Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Τα νέα για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς


Μετά την αποτυχημένη εξόρμηση στη Λάρισα την προηγούμενη εβδομάδα καλύτερη ήταν σήμερα η κατάσταση και μεγαλύτερη η συμμετοχή κατά τη διάρκεια της παράστασης στο υπουργείο Υγείας για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς που διοργάνωσε ο Δήμος Λεβαδέων και φορείς της περιοχής.
Δύο λεωφορεία με 60-70 ανθρώπους και ένα πανό έφτασαν στο υπουργείο Υγείας το πρωί της Τετάρτης. Αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Μιχάλη Τιμοσίδη.
Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στη Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς, άλλοι τοπικοί παράγοντες και οι βουλευτές Βοιωτίας Βασίλης Τόγιας και Μιχάλης Γιαννάκης άκουσαν τον  υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη να τονίζει ότι η μελέτη Λιαρόπουλου δεν είναι δεσμευτική για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την 1η Ιουλίου ο κ. Τιμοσίδης είπε ότι είναι πιθανότατο να ιδρυθεί –παρά τα όσα η έκθεση Λιαρόπουλου αναφέρει-  κύκλος 3 Νοσοκομείων δηλαδή Αμφισσας, Λιβαδειάς, Θήβας με κέντρο το Γενικό Νοσοκομείο της Λιβαδειάς. Η δέσμευση αυτή του υφυπουργού είναι μεν καλύτερη από την πρόταση Λιαρόπουλου αλλά δεν απαντά στην ανάγκη αναβάθμισης του Νοσοκομείου Λιβαδειάς παρά επιτείνει μια κατάσταση προβληματική στη Λιβαδειά. Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι για την υπό τις δεδομένες συνθήκες θετική αυτή εξέλιξη «έπεσε» στο τραπέζι το ειδικό βάρος του Τόγια, ο οποίος όλον αυτό τον καιρό «έχει πάρει πάνω του» την υπόθεση για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς.
Στο ειδικότερο θέμα των κλινικών ο υφυπουργός κ. Τιμοσίδης ήταν περισσότερο φειδωλός αν και επεσήμανε πώς «ό,τι λειτουργεί καλά δεν θα το πειράξουμε». Σύμφωνα με πληροφορίες της viotia η οφθαλμολογική και η ορθοπαιδική κλινική σίγουρα παραμένουν στη Λιβαδειά ενώ υψηλές είναι οι πιθανότητες να λειτουργήσει ως έχει και η ουρολογική. Επιπλέον υπήρξε υπόσχεση για πρόσληψη στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς αναισθησιολόγου και παιδιάτρου, σε δύο θέσεις δηλαδή όπου στη Λιβαδειά υπάρχει τραγικό κενό.
Οσον αφορά το Νοσοκομείο Θηβών, ο βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων των φορέων της Λιβαδειάς τόνισε προς τον κ. Τιμοσίδη ότι επί 2 μήνες ο δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικολάου προσπαθεί να κλείσει ένα ραντεβού με την πολτική ηγεσία του υπουργείου αλλά βρίσκει μπροστά του τείχος άρνησης. Ο κ. Τιμοσίδης υποσχέθηκε να μεριμνήσει για την συνάντηση.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το να έχουν τα τρία νοσοκομεία κοινή διοίκηση δεν σημαίνει ότι αναβαθμίζονται. Αναβάθμιση σημαίνει προσλήψεις ιατρών των υπαρχόντων ειδικοτήτων καθώς και άλλων ειδικοτήτων αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού κλπ.
Θα γίνει; Με ποιο τρόπο; Τι απάντησε ο υφυπουργός;

Ανώνυμος είπε...

Το να μετακινηθούν 2-3 διοικητικοί υπάλληλοι απο την Θήβα και την Άμφισσα στη Λιβαδειά πρέπει να το θεωρήσουμε ως αναβάθμιση;

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν, δεν είναι απαραίτητο να σχολιάζουν.