω και γω που αλλου περιμενοντας να παει 3 να σχολασουν.
Ειναι κοντοφθαλμα όλα αυτα τα σχεδια.
Αν νομιζετε οτι με τον ελεγχο εισοδου-εξοδου αυξανεται η παραγωγικοτητα ή ανεβαινει το επιπεδο υπηρεσιων προς τον πολιτη, λυπαμαι αλλα πλανασθε.
Δεν θα πω περισσοτερα περι σωστης και αποτελεσματικης διοικησης...ειναι προφανη, για καποιους τουλαχιστον.

βοιωτός είπε...

12.49
Τα έγραψα κι εγώ. Οι μέθοδοι που προσπαθεί να εφαρμόσει η δημοτική αρχή είναι παλαιάς κοπής και το χειρότερο παρωχημένης νοοτροπίας. Η αποτελεσματική και χρηστή διοίκηση απαιτεί μεν υλικές προύποθέσεις κυρίως όμως άλλα προσόντα ηγετικής και ηθικής φύσης που εδώ δεν υφίστανται. Αρα;

Ανώνυμος είπε...

Ας ήταν υπεύθυνοι με την δουλειά τους και παρόντες σε αυτήν οι δημοτικοί υπάλληλοι για να μη τους μαντρώσουν. Η αξιοπρέπεια και η εμπνευση και κλπ κλπ είναι εννοιες αμφίδρομες. Αφού λοιπόν κάποιοι (δυστυχώς οι περισσότεροι) από τους υπαλλήλους την κοπανάνε και πετάν αετό κατά την διάρκεια της ώρας εργασίας, να μαντρωθούν, να κοπεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο από τους χώρους εργασίας (μόνο e mails και μάλιστα τα υπηρεσιακά) και πλαφόν στην καθημερινή παραγόμενη εργασία για τον καθένα. Γιατί στον ιδιωτικό τομέα γίνονται και δεν μπορούν να γίνουν στον Δήμο? Ε? Και σε όποιον δεν αρέσει να μη τους ξαναψηφίσει ή ας πρόσεχε τι ψήφιζε... Έτσι αγαπάει ο σοσιαλισμός !!!! (Και Βοιωτέ μη το κόψεις) ΛΚ

Κ.Χ.Σ. είπε...

Συνεχιζοντας προς τον κ. Γ.Ν που θεωρεί λογικο το κοστος 12.000 -14.000 ευρω (και σε προσφορα που ελαβα πριν απο λιγο):
1.Αυτοματο τουρνικε διπλης κατευθυνσης για ελεγχο εισοδου εξοδου: 1185 ευρω
2.τερματικο acess control: 450 ευρω
3.Δυο καρταναγνωστες: 160 ευρω
4.software: ΔΩΡΕΑΝ
5.Μετατροπεας, καλωδιωσεις, μικρουλικα: 150 ευρω
6.Κοστος εγκαταστασης: 360ευρω
7.Κοστος 50 καρτων ή μπρελοκ: 150 ευρω

ΣΥΝΟΛΟ: 2.455 ΕΥΡΩ
Παρεχεται εκπτωση 25% (χωρις να κανω κανενα παζαρι..)

ΣΥΝΟΛΟ: 1.841 ΕΥΡΩ

Το υπολοιπο ποσο που θα παει?
Καταλαβες γιατι τα εχουν (εχετε) ρημαξει ολα?
θα ειμαι επιεικης και θα το αποδωσω σε βλακεια ή ασχετοσυνη και όχι σε δολο...

ο πρωην ανωνυμος και νυν Κ.Χ.Σ.

βοιωτός είπε...

3.33
χαχα
Να αυτό που λένε αποτελεσματική διοίκηση -DD.

Κ.Χ.Σ. είπε...

και για να μην παρεξηγηθω, δεν βαλλω κατα της τωρινης δημοτικής αρχής (μονο)! Αφορά όλους όσους κατα καιρους διαχειριζονται δημοσιο χρημα και παιρνουν (δυστυχως) αποφασειςς που εμμεσως ή αμεσως με αφορουν ως πολιτη.
Τωρα αν το 14.000 ευρω ειναι ραδιο αρβυλα ή διορθωθει...παλι δεν αλλαζει τίποτα. όλοι ξερουμε τι γινεται...

βοιωτός είπε...

Οι πληροφορίες που που δημοσιεύει η viotia είναι όπως πάντοτε ακριβείς.

βοιωτός είπε...

