Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Νίκη ελπίδας ο Λεβαδειακός 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Σε ένα ματς που κυριολεκτικά το χαρακτηρίζει η φράση… «όπου φυσάει ο άνεμος», ο Λεβαδειακός κατάφερε να πάρει μια σημαντική βαθμολογική ανάσα, αφού επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης. Αν και ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο ιδιαίτερα επικίνδυνος σήμερα, Σόλα με γκολ που σημείωσε στο 70', την παράσταση στην αναμέτρηση 20ης αγωνιστικής την έκλεψε ο δυνατός άνεμος που φυσούσε ασταμάτητα στη Λιβαδειά. Παραμένουν μια θέση πάνω από τον Παναθρακικό οι Βοιωτοί με 19 βαθμούς. Δείτε τη συνέχεια.

Τι λέει ο Δήμος Λεβαδέων για την οδό Αναλήψεως;

Ενα από τα υποτιθέμενα πλεονεκτήματα της Α' βάθμιας Τοπικής Αυτοδίοικησης θεωρείται η εγγύτητα προς τον πολίτη και τα αιτήματά του. Ομως εδώ ο αναγνώστης μας κ. Καρκάνας αναφέρει ότι έχει ειδοποιήσει τον Δήμο Λεβαδέων εδώ και τρεις μήνες για το πρόβλημα στην οδό Αναλήψεως και δεν έχει υπάρξει -όχι λύση- αλλά ούτε απάντηση. Θέλω να πιστεύω ότ πρόκειται για απλή αμέλεια των δημοτικών υπηρεσιών. Καλό θα ήταν να υπάρξει μια απάντηση από τον Δήμο και ακόμα καλύτερο να γίνει μια διευθέτηση του προβλήματος στα πλαίσια της νομιμότητας.
Δείτε τη διαμαρτυρία του κ. Αλέξανδρου Καρκάνα καθώς και τις φωτογραφίες που μας απέστειλε.



Είναι η οδός Αναλήψεως, στο δασάκι πάνω από το νηπιακό Σταθμό.
Ο περίοικος συμπολίτης θεώρησε σωστό να τσιμεντώσει την άσφαλτο για να περνάει ευκολώτερα το ΙΧ στο χωματόδρομο. Το πεζοδρόμιο στο σημείο αυτό είναι χαμηλωμένο.
Όταν βρέχει το νερό βγαίνει στο δρόμο, ένα δρόμο απόσκιο, που παγώνει το χειμώνα. Τέλος πάντων δε χρειάζεται να εξηγήσω κάτι. Το θέμα είναι ότι υπάρχει παρανομία και το γνωρίζουν στο Δήμο, τους έχω ειδοποπιήσει και μου υποσχέθηκαν ότι θα το δουν. Τρεις μήνες τώρα. Νομίζω πως περίμενα αρκετά.
Αν υπάρχει λόγος να περνάει αυτοκίνητο εκεί, τότε ο Δήμος να φτιάξει το δρόμο σωστά.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΚΑΝΑΣ

Ο χορός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Θωμά και 3 φωτογραφίες

Ο χορός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Θωμά και 3 φωτογραφίες

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Ανησυχίες Τσελέντη για σεισμό και Κορινθιακό

Ανήσυχος μετά τον σημερινό σεισμό στο Γαλαξίδι (Σεισμός στον Κορινθιακό)εμφανίζεται σύμφωνα με δημοσίευμα του zougla.gr ο σεισμολόγος Ακης Τσελέντης, κυρίως όσον αφορά τη μετατόπιση της περιοχής σεισμικής διέγερσης προς τα ανατολικά, εκτός της επικίνδυνης περιοχής όπως είχε οροθετηθεί από τα σήματα και τις εκτιμήσεις του ΒΑΝ (βλέπετε στην κάτω φωτό Η επικίνδυνη -κατά ΒΑΝ- περιοχή για σεισμό ).Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα οι ανησυχίες πλέον αφορούν εν γένει τον ανατολικό Κορινθιακό, που πάντοτε αποτελεί δυνάμει σεισμικό κίνδυνο, όπως γνωρίζουμε από το παρεθόν.

Η ακριβής δήλωση του Ακη Τσελέντη είναι η εξής.
«Ο συγκεκριμένος σεισμός επιβεβαιώνει την ανησυχία που είχαμε τον τελευταίο καιρό οτι η περιοχή αυτή είναι διεγερμένη και χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσοχή. Εκείνο το οποίο είναι ανησυχητικό είναι οτι έχουμε μια μικρή μετατόπιση προς τα ανατολικά και αυτό μας προβληματίζει».

Σεισμός στον Κορινθιακό

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατεγράφη στις 15:47 της 30ής Ιανουαρίου 2010 και έγινε αισθητή στη Λιβαδειά. Το επίκεντρο (κόκκινη βούλα στη φωτό) εντοπίζεται 63 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτρας και 11 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά το Γαλαξιδίου στον Κορινθιακό Κόλπο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημίες και θύματα αλλά υφίσταται ανησυχία στη Βοιωτία και τη Φωκίδα λόγω των αλλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων των τελευταίων ημερών.

Οι κολομπίνες της διεκπεραιωτικής δημοσιογραφίας και το Νταβός

Συγχύστηκε η υπερήφανη ελληνική δημοσιογραφία (της φάπας) από την «απρεπή» και «αγενή» συμπεριφορά του δημοσιογράφου των Financial Times, Richard Edgar, απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό στο world economic forum του Davos.

Οι κολομπίνες της διεκπεραιωτικής δημοσιογραφίας, οι ψοφοδεείς υπάλληλοι της «ενημέρωσης», οι θεραπαινίδες του πολιτικού και οικονομικού συστήματος που επαιτούν το χάδι των πάσης φύσεων ισχυρών (είτε πραγματικών είτε σε επίπεδα καρικατούρας), οι είλωτες του – γλίσχρου – μεροκάματου με αντίτιμο τον δημοσιογραφικό τους ευνουχισμό, δεν μπορούν να χωνέψουν ότι δημοσιογραφία σημαίνει ακριβώς αυτό: να αναζητάς την είδηση, χωρίς να έχεις ανάγκη την έγκριση της κάθε εξουσίας για να μπορέσεις, απλώς, να κάνεις τη δουλειά σου.

Με λίγες, τιμητικές εξαιρέσεις, η «μη μου άπτου» (και ηθικά ξεβράκωτη) ελληνική δημοσιογραφία, από επαγγελματικό συμπλεγματισμό, ιδιοτέλεια και επαρχιωτισμό εξανέστη. Και δικαιολογημένα… Εύκολα σοκάρεσαι από τέτοιου είδους δημοσιογραφικές «απρέπειες», όταν έχεις συνηθίσει στην αγιογραφία και την καρπαζιά…
“vapsomallias”
Από www.antinews.gr

Γιατρό θέλω, τώρα τόνε θέλω

Θέλει γιατρό η βουλευτίνα
www.zougla.gr
Χ.Ο.
Τους έκλεισε την πόρτα του ιατρείου στα μούτρα η βουλευτίνα, και όπου φύγει-φύγει. Η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ αισθάνθηκε αδιαθεσία και γι’ αυτό θέλησε να επισκεφθεί το γιατρό της Βουλής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη «εισέβαλε» στον χώρο, όχι με αέρα ασθενούς, αλλά… χιλίων καρδιναλίων, και φέρεται να απαίτησε κιόλας να την εξετάσει εδώ και τώρα ο γιατρός.

«Σε δύο λεπτά τελειώνω και θα σας δω», απάντησε ο γιατρός, ο οποίος εκείνη τη στιγμή εξέταζε έναν υπάλληλο.Τι ήθελε και τό ’λεγε; Γύρισαν τα μάτια της βουλευτίνας, που με οργή κατευθύνθηκε στην έξοδο, πέφτοντας πάνω σε έναν άλλο που ήθελε να μπει στο ιατρείο.«Το κτήριο παραλίγο να γκρεμίσει με τη φούρια της», είπε ο άνθρωπος που είδε στην έξοδο την κυρία Βυλλιώτη.

Δεν έπεισε τους αγρότες η υπουργός

Σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιήσουν στα μπλόκα θα αποφασίσουν οι αγρότες τις επόμενες κινήσεις τους, όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των Αγροτών μετά τη συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.Η συνάντηση κράτησε περισσότερες από τέσσερις ώρες καθώς ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 23:30.
Πηγή: zougla.gr

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ληστές στο σπίτι του αντινομάρχη Ευβοίας

Ληστές στο σπίτι του αντινομάρχη Ευβοίας

Τη Δευτέρα ο Καλλικράτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς

H συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Παλαιό Δημαρχείο έχει μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη το πρόγραμμα Καλλικράτης και τη λήψη απόφασης επ΄αυτού.

Πάνω από τις 2000 το ΧΑ λόγω δηλώσεων...

Θετικά κινήθηκε σήμερα η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά λόγω δηλώσεων χθες το απόγευμα από Ευρωπαίους αξιωματούχους οι οποίοι στήριξαν την κυβέρνηση της Ελλάδας όσον αφορά το έλλειμμα και την κερδοσκοπία η οποία πλήτει τα ελληνικά ομολογά το τελευταίο διάστημα. Το Χ.Α.Α. έκλεισε στις 2048,32 μονάδες κερδίζοντας 3,15%. Η αγορά των ομολόγων άνοιξε με το spread στα επίπεδα των 387 μονάδων βάσης και στη συνέχεια συνέχισε πτωτικά καταλήγoντας στις 374 μον. βάσης. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 277,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος τους υπερέβη τα 41 εκατ. τεμάχια. Περισσότερες οι 142 μετοχές που κινήθηκαν ανοδικά από τις 45 που έχασαν ενώ 47 παρέμεινα αμετάβλητες. Τη μεγαλύτερη άνοδο είχε ο τίτλος της ALPHA BANK που είχε πιεστεί πολύ τις προηγούμενες ημέρες. Πολύ ψηλά η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η ΑΓΡΟΤΙΚΗ και η MARFIN BANK. FOLLI-FOLLIE και Euromedica στις χαμένες.