@ΛΚ
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Πρώτον να γνωρίζεις πως οι ίδιοι που οδήγησαν σε εκείνο που ονομάζεται "δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία" δεν είαι δυνατόν να την αλλάξουν διότι είναι εμφανές ότι οι εργαζόμενοι δεν τους εμπιστεύονται.
Δεύτερον η λύση είναι προσβλητική για τους εργαζομένους.

Τρίτον και σημαντικότερο.
Οφείλει η δημοτική αρχή να ξεκαθαρίσει:
θεωρεί τους δημοτικούς υπαλλήλους υπεύθυνους για τη διοικητική ανεπάρκεια του Δήμου Λεβαδέων; Αν ναι τότε ο ρόλος της περιορίζεται σημαντικά.
Αν όχι τότε ας δουλέψει με σοβαρότητα -στο μέτρο που οι δυνατότητές της επιτρέπουν- για να παράγει ένα ανεκτό αποτέλεσμα.

Κ.Χ.Σ. είπε...

το προηγουμενο σχολιο @ΒΟΙΩΤΟΣ δεν ειναι ανωνυμο: Κ.Χ.Σ.

Κ.Χ.Σ. είπε...

θα επαναλαβω το μνμ που δεν ηρθε:

@βοιωτος
Δεν συμφωνω ότι η λυση ειναι προσβλητικη για τους εργαζομενους. Δεν καταλαβαινω γιατι προσβαλει τον εργαζομενο καποιο συστημα που καταγραφει και συγκεντρώνει τις ωρες και τις μερες που καποιος βρισκεται στη θεση εργασιας του και τις ωρες που λειπει απο αυτην. Γιατι προσβαλει αυτος ο ελεγχος??? Δυστυχώς (η και ευτυχως) ο ανθρωπος (σε πολυ μεγαλο ποσοστο) απο την φύση του όταν δεν εχει αυτον τον ελεγχο τεινει να χαλαρωνει (και παρακαλω μην παρεξηγησετε τον ορο "χαλαρωνει"). Τρανο παραδειγμα ο δημοσιος τομεας. Παρα πολλες σοβαρες πολυεθνικες και μη εταιρεις εφαρμοζουν αυτο το σύστημα. Και γι αυτους που θα σπευσουν να πουν "αλλο εταιρειες άλλο δημοσιο" η απαντηση (μου) ειναι: ΚΑΚΩΣ!
Βεβαιως να επαναλαβω οτι το μετρο αυτο απο μόνο του δεν προσφερει τιποτα! Δεν βελτιωνει ουτε αποτελεσματικοτητα ούτε αποδοτικοτητα. Ειναι όμως κατα την γνωμη μου μια αρχη... Που επαναλαμβανω: δεν προσβαλει!

Τελος παντων ειναι πρωτη φορα που γραφω σε blog και με παρασυρατε!!
Επεσα απο τα συνεφα όμως όταν ειδα το 14.000 ευρω (και κατοπιν την ειρωνικη απαντηση του Γ.Ν.) και αυτο θελησα να σχολιασω μονο...
Σας απαλασσω απο την παρουσια μου.

βοιωτός είπε...

5.28
Είναι προσβλητικό για δημόσιους λειτουργούς εφόσον υπάρχουν προϊστάμενοι και αιρετοί που είναι επιφορτισμένοι με τους προσήκοντες ελέγχους και τις δέουσες κυρώσεις...
Η συζήτηση στη Λιβαδειά μετά το ρεπορτάζ της viotia είναι έντονη και υπάρχουν αντιλογίες και σε αυτή τη βάση, δηλαδή πολλοί νιώθπουν προσβεβλημένοι, μεταξύ των άψογων δημοτικών υπαλλήλων.

Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι είναι ένα ακόμη αναποτελεσματικό μέτρο της νέας δημοτικής αρχής που δεν έχει τις ιδέες και τη γνώση για να αντιμετωπίσει υπαρκτά ή όχι προβλήματα.



Ασφαλώς υπάρχει και πολιτικό θέμα. Εκείνοι που θέλουν να μεταβληθούν οι δημόσιες υπηρεσίες όσον αφορά το εργασιακό καθεστώς σε στυλ "παρατήματα πολυεθνικών στην Ελλάδα" πρέπει να το δηλώσουν ευθαρσώς. Και να δικαιολογήσουν πότε "ανέβλεψαν", πότε "ανένηψαν" και προτείνουν καθαρά "δεξιές" λύσεις -εντατικοποίηση και έλεγχος, πλαφόν κ.λπ.

Ανώνυμος είπε...

den tha htan pio aplo na einai o ka8enas eysynhditos kai oxi den bariese piasame to dhmosio kai oi perissoteroi xvris asep???