Στις 15:30 ανακοινώθηκε το Α.Ε.Π. της Αμερικής ( 5,7%)αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με τους αναλυτές ( 4,5%) , δίνοντας ώθηση σε όλες τις αγορές τις Ευρώπης. Τέλος και σήμερα από το Νταβός υπήρξαν δηλώσεις στήριξης από την Κα Μέρκελ και από Γάλλο αξιωματούχο για το Π.Σ.Α.
Στην αγορά των νομισμάτων το ευρώ χάνει έδαφος σε σχέση με το δολάριο και κινείται στο 1,3925 ( λίγο μετά τις 4:30). Στην αγορά πετρελαίου το crude oil βρίσκεται χαμηλότερα από τα 75 δολάρια ανα βαρέλι (74,29) ακολουθώντας την αποδυνάμωση του ευρώ και ενίσχυση του δολ.
Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,.42% στις 10.159 μονάδες, ο S&P 0,45% στις 1.089 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,72% στις 2.194 μονάδες στις 5:00 μμ.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Γροθιά η Λιβαδειά για τον Καλλικράτη - Ατυπη σύσκεψη των δημοτικών ταγών

Μετά την αποκλειστική αποκάλυψη της viotia (εδώ Οι 3 Βοιωτοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Ραγκούση για τον Καλλικράτη!) για την ύπαρξη άτυπων πολιτικών σχεδιασμών (άτυπων επαναλαμβάνουμε -για να μην εκνευρίζονται οι βουλευτές Βοιωτίας) στο χωροταξικό του Καλλικράτη που υποτιμούν τη Λιβαδειά, αξιοσημείωτη και ταχεία ήταν η κινητοποίηση των δημοτικών παρατάξεων της πόλης -λαμβανομένων πάντοτε υπ' όψιν των βαθιών πολιτικών και προσωπικών διαφορών μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Στα πλαίσια της άμυνας της βοιωτικής πρωτεύουσας έναντι κάθε επιβουλής, κάθε σχεδιασμού και μεθόδευσης που δεν υπολογίζει την άποψη των τεχνοκρατών και την αδήριτη πραγματικότητα της γεωοικονομίας συνήλθε σήμερα άτυπο (κι εδώ άτυπο!) συμβούλιο των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων της Λιβαδειάς στο δημαρχείο της πόλης για τον καθορισμό της στάσης τους εν όψει του κρίσιμου δημοτικού συμβουλίου με θέμα "Λιβαδειά και Καλλικράτης" που έχει προγραμματιστεί για την 1η Φεβρουαρίου.

Η σύσκεψη, που φαίνεται ότι ήταν μια πρωτοβουλία του δημάρχου Λεβαδέων κ. Δημητρίου Τσιφή, άρχισε στις 13.00 και τελείωσε λίγο μετά τις 15.00.
Ηταν εκεί ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτριος Τσιφής, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς κ. Γιώτα Πούλου, ο Αλέκος Μητάς, ο Λουκάς Ανέστης και ο Νώντας Κοτσικώνας -ο οποίος Κοτσικώνας τάχθηκε εξ ολοκλήρου εναντίον του Σχεδίου Καλλικράτης.

Η συζήτηση κύλησε ομαλά και ήρεμα καθώς η περίσκεψη -για να μην πω η αγωνία- για το μέλλον της πόλης κυριαρχούσε. Εμφανές κατέστη πως υπάρχει μια κατ' αρχήν συμφωνία από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων στο ότι δεν θα επιτραπεί η υποτίμηση της Λιβαδειάς και των κατοίκων της για προσωπικούς ή πολιτικούς λόγους. Συμφωνία υπήρξε και για το ότι η νέα διοικητική διαίρεση στη Βοιωτία δεν μπορεί να (και δεν θα) είναι αποτέλεσμα κοματικών διευθετήσεων και προσωπικών σχέσεων ή επιρροών αλλά πως πρόκειται μια κορυφαία επιλογή που θα καθορίσει τη ζωή και την ευημερία της πόλης για πολλά-πολλά χρόνια.

Η κοινή στάση που αποφασίστηκε μπορεί προς το παρόν να εκφραστεί ως η βούληση των δημοτικών παρατάξεων της Λιβαδειάς να υπερασπιστούν πάση θυσία το ειδικό βάρος της πρωτεύουσας στηριζόμενοι στην κατατεθειμένη στο υπουργείο Εσωτερικών μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου σαφώς γίνεται λόγος για διοικητική μεταρρύθμιση στην κατεύθυνση των "ισχυρών Δήμων". Ολοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό. Και όσοι όχι δεν έχουν παρά να παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου όταν οι δημοτικές παρατάξεις θα εξειδικεύσουν τη θέση τους.

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η -με την ευκαιρία του νέου έτους- εορταστική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Αγνιάδης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας θα δεξιωθούν τους καλεσμένους τους στο κέντρο Rodon Palace που βρίσκεται στο 8ο χλμ. της οδού Λιβαδειάς-Ορχομενού.


Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι 5 Βοιωτοί πολιτικοί που διετέλεσαν υπουργοί στις μεταπολιτευτικές ελληνικές κυβερνήσεις. Δηλαδή ο Γιώργος Κατσιμπάρδης, ο Αριστείδης Τσιπλάκος, ο Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Λουκάς Αποστολίδης και ο Αλέκος Ακριβάκης.

Στον Τσίπρα ΙΤΑΠ και Συμπαράταξη

Τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (ο οποίος παρεμπιπτόντως μάλλον θα προτείνει έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ) είδαν χθες μέλη Κινήσεων Πολιτών (Συμπαράταξη, ΙΤΑΠ) από τη Βοιωτία για να συζητήσουν μαζί του το πρόβλημα του Ασωπού. Η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς καθώς μέχρι τώρα έχουν ενημερωθεί η Αλέκα Παπαρήγα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο εκ των Ο-Π Νίκος Χρυσόγελος ενώ επιδιώκεται επαφή με τη Νέα Δημοκρατία. Η ενημέρωση αφορά στις θέσεις των πολιτών εν όψει της ανακοίνωσης των μέτρων για τον Ασωπό στις αρχές Φεβρουαρίου από την ΥΠΕΚΑ κ. Τίνα Μπιρμπίλη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας εξέδωσε ανακοίνωση. Δείτε.
Στον Τσίπρα για τον Ασωπό

Ιστορικό ρεκόρ το spread, διεσώθη (για σήμερα) το ΧΑ

Αν κάποιος ήθελε να βάλει ένα τίτλο στη σημερινή συνεδρίαση αυτός θα ήταν έλλειμμα και τιμωρία, καθώς το κόστος της αναχρηματοδότησης του χρέους μας, το πασίγνωστο μεταξύ των Ελλήνων πλέον spread, εκτινάχθηκε σε ιστορικό ρεκόρ, 404 μονάδων βάσης. Ο γενικός δείκτης μετά από έντονες διακυμάνσεις μεταξύ των 1933 και 2009 μονάδων έκλεισε στις 1985,86 μονάδες, στο +0,66%, αλλάζοντας 12 φορές πρόσημο! Ο FTSE 20 έκλεισε στις 998,67 κερδίζοντας 0,71%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 292, 46 εκατ. ευρώ ενώ διακινήθηκαν 46.104.540 μετοχές. Θετικά έκλεισαν 70 τίτλοι, αρνητικά 102 και 55 παρέμειναν αμετάβλητοι.

Η εικόνα της αγοράς ήταν γενικώς κακή παρά το θετικό πρόσημο του κλεισίματος. Αξιοσημείωτη άνοδος για Τράπεζα Κύπρου, Αlpha Bank και MIG, μικρές απώλειες για την Εθνική. Στο συν ο ΟΤΕ, τα ΕΛΛΠΕ και o ΟΠΑΠ.


Το νέο που επικράτησε στην ειδησεογραφία της ημέρας είχε να κάνει με το δημοσίευμα της Le Monde περί υποστήριξης των ελληνικών ομολόγων και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Το δημοσίευμα διέψευσαν το ελληνικό και γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
Στην αγορά νομισμάτων τώρα το ευρώ κυμαίνεται (λίγο μετά τις 18:00) στο 1,3950 σε σχέση με το δολάριο, καθώς οι φόβοι και οι ανησυχίες δεν αφορούν πλέον μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ισπανία. Αυτή η ανησυχία πέρασε και στη συναλλαγματική ισοτιμία. Τέλος η Αμερική άνοιξε θετικά με τον S&P να κερδίζει 0,66% και τον Dow Jones να κερδίζει 0,64%.

Εκρηξη στο γραφείο Σημίτη

Έκρηξη από γκαζάκια σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στο πολιτικό γραφείο του Κ.Σημίτη, επί της οδού Ακαδημίας. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες έσβησαν τη φωτιά.

Ο έρωτας-φονιάς στη Μαλεσίνα

Σκότωσε 30χρονη αλλοδαπή για ερωτικούς λόγους και κατόπιν αυτοκτόνησε 53χρονος εργολήπτης από τη Μαλεσίνα. Δείτε τη συνέχεια.
Ο έρωτας-φονιάς στη Μαλεσίνα

Συμπαράσταση στους αγρότες από τον Σύλλογο Γυναικών Επαρχίας Λιβαδειάς

Συμπαράσταση στους αγρότες από τον Σύλλογο Γυναικών Επαρχίας Λιβαδειάς

Μαΐλλης: Απόφαση δικαστηρίου για Οινόφυτα

Μαΐλλης: Απόφαση δικαστηρίου για Οινόφυτα

Για το περιβάλλον στο ΥΠΕΚΑ η Διαμαντοπούλου

Για το περιβάλλον στο ΥΠΕΚΑ η Διαμαντοπούλου

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Κλειστά τα σχολεία στη Φθιώτιδα -πλην Λαμίας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία της Φθιώτιδας εκτός από αυτά που βρίσκονται στο δήμο της Λαμίας. Αυτό αποφάσισε η νομαρχία Φθιώτιδας λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε όλο το νομό. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία της Λαμίας σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχίας η απόφαση για το αν θα λειτουργήσουν ή όχι θα ληφθεί το πρωί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Στο μεταξύ η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Λαμίας - Αθήνας αφού στα κρίσιμα σημεία, στην περιοχή του Μαρτίνου, εκχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν το δρόμο και ρίχνουν αλάτι. Περισσότερο από τέσσερις ώρες είχε διακοπεί τελείως η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, επειδή υπήρχαν εγκλωβισμένες νταλίκες και η χιονόπτωση δεν επέτρεπε στα μηχανήματα την απομάκρυνση τους.

Στις 9:30 το βράδυ οι νταλίκες αποσύρθηκαν και ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία αλλά μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Στην περιοχή και κυρίως από το 6ο χλμ. μέχρι το 16ο χλμ. του δρόμου Λαμίας - Δομοκού, η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και με μεγάλη ένταση. Οι ίδιες καιρικές συνθήκες επικρατούν και στο οδικό δίκτυο Λαμίας - Άμφισσας και Λαμίας - Καρπενησίου όπου η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Πέθανε ο σύζυγος της εισαγγελέως στη δίκη Γρηγορόπουλου

Αιφνιδίως απεβίωσε ο σύζυγος της εισαγγελέως στη δίκη για τον θάνατο του Γρηγορόπουλου και πέραν της καθαυτήν τραγικότητας της εξέλιξης, εικάζεται πως δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας. Δείτε.
Πέθανε ο σύζυγος της εισαγγελέως στη δίκη Γρηγορόπουλου

Ανοιχτή επιστολή Μανόλη Λιδάκη για τη σύλληψή του στη Λιβαδειά

Από την προσωπική του ιστοσελίδα απευθύνεται στους φίλους του ο Μανόλης Λιδάκης και δίνει τη δική του εκδοχή/εξήγηση για σύλληψή του στη Λιβαδειά πριν από 2,5 μήνες με μικροποσότητα ψυχότροπων ουσιών. Δείτε.
Ανοιχτή επιστολή Μανόλη Λιδάκη για τη σύλληψή του στη Λιβαδειά

Δείτε αυτά.
Η βοιωτική περιπέτεια του Μανόλη Λιδάκη
Σήμερα απολογείται ο Μανόλης Λιδάκης στη Λιβαδειά
Για προσωπική χρήση τα ναρκωτικά λέει ο Λιδάκης

Πρόβλημα Μπλάζιτς στη Λιβαδειά

Πρόβλημα Μπλάζιτς στη Λιβαδειά

Πολυάνδριον16

Παρουσιάστηκε το iPad της Apple


iPad ονομάζεται τελικά η πολυαναμενόμενη συσκευή της Apple, η οποία παρουσιάστηκε στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Η συσκευή φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τόσο τα netbook όσο και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, αναπραραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μουσική, βίντεο και ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων.

Επιπλέον, το iPad υποστηρίζει μια σειρά από άλλες εφαρμογές, όπως η αναπαραγωγή και διαχείριση ψηφιακών φωτογραφιών, το ημερολόγιο, οι χάρτες της Google και το ηλεκτρονικό κατάστημα iTunes store. Ο κάτοχός του μπορεί να δει επίσης βίντεο από το YouTube, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, ενώ σε πλάγια τοποθέτηση, το πληκτρολόγιο αφής έχει σχεδόν φυσικό μέγεθος.

www.tanea.gr

Βυθίστηκε κατά 3,89% το ΧΑ

Βυθίστηκε υποχωρώντας κατά 3,89% σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών με εμφανή αιτία τη διεύρυνση του spread στο 10ετές ομόλογο στις 370 μονάδες βάσης και συγκεκαλυμμένη τη διεθνή πεποίθηση διακεκριμένων αναλυτών (δείτε Nouriel Roubini) ότι η βλάβη στην ελληνική οικονομία δεν είναι ανατάξιμη και πως η χρεωκοπία της χώρας είναι απλώς ζήτημα χρόνου.
Η προς τα κάτω διάσπαση του ορίου των 2000 μονάδων ενεργοποίησε το stop loss ισχυρών χαρτοφυλακίων και επέδρασε αρνητικά στην ψυχολογία διαχειριστών και επενδυτών που παρακολουθούν τα χειρότερα σενάρια να επαληθεύονται.
«Οσο νωρίτερα χρεωκοπήσουμε, τόσο νωρίτερα θα αρχίσει η ανοικοδόμηση», έλεγε προς τη viotia πολύπειρος χρηματιστηριακός αναλυτής, κινούμενος σε ένα κλίμα που καταλαμβάνει πλέον τη συντριπτική πλειονότητα των δαιχειριστών Ελλήνων και ξένων.
Υπάρχουν αισιόδοξοι; Οι ελάχιστοι που ελπίζουν βλέπουν τους πυλώνες της ελληνικής αγοράς να καταρρέουν και τις αναλύσεις τους να απαξιώνονται υπό το κράτος του πανικού: η Alpha Bank έχασε 7,89%, η Εθνική 5,64%, η Eurobank 5,35%, η Πειραιώς 6,87%, o OTE 3,14%. O FTSE 20 υποχώρησε κατά 4,68%, υποδεικνύοντας μάλλον άτακτη φυγή παρά συντεταγμένη αποχώρηση λόγω δυσμενών εξελίξεων.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ήπια πτώση που μετά τις 15.30 έγινε αυτοτροφοδοτούμενη και οδήγησε τον ΓΔ. στις 1972,93 μονάδες που είναι το χαμηλότερο κλείσιμο για το 2010. Ο τζίρος ανήλθε σε 211 εκατ. Ευρώ εκ των οποίων τα 15 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές. Μόλις 48 τίτλοι κινήθηκαν ανοδικά, 137 πτωτικά και 43 διατήρησαν τις τιμές τους αμετάβλητες.
Το βράδυ -όπως μετέδωσε το Bloomberg- ο μεγαλοεπενδυτής George Soros στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Davos δήλωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις αλλά πιστεύει πως "ίσως" αξίζει να αγοραστεί το ελληνικό χρέος καθώς θεωρεί ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να μείνει εντός της ευρωζώνης.

Στις ΗΠΑ η Caterpillar ανακοίνωσε μείωση καθαρών κερδών 65% στο Δ΄τρίμηνο. Στη Wall Street επικρατεί νευρικότητα εν όψει της ομιλίας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προς το έθνος. Ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,44% λίγο πριν από τις 18:00.

Χιονίζει στη Λιβαδειά







Πυκνό χιόνι πέφτει αυτή την ώρα (27/01/2010 16.30) στην πόλη της Λιβαδειάς. Η θερμοκρασία κινείται στον 1 βαθμό Κελσίου και ήδη έχει αρχίσει "να το στρώνει".

Μαθητικά βραβεία για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου


1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Ενημέρωση - Πρόσκληση

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το Ερευνητικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης σας καλούν, το Σάββατο, στις 30 Ιανουαρίου 2010, ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης, Λ. Νίκης 13, (Παραλία), 2ος όροφος, όπου θα πραγματοποιηθεί η "Γιορτή των Γραμμάτων".
Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής θα επιδοθούν τα βραβεία στους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στη ζωγραφική και στο δοκίμιο στον Πρώτο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας, ύστερα από πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και του Ερευνητικού Κέντρου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.
Ο Πρόεδρος
Χ. Κωτίδης
Ο Γενικός Γραμματέας
Θ. Κωτσίδης


Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας
Λ. Νίκης 1, ΘεσσαλονίκηΤ.Κ. 54624
Τηλ. 2310227822
Fax: 2310227213

O Βγενόπουλος στην Μπιρμπίλη

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, συναντήθηκε σήμερα το πρωί, στις 10:00 με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, μετά από δικό του αίτημα και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Μεσογειακή διατροφή στη Θήβα


Τον τραυμάτισε βράχος από ελεγχόμενη έκρηξη

Τον τραυμάτισε βράχος από ελεγχόμενη έκρηξη

Αναβλήθηκε η δίκη για τον Ασωπό

Αναβλήθηκε η δίκη για τον Ασωπό

Eκλεψε φορτηγό και πυροσβεστικό όχημα στη Λαμία

Βόλτες στη Λαμία με κλεμμένο φορτηγό και πυροσβεστικό όχημα έκανε ένας 33χρονος. Δείτε.
Eκλεψε φορτηγό και πυροσβεστικό όχημα

Το νέο gadget της Apple μονοπωλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον

Θα αλλάξει για μια ακόμη φορά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα η Apple και ο ιδιοφυής Στίβεν Τζομπς; Ολες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι μετά το iPod και το iPhone το νέο gadget της αμερικανικής εταιρείας θα ορίσει νέες συντεταγμένες στον χώρο των εκδόσεων. Σε όλες τις περιπτώσεις σήμερα το απόγευμα θα γνωρίζουμε. Δείτε.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Πέταξαν μολότοφ σε μπλόκο αγροτών

Απίστευτο;
Πέταξαν μολότοφ σε μπλόκο αγροτών

Trading και απαισιοδοξία στο ΧΑ την Τρίτη

Πτωτική σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά της Ελλάδας με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 2052,77 μονάδες υποαποδίδοντας -1,83% με αρνητικούς πρωταγωνιστές της πτώσης τις τράπεζες(-3,26%). Ο γενικός δείκτης στην αρχή της συνεδρίασης είχε φτάσει τα επίπεδα των 2106 μονάδων με το spread του ελληνικού ομολόγου να αγγίζει τις 292 μ.β., κάτι το οποίο δεν κράτησε και στην συνέχεια με την άνοδο του spread στα επίπεδα των 309 μ.β. ακολούθησε και η διόρθωση της αγοράς.