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα της παραγωγικότητας του Δήμου,ειναι σύνθετο και δεν συνιστάται μόνο στην ευλαβική τήρηση, του ωραρίου.Είναι καθαρά θέμα ανεπαρκούς υπηρεσιακής και πολιτικής Διοίκησης του Δήμου.Είναι θέμα εκπαίδευσης,έλειψης ή με λάθος τρόπο κατανεμημένου προσωπικού. Οι εργαζόμενοι που τριγυρνούν εν ώρα υπηρεσίας άσκοπα στην πόλη ή στο Δημαρχείο μετριώνται στα δάκτυλα των δύο χεριών. Είναι υποκριτικό να λέμε ότι χρειάζονται μηχάνημα για να τους βρουν.Δεν ξέρουν οι υπηρεσιακοί τους προιστάμενοι που βρίσκονται?Και αυτοι ξέρουν και οι αντιδήμαρχοι και ο Δήμαρχος. Και τους καλύπτουν. Υποχρεώσεις προεκλογικές και γραμάτια γαρ.Γ.ΣΦ.

βοιωτός είπε...

@Γ. ΣΦ.
Χαίρομαι που υπάρχουν λογικές φωνές και που συμφωνούμε.

Κ.Χ.Σ. είπε...

@ βοιωτος

Βοιωτέ, φιλικα, κρατα και μια πισινη οτι δεν αντιπροσωπευεις παντα εσυ και οσοι συμφωνουν μαζι σου τη φωνη της λογικης...

βοιωτός είπε...

@9.49
Αλλο "λογικές φωνές" και άλλο "η φωνή της λογικής".
Αν και στην προκειμενη περίπτωση είναι τόσο εμφανείς οι ανεπάρκειες της δημοτικής αρχής που περαιτέρω διαχωρισμοί παρέλκουν.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά πολύ κουβέντα για το αυτονόητο !!! Οι Δημ Υπαλ. πρέπει να δουλεύουν. Γι΄αυτό πληρώνονται. Τελεια και παύλα. Όποιος δεν δουλεύει παει σπιτι του. Νησάφι πια !!! Οι Δημ. Άρχοντες πρέπει να βουλευονται (όχι να βολεύονται) να αποφασιζουν και να ελεγχουν την γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίηση από τους δημ. υπαλ. των αποφάσεων. Γι' αυτό τους εκλεξαμε. Όποιος δεν το κανει παει σπίτι του επίσης. Δεν μπορώ άλλο να πληρώνω τεμπέληδες !!!

βοιωτός είπε...

10.33
1on Για τους αιρετούς δεν υπάρχει ανάκληση. Ισχύει δηλαδή το "ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ της... κάλπης".
2ον
Με τους υπαλλήλους πότε άρχισες να βλέπεις παντού τεμπέληδες; Τώρα ή από τότε όταν διορίζονταν μαζικά, απρογραμμάτιστα και εκτός διαδικασιών;
Διότι άν τα είδες τώρα είναι πολύ περίεργο. Αν φώναζες από παλιά να το συζητήσουμε...

Ανώνυμος είπε...

TI EXEIS GIANH. Τί είχα πάντα.Τα ίδια και τα ίδια.Ευθύνες διοίκησης στους εργαζόμενους ,ή ευθύνες ρουσφετολογικών διορισμών?
Αν βουλιάζει το καράβι, δεν μπορεί να ευθύνεται ο Μοούτσος ,Αλλα μόνο ο Καπετάνιος.Γ.ΣΦ

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΘΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ . ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ . ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ . ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ . ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΛΕΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΒΟΛΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ . ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ . ??

Ανώνυμος είπε...

δεν ξεκινάει πρωτα τον ελεγχο από τους διορισμενους ειδικούς κομματικους συμβούλους και στη συνέχεια στρώνει και τους απλούς υπαλλήλου?
Όταν το καράβι πηγαινει ολοταχώς σε ξερά δεν ξεκινας από τους ναύτες της πρυμης αλλα από τους αξιωματούχους της γέφυρας. Αν δεν ξερεις που ειναι η γέφυρα ριχνεις τα διασωστικα και περιμένεις το κακο γεγονος.

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω πως το προβλημα της παραγωγικότητας το εχει λύσει ο αρμόδιος αντιδημαρχος με το στενό συνεργάτη του και επιλογη του ΓΓ
Το αλλο με το Τοτο το ξέρετε?

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ . ΟΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ . !!!!!