Η επενδυτική τάση όπως αυτή διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα αφορά κερδοσκοπικό trading και αποφεύγεται η διακράτηση μετοχών με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλη διακύμανση. Πιο συγκεκριμένα τώρα η Εurobank έκλεισε με απώλειες -4,96% , η Εθνική -4,56%, η Άλφα -4,94%και η Πειραιώς -3,96%. Η μετοχή του Τ.Τ. ήταν η μοναδική με αξιόλογες αποδόσεις από τον τραπεζικό κλάδο (+ 1,88%) χάρη στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για ανοιχτό ενδεχόμενο ιδιωτικοποιήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Ο.Π.Α.Π.

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ 26-01-2010

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είχαμε ανακοινώσεις αποτελεσμάτων Δ' τετραμήνου από την Johnson & Johnson τα οποία ήταν μειωμένα έναντι των εκτιμήσεων της αγοράς (2,21 δισ. $ έναντι 2,71 δισ. $ ). Από πλευράς μακροοικονομικών νέων ανακοινώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη, 55,9 κιλομονάδες έναντι 53,6 κιλομονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές. Λίγο μετά τις 17:15 ο Dow Jones κερδίζει 0,18% και το δολάριο ενισχύεται σε σχέση με το ευρώ στα 1,4053.

Η κοπή της πίτας του ΕΥΚΛΕΙΔΗ και 12 φωτογραφίες


Σημαντικές παρουσίες στην κοπή πίτας του Συλλόγου ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ. Δείτε αναλυτικά.

Πέθανε ο πρώην μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος

Tον θάνατο του πρώην μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομου, ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο εκλιπών ιεράρχης ήταν 86 ετών και η εξόδιος ακολουθία του θα ψαλεί στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος αύριο στις 3 το μεσημέρι.

Μόνο νίκη ο Λεβαδειακός την Κυριακή

Κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο ο Λεβαδειακός δίνει κρίσιμο παιχνίδι την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στη Λιβαδειά με τον Αστέρα Τρίπολης. Η νίκη για τους πράσινους της Βοιωτίας είναι εκ των ων ουκ άνευ αν θέλουν να ελπίζουν σε παραμονή στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκα όμως ο Αστέρας Τρίπολης είναι ισχυρός αντίπαλος. Ο Λεβαδειακός κέρδισε τελευταία φορά στις 19 Δεκεμβρίου τη Λάρισα στη Λιβαδειά με 3-0 και έχει περιέλθει σε δεινή βαθμολογική θέση με αποτέλεσμα κάθε ματς από εδώ και μπρος να είναι καθοριστικό.

Η συμπαράσταση των φιλάθλων του Λεβαδειακού στην ομάδα είναι ωφέλιμη σε κάθε παιχνίδι αλλά στο συγκεκριμένο με τον Αστέρα κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία. Η ΠΑΕ Λεβαδειακός όρισε γενική είσοδο 15 ευρώ για τη μεγάλη αναμέτρηση: "Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης που θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 14:30, θα υπάρχει γ ε ν ι κ ή ε ί σ ο δ ο ς 15 Ευρώ. Ενημερώνει δε τους φιλάθλους του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ ότι οι γυναίκες και οι μαθητές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ".

O Κουτσούμπας στη Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ

Με επικεφαλής τον γνώστη του ναρκοπεδίου που ονομάζεται Τοπική Αυτοδιοίκηση κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο και τον Βοιωτό Ανδρέα Κουτσούμπα εκ των αναπληρωτών γραμματέων η νέα διάρθρωση και στελέχωση της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας διαμορφώνεται ως εξής:

Γραμματέας: Μιχαλολιάκος Βασίλης, βουλευτής Α΄ Πειραιά, πρώην υπουργός Αναπληρωτές Γραμματείς:

1. Κοσμίδης Ιωάννης, ιατρός - πρώην βουλευτής
2. Γεροντόπουλος Κυριάκος, ιατρός - πρώην βουλευτής
3. Αδρακτάς Παναγιώτης, ιατρός - πρώην βουλευτής
4. Κουτσούμπας Ανδρέας, δικηγόρος - πρώην βουλευτής


Μέλη:

1. Πεντέας Σταύρος, οδοντίατρος - υγιεινολόγος
2. Σιαμόπουλος Δημήτρης, εκπαιδευτικός - πολιτικός μηχανικός
3. Διαμαντίδης Στυλιανός, μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος
4. Παρησιάδης Γεώργιος Φίλων, οδοντίατρος
5. Τσιτσέλης Ιωάννης, νομικός
6. Μαυρομάτης Θρασύβουλος, ιατρός
7. Κουλουτμπάνης Αθανάσιος, ηλεκτρονικός μηχανικός
8. Τασούλης Μιλιτιάδης, τοπογράφος μηχανικός
Η Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας που διεκδικεί σημαίνοντα ρόλο το 2010 λόγω Καλλικράτη και τοπικών -δημοτικών και περιφερειακών- εκλογών περιλαμβάνει ακόμη στα μέλη της τον κ. Δημήτρη Σιαμόπουλο, εκπαιδευτικό/πολιτικό μηχανικό και γνώριμο στη Βοιωτία από τη θητεία του ως διοικητού του Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Αναφορά για την υποστελέχωση της ΥΠΑΔ ο Γιαννάκης

Αναφορά για την υποστελέχωση της ΥΠΑΔ ο Γιαννάκης

Μαΐλλης: Σε λειτουργία η περιβαλλοντική επένδυση στα Οινόφυτα

Μαΐλλης: Σε λειτουργία η περιβαλλοντική επένδυση στα Οινόφυτα

Το Ν.Σ. Βοιωτίας για την Αϊτή

Το Ν.Σ. Βοιωτίας για την Αϊτή

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Η viotia και το χρηματιστήριο

Από αύριο ξεκινά η συστηματική παρακολούθηση από τη viotia των οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα, εξελίξεις που ούτως η άλλως είναι εκείνες που θα καθορίσουν την πολιτική ατζέντα του 2010.

Ιδιαίτερη έμφαση θα επιχειρηθεί να δοθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών διότι "εκεί που οι πολλοί βλέπουν μια καταστροφή οι ευφυείς αναζητούν μια ευκαιρία". Πάντα με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της viotia.
Μείνετε συντονισμένοι...

Πρόσκληση για την πίτα του ΑΚΟΛ

AΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1974

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η παρουσία σας στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Ομίλου μας, θα αποτελέσει για μας ιδιαίτερη τιμή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010, με ώρα έναρξης 5,45 μ.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πόλης μας.
Την εκδήλωσή μας θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι σύλλογοι Γ.Α.Σ. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Γλυφάδας και Γ.Α.Σ. Χολαργού, αθλητές και αθλήτριες των οποίων θα παρουσιάσουν προγράμματα τραμπολίνο και αγωνιστικής αεροβικής γυμναστικής.
Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου μας




Φήμες για όργια σε club της Χαλκίδας

Φήμες για όργια σε club της Χαλκίδας

Για το περιβάλλον στον Αγιο Θωμά

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010
Ισόγειο ΚΑΠΗ Αγίου Θωμά
Ώρα. 19:00
Ο πολιτιστικός – περιβαλλοντικός σύλλογος Αγίου Θωμά διοργανώνει ημερίδα με θέμα: Υγεία και Περιβάλλον και σας καλεί να συμμετέχετε.
Κύριοι ομιλητές που έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους είναι:
Αθηνά Λινού: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη Δημόσια Υγεία και την Ιατρική της Εργασίας.
Μαλανδρινού Φωτεινή: Ενδοκρινολόγος του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας.
Κούκα Βασιλική: Ιατρός ΕΣΥ (ιατρείο Αγίου Θωμά).
Θα παρέμβουν εκπρόσωποι περιβαλλοντικών συλλόγων της περιοχής και θα επακολουθήσει συζήτηση.
Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίου Θωμά

Ο ακαδημαϊκός Θανάσης Βαλτινός στη Λιβαδειά

Δείτε λεπτομέρειες.

Παραγγελιά για τους Ηπειρώτες της Λιβαδειάς



Αφιερωμένο στους φίλους από την Ηπειρο που ζουν στη Λιβαδειά και μου έγραψαν:
ξενιτεμένη Ήπειρος είπε...
Γεια σου βοιωτέ με τα ωραία σου ιστορικά! αν μας βάλεις και στης Πάργας τον ανήφορο θα πιούμε ένα ποτηράκι στην υγειά σου, να σαι καλά και πάντα τέτοίες ομορφιές!

(ηπειρώτες στην Λιβαδειά)
Υπενθυμίζω ότι κανείς -κατά τη γνώβμη μου- δεν ανέβηκε καλύτερα της Πάργας τον ανήφορο από τον μεγάλο Αλέκο Κιτσάκη.

Ερωτήσεις Γιαννάκη για Ανδρεαδάκη στο ΥΠΕΚΑ

Ερωτήσεις Γιαννάκη για Ανδρεαδάκη στο ΥΠΕΚΑ

Συμπαράσταση στους αγρότες από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Θήβας

Συμπαράσταση στους αγρότες από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Θήβας

Ξεπέρασε τα 72 εκατομμύρια ο πληθυσμός της Τουρκίας

Ξεπέρασε τα 72 εκατομμύρια ο πληθυσμός της Τουρκίας

Στο 6,2%-6,4% το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του 5ετούς ομολογιακού δανείου, με στόχο την αναζήτηση 3 έως 5 δισ ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επιτόκιο διαμορφώνεται στο μέσο swap + 365 μονάδες βάσης, δηλαδή επιτόκιο 6,2% με 6,3%. Η απόδοση κρίνεται και είναι πολύ υψηλή, ενώ η προετοιμασία της ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί. Οι πληροφορίες αναφέρουν οι προσφορές έχουν φτάσει ήδη στα επίπεδα των 16 δισ ευρώ. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι το δημόσιο έχει τη δυνατότητα, αν το θέλει, να κατοχυρώσει και περισσότερα από 5 δισ ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχε επαφές με ελληνικές και ξένες τράπεζες προκειμένου να διασφαλίσει τη συμμετοχή στην έκδοση όσο το δυνατόν περισσότερων επενδυτών.

Από την τελική έκβαση της έκδοσης, αλλά κι από το επιτόκιο με το οποίο θα γίνει, θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό η πορεία των spreads, σε όλες τις διάρκειες, που δίνουν και τον σχετικό τόνο στις αγορές. Ας σημειωθεί ότι εκτός από την έκδοση ππου αναμένεται να γίνει σήμερα ή το αργότερο αύριο, το ελληνικό δημόσιο ετοιμάζεται να προχωρήσει και σε νέα έκδοση εντός του Φεβρουαρίου. Αναλόγως, βεαβίως, και της έκβασης που θα έχει η σημερινή.

kathimerini.gr

Δραστηριότητες Κατερίνας Διαμαντοπούλου

Δραστηριότητες Κατερίνας Διαμαντοπούλου

Οι αρμοδιότητες των αντινομαρχών Βοιωτίας

Οι αρμοδιότητες των αντινομαρχών Βοιωτίας

Δυο κυρίες για τη Φθιώτιδα και τους αγρότες

Σκληρή πολιτική στερεοελλαδίτκη κόντρα με γέρας τις πράσινες αγροτικές ψήφους της Φθιώτιδας φαίνεται ότι εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, μετά την αποτυχία της να πείσει τους αγρότες να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους αλλά και την πολιτικά άστοχη συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

Η βουλευτής Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου αντιθέτως φέρεται να επηρεάζει τους αγροτοσυνδικαλιστές του νομού, οι οποίοι είναι από τους πλέον μαχητικούς και οργανωμένους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Και οι δύο κυρίες εκλέγονται στη Φθιώτιδα και διεκδικούν τις ίδιες ψήφους. Επιπλέον η κ. Μπατζελή είναι στενή πολιτική φίλη και επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου για μια "ηλεκτρική καρέκλα" όπως εκείνη της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ η κ. Αντωνίου υπήρξε από τα κορυφαία στελέχη που υποστήριξαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις εσωκομματικές εκλογές για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Οπως είναι φανερό ή και φυσικό οι σχέσεις τους δεν υπήρξαν ποτέ αγαστές, πολλώ μάλλον τώρα...

Σε απολογία καλούνται μαθητές για καταλήψεις στη Χαλκίδα, λέει το ΚΚΕ

Σε απολογία καλούνται μαθητές για καταλήψεις στη Χαλκίδα, λέει το ΚΚΕ

Η Κατερίνα Διαμαντοπούλου στην Espresso της Κυριακής

Είναι νέα, ωραία, μορφωμένη και πρόσφατα... περιφερειάρχης. Ο λόγος για την Κατερίνα Διαμαντοπούλου, για ένα από τα νέα γυναικεία πρόσωπα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, που ήρθαν για να μας εντυπωσιάσουν με την ομορφιά τους, αλλά και με το έργο τους. Αδιαμφισβήτητα προσόντα της, η γυναικεία ευαισθησία και η νοικοκυροσύνη της. Αυτό, άλλωστε, φαίνονται και από τις πρώτες κιόλας πολιτικές επιλογές της στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Δείτε τη συνέχεια

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Η πίτα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς σας προσκαλεί στη συνεστίαση των μελών της και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2010.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 21.00, στο Νερόμυλο.


Για το Δ. Σ. Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ
Ιωάννης Βελούδιος

Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ
Δήμητρα Βήττα

… Μικρός χαιρετισμός στο νέο μας Αρχιμανδρίτη…

… Μικρός χαιρετισμός στο νέο μας Αρχιμανδρίτη…

Η εορτή της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Επαρχίας Θήβας

Στις 16 Ιανουαρίου 2010 έγινε η πρωτοχρονιάτικη εορτή της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Επαρχίας Θήβας σε κοσμικό κέντρο στο Μοσχοπόδι. Το "παρών" έδωσε η ηγεσία του νομού ενώ το επιτυχημένο -κατά ομολογία όλων- γενικό πρόσταγμα είχε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χρήστος Χαρατσής. Δείτε το φωτορεπορτάζ από την εορτή με εικόνες που μας απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Επαρχίας Θήβας.
Φωτορεπορτάζ από την εορτή της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Επαρχίας Θήβας

Το Ζερίκι στα χιόνια και 6 φωτογραφίες






Φωτορεπορτάζ από το πανέμορφο και χιονιμσένο Ζερίκι -15 χιλιόμετρα από τη Λιβαδειά- μας απέστειλε φίλος αναγνώστης. Δείτε.

Ενας ροκάς στους Stranglers

Αθήνα
Ιδιαίτερη ανταπόκριση.
Γράφει ο Mystery
No More Heroes
Τι κι αν ο Hugh Cornwell έχει αποχωρήσει, είκοσι ολόκληρα χρόνια τώρα, με τον Baz Warne να προσπαθεί φιλότιμα να τον υποκαταστήσει. Τι κι αν τα εβδομήντα χρόνια κι η αρρυθμία αναγκάζουν τον Jet Black να δίνει συχνά πυκνά τη θέση του στον τεχνικό του. Τι κι αν ο Dave Greenfield λοξοκοιτάει το ρολόι κι ο Jean-Jacques Burnel έχει εγκαταλείψει τις εντυπωσιακές καρατέκα φιγούρες του.

Η ενέργεια κι η ένταση ήταν εκεί, ίδια κι απαράλλακτη θαρρείς μ’ εκείνης της βραδιάς του Ιουλίου του 1985, στο θρυλικό Rock in Athens, όταν, όπως εύστοχα παρατήρησε ο Jean-Jacques, πολλοί και πολλές απ’ την ομήγυρη του Fuzz Club την περασμένη Παρασκευή ήταν αγέννητοι. Το βάρος του χρόνου δεν ήταν ποτέ αρκετό ν’ αντισταθμίσει το ειδικό βάρος της σπουδαίας Μουσικής. Γιατί, όπως και να ‘χουν τα πράγματα, οι Stranglers έχουν γράψει όχι απλώς κεφάλαιο, αλλά ολόκληρο τόμο στην ιστορία της. Nice ‘n’ sleazy.

Υ.Γ. Ειδικά αφιερωμένο στον κ. Αντιδήμαρχο. Ξέρει εκείνος – ελπίζω να θυμάται δηλαδή.

Λεφτά δεν υπάρχουν, είπε η Μπατζελή στους αγρότες-Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στα μπλόκα

Την απόφασή τους, να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής από 14 αγροτικά μπλόκα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.
Η κυρία Μπατζελή σε δηλώσεις της τόνισε, πάντως, πως δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων. Από τη συνάντηση απουσίασαν οι αγρότες από τα μπλόκα της Νίκαιας και των Σερρών, οι οποίοι επιμένουν στην ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων τους.
Οι αγρότες των Σερρών, μάλιστα, αποφάσισαν να κλείσουν ξανά τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα από τον οποίο δεν θα επιτρέπουν πλέον τη διέλευση ούτε των ΙΧ αυτοκινήτων, ούτε και των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα.Οι αγρότες ανακοίνωσαν, επίσης, ότι στις 08:00 το πρωί της Δευτέρας πρόκειται να κλείσουν και την σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία.

TO ΠΑΣΟΚ Ορχομενού για τον Καλλικράτη

Δελτίο Τύπου

Η αναγκαιότητα αλλαγής του διοικητικού χάρτη της χώρας είναι προφανής. Το επιχειρούμενο, από την κυβέρνηση ,μοντέλο της νέας διοικητικής αναδιoρθωσης,όπως αυτό εμφανίζεται από το κείμενο διαβούλευσης , μας βρίσκει αρχικά σύμφωνους . Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα περιμένουμε και τις θέσεις που θα διαμορφωθούν στην επόμενη φάση για το χωροταξικό.
Με τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα συγκροτηθούν οι νέοι δήμοι , ο Ορχομενός μπορεί και πρέπει να παραμείνει αυτόνομος ή συνενωμένος με όμορους μικρούς σε πληθυσμό δήμους .Μία πόλη με την ιστορική διαδρομή του Ορχομενού , τρίτη σε πληθυσμό στη Βοιωτία, πέμπτη σε πληθυσμό στην Περιφέρεια, με διαχειριστική επάρκεια , με κομβική γεωγραφική θέση και τόσα άλλα πλεονεκτήματα δεν μπορεί να σβηστεί από το χάρτη. Εκτιμώντας ότι εκφράζουμε το σύνολο των πολιτών του Δήμου Ορχομενού, θεωρούμε βέβαιο ότι η άποψη μας θα συμπέσει με τις αποφάσεις των υπευθύνων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ασωπός: Μύθος και Πραγματικότητα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε πρόσκληση για μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Δείτε.
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΑΣΩΠΟΣ
Σημαντικό οικοσύστημα με πλούσια παράδοση και αβέβαιο μέλλον
Το Ίδρυμα Κορινθιακών Μελετών, θέλοντας να συμβάλλει στον προβληματισμό για την τύχη του κορινθιακού ποταμού Ασωπού, διοργανώνει στο θέατρο Δημαρχείου Κιάτου την 1η Φεβρουαρίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6.00 μ.μ., διάλεξη με θέμα: «Ποταμός Ασωπός : Μύθος και Πραγματικότητα» και ομιλητή τον κ. Γιώργο Κωστούρο, Πολιτικό Μηχανικό – Συγγραφέα.
Η παρουσίαση του ενδιαφέροντος αυτού θέματος, με λόγο και εικόνες που θα προβάλλουν και θα αναδεικνύουν τόσο τις πολιτισμικές και περιβαλλοντικές αξίες του μεγαλύτερου ποταμού της Κορινθίας, όσο και την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια και τους κινδύνους που πλέον τον απειλούν, συμπίπτει χρονικά με την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους των Δήμων Σικυωνίων, Βέλου και Νεμέας και των Οικολογικών Οργανώσεων της περιοχής τους, για τον από κοινού σχεδιασμό, προγραμματισμό και υλοποίηση συστηματικών παρεμβάσεων για τον Ασωπό, με στόχο τη σταδιακή απορρύπανσή σου, την προστασία και διαφύλαξή του, την ανάδειξη του φυσικού κάλλους του και την αξιοποίηση των πλούσιων πολιτιστικών του αποθεμάτων.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και φορείς που ενδιαφέρονται και ανησυχούν για τον Ασωπό και η συμμετοχή σ’ αυτήν είναι ελεύθερη.

Πού να πάει το Κυριάκι;


Μήλον της Εριδος φαίνεται ότι καθίσταται η Κοινότητα Κυριακίου, εκτός από την ομορφιά της και, για την τύχη που της επιφυλάσσει ο Καλλικράτης -όχι ο ίδιος αλλά το Σχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Βέβαια ήδη ο μέγας Παυσανίας είχε επιλύσει το ζήτημα στα Φωκικά του και η γεωγραφία δεν αλλάζει στο πέρασμα μερικών αιώνων αλλά αυτό προϋποθέτει να γνωρίζεις/να έχεις διαβάσει τον Παυσανία.

Ψηφίστε πάνω αριστερά.

Η πίτα του Χορευτικού Λιβαδειάς


ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και τον ετήσιο χορό του,
το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 στις 21.00 μ.μ. στο κέντρο «ΓΙΟΥΛΑΣ».
Το γλέντι θα συνοδεύσει η παραδοσιακή ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα.

Τιμή εισόδου με φαγητό 25 €
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

Τα μπλόκα των αγροτών

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, ο χάρτης των αγροτικών μπλόκων διαμορφώνεται ως εξής:
Θεσσαλονίκη
Πράσινα Φανάρια Επ.Ο. Θεσ-νίκης – Μηχανιώνας . Αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ
-191 χλμ Ε.Ο. -Διασταύρωση Χρυσούπολης -Επί της Εγνατίας Οδού. Αποκλεισμός και στα (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την Π.Ε.Ο.
-Τελωνείου Εξοχής Κ.Νευροκοπίου. Ελεύθερη διέλευση ΙΧΕ (εκτός των φορτηγών)
ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
-10o χλμ Ε.Ο. Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας (οδός που οδηγεί στο Δ.Δ. Κρυσταλλοπηγής – Χώρο Τελωνείου. Αποκλεισμός της οδού από 17.15΄ ώρα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
-Συνοριακός Σταθμός Ευζώνων. Αποκλεισμός από 19.30 έως 22.00
-Συνοριακός Σταθμός Δοϊράνης. Αποκλεισμός από 18.10 έως 22.30
-Συνοριακός Σταθμός Προμαχώνα. Ελεύθερη διέλευση ΙΧΕ (εκτός των φορτηγών)
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
-Α/Κ Νίκαιας 346,3 χλμ Π.Α.Θ.Ε. – Αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
-Α/Κ Μικροθηβών. 296 Χ/Θ Π.Α.Θ.Ε.. Αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διεξάγεται απο παρακαπτήριες οδούς.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
-Στο 90 χλμ της Π.Α.Θ.Ε. (Ρεύμα της Αθήνας). Αποκλεισμός. Η κυκλοφορία διεξάγεται απο παρακαπτήριες οδούς.
-Στο 110 χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Κάστρο). Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 15-01-2010 και ώρα 14.35΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
-Στο 70 χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Αερογέφυρα Ριτσώνας). Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 21-01-2010. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
-Στο 72 χλμ Π.Ε.Ο. Λιβαδειάς-Λαμίας. Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 17-01-2010 και ώρα 09.30΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
-Στο 210 χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Θέση Ρούμελη) Αλαμάνα. Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 15-01-2010 και ώρα 13.15΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
ΗΠΕΙΡΟΣ
-Στο 22ο χλμ Ε.Ο. Πρέβεζας- Ιωαννίνων. Δ.Δ. Λούρου. Αποκλεισμός Ε.Ο. από 18-01-2010. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
ΚΡΗΤΗ
Κόμβος Πεζών 15ο χλμ Επ.Ο. Αρκαλοχωρίου – Ηρακλείου. Σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας ανά μισή ώρα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
www.antinews.gr

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

O Ιωάννης Πανουργιάς τομεάρχης Οργανωτικού στη Βοιωτία

Ο κ. Ιωάννης Πανουργιάς ορίστηκε με απόφαση του Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Αγγελάκα τομεάρχης της Γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη Βοιωτία. Ο κ. Πανουργιάς που είναι εκπαιδευτικός, κατάγεται και διαμένει στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας.

Στη Φθιώτιδα τομεάρχης ορίζεται ο Πολυχρόνης Ινιωτάκης, στην Εύβοια ο Δημήτριος Παπαδάκης, στην Ευρυτανία ο Βασίλειος Δεμερτζής και στη Φωκίδα ο Ηλίας Σιγάς. Περιφερειάρχης της Γραμματείας Οργανωτικού στις κομματικές οργανώνεις της ΝΔ στη Στερεά Ελλάδα παραμένει ο κ. Κωνσταντίνος Αθάνατος.

Η Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας που θα προετοιμάσει το συνέδριο του κόμματος στελεχώθηκε κατόπιν απόφασης του προέδρου Αντώνη Σαμαρά ως εξής.
Γραμματέας: Ο κ. Μανώλης Αγγελάκας, πρώην Ευρωβουλευτής,
με αναπληρωτές
Λεκανοπεδίου: Ο κ. Άρης Τσορώνης, Δημόσιος Υπάλληλος
Βορείου Ελλάδος: Ο κ. Νίκος Φώτος, Δάσκαλος
Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας: Ο κ. Κωνσταντίνος Τσιμάρας, Ηλεκτρολόγος- Μηχανολόγος
Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας- Ιονίων Νήσων: Ο κ. Ευθύμιος Δρόσος, Καθηγητής
Νήσων Αιγαίου – Κρήτης: Ο κ. Γιώργος Λουλουδάκης, Τραπεζικός Υπάλληλος
Κινητοποίησης: Ο κ. Αλέκος Κόκκαλης, Δημοτικός Υπάλληλος

Εκτός λειτουργίας τμήμα των Δελφών λόγω σεισμού

Στον προσωρινό αποκλεισμό του τμήματος του Ιερού του Απόλλωνα μέχρι το Ναό των Δελφών αποφάσισε το υπουργείο Πολιτισμού, λόγω των επανειλημμένων σεισμικών δονήσεων στην περιοχή της Φωκίδας.
Η είσοδος στον υπόλοιπο αρχαιολογικό χώρο θα είναι χωρίς εισιτήριο.

Σημαντικές ζημίες σε 31 κτήρια από τον σεισμό στη Φωκίδα

Αυτοψία σε 98 κτήρια διενήργησαν συνεργεία μηχανικών του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, τα οποία μετέβησαν το πρωί στην περιοχή της Φωκίδας, που επλήγη από σεισμό τα ξημερώματα. Προσωρινά μη κατοικήσιμα κρίθηκαν 31 κτήρια σε 14 χωριά του δήμου Ευπαλίου και σε ένα χωριό του δήμου Ναυπάκτου. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου θα οριοθετηθεί η σεισμόπληκτη περιοχή, προκειμένου να αναληφθούν οι ανάλογες δράσεις αποκατάστασης των ζημιών.

Στις 10 Φεβρουαρίου η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Στις 10 Φεβρουαρίου η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Κατά γράμμα θα τηρηθούν οι νόμοι, λέει η Κατερίνα Διαμαντοπούλου

Απόφαση για 87 προσλήψεις στη ΝΑΦ έλαβε στη χθεσινή συνεδρίαση το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φθιώτιδας αλλά η αναφορά του νομάρχη κ. Χειμάρα σε διαβεβαίωση/προφορική συμφωνία με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κατερίνα Διαμαντοπούλου για την παράκαμψη της παρέλευσης της προθεσμίας "άναψε φωτιές".
Σήμερα το μεσημέρι η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν υπάρχουν κατ’ εξαίρεση συμφωνίες της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με κανένα/καμία Δήμαρχο ή Νομάρχη για παράκαμψη ημερομηνιών ή διαδικασιών. Το κράτος έχει κανόνες και ουδείς μπορεί να ισχυρίζεται ότι το καταλύει με κατ’ ιδίαν συμφωνίες».

Η δήλωση εκτός από τον νομάρχη Φθιώτιδας κ. Χειμάρα ισχύει, όπως πληροφορείται η viotia, και για τον δήμαρχο Καμένων Βούρλων και δηλώσεις του σχετικά με τον βιολογικό καθαρισμό της διάσημης λουτρόπολης.


Στη Βουλή οι νέοι αγρότες

Στη Βουλή οι νέοι αγρότες

Αυξημένο το ενδιαφέρον των Αυστραλών για τα αρχαία Ελληνικά

Αυξημένο το ενδιαφέρον των Αυστραλών για τα αρχαία Ελληνικά

Κλειστά σχολεία λόγω χιονιού στη Φθιώτιδα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα σχολεία στη Φθιώτιδα, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων που σημειώνονται από τα ξημερώματα.Συγκεκριμένα, δεν θα χτυπήσει κουδούνι στα σχολεία των Δήμων Δομοκού, Ξυνιάδας, Θεσσαλιώτιδας και Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού.

To Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας υπέρ αγροτών

To Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας υπέρ αγροτών

Το Εργατικό Λιβαδειάς υπέρ αγροτών

Το Εργατικό Λιβαδειάς υπέρ αγροτών

Σεισμός και στο Αίγιο!


Στις 02.50 κατεγράφη σεισμός 4,9 Ρίχτερ στον δυτικό Κορινθιακό. Το επίκεντρο εντοπίζεται 13 χιλόμετρα ΒΑ του Αιγίου στα ανοιχτά της φωκικής ακτής.

Σεισμός στη Ναύπακτο

Ισχυρή σεισμκή δόνηση που κατά τις πρώτες εκτιμήσεις είχε μέγεθος 5,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητός στη Λιβαδειά στις 02.46 το πρωί της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2010. Το επίκεντρο εντοπίζεται 26 χιλιόμετρα ΒΑ των Πατρών και 11 χιλόμετρα Α της Ναυπάκτου, στην περιοχή όπου είχε σημειωθεί περίπου ίδιας έντασης σεισμός πριν από λίγες ημέρες (δείτε εδώ(Σεισμός στη Φωκίδα). Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή πληροφορίες για ζημίες ή θύματα.

UPDATE 03.30: Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Την κύρια σεισμική δόνηση έχουν ακολουθήσει δεκάδες μετασεισμοί με μεγαλύτερο εκείνο στις 03.27 που εκτιμάται ότι είχε μέγεθος 3,6 Ρίχτερ.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Στο αυτόφωρο ο αντιδήμαρχος!

Στο αυτόφωρο ο αντιδήμαρχος!

Διάψευση Αγάτσα για ΓΓΑ

Διάψευση Αγάτσα για ΓΓΑ

Για τη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚ Βοιωτίας2

Οτι η γενική συνέλευση που έγινε στις 17 Ιανουαρίου ήταν έκτακτη με αφορμή το σχέδιο Καλλικράτης δεν σημαίνει ότι ήταν λιγότερο βαρετή από τις συνήθεις συνελεύσεις της ΤΕΔΚ Βοιωτίας. Και την περασμένη Κυριακή απίστευτες κοινοτοπίες εκφέρονταν από διαφόρους αιρετούς ως σοφίες, ευχολόγια διατυπώνονταν ως προτάσεις και ανέφικτες ουτοπικές απόψεις αναδεικνύονταν ως πολιτικός λόγος ενώ στις πανελλαδικές δεν θα βαθμολογούνταν ούτε με τη βάση.



Το ίδιο το σκηνικό του χώρου όπου διεξήχθη η έκτακτη γενική της ΤΕΔΚ Βοιωτίας ήταν σουρεαλιστικό: η αίθουσα συνεδριάσεων (κάντε κλικ στις φωτό για μεγέθυνση) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας, μάρμαρο, εμφανές μπετόν και ξύλο παρακαλώ, πολυτελής έως χλιδάτη, λειτουργική έως άνετη ολοκληρώθηκε και δόθηκε προς χρήση μόλις λίγους μήνες πριν από την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων!!! Αν αυτό δεν είναι σουρεαλισμός είναι η ελληνική δημόσια διοίκηση. Αυτός είναι ο μέχρι στιγμής προγραμματισμός από τους υπυεθύνους, που ζητεί ο Καλλικράτης να επεκταθεί. Εκατομμύρια ευρώ -από δανεικά- βορά σε εργολάβους- πεταμένα ουσιαστικά τη στιγμή που οικογένειες μέσα στην πόλη της Λιβαδειάς δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανση των παιδιών τους... Anyway...
Οι ομιλητές ήταν δεκάδες. Θα σταθώ σε ελάχιστους και θα αναφερθώ στα λίγα ψήγματα αυτοδιοικητικής σοφίας που κατατέθηκαν στη αίθουσα.
Ο δήμαρχος Θηβαίων κ. Σβίγγος ζήτησε 2 δήμους αντιλαμβανόμενος ότι προβλήματα όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος ή η λαθρομετανάστευση που ταλανίζουν την τέως επαρχία Θηβών δεν επιλύονται αποσπασματικά ούτε ανώδυνα. Ηταν μια τοποθέτηση ουσιαστική, πολιτική και διορατική. Ηταν και δηκτική: "Χαίρομαι που ο κ. Κουρκούτης παραδέχεται ότι ο Καποδίστριας πέτυχε στη Θήβα", είπε ο κ. Νίκος Σβίγγος...
Ο κ. Κώστας Κουρκούτης, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε την επιστροφή στο ancient regime, των δήμων και των κοινοτήτων που υφίσταντο πριν από τον "Καποδίστρια" και εκτίμησε ότι χρειάζεται περισσότερη φαντασία και όνειρο παρά αρμοδιότητες και έσοδα που έφεραν μαζί τους τη διαφθορά. Επικαλέστηκε το παράδειγμα των ΚΑΠΗ, που όπως είπε ο κ. Κουρκούτης, δημιούργησε και καθιέρωσε ως επιτυχημένο θεσμό ο οραματικός νους του αείμνηστου Ανδρέα Λεντάκη.
Στην ίδια συχνότητα, αν κατάλαβα καλά, κινήθηκε και ο αυτοδιοικητικός/κοινοτικός λόγος του Χρ. Πελώνη, δημάρχου Θεσπιέων, που με συγκίνησε καταθέτοντας ένα νεορομαντικό όραμα βασισμένο στην ανάγκη του ανθρώπου να δένεται με τον χώρο.

Ο δήμαρχος Αραχώβης κ. Ανδρέου-Λεόντιος εντυπωσίασε: Υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν ότι ο Καλλικράτης θα είναι πιο λειτουργικός και πιο συμφέρων οικονομικά από τον Καποδίστρια αναρωτήθηκε το αυτονόητο (που δεν είναι στην Ελλάδα) ο δήμαρχος της όμορφης πόλης. Και με σπάνια πολιτική οξυδέρκεια προχώρησε στη διαπίστωση ότι όσο μεγαλύτερες είναι οι νέες διοκητικές μονάδες τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αυτοτέλεια των οικισμών που την συναποτελούν. Ετσι είναι και αυτό επιτυγχάνεται με τους 2 Δήμους στην περίπτωση της Βοιωτίας.
Από τους Λιβαδείτες εκπροσώπους ο δήμαρχος κ. Τσιφής τάχθηκε υπέρ των 2 Δήμων, ο κ. Ανέστης ήταν όπως σχεδόν πάντα νηφάλιος, καίριος και συναινετικός. Ο κ. Καλογήρου εξέφρασε την αγωνία του και την αγανάκτησή του για προειλημμένες αποφάσεις, όπως γράφουμε αλλού.
Η κ. Γιώτα Πούλου επίσης, ενδεχομένως και από γυναικεία διαίσθηση, ομίλησε για προειλημμένες αποφάσεις και περί υποκρισίας που υπερίπταται ορατή στην αίθουσα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΤΕΔΚ Βοιωτίας.

Η ανάδειξη της πρότασης των 2 Δήμων στη Βοιωτία, της μοναδικής που δίνει προοπτική και πιθανότητες αλλαγής τους παρωχημένου και διεφθαρμένου μοντέλου του Καποδίστρια (τι φταίει και ο κυβερνήτης, άραγε;) από την συζήτηση νομίζω ότι δεν μπορεί παρά να ληφθεί υπ' όψιν από τους σχεδιαστές του Καλλικράτη -εάν φυσικά ισχύει η δήλωση Ραγκούση ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Ειδικά για τη Λιβαδειά και στην περίπτωση που η εμφανώς τεχνοκρατικά βέλτιστη λύση των 2 Δήμων δεν προκριθεί η viotia φρονεί ότι πρέπει να επιδιώξει την παραμονή της στα σημερινά της όρια και τη μετατροπή της σε πολιτιστικό/τουριστικό/βιοτεχνικό κέντρο με βάση την πλούσια ιστορία της και το διατηρημένο κάλλος της.

Με όλο τον σεβασμό, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στη Λιβαδειά οι Δήμοι Κορωνείας και Χαιρωνείας, εκτός από προβλήματα. Πρόκειται για Δήμους που έχουν αναφορές στα αντίστοιχα τμήματα των βοιωτικών πεδίων και έτσι αποσπασματικά δεν έχουν καμιά συνάφεια με τη Λιβαδειά -πολύ περισσότερο εφόσον δημιουργηθούν Δήμοι Ορχομενού και Αλιάρτου, στους οποίους μπορούν να ενταχθούν ομαλότερα...

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Μυτιληναίος και Βαρδινογιάννης στην Μπιρμπίλη

Μυτιληναίος και Βαρδινογιάννης στην Μπιρμπίλη

Κριτική για την οικονομία από τον Σταϊκούρα

Κριτική για την οικονομία από τον Σταϊκούρα

Σεισμός στην Καλαμάτα

Σεισμική δόνηση έγινε πριν από λίγη ώρα αισθητή στην Νότια Πελοπόννησο. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμίσεις του Γεωδυναμικού ινστιτούτου της Πάτρας, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,5 ρίχτερ.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα βόρεια της Καλαμάτας.

Δίωξη του Νάξιου από τον Ραγκούση;

Αληθεύει κύριε υπουργέ των Εσωτερικών ότι κατόπιν μηνύσεώς σας εισαγγελέας μαζί με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εισέβαλε στο σπίτι του παλαιού blogger και εκλεκτού φίλου Γ.Β. που διαχειρίζεται το ιστολόγιο www.naxios.blogspot.com;
Εάν αληθεύει τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσο φαίνονται. Για όλους...
Θα επανέλθουμε.

Η κοπή πίτας του ΑΚΟΛ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1974

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η παρουσία σας στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Ομίλου μας, θα αποτελέσει για μας ιδιαίτερη τιμή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010, με ώρα έναρξης 5,45 μ.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πόλης μας.
Την εκδήλωσή μας θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι σύλλογοι Γ.Α.Σ. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Γλυφάδας και Γ.Α.Σ. Χολαργού, αθλητές και αθλήτριες των οποίων θα παρουσιάσουν προγράμματα τραμπολίνο και αγωνιστικής αεροβικής γυμναστικής.
Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου μας

Υπέρ των 6 Δήμων στη Βοιωτία η ΤΟ ΠΑΣΟΚ Αλιάρτου

Τ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ Α Λ Ι Α Ρ Τ Ο Υ

Σ Χ Ε Δ Ι Ο Κ Α Λ Λ Ι Κ Ρ Α Τ Η Σ

Στην συνεδρίαση στις 19/1/2010 της συντονιστικής της
Τ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ ΑΛΙΑΡΤΟΥμε θέμα το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ,
συμφωνήσαμε οτι:
Είναι μια θεμελιώδης αλλαγή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
που θα επιφέρει την αποκέντρωση της εξουσίας και
θα ενδυναμώσει την Περιφέρεια.

Στηρίζοντας αυτή την τολμηρή δομική αλλαγή,
θεωρούμε οτι η εφαρμογή της στον Νομό μας θα είναι
αποτελεσματικότερη με την δημιουργία Έξι(6) Δήμων,
λαμβάνοντας υπόψην και τον Χωροταξικό Σχεδιασμό

Τοπικά δημοψηφίσματα για τον Καλλικράτη

Με τον Δημοτικό Κώδικα που ψήφισε η ΝΔ το 2006 εισάγεται ο θεσμός του τοπικού δημοψηφίσματος. Τοπικό δημοψήφισμα μπορεί να γίνει, μεταξύ άλλων, για την ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, ύστερα από αίτηση του 1/3 των δημοτών. Με την έκδοση του προεδρικού διατάγματος που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων η Κυβέρνηση μπορεί να δώσει την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν οι ίδιες για την τύχη τους και, σε κάθε περίπτωση, να θέσει το τελικό σχέδιο Καλλικράτης, όχι πλέον σε δημόσια και προσχηματική διαβούλευση, αλλά στην κρίση του ίδιου του Λαού.

Μόνο με τον τρόπο αυτόν θα μπορέσει να πετύχει μια διοικητική δομή που έχει γίνει αποδεκτή από τις τοπικές κοινωνίες και άρα είναι βιώσιμη και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Αν ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο, απλώς θα επιβεβαιώσει τις υποψίες για αναγκαστικές συνενώσεις που μεθοδεύονται κρυφά με κομματικά κριτήρια, έξω και πέρα από την κοινωνία. Εκτός αν το ΠΑΣΟΚ φοβάται τους πραγματικούς δημοκρατικούς θεσμούς…
www.antinews.gr

Παρακολουθούν τον Κορινθιακό οι σεισμολόγοι

Στο... μικροσκόπιο των σεισμολόγων έχει μπει το ρήγμα του Κορινθιακού κόλπου μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή του Τρίκορφου Φωκίδας. Δείτε.
Οι σεισμολόγοι για τον Κορινθιακό

Συνέδριο Βιοτεχνολογίας στη Θήβα

Δείτε.
Συνέδριο Βιοτεχνολογίας στη Θήβα

Πανελλαδική σύσκεψη ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πανελλαδική σύσκεψη ΠΟΕ-ΟΤΑ

Για τα Λατομεία Καρύστου στην Αθήνα η Διαμαντοπούλου

Για τα Λατομεία Καρύστου στην Αθήνα η Διαμαντοπούλου

Ομιλία Μπαλασόπουλου στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Ομιλία Μπαλασόπουλου στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Σύλληψη 32χρονου στη Λαμία

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από χθες ένας 32χρονος έμπορος ναρκωτικών στη Λαμία. Ύστερα από πολυήμερη προσπάθεια των ανδρών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Λαμίας, οι έρευνες των Αρχών οδηγήθηκαν στο σπίτι του 32χρονου. Δείτε τη συνέχεια.
Συνελήφθη έμπορος ναρκωτικών στη Λαμία

Σύλληψη για παράνομα CD στη Χαλκίδα

Σύλληψη για παράνομα CD στη Χαλκίδα

Για τη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚ Βοιωτίας

Βομβαρδίζετε το ημέιλ να γράψουμε για τη έκτακτη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚ Βοιωτίας που έλαβε χώρα την Κυριακή με αντικέιμενο το σχέδιο Καλλικράτης.
Φυσικά η viotia ήταν εκεί αλλά δεν υπάρχει κάτι πραγματικά αξιόλογο, δεν υφίσταται είδηση, για να μεταδοθεί.
Εν πάση περιπτώσει θα γράψω δυο λόγια το απόγευμα για κάποιες αξιοπρόσεκτες τοποθετήσεις δημοτικών ταγών. Οκ;

Μετακομίζει το Δημαρχείο Λιβαδειάς

Ξεκίνησε η μετακόμιση του Δημαρχείου Λιβαδειάς που μεταφέρεται στο κτήριο όπου στεγαζόταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, στην οδό Σοφοκλέους. Η μεταφορά θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας ή το πολύ στις αρχές της επόμενης αλλά για να επανέλθουν οι κανονικοί ρυθμοί στη νέα έδρα θα χρειαστεί λίγος καιρός επιπλέον...
Δείτε.
Μεταστέγαση του Δημαρχείου της Λιβαδειάς;
UPDATE 11:58
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Λιβαδειά 20-1-2010

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ
ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Λόγω της διαδικασίας μεταστέγασης των υπηρεσιών του Δήμου Λιβαδειάς στο νέο κτήριο επί της οδού Σοφοκλέους (παλιά Νομαρχία), οι υπηρεσίες από την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου μέχρι και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου υπολειτουργούν.
Ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας μέχρι να ολοκλήρωση των εργασιών.

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Θυελλώδης αναμένεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη, μετά την «επίθεση» που εξαπέλυσαν κατά του Φ.Κουβέλη 23 μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την αποπομπή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Διασπαστικές κινήσεις «βλέπει» ο ΣΥΝ.
Σε θέσεις μάχης αναμένεται να βρεθούν από τη μία τα 23 μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν την αποπομπή του κ. Κουβέλη, τα οποία προέρχονται από όλες τις συνιστώσες της πολιτικής συμμαχίας εκτός ΣΥΝ και ΚΕΔΑ, και από την άλλη η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ, που κατήγγειλε διασπαστικές κινήσεις και ευθεία επίθεση στον ΣΥΝ.
Ρόλο διαιτητή αναμένεται να διαδραματίσει η ηγεσία του ΣΥΝ, που εντάσσει το «κείμενο των 23» στο πλαίσιο «διχαστικών λογικών περί ξεκαθαρίσματος» που πλήττουν το ενωτικό εγχείρημα.
Αφορμή της έντασης η διαφοροποίηση του Φ.Κουβέλη στο θέμα της υποστήριξης του Κάρολου Παπούλια για την επανεκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς και στο ζήτημα των συνεργασιών για τις τοπικές εκλογές. Οι «23» δήλωσαν ότι δεν μπορεί
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, την ίδια ώρα δημόσια παρέμβαση προετοιμάζει ο Αλ.Αλαβάνος, ο οποίος αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να δώσει συνέντευξη Τύπου κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Συμφώνου Σταθερότητας, απορρίπτοντας οποιαδήποτε περιθώρια συναίνεσης.
Newsroom ΔΟΛ